• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Spre vingene på en reise i Cuba & Mexico

Rundreise 15 netter Mexico, Cuba

per person fra kr 19 009
basert på 2 personer

Bli med på en reise i gjennom fargerike Cuba og paradisiske Playa del Carmen i Mexico! Rundreisen inkluderer 14 netter med frokost, 4 spennende utflukter, all transport på reisen og fly t/r! Pris er p.p. i rom for 2.

Unn deg den perfekte reisen som kombinerer kultur og tropiske strender! Kjenn følelsen av å vandre i hvit silkesand, mens en myk palmebris kysser deg på kinnet. Lev deg inn i fargene av sprudlende Havanna, byen der tiden har stått stille siden 50-tallet. Gled deg til å avdekke Viñales, Cienfuegos og Trinidad, steder som vil erobre ditt hjerte med hver sin uimotståelig sjarm. Til slutt kan du nyte den ultimate avslappingen i Mexico, hvor et karibisk paradis av azurblått hav og kritthvite strender venter deg på Playa del Carmen.

Tilbudet inkluderer:
 • 4 netter på en 'casa particular' i Havanna
 • 1 natt på en 'casa particular' i Cienfuegos
 • 2 netter på en 'casa particular' in Trinidad
 • 7 netter på Hacienda Paradise Boutique Hotel****
 • Frokost hver morgen
 • Fly til Havanna i Cuba med retur fra Cancun i Mexico fra Sandefjord Torp, Bergen, Stavanger eller Trondheim
 • 4 forskjellige utflukter (Omvisning i Havanna på dag 2, Vallei van Viñales på dag 3, byvandring i Trinidad på dag 5, og Chichen Itza på dag 9)
 • All transport på reisen
Cuba & Mexico

Når du tenker på Cuba tenker du kanskje på latinske rytmer og cubanske sigarer som nytes sammen med noen friske mojitos. Alt dette stemmer, men Cuba er så mye mer! Gled deg til pastellfarget kolonialsk arkitektur, smellvakre strender og en styrtrik kulturarv! Mexico er også en drøm: nydelige kystlinjer, unik historie og kulinariske herligheter. Denne reisen, som lar deg kombinere begge land, spekket med utflukter, kulturelle skatter og tradisjonelle casas particulares er en livsreise!

 1. Dag 1 & 2: Havanna

  Velkommen til Cuba! Etter en lang flytur kan du glede deg til at sjåføren venter deg ved ankomst på flyplassen i Havanna. Etter innsjekk på det koselige vertshuset, kan du velge å slappe av, eller allerede bestemme å tre inn i fargerike Havanna, hvor en eksplosjon av pastellfarger setter sine nyanser over byen.

  Neste morgen, etter en god nattesøvn, kan du glede til den spennende byturen som står på dagens program. Turen starter kl. 9.00, etter frokost, og tar ca 5 timer. Du besøker byens gamle koloniale bydel, som dateres tilbake til 1882 og er listet på UNESCOs verdensarvliste. Kontrastrike hus og skinnende antikviteter definerer bybildet her. Etter en stilfull kjøretur i en klassisk "oldtimer", fortsetter du til fots og du får en omvisning av de historiske bygningene og gatene. Det blir et besøk til La Bodeguita del Medio, hvor du kan danse deg inn i latinske rytmer og nyte stemningen i lokalet, hvor den originale mojitoen ble oppfunnet.
  Etter dagens bytur vil du bli kjørt tilbake til casaen din, og du kan tilbringe resten av kvelden som du selv ønsker.

 2. Dag 3: Valley of Viñales

  Etter en god cubansk frokost, står nye utflukter på vent. I dag vil du reise vestover til provinsen Pinar del Rio. Denne regionen er mest kjent for sine smaragdgrønne tobakkplantasjer, men også den spektakulære naturen som omgivelsene rundt byr på. Du vil besøke den vakre dalen Viñales, omringet av bratte fjell, idylliske landsbyer og små gårder. Her blir du kjent med et ekte landbruks-Cuba, der tradisjonelle teknikker og gårdsveier fortsatt er i takt. Du vil besøke en tobakkplantasje og unike Cuevas del Indio, kjent som den indiske steinen. En kort båttur finner sted, og du kan nyte en smakfull, lokal lunsj på stedet. Etter utflukten blir du kjørt tilbake til Havanna og casaen din.

 3. Dag 4: Cienfuegos

  God morgen! I dag er det på tide å ta farvel med Havanna og reise østover mot nye eventyr. Den endelige destinasjonen er Cienfuegos, som ligger 230 km øst for Havanna. Denne byen ble grunnlagt av franskmenn i 1819 og byens unike pastellhus tilbyr en nydelig arkitekturkombinasjon av fransk og karibisk innflytelse.
  Ved ankomst i Cienfuegos, kan du sjekke inn på hotellet, og nyte resten av dagen til å utforske det du selv vil. Vi anbefaler et besøk til de vakre botaniske hagene eller gå gjennom Paseo del Prado.

 4. Dag 5 & 6: Trinidad

  Etter frokost kan du glede deg til reisen som vil ta deg ca. 80 km øst for Cienfuegos. Idag venter fascinerende Trinidad. Smale brosteinsgater, små fargerike hus, tradisjonelle cubanske barer, stemningsfulle gatemusikanter og lyden av hestevogner, er bare noe av det du kan forvente deg av sjelfulle Trinidad. En helt ekstraordinær by! På dag 6 av turen er det en guidet utflukt gjennom byen, turen starter etter frokost, kl 9.00. Guiden tar deg med på å utforske gamlebyens koloniale senter, hvor du vil besøke et byens museum og Taberna La Canchanchara. Du vil også få et nært innblikk i byens unike keramikkproduksjon. Utflukten tar ca 3 timer, og du vil bli brakt tilbake til casaen din ved slutten av utflukten. Resten av dagen bruker du som du selv ønsker. Som spisetips anbefaler vi å prøve den søte kafeen Cafe Don Pepe. En nydelig kafé som ligger nærme Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos i området ved San Francisco de Asis-klosteret. Her nyter du et nydelig måltid i vakre omgivelser av frodige trær og fargerike fliser.

 5. Dag 7: Tilbake til Havanna

  I dag reiser du tilbake Havanna. Her kan du igjen trekke inn den herlige cubanske byatmosfæren som skinner i luften. På grunn av Havannas nesten fem hundre års eksistens, har byen noen av de mest varierte arkitekturformene i hele verden, fra slott bygget på slutten av 1500-tallet til nåtidens høyhus, og fra barokk til art deco. Vandre rundt i byens kontrastrike gater som forandrer seg med hvert eneste steg. Nyt smaken av Cuba, med sin rike kulturarv og kulinariske tradisjoner som ropa vieja, moros y cristianos og malanga fritters. Lev deg inn i stemningen av cubanske barer som er like mye liv i på dagen som på kvelden. Her er alltid tid og rom for dans.

 6. Dag 8 - 15: Playa del Carmen

  På dag 8 vil du bli kjørt tilbake til Havanna flyplass om morgenen, og ditt neste stopp er Mexico! Du lander i Cancun. Herfra reiser du til den prisvinnende kystbyen Playa del Carmen, som ligger ca 55 km sør for Cancun.
  Playa del Carmen er en av de beste dykkedestinasjonene i verden, takket være det levende livet under havets overflate og mystisk verden av undersjøiske huler. På land er Playa del Carmen både hipt og historisk. Tilbring litt kvalitetstid på golfbanen og hils på de lekne apekattene ved The Jungle Place Sanctuary. Utforsk de antikke ruinene til Coba Mayan Village og nyt late dager ved bassenget og forelsk deg i solnedgangen på en av verdens vakreste strender. I tillegg finnes det utallige restauranter, barer og klubber i området.

  Dag 9 introduserer reisen siste inkluderte ekskursjon. Denne spennende utflukten lar deg bli kjent med meksikansk historie og kultur. Om morgenen, etter frokost, starter reisen til Valladolid og Chichen Itza, en av de nye 7 verdensunderverkene. Her kan du la deg fortrylle av unike ruiner, inkludert El Castillo. Guiden vil fortelle deg alt om dette spesielle stedet. Deretter vil du få oppleve en cenote, en frisk og fasinerande underjordisk innsjø fylt av regnvann. En forfriskende dukkert er selvsagt mulig og anbefales definitivt! Deretter vil du spise på en lokal restaurant (merk at lunsjen er inkludert, men drikkevarer er ikke er inkludert), og deretter reise til den spanske kolonistaten Valladolid, hvor du nyter idylliske tilværelser. På slutten av dagen blir du tatt med tilbake til Playa del Carmen.

  Resten av dagene kan du styre som du vil og nyte uforglemmelige øyeblikk ved Playa del Carmen og andre meksikanske herligheter. Nyt hvert sekund av tropisk støv og frisk sjøbris. Eventuelt kan du bestille en av ekstra-utfluktene til Tulum, Coba & Playa Paraiso eller Isla Mujeres med en katamaran.
  På dagen 15 vil du bli kjørt til flyplassen. Med solkysset hud og hjerte i Karibien går reisen tilbake til Norge.

  pool

  Hacienda Paradise Boutique Hotel

  Hotel Playa del Carmen, Mexico

  Her bor du kun to kvartaler fra stranden i hjertet av Playa del Carmen. Hotellet tilbyr mengder aktiviteter samtidig som du kan nyte solen og det eksotiske klimaet ved det elegante svømmebassenget utenfor døren til rommet ditt. Frokost serveres hver morgen og du kan nyte lokale, mexikanske spesialiteter på restauranten. Du bor i et elegant dobbeltrom med lekker innredning, organiske toalettartikler, en billig minibar, behagelige senger såvel som et privat bad med dusj, toalett samt en hårføner.

  Les mer
Valgfrie ekstra-utflukter

 • Utflukt til Tulum, Coba og Playa Paraiso: Vil du se noen av Maya-ruinene? Da bør du ikke gå glipp av denne ekskursjonen. Dagen starter med et besøk til Tulum, og fortsetter til Coba hvor du klatrer Nohoch Mul, den høyeste pyramiden på Yucatan-halvøya. Deretter er der tid for lunsj, og avslapping på Playa Paraiso. Utflukten tar hele dagen og inkluderer transport, engelsk guide, og lunsj (eksl. drinker).
 • Utflukt til Isla Mujeres: I løpet av denne uforglemmelige ekskursjonen reiser du til Cancun med en katamaran til Isla Mujeres. På paradisøya kan du prøve deg på å snorkling og bading i den krystallklare lagunen. Lunsj på en lokal restaurant er inkludert. Utflukten tar hele dagen og inkluderer transport, engelsk guide, katamarantur, drinker (eksl. alkohol) og snorkling utstyr.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Eventuelle visumskostnader
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for hotellet.

Romkapasitet

Maks 3 personer per rom

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Transport

Alle overføringer er inkludert. Overføringene til og fra Havanna flyplass er private overføringer. Alle andre overføringer deles med opptil 24 deltakere.

Casa Particular

På Cuba bor du i en såkalt 'casa particular'. Dette er en slags kubansk bed and breakfast, hvor du leier et enkelt, men komfortabelt rom i en verts hus. Rommene har eget bad. Ved ankomst i Havanna vil du få vite hvilken casa du vil bo på.

Barnerabatt

Med 2 fullt betalende voksne:
Barn opptil 11 år får en varierende rabatt avhengig av alder og reisedato.

Internett

På Cuba er WiFi begrenset, men det finnes internet kafeer. I Mexico er WiFi tilgjengelig på hotellet ditt.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Myntenhet og kredittkort

Cuba har 2 forskjellige valutaer, CUC og den cubanske pesoen. Turister kan bare bruke CUC. Du kan veksle til CUC på flyplassen og i banken
Store kredittkort som VISA og Mastercard er akseptert, og minibanker er lett tilgjengelig i byen.
I Mexico betaler du med den meksikanske pesoen. Store kredittkort som VISA og Mastercard er akseptert, og minibanker er tilgjengelig.

Informasjon om reisen

Ved ankomst på Cuba, er det et møte og hilse sted, hvor du mottar all nødvendig informasjon om reisen.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Visum- og passinformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Helse- og vaksineinformasjon

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio før du reiser til Cuba. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn personopplysninger, som er identiske med ditt gyldige pass, når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det medføre ekstra kostnader.