• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

La deg fortrylle av Sri Lankas skatter

 • Rundreise
 • 14 eller 15 netter
 • Sri Lanka
6 Vurderinger
pris fra kr 12 179
 • per person fra
 • basert på 2 personer
Allerede bestilt 10 ganger

Rundreise på "Perlen i Indiahavet" med 13 netter på hoteller, frokost, 8x middager, 9 utflukter og aktiviteter, all transport og fly t/r Colombo.

Templer i dypgrønne regnskoger, duftende kryddere på fargerike markeder, grottetempler, barnehjem for elefanter, søte landsbyer og tanntempler. På Sri Lanka er det kort avstand mellom høydepunktene! Oppdag din nye favorittstrand, meditér i et 2000 år gammelt tempel, utveksle smil med den vennlige befolkningen, utforsk tradisjonelle delikatesser og vandre rundt i den historiske hovedstaden Colombo. Føy deretter til en reise til de gylne strendene, svaiende palmer og krystallklart hav - så kan eventyret ditt på Sri Lanka virkelig begynne!

Tilbudet inkluderer:
 • 1 natt i Colombo med frokost
 • 3 netter i Sigiriya med halvpensjon
 • 2 netter i Kandy med halvpensjon
 • 1 natt i Haputale med halvpensjon
 • 1 natt i Udawalawe med halvpensjon
 • 1 natt i Tissamaharama med halvpensjon
 • 4 netter i Waskaduwa med frokost
 • Transport i buss med aircondition under reisen
 • Engelsktalende guide/sjåfør
 • 9 utflukter: byomvisning i Colombo på dag 1 eller 2, katamarantur og et landsbybesøk på dag 4, besøk til tempel i Dambulla på dag 5, besøk til Tanntempelet på dag 6, kulturelt kveldsshow på dag 6, besøk teplantasje og fabrikk på dag 7, besøk til et barnehjem for elefanter på dag 8, jeepsafari i Yala National Park på dag 9, byomvisning i Galle på dag 10
 • Fly t/r Colombo (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
Ytterligere tilvalg
 • Sigirya Rock Fortress
 • Polonnaruwa
 • Royay botaniske hage
 • Minneriya Nationalpark
 • Jeepsafari til Udawalwe National Park
 • Hvalkikking
 • Bentota Landsbyomvisning
 • Madu River & Turtle Hatchery besøk
Sri Lanka - la deg fortrylle

For historieelskere er det hele 8 steder på UNESCOs kulturarvliste på øya. På safari i en av de mange nasjonalparkene får du med deg elefanter, leoparder, vannbøfler, eksotiske fugler og aper i sitt naturlige habitat. Ønsker du deg en pause fra det tropiske klimaet, vender du snuten mot innlandet der frodig regnskog og teplantasjer forsvinner i horisonten. Strendene er vakre, kritthvite og omringer øya på alle kanter, og ønsker du å trekke deg litt tilbake er det god sjanse for å finne en stille, uoppdaget strand.

 1. Dag 1: Ankomst til Colombo

  Reisen begynner i Colombo, og du blir hentet på flyplassen og tatt med til ditt første hotell. Sri Lankas hovedstad er en sjarmerende hovedstad fordelt over parker og store gater med praktfulle parlament- og regjeringskontor, som fremdeles befinner seg i sine originale bygninger fra kolonialtiden. I hjertet av Colombo finner du restauranter hvor du kan smake tradisjonelle matretter, og la deg bergta av menneskene, arkitekturen og duftene. Du sjekker inn ved ankomst på hotellet, og kan deretter bruke kvelden til hva du vil.

  Avhengig av når flyet ditt ankommer, får du en guidet omvisning av byen på dag 1 eller 2. Guiden forteller deg alt om byen og tar deg blant annet til tempelet Ganagaramaya og uavhengighetsplassen Wolvendaalsche kirke.

  Bandaranaike International Colombo Airport -> Fairway Colombo 37.5 km

  room

  Fairway Colombo eller lignende

  • Hotel
  • Colombo, Sri Lanka
  room

  Dette hotellet ligger i hjertet av Colombo, ca. 700 meter fra Khan Clock Tower. Hotellet har en restaurant, og gratis WiFi har du også fri tilgang til. Alle rommene har aircondition, har en flatskjerm-TV, en vannkoker, badekåpe og tøfler.

  Les mer
 2. Dag 2 - 4: Sigiriya/Habarana

  På dag 2 reiser du til Sigiriya, hvor du har fri resten av dagen. På dag 3 er det en valgfri utflukt til palassruinen Sigiriya: Sigiriya var en gang hovedstad i nordlige Sri Lanka og dens imponerende ruiner var både palass og festning. I dette unike komplekset som ligger på UNESCOs verdensarvliste finner du freskoer av vakre kvinner, hager og vollgraver. Det finnes et øvre og et nedre palass og i det øvre, på fjellets topp, har vannsisterner gravd ut fjellet som ennå i dag inneholder vann. Den gamle trappen til toppen ble en gang ledet igjennom munnen til en hukende løve, men idag finner du bare de enorme potene igjen som gir en indikasjon på løvens enorme proporsjoner.

  På dag 3: Tilvalg: Se ruinene av Polonnaruwa (se pris ved bestilling). Denne gamle kongebyen var fra 11. til 13. hovedstaden på Sri Lanka. I dag kan du beundre palassene, parkene, templene og klostrene. Se "Gal Vihara" som består av liggende, stående og sittende statuer av Buddha som er laget ut av en granittvegg og hører til den sri lankiske kunstens virkelige mesterverk.

  På dag 4 står en utflukt med katamaran og et besøk til en landsby på programmet. Mens du vugger fremover på vannet titter du på havørner, Brahminglente og mange andre spennende fugler. Du blir også kjent med det tradisjonelle landsbylivet ved en vandring langs risåkre og grøntområder. Til slutt besøker du et typisk landsbyhus. I dag kan du også legge til en utflukt med jeepsafari gjennom en nasjonalpark i Habarana, hvor du ser elefanter i deres naturlige habitat. Avhengig av hvor elefantene befinner seg reiser du til Minneriya, Kaudulla eller Eco Park.

  Fairway Colombo -> Hotel Fresco Water Villas 174.7 km

  hotel

  Fresco Water Villa eller lignende

  • Hotel
  • Kimbissa, Sri Lanka
  hotel

  Fresco Water Villa ligger i det arkeologiske og interessante klippelandskapet Sigiriya. Her kan du slappe av i det store gresskledde området, ta en forfriskende dukkert i utendørsbassenget og bestille drinker i hotellbaren. Det erfarne kjøkkenpersonalet serverer både lokale og internasjonale retter laget av organiske ingredienser. De pene rommene har aircondition og gratis WiFi.

  Les mer
 3. Dag 5 & 6: Via Dambulla naar Kandy

  Etter frokost begir vi oss videre til Kandy via Dambulla. I Dambulla, som er på UNESCOs verdensarvliste, venter et besøk på grottetempelet fra år 100 f.Kr. Grottene inneholder over 150 Buddha-figurer og grottens tak er dekket av enestående vakre malerier fra 200-tallet og framover. Dette er en viktig plass for utviklingen av kunsten på Sri Lanka gjennom århundrene og viser stiler fra mange ulike epoker.

  Etterpå besøker du landsbyen Ayurvedic. Selv da Sri Lanka ennå var kalt Taprobane, var øya kjent for sine kryddere. I de koloniale periodene har portugiserne, nederlenderne og britene sørget for at dette ble spredt over hele verden.

  Etter grottetempelet bærer ferden videre mot Kandy - en vakker by som også er på UNESCOs verdensarvliste. Omgitt av åser, med en rolig sjø i midten, er dette plassen for tempelet som inneholder selve Buddhas tann! Tempelet omgis av den kongelige botaniske hagen - hjem til en av verdens beste samlinger av orkidéer og utgjør et kulturelt fristed der mange legender og tradisjoner fremdeles holdes i live. Du har tid til å besøke tempelet på dag 6 Obs: Som i andre templer på Sri Lanka må du dekke til skuldre og knær. Deretter er det på tide med en tuk-tuk tur gjennom byen.

  På dag 5: Tilvalg: Besøk Den botaniske hagen (se endelig pris ved bestilling). Hagen er kjent for sine forskjellige orkideer, og 4000 andre planter inkludert kryddere, medisinplanter og trær.

  Følgende dag besøker du et treskjæringsverksted, hvor du får innsikt i lokal kunst og håndverk, og til det ovennevnte Tanntempelet. På begynnelsen av kvelden (mellom kl. 16:30 eller 17:30) tar du del i kulturprogrammet på en time hvor du lar deg fortrylle av dans fra lokalbefolkningen.

  Hotel Fresco Water Villas -> Oak Ray Serene Garden 89.7 km

  pool

  Oak Ray Serene Garden eller lignende

  • Hotel
  • Kandy, Sri Lanka
  pool

  Hotellet er vendt mot Kandy Lake, ligger kun 10 minutter fra Kandy bysentrum og en 10 minutters kjøretur til Tanntempelet. Det har gratis WiFi i fellesrom, en restaurant på taket som serverer internasjonale og lokale retter, der du også kan nyte utsikten over landskapet rundt. Rommene er moderne, har gulv av fliser, rom med aircondition, en minibar og en TV med satelitt-kanaler, samt et privat bad med dusj og noen rom har en privat balkong.

  Les mer
 4. Dag 7: Haputale/Bandarawela/Ella

  Etter frokost blir du tatt med til en teplantasje- og fabrikk i Nuwara Eliya for å lære mer om produksjonen av te. Dette varer ca. en halvtime. Videre gjør du deg klar til en spesiell togreise fra Nanu Oya til Haputale, Bandarawela eller Ella (avhengig av tilgjengelighet). Reisen varer i 2 timer og utsikten fra toget vil gjøre et uforglemmelig inntrykk på deg. Forbered deg på frodige teplantasjer, praktfulle syn og av og til et vannfall. Vær oppmerksom på at dette toget er av enkel, sri lankisk standard, men en mulighet til å bli kjent med lokalbefolkningem. Fra stasjonen blir du tatt med til hotellet.

  Oak Ray Serene Garden -> Olympus Plaza Hotel 119.9 km

  Olympus Plaza Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Haputale, Sri Lanka

  Olympus Plaza Hotel ligger i Haputale, ca. 29 km fra Nuwara Eliya og 8 km fra Bandarawela. Spill et slag bordtennis eller biljard, nyt en drink i baren eler slapp av i salongen. Her nyter du ditt
  dobbeltrommet ditt med eget bad.

  Les mer
 5. Dag 8: Udawalawe

  I Udawalawe besøker du et reservat for elefanter. Her blir foreldreløse elefanter tatt vare på med mål om å slippe dem ut i naturen. Fra en utkikksplattform kan du se hvordan de unge dyrene blir matet, et rørende syn. Det er kun mulig å se dyrene mens de mates, som kun er til bestemte tider. Resten av dagen kan du tilbringe tid ved hotellet eller være med på en utflukt, et tilvalg mot ekstra avgift, en jeepsafari gjennom Udawalawe National Park (se endelig pris ved bestilling). Denne parken er i mange elefanter som lever, sjansen er også stor for at du møter en flokk elefanter!

  Olympus Plaza Hotel -> Athgira River Camp 92.9 km

  night

  Athgira River Camp eller lignende

  • Hotel
  • Ratnapura, Sri Lanka
  night

  Athgira River Camp har utsikt over Rakwana-elva, og og tilbyr boenheter i rustikk hyttestil med egen veranda omgitt av frodige grøntarealer. Det ligger kun 3 km fra Elephant Transit Home, 7 km fra Udawalawe nasjonalpark og 20 km fra Waulpane Limestone Cave. Restauranten serverer lokale og internasjonale delikatesser, og tilbyr en frokostbuffé. Du kan bestille romservice. Athgira har et leke- og aktivitetsrom, og tilbyr turistinformasjon. I den døgnåpne resepsjonen kan du få hjelp med klesvask, valutaveksling og å bestille massasjer. Rom: Rommene har vifte, klesskap og bad med dusj, badeprodukter og tøfler.

  Les mer
 6. Dag 9: Yala/Tissamaharama

  Det følgende stoppet på reisen er imponerende Yala National Park i Tissamaharama. Stig inn i en jeep og hold kikkerten klar i hånden: i dette vakre naturreservatet er det avhengig av vær og årstid en mulighet til å se elefanter, krokodiller, bøfler, hjort og villsvin. Parken er også, takket være sine mange vann, også et paradis for fugler.

  Athgira River Camp -> Elephant Reach Hotel 75.1 km

  Elephant Reach, Sri Lanka

  Elephant Reach eller lignende

  • Hotel
  • Kirinda, Sri Lanka
  Elephant Reach, Sri Lanka

  Det attraktive og autentiske Elephant Reach ligger like ved Yala nasjonalpark, og her møter den naturlige skjønnhet luksuriøse fasiliteter. Fra hotellets restaurant Tusk har du utsikt over bassenget og en safaripark. Du vil bli servert smakfulle og tradisonelle srilankiske retter, laget av ferske og lokale råvarer. Ditt romslige rom er innredet i en både naturlig og moderne stil, og her har du også en flatskjerm-TV, minibar, te- og kaffekoker, safe og eget bad.

  Les mer
 7. Dag 10 - 14: Sol, hav og strand ved Waskaduwa/Beruwala

  De siste par dagene tar du med til sørvestkysten, hvor kun én ting står på planen: avslapping! Før du kommer dit, stopper du første i Galle for en byomvisning. Portugisernes festningsby ble overtatt av nederlenderne på 1600-tallet og den dag i dag er innflytelsene fra den nederlandske flåten VOC synlig. Videre kjører du gjennom til hotellet til kysten, hvor du de kommende dagene kan slappe av. Her lander du på et stykke vakker kyst, med langstrakte strender, et krystallklart hav og en levende undervannsverden. Nyt de siste dagene av ferien din med en god bok ved svømmebassenget eller gå en tur langs stranden i kveldssolen.

  På dag 11, 12 og 13 kan du bestille en utflukt. Har du alltid hatt lyst til å se hvaler i sitt naturlige habit? Bestill da en hvalspottingstur. Du reiser kl. 04:00 om morgenen fra hotellet og drar til havet for å se det største dyret i verden. Blåhvalen! Denne utflukten er kun mulig å bestille fra desember tom april og varer i 7/8 timer.

  Det er også mulig å bestille en landsbytur gjennom Bentota (inkl. lunsj). Denne kystbyen har vakre strender og er kjent for den alkoholiske drinken toddy, laget av kokosnektar. Du blir kjent med dagliglivet til de lokale og får sjansen til å besøke buddhistiske templer. Ikke langt fra landsbyen finner du mange teplantasjer, kanelplantasjen og risåkre. Utflukten varer i 4/5 timer.

  Den siste utflukten du kan bestille er en båtutflukt over Madu-elven med et besøk til et skilpaddeklekkeri. Du reiser gjennom mangrover og jungel og ender opp ved et tempel. Ved skilpaddeklekkeriet ser du gigantiske skilpadder og deres barn. Utflukten varer i ca. 4/5 timer.

  På dag 14 er det dessverre på tide å dra hjem. Fra hotellet ditt blir du tatt med til flyplassen og begynner hjemreisen til Norge etter en unik rundreise!

  Elephant Reach Hotel -> Citrus Waskaduwa 230.0 km

  pool

  Citrus Waskaduwa

  • Hotel
  • Wadduwa, Sri Lanka
  pool

  Citrus Waskaduwa ligger ca. 1 minutts gange fra stranden i Kalutara, og har en restaurant, et utendørs svømmebasseng, et spa og et treningsstudio. Her kan du spille biljard og bruke gratis WiFi i de allmenne rommene. Hotellet har en døgnåpen resepsjon hvor du kan lagre bagasjen hvis du trenger. Rommene har havutsikt, en flatskjerm-TV, en personlig safe og en telefon. Ensuite-badet har dusj, toalett og en hårføner.

  Les mer
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumkostnader
 • Ikke nevnte måltider
 • Drikke til middag
 • Tips
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltrom er tilgjengelig.

Romkapasitet

Min 2 personer og maks 2 voksne og 1 barn opptil 4 i et Dobbeltrom
Maks 1 voksen og 1 barn opptil 4 i et Enkeltrom
Min 3 personer og maks 3 voksne og 1 barn opptil 4 i et Trippeltrom

Barnerabatt

Med 2 fullt betalende voksne:
Barn 0-4 år bor gratis på hotellet
Barn 5-11 år får rabatt på hotellet avhengig av reisedato

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Reisegruppe

I denne pakkereisen er det ikke et minimum antall reisende. Det vil si at det er mulighet for at du kommer til å reise alene, dersom du har bestilt reise for en person. Det er maks 24 deltakere. Utflukter nevnt i programmet vil finne sted uansett hvor mange deltakere det er på reisen.

Valuta og betaling

På Sri Lanka betaler du med Sri Lankiske rupee (LKR). Du kan ta ut penger fra minibank i de større byene med VISA eller Mastercard. Den vanligste betalingsmetoden er kontanter.

Engelsktalende sjåfør/guide

Under reisen blir ledet av en engelsktalende sjåfør/guide.

Internett

I mange av hotellene er WiFi gratis i allmenne rom.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Hoteller

Dersom et hotell er fullbooket, vil du bli booket inn på et hotell av liknende standard. De eksakte adressene får du sammen med reisedokumentene.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn personopplysninger, som er identiske med ditt gyldige pass, når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det medføre ekstra kostnader.

Helse- og vaksineinformasjon

Vennligst sjekk Folkehelseinstituttets hjemmeside for informasjon om vaksiner. https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

Pass- og visuminformasjon

Med et norsk pass trenger du å arrangere visum på forhånd elektronisk via http://www.eta.gov.lk/slvisa/). Du er selv ansvarlig for å innhente all nødvendig tilleggsinformasjon fra de relevante myndighetene, og for å vurdere i god tid før avreise om den informasjonen som ble innhentet tidligere har endret seg. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret