• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Fascinerende rundreise i Jordan

Rundreise 7 eller 8 netter Jordan

per person fra kr 11 299
basert på 2 personer

Opplevelsesrik rundreise i Jordan inkl. 7 overnattinger med frokost og guidede utflukter. All transport på reisen inkludert i tillegg til fly t/r fra Oslo Gardermoen. Pris er p.p. i rom for 2.

Fordyp deg i hjertet av Midtøsten. Oppdag den ville skjønnheten, og ikke minst den perfekt bevarte arven til fantastiske Jordan. På en 7 netters rundreise vil du bli guidet gjennom spennende byer, kontrastrike naturlandskap og historiske underverker. Du vil bant annet besøke Petras utrolige Treasury, reise gjennom mystiske romerske ruiner, oppleve den vakre veien til Wadi Rum og se spirene av den hellige byen og Dødehavet. Les videre for å lære mer om dette spektakulære eventyret!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter på Amman International (eller lignende) i Amman (første to og siste natt)
 • 1 natt på Ramada Resort (eller lignende) nærme Dødehavet
 • 1 natt in Amra Palace (eller lignende) i Petra
 • 2 netter på My Hotel (eller lignende) i Aqaba
 • Fly t/r Jordan (Amman) fra Oslo Gardermoen
 • Frokost hver morgen
 • All transport på reisen + henting på flyplassen
 • Buss med aircondition (med engelsktalende sjåfør)
Ytterligere tilvalg
 • Jerash & Ajloun
 • Wadi Rum
 • Ørkenslottene
Gled deg til Jordan

Denne rundreisen er en unik mulighet til å oppleve noen av verdens mest fascinerende underverker. De neste 7 nettene blir du tatt med gjennom Jordans beste høydepunkter som UNESCO-byen Petra og den sjelfulle hovedstaden Amman. Mystiske Aqaba, spektakulære Mt. Nebo, det utrolige Dødehavet er noe av det du vil få bli kjent med. På reisen vil du møte gjestfrie og hyggelige mennesker, og transporten, sjåføren, frokosten og hotellene er allerede arrangert for deg. Gled deg til å oppleve en fascinerende verden av Jordans natur, by og kulturskatter.

 1. Dag 1 & 2: Ankomst i Amman

  I dag begynner eventyret og en vakker reise som tar deg tilbake i tid. Ved ankomst på flyplassen i Amman, vil du bli møtt av en sjåfør og kjørt direkte til hotellet. Du kan bruke den første dagen til å slappe av og nyte resten av kvelden på hotellet. Kanskje ta deg en forfriskende dukkert i bassenget eller nyte en av hotellets flotte restauranter. Uansett hva du velger, kan du lene deg tilbake og kjenne den herlige, blandede følelsen av ren glede, spenning og nysgjerrighet som kribler i hele kroppen.
  Dagen etter kan du stupe rett inn i den fascinerende hovedstaden. Downtown Amman er et must-see. På bunnen av byens mange bakker står du foran en utsikt over citadellet, med sine spektakulære romerske ruiner, et internasjonalt standardmuseum. Dette er også en hub for moskeer, sukker og kaféer som representerer det levende jordanske livet.
  Andre steder vært å besøke er det vestlige Amman med sine urbane, løvrike boligområder, kafeer, barer, moderne kjøpesentre og kunstgallerier; og i det jordiske østlige Amman er det lett å føle den mer tradisjonelle og konservative pulsen av hovedstaden.

  hotel

  Amman International Hoteleller lignende

  Hotel Amman, Jordan

  Dette 4-stjernershotellet ligger nærme Jordan University, og tilbyr et flott utendørsbasseng, flere spisesteder, en salong med lenestoler, et bibliotek og en døgnåpen resepsjon og gratis Wi-Fi. De klimatiserte rommene på hotellet er utstyrt med gratis WiFi, TV, minikjøleskap og eget bad med badekar og hårføner.

  • +2
  Les mer
 2. Dag 3: Amman - Mt. Nebo - Madaba - Dødehavet

  Etter en tur i byen - hvor du kan se det romerske teateret, det arkeologiske museet og tempelet Hercules - vil du bli plukket opp av en engelsktalende sjåfør og starter dermed reisen mot Dødehavet. På veien vil det bli flere spennende stopp: I byen Madaba, finner du noe av verdens vakreste bysantinske mosaikker. Her kan du beundre det berømte 6. århundrets 'Cherry of Jerusalem og The Holy Land' i Saint John's Church.
  Reisen fortsetter så til kanten av Jordan-dalen, det praktfulle Mt. Nebo befinner seg. Ifølge den jødiske tradisjonen ble Moses begravet her på dette fjellet. Du blir tatt med til det høyeste punktet av fjellet, hvor du blir møtt av en slående utsikt over dalen, Dødehavet og tårnene i Jerusalem. Den siste utflukten i dag bringer deg til det berømte Dødehavet, verdens lavest liggende innsjø. Et magisk og åndelig landskap venter deg her. En unik opplevelse!

  Amman International Hotel -> Ramada Resort Dead Sea 54.7 km

  hotel

  Ramada Resorteller lignende

  Hotel Shoonah Janoobiah District, Jordan

  Dette 4-stjerners hotellet har en nydelig beliggenhet nær Mt Nebo og Jordan. Hotellet tilbyr en egen sandstrand, to bassenger, et omfattende spaområde, et treningssenter, diverse barer og spisesteder, og en terrasse med fantastisk utsikt. Rommene har skrivebord, flatskjerm-TV, minibar, gratis WiFi, individuell klimaanlegg, eget bad og en balkong med utsikt over Dødehavet. Helt fantastisk!

  • +1
  Les mer
 3. Dag 4: Dødehavet - Kongeveien - slottsbesøk - Petra

  På dag 4 vil sjåføren ta deg med på enda en spennende utflukt. I dag vil du kjøre via den beryktede Kongeveien, hvor du vil få med deg noen av Jordans mest utrolige sider og atmosfæriske landskap. Denne historiske veien, som er en oversettelse av et gammelt hebraisk begrep som trolig bare betydde "hovedveien" - er en lang, slingrende knirk av en vei som går gjennom noen av Jordans vakreste landskap. Kongeveien har vært ruten for nord-sør-handel siden forhistoriske tider - og fortsatt i dag, følger konturene til de bølgende åsene over Dødehavet. Kongeveien er faktisk nevnt i Det gamle testamentet hvor det er skrevet at Moses ble nektet tillatelse til å reise på den av Edomes konge. Senere brukte nabatéerne fra sin kraftbase i Petra den til å handle luksusvarer mellom Arabia og Syria. Underveis blir det to historiske slottstopp: Qal'at ash Shawbak og Qal'at al-Kerak. Begge bygget på ruten til Rødehavet. Etter dette fortsetter du din vei til et av verdens syv underverker, nemlig Petra, hvor du vil overnatte en natt.

  Ramada Resort Dead Sea -> Amra Palace Hotel Petra 200.0 km

  garden

  Amra Palace International Hoteleller lignende

  Hotel Petra District, Jordan

  Hotellet ligger i Petra, ved siden av Wadi Musa Souk. Hotellet tilbyr en vakker utsikt over Petra-fjellet, et spa med oppvarmet innendørsbasseng og solsenger, en spisestue, en restaurant (hvor kan få servering av arabiske og internasjonale retter) og en hyggelig bar. Rommene er utstyrt med satellitt-TV, gratis WiFi, minibar og eget bad med hårføner.

  • +1
  Les mer
 4. Dag 5: Verdens underverket Petra - Aqaba

  Petra- den hemmelige byen av Jordan ligger mellom Rødehavet og Dødehavet og har vært bebodd siden forhistoriske tider. Nabateernes steinkledde by ble under hellenistisk og romersk tid og brukt som et stort senter for røkelse av Arabia, silke av Kina og krydder av India - en krysning mellom Arabia, Egypt og Syria-Fenicia. Petra er hugget og bygget inn i fjellet, bare 20% av byen er synlig, og et vell av smale passasjer og hemmelighetsfulle tunellstier forfører deg i denne mystiske verden. Petra dateres til rundt 300 fr Kr. og var hovedstaden i det nabateanske rike. Veien til Petra er via en smal canyon kalt Al Siq. Al Siq inneholder gravene og templene skåret inn i de rosa sandsteinsklippen, og har dermed fått sitt allenavn, "Rose City". Den mest kjente strukturen av Petra er den 45 meters høye Al Khazneh, et tempel med en utsmykkede fasader i gammel gresk stil, kjent som The Treasury.
  Etter en fascinerende reise til Petra blir du kjørt til ditt neste hotell som ligger i Aqaba.

  Amra Palace Hotel Petra -> My Hotel 125.8 km

  hotel

  My Hotel Aqabaeller lignende

  Hotel Akaba, Jordan

  Denne flotte eiendommen ligger 5 minutters gange fra stranden, og bare 200 meter fra Akabas Rødehav. Hotellet tilbyr en restaurant med terrasse på taket, en utendørs svømmebasseng, en bar og en døgnåpen resepsjon. Rommene er utstyrt med kaffekoker, minibar, TV og eget bad med gratis toalettartikler.

  • +1
  Les mer
 5. Dag 6: Aqaba - Amman

  Aqaba er en jordansk havneby på Rødehavet, Gulf of Aqaba. Den forhistoriske byen har vært bebodd siden 4000 BC, og er hjemmet til den muslimske æra Aqaba Fort og det fengslende Aqaba arkeologiske museum. I dag er Aqaba en ettertraktet turistdestinasjon. Strendende i byen er svært populære for surfing og annen vannsport, og fritidsdykkere fra hele verden flokker til dette område på grunn av bemerkelsesverdige Yamanieh korallrev i Aqaba Marine Park, sør for byen. Aqaba er dessuten en levende by, full av koselige restauranter, stilige kafeer og markeder.

  My Hotel -> Amman International Hotel 338.3 km

  hotel

  My Hotel Aqabaeller lignende

  Hotel Akaba, Jordan

  Denne flotte eiendommen ligger 5 minutters gange fra stranden, og bare 200 meter fra Akabas Rødehav. Hotellet tilbyr en restaurant med terrasse på taket, en utendørs svømmebasseng, en bar og en døgnåpen resepsjon. Rommene er utstyrt med kaffekoker, minibar, TV og eget bad med gratis toalettartikler.

  • +1
  Les mer
 6. Dag 7 & 8: Amman

  I dag bærer det tilbake til Jordans hovedstad, er en fascinerende by av kontraster - bruk den siste tiden til å utforske det du ikke hadde tid til i begynnelsen av reisen. Jordan er en unik blanding av gammelt og nytt, ideelt plassert i et kupert område mellom ørkenen og den fruktbare Jordan-dalen. I byens kommersielle hjerte finner du ultra-moderne bygninger, hoteller, smarte restauranter, kunstgallerier og gater kantet med tradisjonelle kaffebarer og små håndverkere. Det spesielle med Jordan er at overalt finnes det tegn på byens mye eldre fortid-la deg sjarmere av Amman en siste kveld. Neste dag står du opp til en god frokost, før du blir kjørt tilbake på flyplassen for å ta flyet hjem til Norge.

  hotel

  Amman International Hoteleller lignende

  Hotel Amman, Jordan

  Dette 4-stjernershotellet ligger nærme Jordan University, og tilbyr et flott utendørsbasseng, flere spisesteder, en salong med lenestoler, et bibliotek og en døgnåpen resepsjon og gratis Wi-Fi. De klimatiserte rommene på hotellet er utstyrt med gratis WiFi, TV, minikjøleskap og eget bad med badekar og hårføner.

  • +2
  Les mer
Valgfrie utflukter

 • Jerash & Ajloun (på dag 2): På denne utflukten besøker du den historiske gresk-romerske byen Jerash. Denne byen anses å være en av de best bevarte romerske provinsbyene i verden, og er et eksempel på den typen romerske urbanisering som finnes i Midtøsten. Byen består blant annet av templer, store teatre, spennende torg, vakre fontener og en historisk bymur. Deretter besøker du slottet Aljoun, som dateres tilbake til 1184 e.Kr. Transport er inkludert.
 • Wadi Rum (på dag 6): Under denne ekskursjonen vil du til ørkenen Wadi Rum, hvor filmen, Lawrence of Arabia, ble filmet. Reisen mot sør er en opplevelse i seg selv: Du kjører gjennom et stort månelandskap med eldgamle elv-senger, vindformede fjell og pastellfargede sandsletter. Det blir en tur med en åpen jeep i ørkenen (ca 2 timer). En uforglemmelig opplevelse!
 • Ørkenslottene (på dag 7): Også under denne ekskursjonen kommer du inn i ørkenen. På østkysten av Jordan ligger de fleste ørkenslottene, i nærheten av Amman. Under denne turen vil du besøke Qasr Amra, Qasr Al Azraq og Qasr Al Harraneh.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 3 voksne og 1 barn opptil 5 per rom

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg avhengig av avreisedato og lengde på oppholdet, se endelig sum på bestillingssiden.

Barnerabatt

Med 2 fullt betalende voksne:
Barn 0-11 år bor gratis på hotellet

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Internett

WiFi er tilgjengelig på noen av hotellene

Parkering

Parkering er ikke tilgjengelig.

Visumkrav

Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Man kan kjøpe énmåneds single entry-visum mot betaling i jordanske dinarer (40 JOD) ved ankomst på flyplassene i Amman. Visum til Jordan kan søkes før utreise fra: Jordans ambassade i Brussel. Mek at du har selv ansvar for å holde deg oppdatert om visumsregler. Les mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_jordan/id2428573/

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine 5 dager før avreisedatoen.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Myntenhet og kredittkort

Kursen er JOD. 1 JOD = 12,20 NOK. Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse, må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve. Les mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_jordan/id2428573/

Passinformasjon

Merk at for å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Les mer på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_jordan/id2428573/