• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert
 • Bileie inkludert

Vinrutene i Sør-Afrika

Rundreise 9 eller 14 netter Sør-Afrika

per person fra kr 13 369
basert på 2 personer

Oppdag de vakre vinrutene i Sør-Afrika inkl. 7 eller 12 netter i hoteller, frokost, sykkeltur, vinsmaking, leiebil og fly. Pris er p.p. i rom for 2.

Besøk et av verdens mest spennende vinland, Sør-Afrika, på en spektakulær reise! La bilen lede deg igjennom frodige landskap, vingårder med vinranker som forsvinner i horisonten, livlige Cape Town, victorianske Montagu, idylliske Franschhoek og verdensberømte Stellenbosch. Dykk dypt i områdets fascinerende historie og tradisjoner, mens du koser deg på vinsmaking og nyter delikatesser fra det afrikanske kjøkkenet. Legg til en romantisk sykkeltur i vinlandskapet, en trikketur med stopp hos vingårder med vinsmaking og hoteller med en beliggenhet i det vakre vinlandet, så er ferieidyllen komplett!

Tilbudet inkluderer:
 • 4 eller 5 netter i Cape Town
 • 1 eller 2 netter i Montagu
 • Kun ved reisen med 12 netter: 2 netter i Hermanus
 • 1 eller 2 netter i Franschhoek
 • 1 natt i Stellenbosch
 • Frokost hver morgen
 • Fly t/r Capetown fra Oslo
 • Halvdags sykkeltur inkl. vinsmaking Stellenbosch på dag 7 eller 10 med engelsktalende guide
 • Trikkebillett i Franschhoek til vintrikk med vinsmaking
 • Rhino Ride Contribution
 • Leiebil
Ytterligere tilvalg
 • Cape Peninsula Tour
 • Mount Nelson Afternoon Tea Experience min 2 personer
 • Cape Town Food Markets Experience min 2 personer
 • Afrikansk middagsopplevelse min 2 personer
 • Hermanus Tour (12 netters pakke) min 2 personer
Rundreise i Sør-Afrika

Du har valget mellom en rundreise på 7 netter og en rundreise med 12 netter. Bestiller du rundreisen på 7 netter? Da blir du 4 netter i Capetown, 1 natt i Montagu, 1 natt i Franschhoek og 1 natt i Stellenbosch. Bestiller du reisen med 12 netter får du følgende: 5 netter i Capetown, 2 netter i Montagu, 2 netter i Hermanus, 2 netter i Franschhoek og 1 natt i Stellenbosch.

Under er reisen med 12 netter beskrevet.

 1. Dag 1 - 5: Cape Town

  Velkommen til Sør-Afrika! Du lander i dag i idylliske Cape Town, hvor du henter leiebilen din. I begynnelsen har du noen dager på programmet hvor du fritt kan bestemme hva du vil gjøre. Denne livlige og multikulturelle byen ligger ved foten av berømte Table Mountain og å klatre opp er også et must på eventyret ditt. Men det er også selvfølgelig ikke det eneste du kan gjøre! Planlegg et besøk til den gamle havnen, beundre de fargerike husene i bydelen Bo-Kaap eller oppdag bydelene East City og Woodstock, hvor alle hipsterne holder til. Slapp også av ved de herlige sandstrendene, som ligger innen kort rekkevidde. Ønsker du å være litt mer aktiv?
  Klatre for eksempel opp Lions' Head eller lær å surfe. Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fanget store deler av livet sitt, er verdt å besøke for å få en innsikt i folkets historie. Hit kommer du med båt.

  Bestiller du reisen med 7 netter? Da blir du her i 4 netter. Bestiller du reisen med 12 netter, blir du 5 netter i Cape Town.

  Cape Town International Airport -> Three Boutique Hotel 19.0 km

  Three Boutique Hotel - bedroom

  Three Boutique Hotel

  Hotel Cape Town, Sør-Afrika

  Dette hotellet ligger i en historisk bygning i sentrum av Cape Town. Det har et utendørs svømmebasseng og en solterrasse med panoramautsikt på Table Mountain. Rommene er utstyrt med en TV og bad med regndusj.

  Les mer
 2. Dag 6 & 7: Montagu

  I dag setter du deg i bilen, og lar Cape Town ligge bak deg, før du begynner reisen din mot vinruten. Det siste stoppet for dagen? Det er den victorianske landsbyen Montagu, som ligger mellom to fjell. Kjører du via vinstedet Paarl, så reiser du forbi mer enn 40 vingårder, hvorav flere også dyrker oliven eller lager ost. Viner du må smake her er Sauvignon Blanc, Riesling og Chardonnay! Det er også flere rødviner, som Merlot og Cabernet Sauvignon, som har fått internasjonal anerkjennelse. Med en gang du er ankommet Montagu kan du vandre gjennom naturhagen, hvor du finner en stor samling av flora og fauna. Nyt deretter roen i den sjarmerende byen og vandre langs Joubert House, sannsynligvis det eldste huset i byen, fra 1853. I moderne tid er bygningen blitt omgjort til et museum som viser hvordan de levde i år 1850.

  Bestiller du reisen på 7 netter? Da blir du her 1 natt. Hvis du bestiller reisen med 12 netter, overnatter du 2 netter i Montagu.

  Three Boutique Hotel -> Mimosa Lodge 188.0 km

  Mimosa Lodge - bedroom

  Mimosa Lodge

  Hotel Montagu, Sør-Afrika

  Dette hotellet ligger i sentrum av Montagu og har en restaurant, utendørs svømmebasseng og en krokettbane. Det ligger i en renovert, historisk bygning og rommene er innredet i art-decostil. Rommene ligger vendt mot hagen eller har tilgang til den victorianske verandaen.

  Les mer
 3. Dag 8 & 9: Kun ved reise for 12 netter: Hermanus

  Fra Montagu kan du dra rett til Hermanus, men en liten omvei til Swellendam er absolutt å anbefale. Byen ligger ved foten av Langebergfjellene og huser flere historiske bygninger. Sett deretter kursen mot Hermanus, et pittoresk kyststed hvor du kan begi deg ut på fine fotturer og til og med se hvalfisk (størst sjanse har du mellom juli og november). For å komme enda nærmere hvalene, kan du gjøre det enda mer spektakulært og bestille en Whale Watching tour i tillegg. I et museum ved havnen kan du se hvordan det lokale fiskerlivet har sett ut og fra havnen kan du legge ut på en fottur på ca. 10 kilometer til sandstranden Grotto Beach.

  Mimosa Lodge -> Shore's Edge Guest House 149.8 km

  Shore's Edge Seaview Guesthouse - Aloe Room

  Shore's Edge Guest House

  Hotel Sandbaai, Sør-Afrika

  Dette gjestehuset ligger rett ved havet, 7 kilometer fra sentrum av Hermanus. Det har et utendørs svømmebasseng og en balkong med 180 graders utsikt over havet. Rommene er utstyrt med en TV, kaffe- og telagingsfasiliteter, og et bad med et badekar og/eller dusj og hårføner.

  Les mer
 4. Dag 10 & 11: Franschhoek

  En av Sør-Afrikas vakreste turer er gjennom distriktet Cape Winelands! Denne regionen i West-Cape byr på vakre landsbyer med tradisjonelle Cape hus, magiske trær og vingårder og majestetiske fjellomgivelser. Dette er et av Sør-Afrikas paradiser! Du reiser videre til Franschhoek fra vingårdene, hvor du kan prøve en rekke viner. For en uforglemmelig opplevelse, sett en omvisning og vinsmaking på planen. Byen Franschhoek ligger i en idyllisk dal og er oppkalt etter gruppen Hugenottene fra Frankrike som bosatte seg her. De tok med seg mye kunnskap om vin og mat og det er derfor mange vingårder med franske navn. For å gjøre den kulinariske opplevelsen komplett, må du under oppholdet bli i Franschhoek til en god restaurant, og det er flere restauranter å nyte god mat i omgivelsene.

  Under oppholdet er det også en billett for hop-on hop-off vintrikken inkludert. Vintrikken kjører langs flere vinhus i omgivelsene, hvor du kan gjøre et stopp og gjøre diverse aktiviteter (som en omvisning gjennom en vinkjeller, vinsmaking eller fottur). Dette er en god måte å gjøre sightseeing i området og gjøre kjennskap med forskjellige viner. Det er to vinsmakinger inkludert, hvor du smaker 2 til 3 viner. Ta med deg komfortable tursko, solbriller og en solhatt eller caps.

  Bestiller du reisen med 7 netter? Da kjører du fra Montagu til Franschhoek og blir her 1 natt. Hvis du bestiller reisen med 12 netter, blir du 2 netter i Franschhoek.

  Shore's Edge Guest House -> Protea Hotel by Marriott Franschhoek 102.0 km

  Protea Hotel Franschhoek - bedroom

  Protea Hotel by Marriott Franschhoek

  Hotel Franschhoek, Sør-Afrika

  Utsikt over de majestetiske fjellene og de berømte vingårdene i Franschhoek... Det og mye mer får du under dette oppholdet! Dette hotellet ligger i gåavstand fra bysentrumet og har en døgnåpen resepsjon, utendørs svømmebasseng og restaurant. Rommene har aircondition og et bad med badekar/dusj.

  Les mer
 5. Dag 12 & 13: Stellenbosch

  I dag setter du kursen mot Stellenbosch, en verdensberømt universitetsby hvor det produseres en deilig vin. Byen har allerede vært et viktig sted for sør-afrikansk vinproduksjon i over 300 år, på grunn av den gunstige beliggenheten for vingårder på de gylne åstoppene mellom havet og fjellene. De fleste av mer enn 150 vingårder her tar imot besøkende, så benytt sjansen! Her blir spesielt mange rødviner produsert, nyt blant annet et glass Merlot, Pinotage og Shiraz. Glem ikke en byvandring gjennom Stellenbosch til 'Oom Samie se Winkel' på Dorpsstraat, en butikk i et victoriansk hus, som siden opprinnelsen (ca. 200 år siden) ikke har forandret seg i det hele tatt.

  Under oppholdet ditt i Stellenbosch er en sykkeltur på en halv dag (ca. 3 timer) inkludert. Med en engelsktalende guide kjører du gjennom det nydelige landskapet og besøker to vingårder. Ved begge stoppene er vinsmaking inkludert. Ruten er ca. 10 kilometer lang og størstedelen av veien er off-road, så vær derfor klar over at det ikke vil være asfalterte sykkelveier. Avhengig av været kan sykkelturen bli endret eller kansellert.

  Skål nok en gang med et deilig glass Cabernet Sauvignon din siste kveld på dag 8 eller 13 er det ditt sør-afrikanske eventyr kommet til slutten. Du leverer fra deg leiebilen på flyplassen i Cape Town og flyr hjem til Norge som en ekte vinkjenner.

  Protea Hotel by Marriott Franschhoek -> Auberge Rozendal 30.2 km

  Auberge Rozendal - restaurant

  Auberge Rozendal

  Hotel Cape Winelands, Sør-Afrika

  På 4 kilometer fra Stellenbosch finner du dette gjestehuset, som ligger på en gård. Her kan du kose deg i et utendørs svømmebasseng og en hage. Dessuten finner du her en vinkjeller, og det blir også laget botanisk eddik. Rommene har en patio, safe og et bad med dusj/badekar.

  Les mer
Utflukter (kan legges til mot en avgift)

Gjør ferien din enda mer spennende og legg til disse utfluktene (endelig pris ser du på bestillingssiden):

 • Cape Peninsula: En uforglemmelig utflukt til stedet i Sør-Afrika hvor to hav bokstavelig talt kolliderer med hverandre, og blir til ett dramatisk hav. På veien dit reiser du langs historiske forsteder og sjarmerende fiskerlandsbyer. Du blir hentet mellom kl. 08:00 og 09:00 ved hotellet og tas tilbake kl. 17:00. Inkl. transport og engelsktalende guide, ekskludert lunsj.
 • High tea ved Mount Nelson Hotel: Mount Nelson Hotel er et slående vakkert og luksuriøst hotell. Den verdensberømte 'afternoon tea buffet' finner sted i den elegante salongen med utsikt over den velholdte hagen. Nyt et utvalg av eclairs, petit fours, kaker, sjokolade, ostekake, boller, scones og fersk frukt. Selvfølgelig en kopp te, og valget er mye! Fra Rooibos til Lapsang Souchong og fra Earl Gray til Darjeeling, kan du velge mellom tretti forskjellige typer. Min. antall deltakere er 2, og det varer mellom 15:00 og 17:30, inkludert transport. alcoholisk drikke er ikke inkludert.
 • Utflukt til Cape Town Foodmarket: Opplev et tradisjonelt marked på Oranjezicht City Farm Market, hvor små, lokale bønder og håndverksprodusenter forbinder urbant jordbruk med historien og arven til Cape Town. Så besøk Good Company Farmers Market som holdes i Sør-Afrikas eldste hage. Meng deg med de lokale mens de gjør sin ukentlige shopping og stopp ved en bod her og der for å kjøpe noe. Min. antall deltakere er 2. Inkl. en lokal guide, transport, og utflukten finner sted mellom kl. 08:30 til 13:00. Egne innkjøp er ikke inkludert i prisen. Det anbefales å ta på behagelige sko. Avhengig av værforhold kan utflukten komme til å bli endret eller kansellert.
 • Afrikansk middag med interaktiv underholdning: ha en hyggelig kveld full av interaktiv underholdning og deilig mat ved Gold restaurant. Maten serveres ved bordet i forskjellige porsjoner. Mens du nyter de tradisjonelle rettene, er det sørget for underholdning: en djembe trommespill, sang, dans og dukketeater er alle tatt med. Min. antall deltakere er 2, inkl. ikke-alkoholisk drikke og transport. Alkoholisk drikke er eksklusiv. Foregår fra kl. 18:00 til 23:00.
 • Dagsutflukt til Hermanus (kun mulig hvis du bestiller 12-netters reisen): Fra Cape Town krysser du fjellpasset til kystbyen Hermanus. Denne byen ligger mellom fjell og hav, og er ikke bare veldig vakker, men tilbyr også noen av de beste stedene å se hval (du har best sjanse til å se dem mellom juli til november. På reisen tilbake, følger du kystlinjen, med mulighet for å se hvaler og delfiner. Ved
 • Stoney Point, nær Betty's Bay, et stopp er laget for å se pingviner (tilvalg, mot avgift, og avhengig av tid). Etter det kjører du tilbake til Cape Town. Min. antall deltakere er 2, inkludert transport. Lunsj er ekskludert. Utflukten finner sted mellom kl. 08:00 til 17:30.

Leiebil Inkludert

Nyt friheten av å kjøre med din egen leiebil. Vi velger den rette størrelsen og sørger for at henting av bil samsvarer med flyreisen din.

 • Ingen-risiko garanti
 • Kjør så mye du vil
Les mer

Viktig å undersøke

 • Du har en Chevrolet Spark, Toyota Avanza eller lignende, avhenger av størrelsen på reisegruppen.
 • Hovedsjåføren må være i besittelse av et kredittkort i eget navn med tilstrekkelig kreditt til depositum av maksimalt € 2500, -. Høyden på depositumbeløpet kan variere, og er avhengig av biltype.
 • Hovedsjåføren må ha et gyldig førerkort med minimum 2 års kjøreerfaring.
Se alle vilkår og betingelser.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 2 personer per dobbeltrom.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg avhengig av avreisedato og lengde på oppholdet, se endelig sum på bestillingssiden.

Barnerabatt

Ikke tilgjengelig

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine 5 dager før avreisedatoen.

Visumkrav

Merk at du må ha visum for å besøke Sør-Afrika. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato til Sør-Afrika. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon:
https://south-africa.visahq.com/embassy/norway/

Parkering

Gratis ved alle hoteller.

Reisegruppe

Dette er en individuell reise.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Vaksinasjonskrav

Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Regler for reise med barn

Det er spesielle regler for å reise med barn i Sør-Afrika: Foreldre som reiser med barn opptil 17 år, må ha med en kopi av fødselsattesten på engelsk.
Når et barn reiser med kun 1 forelder, må det skrives en attest fra den andre forelderen.