• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Fargekladden Cuba: Havana & Varadero

Rundreise 8, 11 eller 15 netter Cuba

per person fra kr 11 039
basert på 2 personer

Utforsk Cuba! 3 netter i Havana + 4-11 netter i Varadero med måltider, all transport og fly t/r.

Cuba blir stadig et mer populært turistmål - av mange grunner! Denne sjarmerende øyperlen koser seg i Karibien, og på denne reisen kombineres det beste av to verdener. Først og fremst besøker du den fargeglade hovedstaden Havana der du kan danse til lyden av cubansk musikk på de livlige barene og ta inn den koselige atmosfæren. Etter tre netter på et såkalt "casa particular" er det på tide å dra videre til paradiset Varadero der du kommer til å nyte noen dager med all-inclusive, sol, hav og hvite strender. Hva mer kan du ønske deg? Vamos!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter i en "casa particular"* i Havana med frokost
 • 4, 7 eller 11 netter på resorten Ocean Vista Azul med all-inclusive
 • Fly t/r Havanna (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • 1 natt på flyet
 • En kjøretur i en "Oldtimer" på Havana per person og oppholdet på dag 2
 • Transport t/r fra flyplassen til ditt casa particular i Havana
 • Transport fra Havana til Varadero
 • Transport fra Varadero til flyplassen
Viva Cuba!

Cuba er en unik øy med vakker natur, kritthvite strender og byer der det virker som om tiden har stått stille. I årevis var Cuba ikke tilgjengelig for turister, men senere den cubanske byen begynner å avvikle restriksjoner har flere og flere reisende funnet dette karibiske paradis. Hva tenker du på når du hører Cuba? Kanskje sigarer, mojitos og fargeglade hus. Øya har også kritthvite strender og et krystallklart, azurblått hav. Forelsk deg i Cuba på denne uforglemmelige reisen!

 1. Dag 1 - 4: Byliv i Havana

  Velkommen til det mytiske Havana! Idag begynner din ferie på Cuba. Når du har landet kommer du til å bli kjørt til ditt casa particular der du tilbringer de nærmeste tre nettene. Havana er en spesiell by som du merker med en gang. Fargerike antikke -og koloniale bygninger kanter gatene og du finner livlige barer og imponerende monumenter på hvert gatehjørne. La deg rive med av den svingende cubanske musikken og i den avslappende atmosfæren. Cuba har en veldig spesiell kultur som i seg selv er en opplevelse. Ta vare på "mañana mañana"-følelsen som gjennomsyrer landet og folket, og slapp av, mens du lar Cuba ta deg med storm.
  På dag 2 står en rundtur i en ekte cubansk "oldtimer" på agenden som gir deg en bedre forståelse av byen. Reisen tar en time og resten av dagen kan du utforske Havana på egenhånd. Du kan også velge å bestille en dagstur til Viñales-dalen eller en fargesterk Havana Tropicana Show.

 2. Dag 5 - 15: Strender i Varadero

  På dag 4 av din reise bytter du den fargeglade cubanske hovedstaden til et helt annet miljø, nemlig en hel del kritthvite strender, et skimrende hav og slingrende palmer. Møt Varadero - en vakker halvøy på nord-kysten av Cuba som med all rett kan kalles et paradis. Dine dager her handler bare om ren avslapning. Høres bra ut eller hva? Bo på et all-inclusive hotell, tilbring tid ved svømmebassenget og på den vakre stranden. Uansett om du velger å prøve deg på snorkling eller dykking i det klarblå havet for å oppdage en undervannsverden, kommer du ikke til å bli skuffet. Du kan også velge til en utflukt på en katamaran eller middag på Xanadu Mansion. Avhengig av din valgte reisetid bor du i Varadero i 4, 7 eller 11 netter. Deretter blir du kjørt tilbake til flyplassen for din reise hjem.

  Havana -> Hotel Ocean Vista Azul 144.4 km

  Ocean Vista Azul + Hotel front

  Resort Ocean Vista Azul

  Hotel Varadero, Cuba

  Denne vakre resorten med utsikt over det azurblå havet, har du muligheten til å kalle ditt hjem i noen dager. Fra hotellet kan du gå opptil stranden. Hotellet til romslige og moderne innredede rom, et velværeområde (mot avgift), to svømmebassenger og et treningsrom. Det finnes også fem (à la carte) restauranter og seks ulike barer.

  Rommene er utrustet med TV, aircondition, behagelige senger og et privat bad.

  Les mer
Tilvalg

Skulle du ønske å oppleve mer, kan du bestille en av de følgende utflukter. Endelig pris ser du under bestillingsprosessen. Disse kan og bestilles på stedet. Detaljer om tider får du med din velkomstkonvolutt ved ankomst.

 • Tropisk show i Havana (på dag 2): oppdag et fargerikt show under stjernehimmelen i Havana. Forelsk deg i danserne og cubansk musikk og nyt en cocktail og snacks inkludert i prisen. / Varighet: 2 timer og 30 min / Transport ekskludert.
 • Utflukt til Valley of Viñales Pinar del Rio (på dag 3): gjør deg klar til å en utflukt til Viñales-dalen, vest på Cuba. Sukkerrør plantasjer, små trehus og spesielt de berømte tobakkåkrene berømt for de cubanske sigarer. Med en engelsktalende guide utforsker du dalen, beundrer mogotene (små fjell) og besøker en tobakkplantasje. / Varighet: én dag / Transport inkludert
 • "Seafari" i en katamaran og med og med snorkling på (dag 10): utflukt ombord en katamaran med dykking (snorkling) og til strande på Cayo Blanco for å nyte den hvite sanden.
 • Varighet: 8 timer / Inkl. lunsj, drikke, snacks, utstyr, transport
 • À la carte dinner på Xanadu Mansion (Dag 10): Unn deg et måltid i et av Varaderos vakreste hus. Du spiser i konservatoriet og nyter et fullstendig måltid: velkomstdrink, forrett, hovedrett, dessert, wann, 3 glass vin, brus eller juice.
 • Varighet: 3 timer / Transport ekskludert.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg avhengig av avreisedato og lengde på oppholdet, se endelig sum på bestillingssiden.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn opptil 11 i et Dobbeltrom 10 netter
Maks 2 voksne og 1 barn opptil 11 i et Dobbeltrom 14 netter
Maks 2 voksne og 1 barn opptil 11 i et Dobbeltrom 7 netter

Barnerabatt

Barnerabatt kun for minst 2 fullt betalende personer:
Barn fra 0-2 år gamle: bor gratis
Barn fra 3-11 år gamle: får en rabatt på 30% rabatt per opphold

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Internett

Wifi er sjelden gratis og ofte ikke tilgjengelig på Cuba, men enkelte steder er det tilgjengelig mot betaling.

Casa particular i Havana

Du bor i et såkalt 'casas particulares'. Dette er en type cubansk Bed & Breakfast, hvor du bor i enkle, men komfortable rom i huset til en cubaner. Du har tilgang til ditt eget rom med eget bad. Seneste to uker før avreise får du beskjed om adresse til stedene.

All-Inclusive på Varadero

Ubegrenset mat og snacks 24 timer i døgnet
Ubegrenset lokal- og internasjonal drikke (inkl. alkohol)
Deltagelse i sportsaktiviteter
Bruk av to utendørsbassenger, jacuzzi, tennisbane, treningsstudio, teater, barneklubb og tenåringsklubb, vannsport

Valuta og betaling

Cuba har 2 forskjellige myntenheter, CUC og Cubansk peso. Turister kan kun bruke CUC. Du kan bruke Euro eller USD til å veksle til CUC på flyplassen og i banken.

På Cuba you kan du ta ut penger med kredittkort fra Visa eller MasterCard. Debetkort og American Express er ikke akseptert.

Transport

Etter ankomsten til flyplassen fortsetter du til møtestedet i ankomsthallen for transport til Havana. Møtepunktene for øvrig transport nevnes i reisedokumentene.

Transport fra flyplassen til ditt casa er privat. Transport til Varadero og Varadero til flyplassen er delt (opptil 42 personer)

Reisegruppe

Denne pakkereisen er en individuell reise. Det vil si at du kommer til å reise alene, dersom du har bestilt reise for en person. Transporten foregår i en gruppe, bortsett fra transport til flyplassen. "Oldtimer"-turen er privat.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine 5 dager før avreisedatoen.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Visumkrav

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Vaksinasjonskrav

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio før du reiser til Cuba. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Bevis på helseforsikring

Cubansk immigrasjon krever at reisende har et bevis på sin reiseforsikring, oversatt til engelsk, ved ankomst i Havana.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.