• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Ørkenvandring og historiske Marrakech

 • Rundreise
 • 5 eller 7 netter
 • Marokko
pris fra kr 4 559
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Drømmereise i Sahara og Marrakech. Inkluderer frokost, ridetur på kamel og 1 overnatting i ørkentelt + fly.

-Marrekech er rett og slett det fineste stedet på jord å tilbringe en ettermiddag, sa Winston Churchill. Etter denne reisen vil du forstå hvorfor han hadde helt rett! Med 5 eller 7 netter i nydelige Marokko får du muligheten til å vandre langs livlige basarer i Marrakech, samt tilbringe en natt i ørkentelt mens stjernene danser på himmelen. De vennlige menneskene og den fascinerende arkitekturen garanterer at dette blir en nydelig ferie utenom det vanlige!

Tilbudet inkluderer:
 • 5 eller 7 netters rundreise i Marokko:
 • 2 eller 4 netter (1 i begynnelsen og 1 eller 3 på slutten) på Riad Haraka (eller lignende) inkl. frokost
 • 1 natt på Kasbah de Dades i Dades inkl. frokost
 • 1 natt på Nasser Palace ørkentelt i Sahara inkl. halvpensjon
 • 1 natt på Nasser Palace i Merzouga inkl. frokost
 • All transport
 • Fly t/r Marrakech (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Turistskatt ca kr 24 Per person per natt
 • Tips til sjåfører og guider
Storby og ørken!

Opplev storbyens yrende folkemasser og Saharas fortryllende ørkenlandskap - på en og samme reise! Det hele starter med 1 natt i storbyen Marrakech. Her bor du på hotellet Riad Haraka (eller lignende), rett ved det velkjente markedet Djemaa el Fna. Dagen etter bærer det videre til verdensarvbyen Aït Ben Haddou og et tradisjonelt hotell med nydelig utsikt og svømmebasseng i Dades. Her tilbringer du dag 2. Så er det på tide med ørkenvandring! Etter frokost den 3. dagen blir du hentet og kjørt til Sahara. Her står kamelriding, tradisjonell musikk, dans og mat på planen. Dag 4 tilbringes på et idyllisk hotell ved ørkenen, hvor du kan slappe av eller bli med på spennende ekskursjoner. Den 5. dagen tilbringes i Marrakech, før avreise den 6. dagen. Dersom du ønsker 7 netter, er de to ekstra nettene også i Marrakech.

 1. Dag 1: Det hele starter i Marrakech

  Velkommen til eksotiske og fargerike Marokko. Du lander på Marrakech flyplass, og blir kjørt til reisens første hotell, Riad Haraka (eller lignende). Denne dagen er åpen til å gjøre akkurat det hjertet ønsker: Utforsk de travle gatene i medinaen, besøk de vakre Menara-hagen eller vandre og bli betatt av de flotte bygningene, palassene og moskeene rundt omkring i byen. Ta også turen innom en av byens basarer, såkalte souk, hvor du kan få alt fra tepper og elektronikk til krydder og keramikk.

  Riad Haraka + Interior

  Riad Haraka

  • Hotel
  • Marrakech, Marokko
  Riad Haraka + Interior

  Velkommen til Riad Haraka - midt i hjertet av Marrakechs medina. Hotellet er innredet etter marokkansk stil med grønne vevde klær, utskjæringer og mosaikkmønstre. Nyt den nordafrikanske solen i hagen eller på takterrasen. Hotellets restaurant serverer tradisjonell marokkansk og italiensk mat. Dere blir innlosjert på et dobbeltrom med klimaanlegg samt eget bad med toalettsaker og hårføner.

  Les mer
 2. Dag 2: Verdensarvbyen Aït Ben Haddou

  Etter en nydelig frokost er det på tide å ta turen videre til deres neste stopp: Den verdenskjente byen Ait Ben Haddou. Bilturen på 4 og en halv time tar dere gjennom nydelige fjellandskap og to kaffepauser i koselige omgivelser. Ved ankomst i Aït Ben Haddou er det på tide med lunsj. Etter maten er det tid for å utforske Ksar, et av de mest kjente attraksjonene i området og oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  Noen timer senere står Ouarzazate for tur. Byen ligger i et nydelig landskap ved foten av Atlasfjellene, også kjent som inngangsporten til Sahara. Her har forresten scener i Game of Thrones blitt filmet! Andre filmer med scener herifra er Alexander the Great og Black Hawk Down. Her ligger et anerkjent filmmuseum som du kan besøke dersom det er ønskelig.

  Videre går turen til Kasbaen i Dades. Hotellet har sentral beliggenhet og svømmebasseng. Her kan man lade opp batteriene, morgendagen byr på ørkenvandring!

  Kasbah de Dades + Hotel front

  Kasbah de Dades

  • Hotel
  • Boumalne Dades, Marokko
  Kasbah de Dades + Hotel front

  Dette majestetiske hotellet har et utendørsbasseng, som er åpent hele året. Hotellet er fylt med vennlig personale og en herlig terrasse med solsenger, parasoller og utsikt over hagen. Få en drink i baren, eller nyt hotellets marokkanske delikatesser på den autentiske restauranten. Rommet er innredet i typisk marokkansk stil med garderobe, eget bad og klimaanlegg. Nyt i tillegg en fantastisk utsikt over Atlasfjellene med noe søtt til kaffen.

  Les mer
 3. Dag 3: Ørkenvandring og overnatting i telt

  I dag fortsetter reisen mot verdens største ørken, Sahara. Det er bare å glede seg til en fantastisk aften under den krystallklare stjernehimmelen. Etter en deilig lunsj blir du kjørt til hotellet Nasser Palace, rett ved Sahara. Her kan du legge igjen bagasjen og slappe av. Det kan likevel være lurt å ta med seg en ryggsekk med varme klær og toalettsaker. Merk at ørkenteltet ikke har dusj og toalett er felles. Det er heller ikke telefondekning. Rideturen med kamelene tar omtrent en halvtime, og underveis kan du nyte en spektakulær utsikt over ørkenen. Middag blir servert under den nydelige stjernehimmelen. Tradisjonell musikk og dans står selvsagt også på planen. Om kvelden får dere se en av de fineste solnedgangene på jorden, nemlig solen som senkes nedover ørkenhorisonten. Så er det på tide med en god natts søvn.

  Dagen etter blir dere vekket ved morgengry for å ri kamel ved soloppgang. Ørkenens ro sammen med den majestetiske soloppgangen viser nomade-livet fra sin beste side. En opplevelse man sent vil glemme!

  Nasser Palace Nomad Tent + Camps

  Nasser Palace teltleir

  • Hotel
  • Errachidia Province, Marokko
  Nasser Palace Nomad Tent + Camps

  Opplev det nomadiske liv i ørkenen! Her skal dere tilbringe uforglemmelig natt i ørkenen under stjernene. Leiren er utstyrt med toalett. Merk at fasilitetene her er enkle.

  Les mer
 4. Dag 4: Nyt roen eller dra på ekskursjon

  Etter frokost i ørkenen blir dere tatt med tilbake til Nasser Palace. Ha en avslappende dag foran bassenget med paraplydrink eller bli med på ekskursjon!

  Denne dagen kan dere bruke som dere ønsker. Dersom dere har kjøpt ekskursjon med firehjuling er det i dag det skjer. Utflukten med transport og engelsk sjåfør introduserer dere for to tradisjonelle nomadelandsbyer. Her vil dere få muligheten til å møte nomadene og få en smak av ørkenlivet. Lunsj serveres i nomadelandsbyen M'Tis. Kjøreturen går forbi Dayet Srijs flamingo-kolonier samt ruinene fra landsbyen Mirdani. Etter en kopp te med en nomadisk familie blir dere kjørt tilbake til hotellet. Turen varer mellom 2 og 3 timer.

  Nasser Palace

  Nasser Palace

  • Hotel
  • Hassilabied, Marokko
  Nasser Palace

  Nasser Palace ligger i landsbyen Merzougas, like ved Sahara. Hotellet består av en hovedbygning og en ørkenleir med telt. I hovedbygningen finner du restaurant, hage og svømmebasseng. Hotellet har også spa og tyrkisk bad. Den store Berber-inspirerte terrassen er perfekt for å slappe av på kvelden mens du nyter omgivelsene. Dersom dere er heldige, tenner personalet bål på kveldstid. Vennligst vær oppmerksom på at det er dårlig mobilsignal på Nasser Palace!

  Les mer
 5. Dag 5 & 6: Utforsk den tidligere hovedstaden

  Tilbake til start! De siste dagene av rundreisen tilbringes i byen Marrakech. Dere blir kjørt hit fra ørkenen. Kjøreturen tar omtrent 8 timer, med lunsj- kaffepauser underveis. Ta turen til Ben Youssef Madrasa, den tidligere religiøse skolen i Marokko. Denne regnes som den største i Marokko, og er rikelig dekorert. Markedet Djemaa al-Fna er også verdt å besøke. Denne historiske plassen har alt fra slangetemmere og historiefortellere til kafeer og grillede delikatesser. Mens Djemaa al-Fna først og fremst har mat og underholdning, er markedet Rahba Kedima kjent for å selge krydder, klær og tepper. Det sies at det er her trollmenn kommer for å kjøpe ingrediensene sine.

  Ved 7 netters reise blir de 2 ekstra nettene tilbrakt her.

  Riad Haraka + Interior

  Riad Haraka

  • Hotel
  • Marrakech, Marokko
  Riad Haraka + Interior

  Velkommen til Riad Haraka - midt i hjertet av Marrakechs medina. Hotellet er innredet etter marokkansk stil med grønne vevde klær, utskjæringer og mosaikkmønstre. Nyt den nordafrikanske solen i hagen eller på takterrasen. Hotellets restaurant serverer tradisjonell marokkansk og italiensk mat. Dere blir innlosjert på et dobbeltrom med klimaanlegg samt eget bad med toalettsaker og hårføner.

  Les mer
Valgfrie ekskursjoner

Følgende utflukter er tilgjengelig under deres opphold i Marrakech.

 • Firehjuling i sanddynene. Ta en eventyrlig 1 times kjøretur på firehjuling! Utforsk tradisjonelle landsbyer, søk skygge under palmetrærne og opplev den marokkanske kulturen. Du vil også ta turen innom Saharas sanddyner og drikke te med en lokal familie dersom du ønsker det. Ekskursjonen er tilgjengelig på reisens fjerde dag.
 • Steder du må se i Marrakech med engelskspråklig guide. Opplev Bahia-palassets vakre hager, se moskeen Koutoubias 70 meter høye minaret og de nylig oppdagede Saadi-gravene. Denne ekskursjonen kan bare bestilles i grupper for 2, og er tilgjengelig alle dagene i Marrakesh. Vennligst vær oppmerksom på at eventuelle inngangsbilletter ikke er inkludert i prisen. Informer hotellet om når du ønsker ekskursjonen.
Velg en avreisedato
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 3 voksne og 1 barn opptil 3 i et Dobbeltrom 5 netter
Maks 3 voksne og 1 barn opptil 3 i et Dobbeltrom 7 netter

Barnerabatt

Barnerabatt kun for minst 2 fullt betalende personer:
Barn fra 0-3 år gamle: bor gratis
Barn fra 4-12 år gamle: får en rabatt på 50% rabatt per opphold

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for hotellet.

Pass

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Vennligst påse at passet er gyldig i minst tre måneder etter utreisetidspunkt.

Visumkrav

Du behøver ikke visum for denne reisen. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato til Marokko. Kontakt Morokkos ambassade i Norge for mer informasjon:
Holtegata 28
0355 Oslo
oslosifam@yahoo.com

Vaksinasjonskrav

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, hepatitt B, difteri, stivkrampe, kikhoste, polio og gulfeber før du reiser til Marocco. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine 5 dager før avreisedatoen.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

Gratis WiFi på alle hoteller bortsett fra natten i ørkentelt.

Ikke anbefalt for barn

Det anbefales ikke å ta med barn på denne reisen ettersom den innebærer lange strekninger.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret