• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert
 • Bileie inkludert

Fra kyst til kyst på Sicilia med leiebil

Rundreise 14 eller 15 netter Italia

per person fra kr 9 109
basert på 2 personer

Se det beste av Sicilia på 2 uker! Inkl. 5 hoteller med frokost, leiebil og fly t/r.

Kjør fra kyst til kyst og la deg fortrylle av Sicilias uimotståelige sjarm og skjønnhet på en vakker rundreise, som lar deg utforske hele øya. Beundre frodige landskap og vingårder, bad i turkist hav på gylne strender, mett øynene med historisk arkitektur og nyt italienske delikatesser og deilige, lokale viner. Få med deg så mye som mulig eller bare nyt sol, varme og den avslappende, sicilianske atmosfæren i et rolig tempo - det er opp til deg. Lev ut drømmen om paradisiske Sicilia!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter på Mareneve Resort ved Taormina/Etna (de to første og den siste natten)
 • 3 netter på Artemis Hotel ved Cefalù
 • 4 netter på Grand Hotel La Batia ved Palermo/Trapani
 • 2 netter på Hotel Villa Romana ved Agrigento
 • 2 netter på Casato Licitra ved Ragusa
 • Frokost hver morgen
 • Sykkelleie + Modica sjokolade på Casato Licitra
 • Velkomstdrink + aperitif + besøk til vinkjeller og vinsmaking på Mareneve Resort
 • Velkomstdrink på Artemis Hotel
 • Liten aperitif på Villa Romana
 • Fly t/r Catania (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • Leiebil under hele oppholdet
 • Gratis parkering
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Turistskatt ca kr 8 Per person per natt
 1. Dag 1 & 2: Nordøst-kysten: Mot Taormina & Etna

  Velkommen til vakre Sicilia! Du henter leiebilen på Catania flyplass, og reiser nord mot vulkanen Etna og den sjarmerende landsbyen Taormina. I dette området tilbringer du dine to første netter. På nord-øst siden kan du for eksempel besøke Taormina, som er en av Sicilias mest besøkte byer, blant annet for sin spesielle beliggenhet klistret opp mot fjellveggen og sentrert rundt det historiske, greske amfiteateret. Vel oppe ved teateret har du en enestående utsikt mot den vakre Taormina-kysten med sine populære strandsteder og flotte strender. Den beste måten å besøke denne til tider hektiske byen er å ta kabelbanen opp. Parker bilen nede ved havnen, og flyt opp i luften for å utforske gatene med de klassiske brosteinsgatene.

  Ikke langt fra Taormina finner du en av Sicilias mest kjente severdigheter, den aktive vulkanen Etna. I Etna-området kan du utforske små, søte landsbyer og flott natur. Byen Linguaglossa, inngangsporten til vulkanområdet, er en koselig småby med førsteklasses restauranter og hoteller. Gå ikke glipp av de mange veggmaleriene i byen, en stor samling bilder som representerer lokale artister og kunsttradisjoner. Etna er et av Sicilias høyst elskede område for vinproduksjon, og er en himmel for deg som elsker vin. Arranger et besøk med vinsmaking til en vingård i nærheten, og bli kjent med den spesielle smaken av vin fra vindruer dyrket i vulkansk jord. En kjøretur helt opp til vulkanen kan du ikke gå glipp av. La deg fascinere av den sorte vulkanmassen og naturen rundt som har tilpasset seg vulkanens humør, og bli inspirert av den grønne skogen, den friske luften og et av naturens vidundere.

  outside

  Mareneve Resort

  (253 anmeldelser)
  Hotel Linguaglossa, Italia

  Flotte Mareneve Resort holder 4 stjerner og ligger ved foten av den imponerende vulkanen Etna. Herfra har du det ideelle utgangspunktet for å utforske det bakkede, frodige og fargerike landskapet. På hotellet kan du sole deg på terrassen, nyte en drink i baren eller smake på det italienske kjøkkenet i restauranten. Hotellet tilbyr dessuten et vell av forskjellige utflukter, som vinsmaking på en lokal vingård eller eselriding på Etna.

  • +5
  Les mer
 2. Dag 3 - 5: Nordkysten: Cefalù og omgivelsene

  Etter noen dager med utforsking av det vakre, nordøstlige Sicilia, fortsetter du mot nordkysten. Her kan du besøke idylliske Cefalù ved kysten i nord, hvor du har tre netter. Sicilias sjarm består av lyriske landskap som fortsetter i det uendelige, men øyas kystlinje er beriket med vakre, uberørte strender på alle kanter. En av de mest populære kystbyene er pittoreske Cefalù, som ligger ved foten av en klippe ved havet. Byen er kjent for en sjarmerende katedral fra 1100-tallet, vakre solnedganger, strender og den ferske sjømaten.

  Ved Cefalù er det flere strender og kyststeder du kan besøke - bare sett deg i leiebilen og utforsk alt som utfordrer nysgjerrigheten din. Er du glad i rullende bakker og frodig skog? Unn deg da en tur til nasjonalparken Parco delle Madonie ca. 1 times kjøretur fra Cefalù. Dette botaniske paradiset er omgitt av fjellkjeden Madonie og er en naturskjønn drøm. Nyt den frodige naturen og vandre i smale brosteingsgater i den skjønne landsbyen Pollina.

  terrace

  Artemis Hotel

  (48 anmeldelser)
  Hotel Cefalù, Italia

  Dette sjarmerende 4-stjernede hotellet holder til i et tidligere kloster. Hotellet har blitt ombygget og renovert, og har en restaurant, bar og terrasse med boblebad. Hotellet byr på en spesiell, historisk stemning, som er velbevart til tross for modernisering. I tillegg ligger hotellet kun få skritt fra stranden i Cefalù.

  • +2
  Les mer
 3. Dag 6 - 9: Vestkysten: Mot Palermo & Trapani

  På dag 6 reiser du mot vest-Sicilia. I dette området tilbringer du 4 netter, så du har god tid til å oppdage mye av vest-kysten. Her kan du for eksempel besøke hovedstaden Palermo, som har vært en viktig handelsby i årtusener. Denne betydningsfulle byen er en smeltedigel av spennende historie, kultur, musikk, kunst og gastronomi. Her finner du severdigheter fra blant annet romertiden, barokken og gotikken, og kan også fryde øyet med arkitektur fra arabisk og gresk innflytelse. La deg rive med av fargene og duftene i de smale, historiske gatene og kos deg på en av de mange fortausrestaurantene med en utsøkt lokal vin, noe siciliansk på tallerkenen og levende lys på bordet.

  Sett også av en dag til vinsmaking på en vingård eller to, og nyt det vakre landskapet som fortsetter i det uendelige. For deg som liker sand mellom tærne er det flere strender i nærheten. Perfekt for en dagstur er også en av Sicilias vakreste strender, San Vito Lo Capo. Den lyse stranden med krystallklart hav er som balsam for kropp og sjel.

  Mot sør kommer du til Trapani, en historisk handels- og fiskerby som i dag også er en hyggelig ferie- og badeby. Trapani ligger ved stedet der den spanske okkupasjonen av Sicilia begynte allerede i 1282, og det som i dag er gamlebyen var et knutepunkt for handel. Herfra kan du også ta en ferge til de populære øyene Egadi og Pantelleria. Trapanis barokke gamleby ligger i sentrum av halvøya, og her kan du vandre blant butikker, restauranter og kaféer. Det er også flere nydelige strender og koselige småbyer både i nærheten av Trapani sentrum og i området rundt. Besøk for eksempel naturreservatet Zingaro en time unna byen berømt for sine grotter og lyseblå hav. Landsbyen Erice er en middelalderby og kan nås med en kabelbane fra Trapani, der du kan nyte den vakre utsikten over omgivelsene.

  Hotel exterior

  Grand Hotel La Batia

  (64 anmeldelser)
  Hotel Alcamo, Italia

  På en bakketopp med utsikt over Castellammare-bukten, finner du dette sjarmerende 4-stjerners hotellet. Det historiske sentrumet av Alcamo ligger noen få skritt fra hotellet. Restauranten er høyt verdsatt, og ikke bare for det velsmakende kjøkkenet. Omgivelsene, cocktailbaren og de spesielle, lokale vinene gjør opplevelsen komplett. Hver morgen venter frokosten på deg, slik at du kan få en god start på dagen. Det er også et nydelig svømmebasseng, en hage og en solterrasse.

  • +5
  Les mer
 4. Dag 10 & 11: Sørkysten: Agrigento og omgivelsene

  Etter noen timers kjøretur gjennom et romantisk, siciliansk landskap beveger du deg på dag 10 mot sørkysten. I dette området bor du i 2 netter. Her ligger kyststedene på rekke og rad, ikke minst unike Agrigento. Her venter en av Sicilias mest spennende attraksjoner, Scala dei Turchi. Den spesielle klippestenformasjonen er et resultat av vind og vær som har vært i spill gjennom århundrer. De naturlige trappetrinnene skaper en magisk atmosfære der de lyser opp omgivelsene i perlehvitt med strender på hver sin side og turkist badevann. Byen som opprinnelig ble grunnlagt av grekerne rundt 500 år f.Kr har flere greske templer å vise til over et stort område, og i Valle dei Templi er det syv templer fra denne tiden.

  Garden and beach

  Hotel Villa Romana

  (205 anmeldelser)
  Hotel Porto Empedocle, Italia

  Dette moderne 4-stjerners hotellet har en vakker beliggenhet i en bukt, rett ved en herlig sandstrand og kun 2km fra de kjente klippene ved navn Scala dei Turchi samt 10km fra den antikke Tempeldalen. Ca. 12km fra hotellet ligger den vakre byen Agrigento. Hotellet har en restaurant med havutsikt der middelhavsretter serveres, en lobbybar samt et utendørs svømmebasseng med solstoler og parasoll.

  • +6
  Les mer
 5. Dag 12 & 13: Sørøstkysten: Ragusa og omgivelsene

  På dag 12 setter du deg i leiebilen og fortsetter videre mot sørøst-kysten mot Ragusa-regionen. Her har du 2 netter. Dette er et mangfoldig og spennende område hvor du finner både koselige kystbyer med gylne strender, bølgende landskap med gårder og olivenlunder, og vakre småbyer.

  Du kan for eksempel besøke de to byene Ragusa og Modica, som ble ødelagt i et jordskjelv i 1693, og derfor bygget opp igjen, denne gangen i romantisk barokkstil. La deg fortrylle av de to byene som er en drøy halvtime unna hverandre. Byene klamrer seg fast til fjellsiden med pompøs arkitektur, pittoreske katedraler og en utsikt over fjellandskapet rundt som kan ta pusten fra deg. Parker bilen nederst, og vandre opp de smale smugene helt opp til toppen hvor du får belønning for å ha klatret opp alle trappetrinnene - utsikten er fantastisk. Modica er spesielt kjent for sin særegne sjokolade med en flere århundrer gammel oppskrift - gå ikke glipp av sjokoladen med chilismak, eller en velkommen gelato i alle smaker og farger, vel nede på bakkeplan igjen.

  Videre ligger det flere kystbyer på rekke og rad i denne billedskjønne regionen. Ta den idylliske kystveien langs havet og drøm deg bort mens du nyter synet av det lyseblå havet som vugger mot klippene eller strendene på veien. Gjør et stopp ved Marina de Ragusa for en deilig lunsj og et bad, en koselig ferieby med en stor bronsefarget strand, mange gode restauranter og kaféer. Reis deretter innenlands for å nyte den nydelige naturen, som omgir deg på alle kanter.

  Pool

  Casato Licitra

  (39 anmeldelser)
  Hotel Province of Ragusa, Italia

  Dette familiedrevne hotellet har en idyllisk beliggenhet i en dal i hjertet av den sicilianske provinsen Ragusa, omgitt av olivengårder. De nærliggende åsene kan utforskes fra hesteryggen eller på sykkel. I det moderne hotellet står komforten sentral, slik at du kan nyte en frokostbuffé hver morgen og ta en forfriskende svømmetur i bassenget. På restauranten La Terrazza kan du nyte sicilianske retter.

  • +4
  Les mer
 6. Dag 14 & 15: Tilbake mot øst & hjem til Norge

  På dag 14 reiser du tilbake der du startet, og du overnatter 1 siste natt i Taormina & Etna-området. På veien fra Ragusa er det selvsagt mye å fryde øyet med. Ikke hopp over den sørlige østkysten, som frister med uberørte strender og fantastisk arkitektur fra mange tidsepoker.

  Reis tilbake i tid i barokke Noto, en ekte juvel av en by, med de nydelige katedralene til de koselige piazzaene. Kos deg med deilig, siciliansk mat og nydelig, lokal vin på en av de mange restaurantene og vandre fra gelato-bar til gelato-bar.

  Syracuse ligger kun en kort kjøretur fra Noto, og byr på spennende arkitektoniske utgravninger, en hyggelig gamleby og utsikt over havet. Byen ble grunnlagt i 734 f. Kr av korinterne og var en gang den største antikke byen i verden. Parco Archeologico della Neapolis er et av byens høydepunkter med utgravninger fra Det greske amfiteateret til Orecchio di Dionisio, en 23 meter høy grotte. Ortygia er en liten øy ved siden av byen hvor du finner byens historiske sentrum.

  På dag 15 er det på tide å vende hjem til Norge med fantastiske minner festet til minnebrikken og noen herlige suvenirer, som gjør at du kan nyte Sicilia-opplevelsen litt lenger.

  outside

  Mareneve Resort

  (253 anmeldelser)
  Hotel Linguaglossa, Italia

  Flotte Mareneve Resort holder 4 stjerner og ligger ved foten av den imponerende vulkanen Etna. Herfra har du det ideelle utgangspunktet for å utforske det bakkede, frodige og fargerike landskapet. På hotellet kan du sole deg på terrassen, nyte en drink i baren eller smake på det italienske kjøkkenet i restauranten. Hotellet tilbyr dessuten et vell av forskjellige utflukter, som vinsmaking på en lokal vingård eller eselriding på Etna.

  • +5
  Les mer

Leiebil Inkludert

Nyt friheten av å kjøre med din egen leiebil. Vi velger den rette størrelsen og sørger for at henting av bil samsvarer med flyreisen din.

 • Ingen-risiko garanti
 • Kjør så mye du vil
Les mer

Viktig å undersøke

 • Du har en Peugeot 208, VW Polo, Renault Clio eller lignende, avhenger av størrelsen på reisegruppen.
 • Hovedsjåføren må være i besittelse av et kredittkort i eget navn med tilstrekkelig kreditt til depositum av maksimalt € 2500, -. Høyden på depositumbeløpet kan variere, og er avhengig av biltype.
 • Hovedsjåføren må ha et gyldig førerkort med minimum 2 års kjøreerfaring.
Se alle vilkår og betingelser.
Velg en avreisedato
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn opptil 3 per rom

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg avhengig av avreisedato og lengde på oppholdet, se endelig sum på bestillingssiden.

Barnerabatt

Barnerabatter varierer basert på avreise dato og lengde av oppholdet, vennligst fortsett bestillingsprosessen for å se den endelige prisen.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine 5 dager før avreisedatoen.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.