• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

På oppdagelse i kulturelle Cuba

 • Rundreise
 • 20 netter
 • Cuba
pris fra kr 16 259
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Årets rundreise på Cuba: 19 netter på 8 forskjellige tradisjonelle casa particulares med frokost. Reisen inkluderer all transport og fly t/r!

Bli med til en magisk verden der sandstrendene er som hvit silke, byene som et maleri i pastellfarger og lokalbefolkningen en glitrende glede! Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve høydepunktene av fascinerende Cuba. På en rundreise som sprer seg over hele 19 netter vil du fordype deg i den cubanske kulturen, oppleve den fortryllende naturen, og spasere i fotsporene av landets rike historie. Gjør deg klar til ditt livs reise!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter på Judith 107 (eller lignende) i Havanna
 • 3 netter på Villa Silvia (eller lignende) i Vinales
 • 2 netter på Hostal El Zafiro (eller lignende) i Cienfuegos
 • 3 netter på Casa MiCuba (eller lignende) i Trinidad
 • 1 natt på Hostal Santa Elena (eller lignende) i Sancti Spiritus
 • 2 netter på Casa Caridad (eller lignende) i Camagüey
 • 2 netter på Hostal Amalia (eller lignende) i Santa Clara
 • 3 netter på Isabel (eller lignende) i Varadero
 • Frokost hver morgen
 • Fly t/r Havanna (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • All transport på reisen (velg mellom privat transport eller bussreise)
Ytterligere tilvalg
 • Oldtimer biltur i Havanna
 • Vinales: Cayo Levisa
 • Trinidad: Bicitour (min. 2 personer)
 • Trinidad: Strandtur (min. 2 personer)
 • Trinidad: Valle de los Ingenios (min. 2 personer)
 • Trinidad: Valle de los Ingenios (min. 2 personer)
Rytmer, veteranbiler og hvite strender

Den ultimate Cuba-reisen: Dette karibiske landet har en unik historie, vakker natur og svingende og fargerik kultur. Du vil smake på både storbyatmosfæren i Havanna og slappe av på en av verdens flotteste strender. Er du klar for å reise til denne fantastiske destinasjonen som alle bør se, smake og oppdage?

 1. Dag 1 - 3: Møte med Havanna!

  Velkommen til Cuba og Havanna! Når du har landet og plukket opp bagasjen din, vil din sjåfør kjøre deg til den første innkvarteringen i Havanna. Du kan tilbringe den første dagen til å slappe av på hotellet etter flyturen, har du mer energi etter reisen, kan du begi deg ut på egne eventyr og utforsking i byen av regnbuens farger.

  Dag 2 starter tidlig på morgenen, men det er alltid like lett å stå opp når du vet at du har en fantastisk dag med nye opplevelser i vente. Etter frokost, allerede klokka 9.00 vil en lokal, engelsktalende guide deg ta deg med på en bytur langs Havannas mest berømte severdigheter. Se steder som Plaza de Armas, Plaza Vieja, shoppinggatene i Calle Obispo og La Bodeguita, hvor du faktisk finner Ernest Hemingways gamle favorittpub. Utflukten varer i ca. 3 timer, og etterpå vil det bli mye tid til å utforske byen på egenhånd.

  På dag 3 tilbringer du dagen akkurat som du selv vil, men du kan også velge å legge til en biltur i en klassisk oldtimerbil. De klassiske bilene fra femtitallet dominerer fortsatt veiene i Havanna, noe som komplimenterer det ikoniske bybildet. Utflukten varer i omtrent 45 minutter og tar deg rundt til flere av byens severdigheter. Vær oppmerksom på at denne ekskursjonen krever minst to deltakere.

  Havanna vil være ditt hjem i tre netter før du fortsetter videre til din neste destinasjon, Vinales.

  Casa Judith 107 eller lignende

  • Hotel
  • Havana, Cuba

  Judith 107 er en "casa particular". Begrepet kan best beskrives som den cubanske versjonen av en 'bed and breakfast'. Du bor med en kubansk familie, som gjerne deler tips og historier om omgivelsene. Vertsfamilien forsyner deg med frokost hver morgen, og du har ditt eget rom med dobbeltseng (eller enkeltsenger) og eget bad med dusj og toalett. Oppholdet i casa particulares gir deg et unikt innblikk i lokalbefolkningenes daglige liv.

  Les mer
 2. Dag 4 - 6: Vinales

  Dag 4 er her, hvilket betyr at reisen fortsetter mot naturskjønne Vinales som ligger i provinsen Pinar del Rio. Enten du har bestilt buss eller privat transport, tar reisen ikke mer enn 3 timer. Denne kubanske provinsen er kjent for sine himmelske vingårder og åpne landskap. I tillegg til vingårder kan du besøke tobakkplantasjer, mystiske grotter og gå på oppdagelse i naturens smaragdgrønne omgivelser.

  I løpet av dag 5 venter en utflukt til den store dalen Vinales, et fjellrikt og palmekledd område. Turen begynner rett etter frokost klokka 9.00, og din engelsktalende guide vil ta deg med på en ekskursjon gjennom det fantastiske landskapet. Du vil få lære om tobakkulturen og øyas sigarproduksjon. Utflukten i dag varer mellom 2-3 timer.

  På dag 6 vil du kunne utforske byen på egenhånd. Vi anbefaler et besøk til Los Jazmines, hvor du kan nyte en henrivende panoramautsikt over den berømte dalen. Når kvelden faller kan du danse deg inn rytmen av salsamusikk, spasere langs de fine bargatorene og nyte byens pulserende kveldsliv.
  I løpet av dag 6 kan du delta i ytterligere utflukt til paradisøya Cayo Levisa. Utflukten starter fra hotellet allerede klokken 8 på morgen. Du kan glede deg til å svømme i det krystallklare havet og spasere i silkemyk sand på kritthvite strender.

  Du tilbringer totalt tre netter i Vinales før turen fortsetter mot Cienfuegos

  Villa Silvia eller lignende

  • Hotel
  • Vinales, Cuba

  Velkommen til enda et 'Casa'. Silvia og hennes ektemann Mimo ønsker deg velkommen til Villa Silvia, som ligger nær sentrum av Vinales. Villa Silvia har også en fin hage og serverer frokost hver morgen. Alle rommene er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger og et eget bad med dusj og toalett. Vi vil melde om at Mimo lager uten tvil en av Cubas beste mojitos.

  Les mer
 3. Dag 7 & 8: Cienfuegos

  Reisen fortsetter til det sørlige Cuba og byen Cienfuegos. Reisen tar ca 5 timer, under turen kan du både hvile deg og beundre det fantastiske landskapet du kjører gjennom før du kommer til Cienfuegos. I Cienfuegos sjekker du inn på hotellet og kan bruke resten av dagen og morgendagen til å utforske byen på egenhånd.

  Historiske Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 og byens arkitektur har tydelige franske innflytelser. Ta et besøk til fossen El Nicho, og nyt en velfortjent strandhengekøye eller besøk byens frodige botaniske hager. I nærliggende Delfinario kan du til og med få muligheten til å bade med delfiner.

  Du tilbringer totalt to netter i Cienfuegos før reisen fortsetter mot Trinidad.

  Hostal El Zafiro eller lignende

  • Hotel
  • Cienfuegos, Cuba

  Denne sjarmerende Casa'en har en stor terrasse og ligger i sentrale Cienfuegos. En cubansk familie vil ønske deg velkommen og vertsfamilien står god frokost hver morgen. Rommet ditt er utstyrt med dobbeltseng eller enkeltseng, og bad med dusj eller badekar.

  Les mer
 4. Dag 9 - 11: Trinidad

  God morgen, etter frokost starter reisen mot fascinerende Trinidad. Reisen tar ca 2 timer uansett om du har valgt å reise med privat transport eller buss. Trinidad er kjent for sin varme atmosfære, musikalske gater og fargerike bygninger fra kolonialtiden. Vi anbefaler å besøke det klassiske Museo Romantico, som er huset i en av verdens mest romantiske bygning fra det tidlige på 1900-tallet. Legg dagen videre til vakre torg som Plaza Mayor, hvor du finner den store kirken Iglesia og Convento de San Francisco. For rytmiske toner og karibisk kveldsdans bør du besøke Casa de la Trova - som garanterer en stemningsfull kveld!

  På dag 10 har du formiddagen fri til kl. 15:30, da vil en guide ta deg med på en bytur gjennom bedårende Trinidad. Du vil lære om den Trinidads kultur, arkitektur og besøke spennende steder som Cafe Don Pepe hvor du er invitert til fersk kaffe og saftig frukt. Utflukten varer i 2-3 timer og inkluderer også en underholdende cocktail workshop - hvor du blant annet lærer å mikse en perfekt mojito!

  Du tilbringer totalt 3 netter i Trinidad og du har muligheten til å legge til flere valgfrie utflukter!

  Sykkeltur i Trinidad (minst 2 personer): Sykkel med guide, gjennom landskapet og den cubanske hverdagen. Dette er en utflukt som tar deg til ekte Cuba. Ekskursjonen varer i ca. 2 timer og starter kl 9.00.

  Strandtur i Trinidad (minst 2 personer): Besøk noen av Trinidads vakreste strender, med Playa Ancon som den sannsynligvis mest strålende stjernen. På veien vil du også besøke små, sjarmerende, lokale fiskevær. Turen varer en hel dag og starter kl. 09:00.

  Valle de los Ingenios (minst 2 personer): Få et bedre innblikk i Cubas historie ved å besøke en sukkerprodusent hvor du lærer alt om den fascinerende prosessen sukker går gjennom. Reisen varer i ca 4 timer, fra klokken 9:00 og inkluderer transport.

  Topes de Collantes: Guidede fotturer gjennom Topes de Collantes naturpark, som står for et fantastisk landskap fylt med gigantiske grotter, fossefall og eukalyptuskoger. Her venter også Cubas største fjellkjede, La Sierra del Escambray. Turen varer i 8 timer og inkluderer overføring og starter kl 08:30 med henting på hotellet.

  Casa MiCuba eller lignende

  • Hotel
  • Trinidad, Cuba

  Du bor sentralt i Trinidad med en kubansk familie, som gledelig deler sine beste tips i området. Vertsfamilien forsyner deg med frokost hver morgen, og du har ditt eget rom med dobbeltseng (eller enkeltsenger) og eget bad med dusj og toalett. Din Casa ligger bare 150 meter fra Plaza Mayor, som du også kan se fra takterrassen til huset. Oppholdet i Casa particulares gir deg et unikt innblikk i lokalbefolkningenes daglige liv.

  Les mer
 5. Dag 12: Sancti Spiritus

  På dag 12 forlater du Trinidad og reiser videre mot Sancti Spirits. Reisen fra Trinidad tar ikke mer enn en time. Sancti Spiritus ligger i sentrale Cuba og grunnleggelsen av byen dateres helt tilbake til 1514 - så her kan du virkelig legge ut på et historisk eventyr i byens hemmelighetsfulle gater. Vi anbefaler å besøke det gamle slottet Valle Ignza, som tiltrekker seg reisende fra hele verden grunnet sin enestående skjønnhet. Slottet var eid av den berømte Ignza-familien som flyktet fra Cuba under revolusjonen. Ta også en titt på en av Cubas eldste broer som krysser Yayabo-elven og selvfølgelig den ikoniske kirken Parroquial fra 1700-tallet.

  Du tilbringer 1 natt i Sancti Spiritus før du reiser videre mot Camagüey.

  Hostal Santa Elena eller lignende

  • Hotel
  • Sancti Spiritus, Cuba

  Under ditt opphold på Hostal Santa Elena vil en vertsfamilie ta vare på deg og sørge for at ditt opphold er komfortabelt. Frokost serveres hver morgen, og alle rommene er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger og et eget bad med dusj og toalett.

  Les mer
 6. Dag 13 & 14: Camagüey

  Dag 13 er her, og din kubanske opplevelse fortsetter mot Camagüey, en reise som tar ca 3 timer. Camagüey er Cubas tredje største by og byens bilde understreker tydelig spansk innflytelse. Begi deg ut på utforsking i byens pittoreske labyrint av pastellfargede gater. På Cuba er Camagüey kjent som kjærlighetens by. La byen selv fortelle deg om legendene og vise deg historiene som knytter byen til kjærlighet. Dag 14 tilbringer du også akkurat som selv du ønsker.

  Du bor totalt 2 netter i Camagüey før reisen fortsetter mot Santa Clara.

  Casa Caridad eller lignende

  • Hotel
  • Camaguey, Cuba

  Velkommen til Casa Caridad, vertsfamilien ønsker deg velkommen og serverer frokost hver morgen. Alle rommene er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger og et eget bad med dusj og toalett.

  Les mer
 7. Dag 15 & 16: Santa Clara

  På dag 15 venter det en 4 timers lang reise mot historiske Santa Clara. I Santa Clara kan du endelig se monumentet av Che Guevara som gir en strålende innsikt i landets historie til i dag. I tillegg kan du begi deg ut på vandring i historiske turstier, se den vakre naturparken Parque Vidal og den gigantiske katedralen La Caridad Colonial Theatre venter også. Om kvelden venter en spennende middag og en engelsktalende guide som vil fortelle om den kubanske matkulturen og landets smaker.

  Dag 16 kan du tilbringe akkurat slik du vil i Santa Clara.
  Du tilbringer totalt to netter i Santa Clara før du fortsetter til Varadero.

  Hostal Amalia eller lignende

  • Hotel
  • Santa Clara, Cuba

  Dette cubanske 'bed and breakfast' huset med en innbydende vertskapsfamilie som serverer frokost og sørger for et behagelig opphold. Huset har en stor takterrasse hvor du kan slappe av i solen og alle rommene er utstyrt med dobbeltseng eller enkeltsenger og eget bad med dusj og toalett.

  Les mer
 8. Dag 17 - 20: Varadero

  Fra dag 17 har du et virkelig paradis i vente og ditt Cuba-eventyr flyttes den vakreste stranden, lett drysset med dansende palmer. Din neste destinasjon er himmelske Varadero, som ligger i postkort-perfekt omgivelser.
  Denne kystbyen ligger på Hicacos-halvøya og tilbyr en kyststripe på hele 20 kilometer. Hør klangen av palmene som danser i brisen og nyt den karibiske strandidyllen av azurblått vann som møter myk og kremfarget sand. Etter et tonn av kulturelle, naturrike, historiske og begivenhetsrike opplevelser på Cuba, kan du bruke de siste dagene av reisen til avslapping, snorkling, svømming og soling.

  Etter ytterligere 3 netter i strandparadiset tar transporten deg tilbake til flyplassen der du flyr tilbake til Norge. Takk for denne gangen, Cuba!

  Casa Isabel eller lignende

  • Hotel
  • Varadero, Cuba

  På Casa Isabel bor du bare 300 meter fra stranden, og vertsfamilien forsyner deg med frokost hver morgen. Du har ditt eget rom med dobbeltseng (eller enkeltsenger) og eget bad med dusj og toalett.

  Les mer
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Du vil få valget om å bestille reise med privat transport eller buss. Merk at om du bestiller rundturen med buss, inkluderer det ikke transport til og fra bussholdeplasser (med unntak av Havanna)
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 3 personer i et Dobbeltrom og bussbilletter
Maks 3 personer i et Dobbeltrom og privat transport

Enkeltreisende

kr 8 925 - kr 12 307 på hotellprisen

Barnerabatt

Barn fra 0 til 1 år får ikke rabatt på flybilletten, er ikke garantert et sete og kan ikke ha egen innsjekket bagasje.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Transport

Din sjåfør vil vente på flyplassen med et TravelBird-skilt, et skilt med ditt navn eller på et bestemt møtested. Vær oppmerksom på at noe ventetid kan oppstå, og at kjøretiden kan variere avhengig av antall stopp. Vennligst sørg for å fylle ditt inn mobilnummer når du bestiller, slik at sjåføren kan komme i kontakt med deg skulle det være nødvendig.

Visumkrav

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Vaksinasjonskrav

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio før du reiser til Cuba. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Casa particulares

Casas Particulares er typiske overnattingssteder i Cuba. De er innredet på en enkel og grunnleggende måte og drives av kubanske familier. Svært ofte vil du bo i samme leilighet/hus som familien, men du vil ha ditt eget private rom, inkludert bad. I motsetning til et opphold på et hotell vil du ha muligheten til å bli kjent med den typiske kubanske livsstilen og kulturen, og kan få ganske mange insider-tips fra vertene dine.

Dobbeltrom er vanligvis utstyrt med enkeltsenger og tremannsrom er vanligvis utstyrt med 2 dobbeltsenger.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret