• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Opplev kulinariske Sicilia med buss

 • Rundreise
 • 7 netter
 • Italia
pris fra kr 13 849
 • per person fra
 • basert på 2 personer

En unik bussreise til UNESCOs verdensarv på Sicilia med 7 netter på 4*-hoteller inkl. frokost, middag, utflukter, matsmaking, busstransport og fly.

Vil du omgi deg med spennende historie, vakker natur og billedskjønne landskaper? Fortryllende Sicilia er en drøm for deg som elsker å føle historiens vingesus og lar deg fortrylle av arkitektur i smale, pittoreske gater. Gourmanten kan her fråtse i italienske delikatesser og deilig, lokal vin. Ta i bruk alle sanser på en uforglemmelig bussreise til noen av øyas vakreste steder!

Tilbudet inkluderer:
 • 4 netter på hotell i Catania (de første 3 nettene og den siste natten)
 • 1 natt på hotell i Palermo
 • 1 natt på hotell i Marsala
 • 1 natt på hotell i Agrigento
 • Frokost hver morgen
 • 3-retters middag hver dag
 • 6x Busstransport (fra dag 2 til dag 7)
 • 7x guidete utflukt med engelsktalende guide
 • 1x lunsj i Taormina inkl. matlagingsshow (på dag 3)
 • 5x prøvesmaking med lokale, sicilianske produkter: 1x honningsmaking (på dag 3), 1x prøvesmaking fra Granita & brioche (på dag 4), 1x lokal gatemat og 1x vinsmaking (på dag 5) og 1x lokal ostesmaking (på dag 7)
 • Fly t/r Catania (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • Busstransport t/r mellom flyplass og hotell i Catania (på den første og den siste dagen)
Busstur på Sicilia

Under denne bussreisen kan du prøve alt Sicilia har å by på. Dette er en reise hvor du kan teste smaksløkene dine både under frokosten og en tre-retters deilig middag inkludert hver kveld. Du nyter også diverse prøvesmakinger av lokale delikatesser på diverse steder - Kjøkkenet på Sicilia er virkelig ett som gir deg vann i munnen. Øya selv er helt fantastisk, og du kommer til å forelske deg i det mangfoldige, pittoreske landskapet, med sitron- og appelsinlunder. Brett ut håndkleet på en gyllen strand, la blikket følge havet ut i horisonten og vandre rundt i smale gater i småbyene. Det milde klimaet og den italienske solen gjør reisen din komplett!

 1. Dag 1 & 2: Siracusa & Noto med hotell i Catania

  Etter flyturen til Catania venter en buss på deg til å ta deg med til hotellet i Catania, hvor du bor de første tre nettene. Ved ankomst til hotellet ditt møter du din engelsktalende guide og nyter en god, siciliansk middag på hotellet. Dagen etter følger en dag full av høydepunkter. Først reiser du til Siracusa, den største greske kolonien på øya og på UNESCOs verdensarvliste. Her besøker du den arkeologiske parken Neapolis, hvor du finner et gresk teater, et romersk amfiteater, det arkeologiske stedet Latomia del Paradiso og Dionysius. Etter parken følger øya Ortigia: den eldste delen av byen. Ved ankomst på øya ser du straks den historiske katedralen i Siracusa. Etter å ha beundret dette, fortsetter turen til Piazza Duomo. Dette er det fineste torget i havnebyen! Her finner du mange terrasser rundt den berømte fontenen Arethusa, som forsynte hele byen med vann i oldtiden. Hvis du er sulten, kan du spise lunsj her før bussen går.

  Denne dagen full av høydepunkter er ikke over ennå, fordi bussen tar deg videre til Noto: hovedstaden i siciliansk barokk. Arkitekturen i Noto er teatralsk og preges av gyllengule steiner, elegante former, blomster og utsmykkede fasader. Beundre de mange, barokke perlene, og du kan også gå sikksakk gjennom koselige gater. Et besøk til en av de vakreste bygningene i byen - Palazzo Nicolaci Villadorat - bør du ikke gå glipp av. Slottet er delvis åpent for publikum, den andre delen er fortsatt bebodd av slektninger til den adelige familien som alltid har bodd der. Se opp i taket for de fantastiske takmaleriene - de kommer til å ta pusten fra deg! Etter dette besøket kommer du tilbake til Catania for en tre-retters middag og en natt til på hotellet.

  Catania Fontanarossa -> Il Principe Hotel 7.6 km

  hotel

  Hotel Il Principe eller lignende

  • Hotel
  • Catania, Italia
  hotel

  Hotel Il Principe er et 4-stjerners hotell omgitt av elegante barokke bygninger, i Catanias gamleby. Det ligger ca 1,6 km fra stranden og på Scalinata (trapp) i Alessi. Det tilbys en spisesal, en pianobar og kostnadsfri WiFi, og rommene er romslige, luksuriøse og utstyrt med aircondition, satellitt-TV, wifi, minibar, safe og eget luksuriøst bad.

  Les mer
 2. Dag 3: Etna & Taormina med hotell i Catania

  UNESCOs verdensarv i Sicilia. I dag besøker du igjen en perle som har vunnet en plass på denne kjente listen, nemlig Etna-vulkanen. Dette er den høyeste vulkanen i Europa (med ca. 3350 meter) og også den mest aktive vulkanen i verden. I den tilsvarende 59.000 hektar regionale parken kommer du til å møte et landskap med unik geologi, spesiell flora og fauna og landsbyer med eget håndverk, som produksjon av vin og honning. Etter en kort spasertur kommer du til 'Crateri Silvestri': et krater omgitt av gamle lavastrømmer. Akkurat som utsikten over de forskjellige kraterene og fjellene på hele øya. Hvis du er heldig, kan du også se de eoliske øyene og Calabria herfra. Her besøker du et biehus, hvor du lærer om hvor honning er samlet og du smaker forskjellige typer hjemmelaget honning. Etter dette reiser du til sjarmerende Taormina som er best kjent for sin fantastiske beliggenhet over havet og den vakre utsikten over Etna. På en siciliansk restaurant kan du nyte en deilig lunsj, og du kan også delta i et matlagingsprogram (begge inkludert), der typisk, siciliansk mat er tilberedt. Om ettermiddagen vil du besøke Taorminas fascinerende greske teater, og etterpå vil du ha god tid til å vandre gjennom de smale, middelalderske gatene i byen. Besøk noen fine butikker og ta spesielle suvenirer med deg hjem. Dagen slutter på et utsiktspunkt med utsikt over Riviera dei Ciclopi.

  hotel

  Hotel Il Principe eller lignende

  • Hotel
  • Catania, Italia
  hotel

  Hotel Il Principe er et 4-stjerners hotell omgitt av elegante barokke bygninger, i Catanias gamleby. Det ligger ca 1,6 km fra stranden og på Scalinata (trapp) i Alessi. Det tilbys en spisesal, en pianobar og kostnadsfri WiFi, og rommene er romslige, luksuriøse og utstyrt med aircondition, satellitt-TV, wifi, minibar, safe og eget luksuriøst bad.

  Les mer
 3. Dag 4: Catania & Cefalu med hotell i Palermo

  I dag står det historiske sentrum av Catania for tur, som også har erobret en plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen ble ødelagt i 1693 av vulkanutbrudd og jordskjelv, men har blitt gjenoppbygget på en spesiell måte, nemlig med lavasten. Resultatet? Mørkegrå eller svarte bygninger i barokkstil. Turen starter over 'pescheria', eller det berømte fiskemarkedet. Deretter fortsetter du til Piazza Duomo, hvor symbolet til byen ligger, nemlig en fontene med en elefant av lavasten. Ikke langt unna finner du universitetet og Via dei Crociferi, hvor du besøker det berømte klosteret i Benedikt. Antallet UNESCO verdensarv på Sicilia er utrolig, fordi dette klosteret er også på listen. Det er på tide! I en tradisjonell bar kan du nyte 'granita & brioche', hvoretter du har litt ledig tid.

  Deretter tar bussen deg til Cefalù: en middelalderby på den nordlige Sicilia-kysten. Her besøker du den imponerende normanske katedralen og du kan besøke Mandralisca-museet på egen hånd. Du overnatter på et firestjerners hotell i Palermo, og her venter en tre-retters meny på deg.

  Il Principe Hotel -> Hotel Federico II 212.2 km

  exterior

  Hotel Federico II eller lignende

  • Hotel
  • Palermo, Italia
  exterior

  Dette 4-stjerners hotellet ligger i hjertet av Palermo, og har et spa- og velværesenter med tyrkisk bad, badstue og avslapningsrom (mot avgift). I baren kan du ta en drink, i snackbaren kan du bestille snacks og om kvelden kan du spise middag i hotellets restaurant. De komfortable rommene er utstyrt med minibar, aircondition, safe, telefon og bad med gratis toalettartikler. Wifi er gratis å bruke over hele hotellet.

  Les mer
 4. Dag 5: Palermo, Monreale & Marsala

  Etter frokost tilbringer du resten av morgenen i hovedstaden på Sicilia. Palermo er en av de største byene på øya og er berømt for sin historie og kunst. Byen ligger ved en bukt ved foten av Monte Pellegrino (ifølge Goethe den vakreste odden han noen gang hadde sett!), og tilbyr en mengde forskjellige stilarter - typisk for byens flerkulturelle historie. Under en tur besøker du operahuset, en vakker arabisk-normansk katedral, den imponerende Martorana-kirken og Cappella Palatina. Turen fortsetter, og på torget i Piazza Pretoria kan du beundre den mye diskuterte Fontana Pretoria i det gamle distriktet Kalsa. Ruten fortsetter til den berømte Antica Focacceria San Francesco, hvor du vil bli overrasket med en lokal delikatesse.

  Etter en kort lunsjpause - lunsj gjøres på egen hånd - setter du deg tilbake på bussen for en tur til Monreale, der du besøker den berømte katedralen, et spesielt mesterverk med mosaikk og skulpturer, også kjent som det åttende underverk i verden. Etter at du har tatt noen flotte bilder, er det på tide med en siste tur i dag. Bussen tar deg til Marsala, hvor en prestisjetung vinkjeller venter på deg. Under denne vinsmakingen kan du smake på noen fyldige og svært populære viner fra regionen. Du blir en natt i Marsala, hvor du møter hotellrommet ditt etter en spennende dag og en velsmakende tre-retters meny.

  Hotel Federico II -> BEST WESTERN Hotel Stella d'Italia 124.2 km

  room

  Best Western Hotel Stella d'Italia eller lignende

  • Hotel
  • Marsala, Italia
  room

  Dette hotellet som dateres tilbake til 1873 har en god beliggenhet i et rolig nabolag og ligger nær sentralplassen, og tilbyr unike skulpturer og en vakker samling av samtidskunst. Videre er utsikten over kirken Chiesa Madra fra hotellet fenomenal. Selve hotellet har en restaurant, en bar og gratis Wi-Fi. Hotellets rom er utstyrt med aircondition, flatskjerm-TV, Wi-Fi, safe og minibar.

  Les mer
 5. Dag 6: Marsala (saltruten) - Selinunte - Agrigento

  I dag er det igjen mange fine ting på planen, som starter med Saltruten. På vestkysten av Sicilia finner du utallige saltsletter: grunnlaget for en av verdens eldste saltutvinningsindustrier. I dag er saltslettene mellom Trapani og Marsala beskyttet, til dels på grunn av de interessante fuglene som bor her, men også fordi det er en spesiell del av arkeologisk utgravning. Underveis passerer du også den vakre øya Mothia, som ligger i en stor lagune og er i dag kjent som Stagnone. Senere om morgenen tar du bussen videre til Selinunte, hjem til den største arkeologiske parken i Middelhavet, som også er et verdensarvsted. Omgitt av vakre landskap fortsetter turen gjennom resten av den greske byen. Selinunte var en viktig by i antikken, og i dag kan du fortsatt beundre dets rester.

  Før du reiser med buss til Agrigento og Tempeldalen, kan du spise lunsj et sted på egenhånd. Tempeldalen ligger på en ås utenfor Agrigento, så det er ikke en ekte "dal". Her kan du se restene av de gamle Akragasene stige opp fra hundrevis av mandeltrær. Agrigento var en gang en av de mest velstående, greske byene på øya, og i dag finner du en bemerkelsesverdig samling av doriske templer fra det femte århundre, for eksempel Hera-tempelet og Concordia-tempelet. Området er en av de største attraksjonene i Sicilia og også nasjonalmonumentet i Italia. I 1997 ble Templenes dal inkludert på UNESCOs verdensarvliste. På det neste 4-stjerners hotellet i Marsala hvor du overnatter, er det som en reise frem i tid. Igjen kan du nyte en tre-retters middag, hvoretter du forbereder deg på en annen fantastisk dag på Sicilia.

  BEST WESTERN Hotel Stella d'Italia -> Hotel Dioscuri Bay Palace 137.1 km

  Pool

  Hotel Dioscuri Bay Palace eller lignende

  71 Vurderinger
  • Hotel
  • San Leone, Italia
  Pool

  Dette fine 4-stjerners hotellet ligger i et restaurert gammelt gårdshus, bare 3,4 km fra tempeldalen. Takket være omtenksom restaurering, har det blitt et vakkert lite hotell med 23 sjarmerende rom. Hotellet ligger bare noen få kilometer fra havet og byen Agrigento, og er omgitt av vakker natur. Frokost serveres i buffé og inkluderer sicilianske bakverk. Bassenget har utsikt over havet; et flott sted å slappe av med en god drink. Rommet du tilbringer natten i er romslig og utstyrt med balkong, TV, aircondition, Wi-Fi, eget bad med hårføner og minibar.

  Les mer
 6. Dag 7: Piazza Armerina - Ragusa - Catania

  Du har reist fra det ene UNESCO-høydepunktet til det andre hittil, og skal også på dag 7 ut på skattejakt etter verdensarv. Dagen din starter med et besøk til Piazza Armerina, hvor du ser den berømte Villa Romana del Casale. Denne majestetiske romerske villaen - som stammer fra 300 år e.Kr, er først og fremst kjent for sin imponerende gulvmosaikk med blant annet jaktscener. Beundre det som utspiller seg foran deg mens du går gjennom rommene. Deretter følger en lunsj på egenhånd, hvorpå du går ombord bussen for en tur til Ragusa Ibla: det gamle bysentrum fra barokkbyen Ragusa, som ligger mellom to fjellrygger. Denne byen er hjemmebase for et titalls kirker og mange barokke skatter, og er blitt kjent gjennom den italienske TV-serien Commissario Montalbano. Det er ikke til å unngå...denne byen kommer til å fortrylle deg! Den barokke atmosfæren er fantastisk og gatene er smale. Du har også en nydelig utsikt over omgivelsene! Det ser kanskje tungt ut å gå opp alle trappene til toppen, men vel oppe er det utvilsomt verdt arbeidet.

  Ditt besøk til Ragusa avsluttes med en prøvesmaking av ost. Deretter reiser du til Catania, hvor du nyter en siste, siciliansk treretters middag før du igjen overnatter i Catania.

  Hotel Dioscuri Bay Palace -> Il Principe Hotel 163.8 km

  hotel

  Hotel Il Principe eller lignende

  • Hotel
  • Catania, Italia
  hotel

  Hotel Il Principe er et 4-stjerners hotell omgitt av elegante barokke bygninger, i Catanias gamleby. Det ligger ca 1,6 km fra stranden og på Scalinata (trapp) i Alessi. Det tilbys en spisesal, en pianobar og kostnadsfri WiFi, og rommene er romslige, luksuriøse og utstyrt med aircondition, satellitt-TV, wifi, minibar, safe og eget luksuriøst bad.

  Les mer
 7. Dag 8: Catania

  Dag 8 er her og det er på tide å forlate denne italienske perlen. Nyt din siste firestjerners frokost, ta enda et blikk på det nydelige landskapet og ta de siste bildene av omgivelsene. Hit vil du garantert ønske å kommer tilbake. Farvel Sicilia, sees neste gang!

Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Drikke under middagene
 • Tilgang til forskjellige severdigheter (varierer fra € 2,- til € 10,- p.p., ikke obligatorisk)
 • Turistskatt (avhenger av hotellet)
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Innsjekking

Fra kl. 16:00

Utsjekking

Til kl. 10:00

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 2 personer per rom

Enkeltreisende

kr 2 479 på hotellprisen

Barnerabatt

Barn fra 0 til 1 år får ikke rabatt på flybilletten, er ikke garantert et sete og kan ikke ha egen innsjekket bagasje.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Tilgang til severdigheter

Tilgang til de ulike severdighetene du besøker under denne turen er ikke inkludert i prisen. Inngangsvgift varierer fra € 2, - til € 10, - per person og må betales på stedet.

Merk: Dette er ikke obligatorisk! Du kan også velge å ikke gå inn.

Hoteller

Du bor i de ovennevnte hotellene eller lignende. Minst 5 dager før avreise vil du få vite hvilke hoteller du bor permanent. Destinasjonene der du bor fra dag til dag er fastsatt.

Verdikupong

Før du reiser, får du en verdikupong med detaljert informasjon om reisen, som du tar med utskrevet.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret