• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

En reise for livet blant Irans skatter

 • Rundreise
 • 14 netter
 • Iran
Nyhet
pris fra kr 16 369
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Opplev en unik reise i Iran! Reisen inkluderer 13 netter på 6 steder, frokost, transport, guidede utflukter og fly.

Finn eventyreren i deg og oppdag et av Midtøstens mest spennende land - Iran! Spre vingene og begi deg ut på et fargerikt eventyr gjennom dette mystiske landet velsignet med en utenomjordisk skjønnhet som ikke kan sammenliknes med noe annet. Reis tilbake 3000 år i tid og bli kjent med kultur, historie og religion. Beundre de uendelige ørken- og fjellandskapene og pirr smaksløkene med persiske delikatesser. Det er på høy tid å oppdage Iran!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter (de 2 første og den siste natten) i Tehran
 • 2 netter i Isfahan
 • 3 netter i Shiraz
 • 2 netter i Yazd
 • 2 netter i Varzaneh
 • 1 natt i Kashan
 • Byomvisning i Tehran
 • Guidet tour til Pasargadae og Persepolis
 • Byomvisning i Yazd
 • Stjernetitting i ørkenen i Varzaneh
 • Byomvisning i Kashan
 • Frokost hver morgen
 • All transport
 • Fly t/r Tehran (se tilgjengelig flyplasser i kalenderen)
 • Engelsktalende guide på dag 2, 5, 10 og 11 samt valgfrie utflukter
Mangfoldige Iran

Er du klar for en uforglemmelig reise gjennom det neste eldste landet i verden? Som det tidligere Persia, er Iran anerkjent som en av sivilisasjonens vugger. Her finner du et utall forskjellige palasser, historiske moskeer, enestående monumenter og velholdte hager. Landet har ikke mindre enn 19 steder på UNESCOs verdenarvliste i Midtøsten. En reise gjennom Iran kan bli den beste og uten tvil den mest interessante oppdagelsen du gjør i livet ditt.

  13 netter

 1. Dag 1-2: Tehran

  Velkommen til hovedstaden i Iran med mer enn 10 millioner innbyggere! En tur til Tehran er kanskje ikke det du først tenker på når vi sier bytur, men her er det mye å finne på under ditt første møte med dette spennende landet. På veien fra flyplassen til ditt første hotell danner du deg et førsteinntrykk. Avhengig av når du lander med flyet, kan du la deg rive med av kulturforskjellene fra Norge ved å utforske litt av byen, eller hvile ut på hotellet.

  På dag 2 etter frokost, blir du hentet av guiden din kl. 09:00, og turens første utflukt starter; en guidet byomvisning i metropolen Tehran. Du blir blant annet tatt med til Nasjonalmuseet, et gigantisk kompleks delt opp i to deler, Museum of Ancient Iran, designet av franske arkitekter og det nyere Museum of the Islamic Era. Her blir du kjent med Irans historie fra Steinalderen til nyere tider. Du besøker også Golestan-palasset, det tidligere kongelige palasset til Qajar-dynastiet, som også er et av de eldste monumentene i landet. Med sine hager, kongelige bygninger, samling av iransk håndverk og gaver fra Europa fra det 18. og 19. århundre, har palasset fått en plass på UNESCOs verdensarvliste. Omvisningen går deretter videre til Grand Bazaar, en historisk bazaar fordelt over mange korridorer i bredden og hele 10 km i lengde. I tillegg til butikker, finner du her også gjestehus, moskeer og banker. En fryd for øyet og perfekt for deg som vil kjøpe med deg noen suvenirer.

  Pamchal Hotel - Bedroom

  Pamchal Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Teheran, Iran
  Pamchal Hotel - Bedroom

  Pamchal Hotel ligger sentralt i Tehran, i nærheten av Enghelab-torget. Her kan du nyte en tradisjonell middag i restauranten, nyte en kopp te i kaféen eller slappe av med en massasje. På et av de 30 rommene har du TV, aircondition, telefon og et minikjøleskap.

  Les mer
 2. Dag 3-4: Isfahan

  Etter de 2 første nettene i Tehran er det på tide å kjøre til Isfahan etter frokost kl. 09:00. Isfahan er uten tvil den kulturelle hovedstaden i Iran med sine mange, fortryllende palasser og vakre moskeer. Ved ankomst ca. kl. 14:30 sjekker du inn på hotellet, og har resten av ettermiddagen og kvelden til å utforske denne billedskjønne byen. Gå ikke glipp av den berømte Khaju-broen som strekker seg over elven Zayandeh. Ved solnedgang er det et nydelig spill mellom de opplyste buene i forskjellige størrelser og den mørke himmelen. Broen ble bygget rundt 1650 av den persiske kongen Shah Abbas II under Safavid-dynastiet, og fungerer både som en bro, en demning og en bygning der offisielle møter holdes.

  På dag 4 har du mulighet til å være med på to valgfrie utflukter (endelig pris ser du ved bestilling), en morgenutflukt kl. 09:00 og en ettermiddagstur kl.16:00. Morgenturen tar deg med til byens høydepunkter. Naghsh-e-Jahan-torget er et vitne om Safavid-dynastiets storhetstid. Denne livlige plassen ligger også på UNESCOs verdensarvliste med sine imponerende 512 meter i lengde og 163 meter i bredde. Plassen skulle sette Ishfahan på kartet som by og vise Safavid-dynastiets overdådige rikdom og arkitektur. Turen går videre til Abbasi Great Mosque. Dette arkitektoniske vidunderet er ansett som et av persisk arkitekturs mesterverk under den islamske epoken, og byggingen startet i 1611. De syv-fargede mosaikkflisene og kalligrafien som pryder bygningen, er en fryd for øyet. Sheikh Lotfollah Moskeen er det neste på planen. Den ble også bygget under Safavid-dynastiet, men ble brukt som en kongelig moské og var ikke tilgjengelig for folket. Ali Ghapoo Palace ligger på vestsiden av Naghsh-e-Jahan torget ovenfor Sheikh Lotfollah Moskeen. Den var opprinnelig designet som en portal, og har seks etasjer som alle er tilgjengelig med en smal trapp. Komplekset ble brukt til å underholde internasjonale gjester, og er dekorert med vakre veggmalerier fra 1600-tallet. Til slutt på denne utflukten tas du med til en Bazaar hvor du kan la deg rive med av den autentiske atmosfæren. Ettermiddagsturen kl. 16:00 tar deg til Menar Jonban, som kan se ut som et helt vanlig monument, men har overraskende nok minareter som rister.

  Hotel Isfahan - Double Room

  Tourist Hotel Isfahan eller lignende

  • Hotel
  • Isfahan, Iran
  Hotel Isfahan - Double Room

  Tourist Hotel Isfahan har en kafé, en restaurant, taxi service, WiFi og minibank. Du har et dobbeltrom med eget bad, TV og aircondition.

  Les mer
 3. Dag 5-7: Shiraz

  På dag 5 blir du hentet kl. 07:00 for å reise videre til din neste destinasjon, byen Shiraz. Under reisen vil det gjøres et stopp ved den gamle hovedstaden i Akamenide-dynastiet, Pasargadae, der du får en guidet omvisning. Byen som hadde sin storhetstid i det 6. århundret f.Kr., står som et vitne om denne blomstrende tiden, med palassruiner, hager og mausoleet til herskeren Kyros den store. Kl.15:30 går turen videre til Persepolis og Nagshe Rustam og Naghshe Rajab, hvor det venter en ny, fascinerende, guidet omvisning. Persepolis var i sin tid det mektige Akamanide-dynastiets (fra ca. 500- 300-tallet f.Kr.) seremoniske hovedstad, hvor du kan se det historiske palasskomplekset som kongene bygde for seg. Nagshe Rustam er et imponerende, historisk gravsted og Naghshe Rajab er en majestetisk kalkstensformasjon med detaljerte, utskjæringer av diverse herskere og historiske hendelser. Begge er en del av Marvdasht kulturkompleks, som har fortjent sin plass på UNESCOs verdensarvliste.

  Kl. 20:00 ankommer du Shiraz og tas med til hotellet ditt for de neste tre nettene. Shiraz har vært en av de viktigste byene for den middelalderske, islamske perioden og for den persiske kulturen i 2000 år. Det var også hovedstaden for Iran under Zand-dynastiet (1749-79 e.Kr.), da byens opprinnelige skjønnhet gjenoppsto ved renovasjon av bygningene. Shiraz er i dag mest kjent for sin fortryllende kultur, poesi og vin. Dag 6 og 7 har ikke et program, så du kan utforske dette fortryllende området på egen hånd. Det er mye å se i denne pittoreske byen. Få for eksempel med deg Nasir ol Molk moskee, som er et prakteksempel på Qajar-dynastiets arkitektur. Grunnet sine rosa mosaikkfliser er moskeen populært kalt den rosa moskeen. Ta deg tid til å beundre den fargerike fasaden med vakkert dekorert glass og andre unike detaljer. Parken Bagh-e Eram bør også være på planen din. Denne UNESCO-vernede parken er opprinnelig fra 1200-tallet, og kjent for sine høye sypresstrær, Qajar-bassenget og palasset. Den er bygget etter persiske prinsipper for hvordan en hage skal bygges opp, med vann i sentrum. I dag er parken en del av Den botaniske hagen i regi av universitetet, og har derfor mange unike og vakre planter.

  Arg Hotel - Bedroom

  Arg Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Shiraz, Iran
  Arg Hotel - Bedroom

  Arg Hotel er et flott 4-stjerners hotell med en restaurant hvor du kan nyte iransk mat. Det er nylig renovert og tradisjonelt innredet, og ligger sentralt i byen. Hotellet har 64 rom, en lobby du kan slappe av i og en kafé. Rommet ditt har en dobbeltseng, et privat bad med dusj, TV, telefon og en minibar.

  Les mer
 4. Dag 8-9: Yazd

  Kl. 09:00 på dag 8 er det på tide med en ny destinasjon i dette mangfoldige landet. Du våkner opp i Yazd, sentrumet av moderne zoroastrianisme. På grunn av sin unike plassering har Yazd alltid blitt spart for jordskjelv, kriger og invasjoner. Få en god natt søvn, for dagen etter er det på tide å utforske denne spennende byen.

  På dag 9 kan du utforske byen på egen hånd eller du kan bli med på en valgfri utflukt (se endelig pris ved bestilling) med guide, hvor du blir tatt med til noen av områdets absolutte høydepunkter. Turen starter kl. 09:00 og går blant annet til Zoroastrians-branntempel, et sted for tilbedelse der tilhengere av religionen Zoroastroismen, en av verdens eldste religioner, kommer sammen for å tilbe guden Ahura Mazda. Flammen er sentral i religionen, da den anses som symbolet på renhet. Du ser også en Dakmha eller et stillhetstårn, som er et zoroastriansk tårn der døde kropper ble lagt for at gribber skulle komme og forsyne seg av det. Turen går videre til Kharanaq, en liten landsby som vil fortrylle deg. Den lille spøkelsesbyen er, med sine bygninger laget av soltørket gjørme, en drøm for fotoentusiasten som kan ta seg frem mellom en labyrint av smale gater, tunneler, en ristende minaret og en moske. Byen ble forlatt på grunn av mangel på vann i sin tid, men en ny bydel er i ettertid bygget opp for de ca. 130 familiene som fremdeles bor der.
  Med på utflukten er også en tur til Chak Chak, en liten fjellandsby med et av zoroastrianismens helligste tilbedelseshus. Hit kommer pilegrimer hvert år i juni. Meybod er en historisk by fra den pre-islamske tiden, og var også hovedstad under Mozaffarid-tiden. Se byens unike slott og en nydelig utsikt over den spesielle byen, som også var hjem til flere poeter, forfattere og politikere. Dagen etter er det på tide med en inkludert, guidet tur i Yazd.

  Fazeli Hotel - Bedroom

  Fazeli Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Yazd, Iran
  Fazeli Hotel - Bedroom

  Fazeli Hotel har en restaurant og enkelte butikker tilgjengelig i nærheten. Rommet ditt har aircondition og en flatskjerm-TV. Noen rom har også et sitteområde å slappe av i etter en opplevelsesrik dag. Du har også ditt eget bad med et badekar, samt hårføner og toalettartikler.

  Les mer
 5. Dag 10-11: Varzaneh

  På dag 10 er det på tide med en halvdagsomvisning i Yazd, og du tas først med til Jame-moskeen, den store moskeen i byen fra 1200-tallet, som er et prakteksempel på persisk arkitekturs Azari-stil. Beundre den stolte konstruksjonen som er dekorert med klassiske blå mosaikkfliser og de to minaretene, som også er Irans høyeste. Du ser også det majestetiske Amir-Chakhma-komplekset, opprinnelig et karavanserai bygget av guvernørens kone. Senere ble også andre bygninger lagt til. I dag står kun moskeen og et vannreservat igjen, men fra bygningens tekiyeh er det en flott utsikt over byen. Neste på listen er Yazd historiske gamleby, en av de eldste byene i verden. Med sine mange badgirs (vindtårn) som strekker seg over en labyrint av adobetak, smale gater og imponerende leirevegger, er det ikke rart du finner denne på UNESCO-listen. Ta inn den sjarmerende atmosfæren blant skjulte bakgårder, små tehus og butikker som lokalt håndverk. Til sist går turen videre til vannmuseet. Yazd er kjent for sine qanats, eller undergrunnsakvedukter, og dette museet er dedikert til de som i sin tid lagde disse. Gjennom en rekke fotografier, utstillinger og utgravninger får du et inntrykk av hvordan vannsystemet fungerer. Kl. 12:00 går turen videre tilbake Varzaneh, hvor du har ettermiddagen til å gjøre det du vil.

  På dag 11 har du mulighet til å bli med på en spennende morgenutflukt (endelig pris ser du ved bestilling). Velger du å være med på denne, blir det en tidlig start på dagen. Du
  starter da kl. 05:00. Du vil bli tatt med til en vannkilde og ser effekten av klimaendringene, samt klatrer opp en vulkan og ser flamingoer i våtmarkene. Bli med på fuglekikking i flere oaser og ved fossefall. Turen varer til ca. 10:30.

  Senere på dagen, kl. 14:30 er det på tide med en inkludert utflukt. Turen starter med et besøk til et forlatt zoroastriansk tempel med en naturlig vannkilde, før du kjører og går videre til Salt Lake, og ser solnedgangen fra de mystiske, gylne sanddynene. En av denne turens høydepunkter er stjernetitting under Melkeveien i ørkenen (i tilfelle dårlige værforhold og sterkt måneskinn, vil turen i stedet gå til et duetårn). Etter en nydelig kveld med minneverdige opplevelser kommer du tilbake til hotellet ca. kl. 21:00.

  Negaar Guesthouse - Courtyard

  Negaar Guesthouse eller lignende

  • Hotel
  • Varzaneh, Iran
  Negaar Guesthouse - Courtyard

  Negaar Guesthouse ligger i hjertet av Varzaneh og er en renovert bygning fra Pahlavi-tiden med en takterrasse hvor du kan nyte en fin utsikt over Jame Moskeen. Huset har et fellesområde hvor du kan møte andre reisende og et lite kjøkken. Huset er tradisjonelt innredet med lokal kunst. Ditt hjem borte fra hjemme er kun noen minutters kjøring fra sanddyner, og nær saltinnsjøen. Resepsjonen er døgnåpen, og den rolige bakgården er fin til å slappe av med andre gjester, ta en kopp te og nyte musikken av fontenen. Rommet ditt har en dobbeltseng eller to enkle senger og et eget bad.

  Les mer
 6. Dag 12: Kashan

  Kl. 08:00 blir du hentet av sjåføren din, og tatt med videre til Kashan. Byen, som en gang var kjent for sin produksjon av keramikk og fliser, er en oase mellom fjellandskap og ørkenlandskap. Kl. 12:00 i dag tar guiden din deg med på en tur i denne magiske byen. Først på planen er Fin Gardens, en vakker hage som i følge persisk tradisjon, skal minne om et himmelrike. Vannet fra bassenget og fontenene er tatt fra en kilde i nærheten, og med de frodige, grønne plantene, står hagen som en sterk kontrast til det tørre landskapet i omgivelsene. Videre ser du Tabatabiha-huset, et gigantisk hus som en gang tilhørte en velstående familie, med fire bakgårder, fargede glassvinduer og elegante veggmalerier. Broojerdiha-huset er også opprinnelig bygget av en velstående kjøpmannsfamilie, og har nydelige utskjæringer og geometriske mosaikktak. Du titter også innom Ameriha-huset for et innblikk i Zand-dynastiets storhetstid. Til slutt reiser du til Tepe Sialk, som er et arkeologisk utgravningssted datert til 3000 år f.Kr og knyttet til urbefolkningen i området. Etter en dag med mye opplevelser vender du tilbake til hotellet i Kashan for én natt.

  Mahinestan Raheb Hotel - Bedroom

  Mahinestan Raheb Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Kashan, Iran
  Mahinestan Raheb Hotel - Bedroom

  Mahinestand Raheb Hotel er et av Kashans flotteste hoteller. Etter at det ble rekonstruert, har bygningen blitt et moderne hotell med moderne møbler. Det tradisjonelle huset har to etasjer og tre bakgårder, og det er fine utskjæringer i hele hotellet. Små bassenger er også en del av den iranske opplevelsen, og ved hotellets basseng kan du nyte en drink og duften av blomster. Du har et dobbeltrom med privat bad under oppholdet i Kashan.

  Les mer
 7. Dag 13: og 14: Tehran og hjemreise

  På dag 13 blir du hentet kl. 09:00 på hotellet for å tas med til byen der eventyret ditt startet, i hovedstaden Tehran. Du kan enten kaste deg ut i byens livlige atmosfære en siste gang på egen hånd eller bli med på en valgfri tur (endelig pris ser du på bestillingssiden). Turen starter i så fall kl. 14:30 og lar deg utforske Saad-Abad Palace, som var et kongelig sommerhus for Qajar-dynastiet. I dag er det et museumskompleks som dekker 110 hektar og 18 bygninger. Fryd deg over blant annet det hvite palasset bygget på 1930-tallet eller det mer tradisjonelle Grønne palasset bygget på slutten av Qajar-tiden. Et besøk hit er et av turens høydepunkter. Videre på denne utflukten besøker du Tajrish Bazaar, for en mulighet til å kjøpe noen siste suvenirer.

  På dag 14 er denne spennende reisen kommet til en slutt, og du tas med til flyplassen for reise hjem til Norge.

  Pamchal Hotel - Bedroom

  Pamchal Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Teheran, Iran
  Pamchal Hotel - Bedroom

  Pamchal Hotel ligger sentralt i Tehran, i nærheten av Enghelab-torget. Her kan du nyte en tradisjonell middag i restauranten, nyte en kopp te i kaféen eller slappe av med en massasje. På et av de 30 rommene har du TV, aircondition, telefon og et minikjøleskap.

  Les mer
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumavgifter
 • Inngangsavgift til diverse severdigheter ca. 2000 NOK tilsammen per person
 • Eventuell turistskatt
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 3 personer.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg for reisen, se endelig sum på bestillingssiden.

Hentetider

Merk at tiden for opphenting er omtrentlige.

Barnerabatt

Barn får en varierende rabatt avhengig av alder og reisedato, med minst 2 fullt betalende voksne.

Reisegruppe

Dette er en individuell reise, og du reiser kun med ditt eget reisefølge. Bestiller du reisen som enkeltreisende, reiser du alene.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Travel documents

You will receive your travel documents 5 days prior to departure at the latest

Visumkrav

Du trenger visum for å reise til Iran. Dette kan skaffes på forhånd eller ved ankomst mot en avgift. Merk at den reisende er personlig ansvarlig for å innhente all nødvendig tilleggsinformasjon fra de relevante myndighetene, og for å vurdere i god tid før avreise om den informasjonen som ble innhentet tidligere har endret seg. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler.

Vaksinasjonskrav

Vennligst sjekk Folkehelseinstituttets hjemmeside for informasjon om vaksiner. https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

Valuta og betaling

Det er ikke mulig å betale med internasjonale betalingskort i Iran. Reisende må derfor ta med seg nok kontanter til å dekke oppholdet. Det letteste er å ta med seg EUR/USD/GBP for å veksle på stedet til den lokale valutaen Iransk Rial/Tomans. Det er mange steder du kan veksle.

OBS! Kleskode

I Iran kreves det at kvinner dekker seg til med et hodesjal, lange bukser og heldekkende overdel, på offentlige steder. I hotellet er det ikke nødvendig å ha på hodesjal. Sandaler kan brukes av både menn og kvinner. Menn må ha på seg lange bukser, men kan ha på t-skjorte.

Mat & drikke

Et gjennomsnittsmåltid på en restaurant koster mellom 60 -70 NOK.

Når er det best å reise?

Den beste tiden å besøke Iran er vanligvis mellom mars og mai, og fra september til desember. Ramadan er fra 17.mai til 16.juni i 2018. Det går an å reise i Iran da, men det kan være hektisk på restauranter og i gatene. Moharam er mellom 11. sept og 11. okt. i 2018, og det går greit å reise i denne perioden, men merk at 19. og 20. sept er alt stengt grunnet seremonier.

Medium bagasje

Bilen du reiser i har begrenset bagasjeplass. Ta derfor med en reiseveske av medium størrelse.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret