Vi beklager, men dette tilbudet er utløpt.

 • Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

En reise for livet blant Irans skatter

 • Rundreise
 • Iran
pris fra kr 16 329
 • per person fra
 • basert på 2 voksne
Dette er kanskje interessant
Dette var tilbudet

Opplev en unik reise i Iran! Reisen inkluderer 13 netter på 6 steder, frokost, transport, guidede utflukter og fly.

Finn eventyreren i deg og oppdag et av Midtøstens mest spennende land - Iran! Spre vingene og begi deg ut på et fargerikt eventyr gjennom dette mystiske landet velsignet med en utenomjordisk skjønnhet som ikke kan sammenliknes med noe annet. Reis tilbake 3000 år i tid og bli kjent med kultur, historie og religion. Beundre de uendelige ørken- og fjellandskapene og pirr smaksløkene med persiske delikatesser. Det er på høy tid å oppdage Iran!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter (de 2 første og den siste natten) i Tehran
 • 2 netter i Isfahan
 • 3 netter i Shiraz
 • 2 netter i Yazd
 • 2 netter i Varzaneh
 • 1 natt i Kashan
 • Byomvisning i Tehran
 • Guidet tour til Pasargadae og Persepolis
 • Byomvisning i Yazd
 • Stjernetitting i ørkenen i Varzaneh
 • Byomvisning i Kashan
 • Frokost hver morgen
 • All transport
 • Fly t/r Tehran (se tilgjengelig flyplasser i kalenderen)
 • Engelsktalende guide på dag 2, 5, 10 og 11 samt valgfrie utflukter
Mangfoldige Iran

Er du klar for en uforglemmelig reise gjennom det neste eldste landet i verden? Som det tidligere Persia, er Iran anerkjent som en av sivilisasjonens vugger. Her finner du et utall forskjellige palasser, historiske moskeer, enestående monumenter og velholdte hager. Landet har ikke mindre enn 19 steder på UNESCOs verdenarvliste i Midtøsten. En reise gjennom Iran kan bli den beste og uten tvil den mest interessante oppdagelsen du gjør i livet ditt.

Reiserute

Dag 1-2: Tehran

Velkommen til hovedstaden i Iran med mer enn 10 millioner innbyggere! En tur til Tehran er kanskje ikke det du først tenker på når vi sier bytur, men her er det mye å finne på under ditt første møte med dette spennende landet. På veien fra flyplassen til ditt første hotell danner du deg et først… Les mer

Pamchal Hotel.  eller lignende

Dag 3-4: Isfahan

Etter de 2 første nettene i Tehran er det på tide å kjøre til Isfahan etter frokost kl. 09:00. Isfahan er uten tvil den kulturelle hovedstaden i Iran med sine mange, fortryllende palasser og vakre moskeer. Ved ankomst ca. kl. 14:30 sjekker du inn på hotellet, og har resten av ettermiddagen og kv… Les mer

Tourist Hotel  eller lignende

Dag 5-7: Shiraz

På dag 5 blir du hentet kl. 07:00 for å reise videre til din neste destinasjon, byen Shiraz. Under reisen vil det gjøres et stopp ved den gamle hovedstaden i Akamenide-dynastiet, Pasargadae, der du får en guidet omvisning. Byen som hadde sin storhetstid i det 6. århundret f.Kr., står som et vitn… Les mer

Arg Hotel  eller lignende

Dag 8-9: Yazd

Kl. 09:00 på dag 8 er det på tide med en ny destinasjon i dette mangfoldige landet. Du våkner opp i Yazd, sentrumet av moderne zoroastrianisme. På grunn av sin unike plassering har Yazd alltid blitt spart for jordskjelv, kriger og invasjoner. Få en god natt søvn, for dagen etter er det på tide å… Les mer

Fazeli Hotel yazd  eller lignende

Dag 10-11: Varzaneh

På dag 10 er det på tide med en halvdagsomvisning i Yazd, og du tas først med til Jame-moskeen, den store moskeen i byen fra 1200-tallet, som er et prakteksempel på persisk arkitekturs Azari-stil. Beundre den stolte konstruksjonen som er dekorert med klassiske blå mosaikkfliser og de to minarete… Les mer

Negaar Varzaneh Traditional Guest House  eller lignende

Dag 12: Kashan

Kl. 08:00 blir du hentet av sjåføren din, og tatt med videre til Kashan. Byen, som en gang var kjent for sin produksjon av keramikk og fliser, er en oase mellom fjellandskap og ørkenlandskap. Kl. 12:00 i dag tar guiden din deg med på en tur i denne magiske byen. Først på planen er Fin Gardens, e… Les mer

Kashan Mahinestan Raheb Hotel  eller lignende

Dag 13: og 14: Tehran og hjemreise

På dag 13 blir du hentet kl. 09:00 på hotellet for å tas med til byen der eventyret ditt startet, i hovedstaden Tehran. Du kan enten kaste deg ut i byens livlige atmosfære en siste gang på egen hånd eller bli med på en valgfri tur (endelig pris ser du på bestillingssiden). Turen starter i så fal… Les mer

Pamchal Hotel.  eller lignende
calendar illustration
Se priser og tilgjengelighet for dette tilbudet
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumavgifter
 • Inngangsavgift til diverse severdigheter ca. 2000 NOK tilsammen per person
 • Eventuell turistskatt
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

En pakkereise er kombinasjonen av reisetjenester, og går inn under EU-direktivet 2015/2302. Derfor er du beskyttet av EU-rettigheter som gjelder for pakkereiser. TravelBird B.V. er fullt ansvarlig for korrekt utførelse av pakken som helhet. Vilkår og betingelser for TravelBird (A) gjelder for denne bestillingen. Se artikkel 11 i de ytterligere reisevilkårene for våre avbestillingsregler. I tillegg har TravelBird B.V., som påbudt i henhold til loven, en ordning om å refundere betalinger og, der transport er inkludert i pakken, sikre repatriering i tilfelle det blir insolvent. Mer informasjon om rettigheter under Directive (EU) 2015/2302 , som finnes i vedlegg I del A.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Maks 3 personer.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg for reisen, se endelig sum på bestillingssiden.

Hentetider

Merk at tiden for opphenting er omtrentlige.

Barnerabatt

Barn får en varierende rabatt avhengig av alder og reisedato, med minst 2 fullt betalende voksne.

Reisegruppe

Dette er en individuell reise, og du reiser kun med ditt eget reisefølge. Bestiller du reisen som enkeltreisende, reiser du alene.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Travel documents

You will receive your travel documents 5 days prior to departure at the latest

Visumkrav

Du trenger visum for å reise til Iran. Dette kan skaffes på forhånd eller ved ankomst mot en avgift. Merk at den reisende er personlig ansvarlig for å innhente all nødvendig tilleggsinformasjon fra de relevante myndighetene, og for å vurdere i god tid før avreise om den informasjonen som ble innhentet tidligere har endret seg. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler.

Vaksinasjonskrav

Vennligst sjekk Folkehelseinstituttets hjemmeside for informasjon om vaksiner. https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

Valuta og betaling

Det er ikke mulig å betale med internasjonale betalingskort i Iran. Reisende må derfor ta med seg nok kontanter til å dekke oppholdet. Det letteste er å ta med seg EUR/USD/GBP for å veksle på stedet til den lokale valutaen Iransk Rial/Tomans. Det er mange steder du kan veksle.

OBS! Kleskode

I Iran kreves det at kvinner dekker seg til med et hodesjal, lange bukser og heldekkende overdel, på offentlige steder. I hotellet er det ikke nødvendig å ha på hodesjal. Sandaler kan brukes av både menn og kvinner. Menn må ha på seg lange bukser, men kan ha på t-skjorte.

Mat & drikke

Et gjennomsnittsmåltid på en restaurant koster mellom 60 -70 NOK.

Når er det best å reise?

Den beste tiden å besøke Iran er vanligvis mellom mars og mai, og fra september til desember. Ramadan er fra 17.mai til 16.juni i 2018. Det går an å reise i Iran da, men det kan være hektisk på restauranter og i gatene. Moharam er mellom 11. sept og 11. okt. i 2018, og det går greit å reise i denne perioden, men merk at 19. og 20. sept er alt stengt grunnet seremonier.

Medium bagasje

Bilen du reiser i har begrenset bagasjeplass. Ta derfor med en reiseveske av medium størrelse.

Liknende hoteller

I tilfelle de nevnte hoteller ikke er tilgjengelig, vil dere bo i liknende hoteller i samme område. Hotellet vil være av samme standard eller høyere enn det hotellet som er beskrevet i tilbudet ditt. Dere mottar informasjon om det endelige hotellet med reisedokumentene dine, senest innen 5 dager før avreise.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret