• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Spektakulær rundreise på Sri Lanka

 • Rundreise
 • 20 eller 21 netter
 • Sri Lanka
Nyhet
pris fra kr 16 139
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Opplev Sri Lanka på en 20 dagers rundreise. Eventyret inkluderer flere spennende utflukter, frokost og halvpensjon, transport, guider, fly t/r og mer!

På denne vakre reisen som varer i hele tre uker vil du ble kjent med hjertet av Sri Lanka. Kjenn sommerfuglene i magen mens du opplever steder som Negombo, Jaffna, Galle og en rekke andre perler. Kom tett inn på øyas unike kultur og la deg sjarmere av den enorme gjestfriheten til lokalbefolkningen. Føl harmonien av paradisiske strender og palmesus, og bli fascinert av historiske templer, eksotiske dyr, ville fossefall og dype regnskoger - velkommen til en verden av magi på Sri Lanka!

Tilbudet inkluderer:
 • 2 netter i Negombo
 • 2 netter i Anuradhapura
 • 2 netter i Jaffna
 • 2 netter i Trincomalee
 • 3 netter i Sigiriya
 • 2 netter i Kandy
 • 2 netter i Nuwara Eliya
 • 1 natt i Udawalawe
 • 3 netter i Waskaduwa
 • Frokost hver morgen og halvpensjon på noen av hotellene
 • Fly t/r Colombo (se tilgjengelige flyplasser fra Norge i kalenderen)
 • 16 guidede utflukter
 • Frokost hver morgen og halvpensjon på 6 av hotellene
 • All transport på reisen er inkludert
Sri Lanka

Forbered deg på et utrolig eventyr gjennom Sri Lankas land og strand. Reis gjennom de dypeste regnskogene, bølgede åser og smaragdgrønne teplantasjer. Gled deg til turkisblått hav og kritthvite strender kantet med stolte palmer som danser i den milde brisen. Fall for skjønnheten av ville elefanter og drøm deg bort i historiske templer. God tur og godt eventyr!

  19 netter

 1. Dag 1-2: Negombo

  Velkommen til utrolige Sri Lanka. Ved ankomst på Bandaranaike International Airport vil du bli møtt av en guide/sjåfør som vil bringe deg til ditt første hotell. Her kan du først gjenopprette energien fra flyreisen, absorbere de første inntrykkene og kanskje til og med begynne så vidt å utforske dine nye omgivelser. Etter en god natts søvn og en god frokost- er det dekket for spennende utflukter allerede nå på dag 2. I dag står en tur til Negombo City på menyen. Denne autentiske fiskerlandsbyen på vestkysten av landet spiller en viktig rolle i handel og er kjent for det pulserende fisketorget som foregår på stranden. En guide vil vise deg rundt havnen i Negombo og ta deg med til den vakre Mariakirken, en nederlandsk katolsk kirke fra 1874, du vil også besøke den nederlandske kanalen, “Dutch Canal”, hvor arkitekturen har sterk innflytelse fra tradisjonell nederlandsk stil.

  Camelot Beach - pool

  Camelot Beach Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Negombo, Sri Lanka
  Camelot Beach - pool

  Camelot Beach Hotel tilbyr et romslig hotellkompleks med et vakkert utendørsbasseng og solterrasse, en hage, direkte tilgang til stranden og en bassengbar. Resepsjonen er åpen 24 timer, og det er også et boblebad på eiendommen. Benytt deg av kroppsbehandlinger og massasje tilbud (mot et gebyr). Rommene har klimaanlegg, TV, telefon, flaske vann, takvifte og bad med regndusj.

  Les mer
  • +1
 2. Dag 3-4: Anuradhapura

  Etter en frokost på hotellet i Negombo er det på tide å reise videre til Anuradhapura. Denne historiske byen har tjent en plass på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du også verdens største stupa, Jetavanaramaya, som ligger i ruinene av Jetavana.

  På dag fire av reisen er en utflukt til det buddhistiske tempelet Thanthirimale Rajamaha Viharaya inkludert i programmet. Thanthirimale er en av de eldste bosetningene i landet. Her kan du la deg fascinere av gjenstander fra Anuradhapura-alderen (fra 377 f.Kr. til 1017 e.Kr.), som religiøse og arkitektoniske kreasjoner, utskjæringer og malerier. Spaser rundt i området og prøv å forestille deg hvordan livet var her for ca 2300 år siden.

  Du overnatter 2 netter i Anuradhapura med halvpensjon.

  pool1

  Hotel Alakamandawa eller lignende

  • Hotel
  • Anuradhapura, Sri Lanka
  pool1

  Hotel Alakamandawa er omgitt av frodig natur og ligger nær den kulturelle byen Anuradhapura. På hotellet kan du nyte et svømmebasseng, en restaurant og en koselig terrasse. Hotellet er stilfullt innredet og tilbyr 28 rom. Rommene er utstyrt med to enkeltsenger eller en dobbeltseng og et bad med toalett, dusj eller badekar.

  Les mer
 3. Dag 5-6: Jaffna

  I dag reiser du videre mot Jaffna. Underveis vil du besøke Mihintale, et unikt fjell i nærheten av Anuradhapura. Ifølge innbyggerne på Sri Lanka var det her den buddhistiske munken Mahinda og King Devanampiyatissa møttes, og etter dette ble buddhismen i landet ble opprettet. I dag er fjellet et symbol på pilgrimsreiser.

  Kort etter ankomst i Jaffna er det på tide med en guidet bytur, hvor du vil se historien av portugisiske kirker og besøke det hinduistiske Nallur Kandaswamy-tempelet, som ble bygget i 948. Videre ser du det offentlige biblioteket, klokketårnet og jernbanestasjonen Jaffna.

  På dag seks er det på tide å besøke det hellige Nagadeepa Purana Rajamaha Viharaya tempelet. Pilegrimer har kommet hit siden det første århundre etter Kristus for å tilbe den berømte Rajayathana-stupaen som fortsatt kan beundres i dag! Nagadeepa, også kjent som Nainativu, og er en liten øy som du når med en offentlig båt.

  Senere er det på tide å dykke inn i det spennende srilankiske kjøkkenet. Under et matlagingskurs lærer du hvordan du tilbereder et nydelig måltid av fersk karri og krabbe, og på kvelden kan du selv nyte måltidet!

  Tilko Jaffna City Hotel - front

  Tilko Jaffna City Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Jaffna, Sri Lanka
  Tilko Jaffna City Hotel - front

  Hotellet er et moderne kompleks som ligger i sentrum av Jaffna. Hotellet har et innendørsbasseng, spa med badstue, treningssenter og bar. Slapp av på solterrassen eller i hagen, og nyt deilig mat i à la carte-restauranten. De store rommene er romslige, omtrent 32 m² i størrelse og innredet i varme gyldne og røde toner. De har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, sittegruppe, kaffe- og te-stasjon, bord, balkong, klimaanlegg og eget bad med dusj eller badekar, hårføner og gratis toalettartikler.

  Les mer
  • +2
 4. Dag 7-8: Trincomalee

  I dag er det dekket for Trincomalee. På vei til din neste destinasjon blir det et stopp ved Girihadu Seya i Thiriyaya. Historien er at Lord Buddha tilbrakte syv uker her (ca. 528 e.Kr.), og at to kjøpmenn - og brødre i slutten av denne perioden, på den 50. dagen, kom for å bringe almisse. Etter denne første såkalte "dana" spurte brødrene om en donasjon og mottok en "Sacred Kesha Datu", en hårrelik av Buddha. Selgerne reiste gjennom landet og til slutt endte opp på en fjellstasjon i Thiriyaya. Her deponerte de relikviet. Ved retur oppdaget de at relikviet ikke kunne flyttes på noen måte, så de bestemte seg for å bygge en pagoda for beskyttelse. I dag er dette Girihadu Seya.

  Etter besøket til Thiriyaya setter vi kurs mot Trincomalee, en halvøy på Sri Lankas uberørte østkyst. Her kan du nyte den gamle nederlandske festningen, Hindu Koneswaram-tempelet og de fargerike fiskebåtene som ligger i den store havnen.

  Anantamaa Hotel - pool

  Anantamaa Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Trincomalee, Sri Lanka
  Anantamaa Hotel - pool

  Dette hotellet i Trincamalee tilbyr romslige rom og grønne hager med solterrasse og svømmebasseng, en døgnåpen resepsjon, en restaurant, et spa, en bassengbar og en bar i bygningen, samt tilgang til privat strand. Rommene er utstyrt med minibar, safe, telefon, air condition, TV og bad med dusj eller badekar, toalett og hårføner.

  Les mer
  • +1
 5. Dag 9-11: Sigiriya / Habarana

  I dag setter du retning mot midten av landet. Underveis på turen til Sigiriya / Habarana vil du besøke templet Koneswaram, et klassisk middelaldersk hinduistisk tempel dedikert til guden Shiva i Trincomalee. Tempelet ligger på Konesar Malai med utsikt over Det indiske hav. Etter et besøk til tempelet fortsetter du til Kanniya-kildene.

  På den tiende dagen vil en lokal ekspert ta deg med på en spesiell tur med en katamaran i en nærliggende innsjø. Under resten av oppholdet, kan du velge å delta i valgfrie utflukter, eller utforske området på egenhånd.

  hotel

  Fresco Water Villa eller lignende

  • Hotel
  • Kimbissa, Sri Lanka
  hotel

  Fresco Water Villa ligger i det arkeologiske og interessante klippelandskapet Sigiriya. Her kan du slappe av i det store gresskledde området, ta en forfriskende dukkert i utendørsbassenget og bestille drinker i hotellbaren. Det erfarne kjøkkenpersonalet serverer både lokale og internasjonale retter laget av organiske ingredienser. De pene rommene har aircondition og gratis WiFi.

  Les mer
 6. Dag 12-13: Kandy

  I dag reiser du videre mot vakre Kandy, byen kjent for den tradisjonelle Ayurveda-medisinen. Kandy er en stor by i det sentrale Sri Lanka. Den ligger på et platå omgitt av fjell, som er hjem for teplantasjer og enormt biologisk mangfold av regnskog.

  Under oppholdet i Kandy blir du tatt med på en tradisjonell og trivelig tuk-tuk tur rundt byen. Du vil også begi deg ut på en spennende utflukt til Batik & Wood Center. En himmel for de som elsker kunst av keramikk og annet autentisk håndverk.

  Serene Grand - front

  Serene Grand Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Kandy, Sri Lanka
  Serene Grand - front

  Omgitt av fjell og vakker natur, tilbyr dette moderne og stilige hotellet deg all komforten du måtte ønske deg. Det har en restaurant, terrasse og bar, samt gratis Wi-Fi. Rommene er ca 20 m² store og har dobbeltseng eller to enkeltsenger, telefon, klimaanlegg, TV, skrivebord, garderobe og bad med dusj eller badekar, håndklær og hårføner.

  Les mer
 7. Dag 14-15: Nuwara Eliya

  Like etter frokost og soloppgang setter du kurs mot Nuwara Eliya. Denne gangen vil transporten i seg selv tilby en helt spesiell opplevelse, og du setter deg på toget fra Kandy til Nanu Oya. Dette sies å være en av de vakreste togreisene i verden. Den historiske ruten fører deg gjennom et magisk og uberørt landskap. (Vær imidlertid oppmerksom på at fasilitetene på offentlig transport i Sri Lanka kan være annerledes enn fasilitetene du er vant med hjemme. Merk også at togreisen er basert på tilgjengelighet, hvis det ikke finnes tilgjengelige plasser, vil en annen løsning utarbeides på stedet).
  Ved ankomst i Nanu Oya vil du bli møtt av en guide som vil ta deg med til hotellet. Det vil også blir en utflukt til hjemmet av den verdensberømte Ceylon teen. Under besøket i plantasjen lærer du om den sanne kunsten av å dyrke og produsere denne spesielle teen. Etter dette fortsetter du til Nuwara Eliya: et sted kjent som 'Little England'. Kallenavnet stammer fra den tiden da britene prøvde å forvandle byen til en typisk engelsk landsby.

  Heaven Seven eller lignende

  • Hotel
  • Nuwara Eliya, Sri Lanka

  Hotellet ligger i Nuwara Eliya med Gregory innsjøen i nærheten. Hvert rom på hotellet har en balkong, hvorfra du får en vakker utsikt over åsene i området. Hotellet har en restaurant, en terrasse, en bar og en døgnåpen resepsjon. Rommene er utstyrt med to enkeltsenger eller en dobbeltseng og et bad med dusj, toalett, håndklær, hårføner og toalettartikler.

  Les mer
 8. Dag 16: Udawalawe

  I dag går eventyret videre til Udawalawe, hvor du vil tilbringe en natt. I Udawalawe besøker du en berørende elefantbolig, hvor foreldreløse elefanter har blitt tatt vare på siden 1995. Elefantene kan sees under fôringstider kl 9.00, 12.00, 15.00 og 18.00. Elephant Transits Home jobber for å redde de srilankiske elefantene. Barnehjemmet ble opprettet av Department of Wildlife Conservation for å imøtekomme baby elefanter uten foreldre til de er store og sterke nok til å ta vare på seg selv.
  Du tilbringer denne natten ved en campingplass i parken eller på et hotell i kanten av nasjonalparken.

  night

  Athgira River Camp eller lignende

  • Hotel
  • Ratnapura, Sri Lanka
  night

  Athgira River Camp har utsikt over Rakwana-elva, og og tilbyr boenheter i rustikk hyttestil med egen veranda omgitt av frodige grøntarealer. Det ligger kun 3 km fra Elephant Transit Home, 7 km fra Udawalawe nasjonalpark og 20 km fra Waulpane Limestone Cave. Restauranten serverer lokale og internasjonale delikatesser, og tilbyr en frokostbuffé. Du kan bestille romservice. Athgira har et leke- og aktivitetsrom, og tilbyr turistinformasjon. I den døgnåpne resepsjonen kan du få hjelp med klesvask, valutaveksling og å bestille massasjer. Rom: Rommene har vifte, klesskap og bad med dusj, badeprodukter og tøfler.

  Les mer
 9. Dag 17-19: Wasiaduwa

  Rundreisen nærmer seg slutten. De siste dagene i Sri Lanka handler om paradisstrender og avslapping. På vei mot din neste destinasjon vil du passere Galle - en tidligere nederlandsk koloni - hvor du også blir gitt en guidet omvisning. Galle Fort ligger ved den sørligste spissen av landet, 173 kilometer fra Colombo, og er kjent et som det best bevarte sjøfortet i Sørøst-Asia. Fortet er et historisk arv på 90 hektar og danner en vakker blanding mellom arkitektur og festninger som ligner enkelte kystområder i Portugal. Etter Gallefallet i 1640 fikk fortet enda mer vestlige innflytelser. Selv nå er den nederlandske og britiske påvirkningen synlig. På dag 20 vil du bli kjørt til flyplassen, og du takker Sri Lanka for en komplett, spektakulær opplevelse.

  pool

  Citrus Waskaduwa eller lignende

  • Hotel
  • Wadduwa, Sri Lanka
  pool

  Citrus Waskaduwa ligger ca. 1 minutts gange fra stranden i Kalutara, og har en restaurant, et utendørs svømmebasseng, et spa og et treningsstudio. Her kan du spille biljard og bruke gratis WiFi i de allmenne rommene. Hotellet har en døgnåpen resepsjon hvor du kan lagre bagasjen hvis du trenger. Rommene har havutsikt, en flatskjerm-TV, en personlig safe og en telefon. Ensuite-badet har dusj, toalett og en hårføner.

  Les mer
Valgfrie utflukter
 • Utflukt på dag 2: en båttur i den nederlandske kanalen. Negombo lagunen er et stort vannområde som inneholder flere øyer. Vannet pulserer med dyreliv. Under ekskursjonen vil du bli tilbydd en forfriskende arakcocktail: en drink med den lokale drikken "arak",
 • På dag tre kan du utforske Anuradhapura på en utflukt som varer i 1 til 2 timer. Du besøker det buddhistiske tempelet Isurumuniya og det hellige fikentreet Jaya Sri Maha Bodhi. Ifølge den gamle boken Mahavamsa er, Anuradhapura, grunnlagt noen år før Kristus, og var den første hovedstaden i Sri Lanka.
 • På dag fire kan du bli med på en jeep safari i Wilpattu nasjonalpark, som ligger på nordvestkysten av landet. Denne utflukten tar mellom 4 til 5 timer og tar deg gjennom en av de eldste nasjonalparkene i Sri Lanka. Se unike Willus innsjøen hvor det bor elefanter, leoparder, vannbøffel, hjort og en rekke eksotiske fuglearter.
 • På den sjette dagen kan du velge å besøke Neduntheeve - Delft-øya - som ligger ca 30 kilometer fra fastlandet. Bli kjent med øyas rike og spennende historie.
 • Du kan også velge å delta i en utflukt på den åttende dagen, men den kan bare bestilles lokalt på hotellet. Denne ekskursjonen er helt dedikert til Sri Lankas fascinerende vannverden. En båt tar deg til Pigeon Island: en av de to nasjonale marinparkene i landet. Parken ligger en kilometer fra kysten av Nilavelii.
 • Restene av den gamle byen Polonnaruwa fra 1070, er fortsatt i god stand. På dag ti kan du besøke byen, hvor du kan beundre stupaer og hinduistiske templer.
 • På dag elleve kan du bli med til Sigiriya, Lion's Rock, en stor steinfestning og palassruin i sentrum av byen Dambulla.
 • På kvelden på dag 11 kan du delta i en valgfri jeep safari til en av nasjonalparkene i området. Parkene i Habarana er kjent som et utmerket sted å oppdage Sri Lankas ville dyreliv.
 • En valgfri utflukt på dag 13 tar deg til Tannens Tempel (Dalada Maligawa): et religiøst tempel som regnes som et av de helligste stedene i verden.
 • På dag 15 står en valgfri utflukt til Horton Plains National Park på programmet. Utflukten begynner allerede kl 5:30 (frokost tilbys) med en 2 til 3 timers tur til 'Worlds End', hvor du kan beundre fantastiske Bakers Falls fra det høyeste punktet på hele Sri Lanka.
 • På dag 16 kan du være med til Udawalwe nasjonalpark, den nest største parken på Sri Lanka, best kjent for sine ville elefanter.
 • På dag 18 kan du delta i en tour av Bentota Village, et paradisisk område kjent for sine postkortvakre strender.
 • På dag 19 kan du besøke Madu River, som er et komplekst kystøkosystem av mangrover og øyer.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visum til Sri Lanka
 • Drikke til måltider
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Romkapasitet

Reisen er basert for 2 personer

Enkeltreisende

Ikke tilgjengelig på hotellprisen

Barnerabatt

Barn fra 0 til 1 år får ikke rabatt på flybilletten, er ikke garantert et sete og kan ikke ha egen innsjekket bagasje.

Hoteller

Hvis et hotell er fullbooket, vil du bo på et lignende hotell av samme standard. Du vil motta de eksakte adressene sammen med dine reisedokumenter.

Visumkrav

Merk at du må ha visum for å besøke Sri Lanka. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato til Sri Lanka. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.srilanka.no/

Vaksinasjonskrav

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste, polio og gulfeber før du reiser til Sri Lanka. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Valgfrie utflukter

Merk: Alle valgfrie utflukter bestilles for minst 2 personer. Hvis du ønsker å bestille for en person, vennligst kontakt vår kundeservice.

Kleskoder ved hellige templer

Merk: På hellige steder, som templer, må du ta av deg skoene (du kan ofte plassere dem ved siden av inngangen) og du følge en kleskode av klær som rekker over kneet og dekker skuldrene. Klær skal være så lyse som mulig i farge, hvitt er alltid bra.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret