• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Rundreise på spennende Cuba

Rundreise 15 netter

per person fra kr 13 949
basert på 2 personer

Dra på en 2-ukers rundreise til Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Varadero og bo på ulike "casas particulares". Fly t/r fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund, Sandefjord eller Kristiansand. Inkl. frokost og flere utflukter. Pris er p.p. i rom for 2.

Et land med imponerende gatekunst, pastellfarget arkitektur, fascinerende historie og dramatisk landskap med alt fra hvite sandstrender til nakne fjell og frodig jord - Cuba virkelig er en perle i det karibiske hav! Nå er det ganske enkelt å reise rundt i Cuba og gled deg over de klassiske veteranbilene, salsarytmer på hvert gatehjørne og naturlig nok verdens beste Cuba Libre. Opplev denne nydelige øyperlen du også!

Tilbudet inkluderer:
 • 14 netter på ulike "casas particulares"
 • 3 netter på Villa Florez (eller liknende) i Havana
 • 3 netter på Villa Silva (eller liknende) i Viñales
 • 2 netter på Cienfuegos Centre, Luis Emilio y Odalys (eller liknende) i Cienfuegos
 • 3 netter på Casa MiCuba (eller liknende) i Trinidad
 • 3 netter på Isorazul (eller liknende) i Varadero
 • Frokost hver morgen
 • Omvisning i Havana på dag 2
 • Tobakkomvisning i Viñales på dag 5
 • Omvisning i Trinidad på dag 10
 • Cocktail-verksted i Trinidad på dag 10
 • Fly t/r Havana fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund, Sandefjord eller Kristiansand
 • Transport fra flyplassen til ditt casa på første dagen og fra Varadero til flyplassen på siste dagen
 • Viazul bussbilletter ELLER privattransport mellom byene (velges ved bestilling)
Tilvalg
 • Veteranbiltur i Havana (min. 2 personer)
 • Besøk til Tropes de Collantes (4 timer)
 • Ridetur på hest i Trinidad (3 timer)
 • Besøk til Cayo Jutias (4 timer)
Rundreise i Cuba

Denne rundreisen tar deg med til Havana, Viñales, Cienfuegar, Trinidad og Varadero. Du bestemmer selv om du reiser fra by til by per buss eller om du heller oppgraderer til privattransport. Dette velger du når du bestiller reisen!

Du vil bo på "casas particulares", som er typiske cubanske bed & breakfast og det mest vanlige stedet å overnatte på når man er ute og reiser i Cuba. Du leier da altså et rom i huset til en vert, men har alltid eget rom og bad! Slik får du muligheten til å oppleve det cubanske livet for fullt og de hyggelige vertene kan definitivt gi deg masse spennende tips. På alle utflukter vil det være en guide som snakker engelsk og spansk. Guiden vil ikke være til stede når dere har fritid. Hele reiseprogrammet finner du litt lengre ned.

 1. Natt 1 - 3: Havana

  Velkommen til Cuba! Rundreisen din begynner i hovedstaden Havana, hvor man lett kan få inntrykk av å ha kommet tilbake til 1950-årene. Du vil bli hentet på flyplassen (bare let etter noen med navnet ditt på et skilt!) og kjørt til ditt "casa particular", hvor du kan ta en dusj og slappe litt av etter den lange flyreisen. Resten av dagen kan du bruke akkurat som du vil. Besøk for eksempel det historiske sentrumet, som har vært med på UNESCOs verdensarvliste siden 1982!

  Dag 2 begynner som de fleste andre med en typisk kubansk frokost, som består av mye frukt og annet godt. Etterpå vil du bli møtt av din reiseguide, som vil gi deg mer informasjon om rundreisen og svare på eventuelle spørsmål. Og da blir det omvisning i byen! Dere skal besøke Revolusjonsmuseet, den pittoreske bulevarden Malecón og fasjonable La Bodeguita del Medio, hvor Ernest Hemingway visst har drukket mange av sine favorittcocktail. Hvis dere er to som reiser sammen, så har dere mulighet til å legge til en "veteranbiltur" til denne dagen, hvor dere kommer til å bli kjørt rundt i byen i en klassisk cubansk bil!

  3. og siste dagen i Havana er en fridag. Spaser langs de fargerike bulevardene, beundre en av de lokale gatemusikerne eller artistene, besøk et av mange muséer for å lære mer om landets interessante historie eller gå inn i en salsabar og lær deg noen dansetrinn.

  José Martí International Airport -> Havana 18.4 km

 2. Natt 4 - 6: Viñales

  På dag 4 blir du plukket opp av en taxi og kjørt til Viazul busstasjon. Derfra vil du ta en buss til Viñales, hvor du cirka 3-4 timer senere vil blitt møtt av et fantastisk landskap. Det er her tobakken vokser! Vær obs på de mange menneskene som mest sannsynlig vil møte deg på busstasjonen - de prøver å la deg bo hos dem, men du har allerede et casa! Dit kommer du deg til fots eller med en (heste)taxi.

  Viñales ligger midt i en grønn dal og har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1999. Området imponerer mest med sine "mogotes", som er bratte klipper som går så langt øyet kan se.

  På dag 5 vil du lære alt om landets største eksportprodukt: sigaren. En tobakkbonde vil hente deg på ditt casa og ta deg med til plantasjen sin. Guiden din vil også bli med og fortelle deg om hele prosessen på engelsk. Og ja, selvfølgelig får du prøve en kubansk sigar du også! Du kan også velge om du vil gå turen til fots eller om du heller rir hest.

  Dag 6 har du muligheten til å dra på en liten utflukt til Cayo Jutias, en idyllisk hvit strand hvor man finner både mange fuglearter og et av Kubas eldste fyr. Om kvelden er det opp til deg: Du kan legge deg tidlig eller finne eventyreren i deg og gå ut for å danse litt med kubanerne! Neste dag står det nemlig en lang busstur i vente, så da vil du ha mer enn nok tid til å ta igjen litt søvn.

  Havana -> Vinales 181.0 km

 3. Natt 7 & 8: Cienfuegos

  Dag 7 begynner med en kjøretur på omtrent 8 timer til Cienfuegos. Det går kun én buss om dagen og den går tidlig, så pass på og nå den! Kanskje du kan bruke tiden på å snakke litt om opplevelsene dine så langt med de andre passasjerene?

  Cienfuegos er kjent som "den sørlige perlen" i Kuba, med både spanske og franske innflytelser og et historisk sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste! Du bor i hjertet av byen, i nærheten av Punta Gorda-området hvor man finner Palacio de Valle - et slott i arabisk stil hvor du kan nyte den perfekte solnedgangen.

  På dag 8 har du en fridag og kan for eksempel besøke El Nicho-fossen eller den botaniske hagen på egen hånd. Det er også mulig å svømme med delfiner her i nærheten - gjerne spør i ditt casa for mer informasjon.

  Vinales -> Cienfuegos 411.0 km

 4. Natt 9 - 11: Trinidad

  På dag 9 forlater du Cienfuegos og reiser videre mot den koloniale byen Trinidad, som er cirka 2 timer unna med buss. Her virker det virkelig som om tiden har stått stille! Brosteingater, hestekjerrer og klassisk cubansk musikk hører til. Byen blomstrer og samtidig holder den fast til sine koloniale røtter. Første kvelden i Trinidad kan du tilbringe med en deilig middag og hvorfor skulle du ikke nyte en liten musikkforestilling på livlige Casa de la Trova?

  Dag 10 er en begivenhetsrik dag, med både omvisning i Trinidad og et cocktail-verksted, hvor du vil lære å lage den perfekte cocktailen! Guiden vil ta deg med til friluftsmuseum med spansk arkitektur fra 1600-tallet, samt det fargerike torget som byen er kjent for. Om ettermiddagen kan du dra på Playa Ancón, som er perfekt for både solelskere og vannsportinteresserte!

  Siste dagen i Trinidad, dag 11, kan du gjøre hva som helst. Enten så kan du slappe av eller så har vi en fantastisk utflukt som du kan legge til bestillingen din. Du kan nemlig besøke ekoparken Topes de Collantes, som er paradiset for deg som liker natur. Her finnes det mange ulike slags dyr, grotter, fosser, raviner og eucalyptus-skoger. Vær obs på at du kan dra på én av disse turene, siden de tar i alle fall halve dagen.

  Cienfuegos -> Trinidad 82.5 km

 5. Natt 12 - 14: Varadero

  På dag 12 kjører bussen deg videre til siste destinasjonen på denne rundreisen: Varadero. Dette steder ligger ved den nordlige kysten og er alt man kan ønske seg av et karibisk badested: hvite sandstrender med et asurblått hav som er så klart at du ser fiskene! Etter en spennende rundreise i Cuba er dette det perfekte stedet å koble helt av og slikke sol på stranden, drikke noen flere cocktailer eller lese en bok eller to. Her kan du også dra på snorkletur blant fargerike fisker og flotte koraller. Nyt solen så mye du kan i alle fall, for her bestemmer du helt selv hva du har mest lyst til å gjøre!

  På dag 15 vil du bli hentet hos ditt casa og kjørt tilbake til flyplassen, hvor du kan si farvel til denne vakre øya med forhåpentligvis mange flotte minner og suvenirer i bagasjen.

  Trinidad -> Varadero 266.7 km

Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visum (ca. kr 475 p.p., se ytterlige informasjon)
 • Eventuell turistskatt
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Bussbillett eller privattransport

Vær obs på at du når du bestiller kan velge mellom enkelt- eller dobbeltrom med bussbilletter eller privattransport. Hvis du velger bussbilletter skal du selv gå til bussholdeplassene. Velger du privattransport, så vil du bli hentet ved din "casa particular".

Pris

Pris er per person.

Enkeltreisende

Enkeltrom er tilgjengelig.

Romkapasitet

Maks 1 voksen per enkeltrom.
Maks 2 voksne per dobbeltrom.
Maks 3 voksne per trippelrom, som har 2 dobbeltsenger.

Barnerabatt

Det gis dessverre ingen barnerabatt med dette tilbudet.

Rullestolbrukere

Dette tilbudet egnes dessverre ikke for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

WiFi er nesten ikke tilgjengelig i Cuba, men mot betaling kan du bruke det noen steder.

Språkinformasjon

Alle guider som er med på utfluktene snakker godt engelsk. I Cuba snakkes det spansk, og ikke alle cubanere kan engelsk. Du vil få telefonnummeret til en kontaktperson som snakker engelsk, som kan hjelpe deg i tilfelle det oppstår språkproblemer.

Tillatt bagasje

Aeroflot:
Håndbagasje: maks 10 kg
Innsjekket bagasje: maks 23 kg

Air France:
Håndbagasje: maks 12 kg (55x40x25cm)
Innsjekket bagasje: maks 23 kg

Spesielle behov

Skulle du ha spesielle behov som mer benplass, sete i midtgangen eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig. Du velger da antall rom/pakkereiser øverst, og antall personer du ønsker på hvert rom.

Delbetaling

Dette tilbudet kan betales i ett, to eller tre avdrag (dersom reisen bestilles 2 måneder eller mer før avreise). Merk at 35% av kjøpssummen må betales ved bestilling. Deretter mottar du informasjon fra TravelBird om de resterende avdragene. Å betale i avdrag er helt kostnadsfritt.

Større grupper

Reiser du med større grupper? Kontakt kundeservice for å sjekke tilgjengelighet!

Flytider

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise.

Flyinformasjon

All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang.

Visuminformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Helse- og vaksineinformasjon

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio før du reiser til Cuba. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Personopplysninger

Husk å fylle inn korrekte personopplysninger (som er identiske med ditt gyldige pass) når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det kunne medføre ekstra kostnader fra flyselskapet.

Pengeinformasjon

På Cuba you kan du ta ut penger med kredittkort fra Visa eller MasterCard. Debetkort og American Express er ikke akseptert.

Kopi av helseforsikring

Cubansk immigrasjon krever at reisende har et bevis på sin reiseforsikring, oversatt til engelsk, ved ankomst i Havana.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Reisegruppe

Velger du privattransport, så vil du reise alene.
Velger du å reise mellom byene per buss, så kan det hende du reiser alene også. Hvis det er noen andre som bestiller samme reise på samme tidspunkt, kommer du til å reise i en gruppe.