• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Rundreise i magiske Kambodsja og Laos

Rundreise 16 eller 17 netter Thailand, Kambodsja, Laos

per person fra kr 19 569
basert på 2 personer

Utforsk vakre Laos og Kambodsja på en nydelig rundreise med 15 netter i 5 ulike byer, frokost, utflukter (blant annet til Angkor Wat), fly t/r fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Kristiansund. Pris er p.p. i rom for 2.

Oppdag Laos og Kambodsjas unike skjønnhet på en rundreise til Phnom Penh, Siem Reap, Luang Prabang, Vientiane og Sihanoukville! Se majestetiske gylne templer og Buddha-statuer, perlende fossefall, frodig jungel og hvite sandstrender. På 16 dager blir du kjent med de to landenes sterke identitet med spennende historie, fargerik kultur og spektakulære natur - vi lover en vakker oppdagelsesferd!

Tilbudet inkluderer:
 • 3 netter (1,10 og 15)på Cardamom Hotel i Phnom Penh
 • 3 netter på Claremont Angkor Hotel i Siem Reap
 • 3 netter på Villa Chitdara Hotel i Luang Prabang
 • 2 netter på Sengtawan Riverside Hotel i Vientiane
 • 4 netter på OC Boutique Hotel Original Building i Sihanoukville
 • Frokost hver morgen
 • Fly t/r Phnom Penh fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Kristiansund
 • + 1 eller 2 dager på flyet (avhengig av avreisested)
 • Halvdagsomvisning i Phnom Penh på dag 2
 • Dagstur til Angkor Wat + Angkor Thom (inkl. lunsj) på dag 3
 • Dagstur til Pak Ou-grottene og Ancient Town på dag 6
 • Dagstur i Vientiane på dag 11
 • Inngangsavgifter til nevnte utflukter i programmet (bortsett fra de som tilvalg)
 • Transport mellom steder og til utflukter
 • Flyreiser mellom Siem Reap - Luang Prabang, Luang Prabang - Vientiane og Vientiane - Phnom Penh
Ytterligere tilvalg
 • Siem Reap heldagsutflukt
 • Tonle Sap Lake halvdagstur
 • Morgenrituale med alme & Khouangsi fossefall
 • 3 Island Tour
Magi i Sør-Asias Kambodsja og Laos

Mens Thailand lenge har vært en sør-asiatisk favoritt blant nordmenn, er naboene Kambodsja og Laos to naturidylliske og kulturrike land som hvert år stiger på våre ønskelister. På denne reisen kan du oppfylle nok en reisedrøm med tilsammen 15 netter i disse to skattekistene av noen land. Opplev Kambodsjas hovedstad Phnom Penh i 3 netter, deretter 3 netter i det berømte tempelet Angkor Whats by, Siem Reap. Deretter venter et fly på deg som tar deg med til Laos for å oppdage den naturidylliske byen Luang Prabang i 3 netter. Laos' hovedstad er Vientiane, som med sin spennende arkitektur og gylne bygninger vil fortrylle deg i 2 netter. Etter oppdagelseturen i Laos går turen tilbake til Kambodsja og du avslutter den nydelige asiatiske drømmen ved stranden i landsbyen i Sihanoukville de siste 4 nettene.

 1. Dag 1: Phnom Penh

  Velkommen til Kambodsja! Du lander på flyplassen i Phnom Penh der du hentes opp og kjøres til det første hotellet. Resten av dagen kan du bruke til å bli kjent med byen eller hvile deg etter den lange reisen. Få en god natts søvn, for på reisens andre dag er det på tide med et ekte kambodsjansk eventyr!

  Room

  Cardamom Hotel And Apartment

  Hotel Phnom Penh, Kambodsja

  Hotellet ligger i hjertet av Phnom Penh, 1 km fra Phnom Penh’s Central Market. Rommene har aircondition , gratis Wi-Fi, TV, minibar og eget bad med hårføner. På hotellet er det til og med en veldig populær restaurant og en bar.

  Les mer
 2. Dag 2: Rundtur i Phnom Penh og buss til Siem Reap

  Etter frokosten hentes du på hotellet kl. 08:00 for å bli med på en spennende halvdagstur i den livlige millionbyen Phnom Penh. Byen er omgitt av vakre boulevarder og har hektisk trafikk med mopeder, biler og sykler. Byomvisningen tar dere med til det Kongelige Palasset (der kongen fremdeles bor), den berømte Silverpagodaen, til Nasjonalmuseet som viser en stor samling Khmer-kunst og til slutt flere av Phnom Penhs markeder, for eksempel nevnte Central Market. Turen avsluttes i nærheten av hotellet kl. 12:00 og 12:30 går bussen til Siem Reap, som tar ca 6-7 timer.

 3. Dag 3: Angkor Wat og Angkor Thom

  Etter frokost, kl. 08:00, går heldagsturen til de majestetiske tempelkompleksene Angkor Wat og Angkor Thom. Tempelområdet strekker seg over hele 81 hektar og ruver i landskapet, slik som Kong Louies rike i Jungelboken. Dette mesterverket fra 1100-tallet er en av Khmer-kunstens mest enestående kreasjoner og man kan ikke gjøre annet enn å beundre denne vakre arkitekturen. Etter lunsj, som du spiser på en lokal restaurant, fortsetter turen til områdets sørlige port og den antikke byen Angkor Thom. Her kommer du blant annet til å besøke Bayontempelet som består av 54 tårn dekorert med 200 leende buddhastatuer. Se solen gå ned over det flotte tempelkomplekset før dere vender tilbake på hotellet på kvelden.

  Claremont Boutique Angkor Hotel

  Claremont Angkor Boutique Hotel

  Hotel Siem Reap, Kambodsja

  Dette sjarmerende boutiquehotellet ligger 6 km fra Angkor Wat og 50 meter fra elven som renner igjennom Siem Reap. Under oppholdet ditt her får du tilgang til utendørs svømmebasseng, takterrasse med restaurant og bar, komfortable dobbeltrom med gratis WiFi, aircondition, kabel-TV, kaffekoker samt eget bad.

  Les mer
 4. Dag 4: Siem Reap eller valgfri utflukt til Kulen

  Hele dagen tilbringes i Siem Reap - enten på egen hånd eller du kan velge å bestille en heldagsutflukt som tar deg til Kulen Mountain der steinene som er brukt til Angkor What hentes fra. Bussturen tar dere ut på landsbygden, gjennom fantastiske landskap og frem til et naturskjønt område med vannfall og mulighet til å bade og koble av sammen med lokalbefolkningen. På ettermiddagen drar du tilbake til hotellet der du tilbringer natten.

 5. Dag 5: Siem Reap eller valgfri utflukt til sjøen Tonle Sap

  Denne dagen kan du velge å tilbringe på egen hånd i Siem Reap, eller å følge med på en valgfri halvdagsutflukt på Tonle Sap-sjøen. Velger du å bestille utflukten hentes du av buss kl. 08:00 som tar deg med til Tonle Sap-sjøen og den ventende båten som tar deg med på en utflukt til de flytende byene. Du kommer til og med til å besøke Les Artisan D’Angkor hvor du deltar på en workshop som gir deg innblikk i kambodsjansk kunst. Turen slutter rundt kl. 12:00 da du kjøres tilbake til hotellet.

  Etter lunsj kjøres du til flyplassen i Siem Reap for å gå ombord på flyet til Luang Prabang i Laos. Flyreisen tar ca 2 timer. Etter landingen kjøres du til reisens neste hotell og har kvelden fri til å bruke på egen hånd.

 6. Dag 6: Luang Prabang og Pak Ou-grottene

  Etter frokost starter dagens inkluderte utflukt med et besøk på Luang Prabangs Nasjonalmuseum der du kan beundre historiske Laos, før turen går videre til Wat Xiengthong der du får en smaksprøve med klassisk laosk arkitektur. Deretter går du ombord en båt som tar deg langs Mekongelven opp til de myteomspunne Pak Ou-grottene, fulle av forgylte Buddha-statuer som pilgrimmer har lagt igjen. På reisen drar du til Ban Xang Hai for å smake på den lokalproduserte risvinen. Turens siste stopp blir ved grottene Tham Ting og Tham Phoum samt ved byene Bang Xang Khong der de lager silke.

  På ettermiddagen kommer du til å gå opp de 329 trappetrinnene til Mount Phousi for å besøke den hellige klippen og nyte solnedgangen over Mekongelvens glitrende vann. Når solen har gått ned er det på tide å begi seg ut på det livlige nattmarkedet der du kan finne alt fra vakre tekstiler til beundringsverdige kunsthåndverk. Etter det kjøres du tilbake til hotellet for en god natts søvn.

  Villa Chitdara

  Hotel Luang Prabang, Laos

  Fra dette hotellet har du gangavstand til det populære nattmarkedet i Luang Prabang. Du har et privat bad og egen balkong. Alle rom har aircondition, TV, kaffekoker, hårføner og DVD-spiller. Rommene er omgitt av en tropisk hage, og har aircondition, en TV og te-og kaffe fasiliteter. WiFi er gratis i hele hotellet.

  Les mer
 7. Dag 7: Luang Prabang eller valgfri utflukt til fossefall

  Frokost serveres som vanlig på hotellet. Velger du å bli med på utflukten vekkes du før soloppgang slik at du kan se tempelet der munkene mottar sine almisser. Vil du også gi en almisse må du si ifra til guiden kvelden før slik at det er tid til å forberede litt mat eller annet du kan gi bort. Ritualet utføres i stillhet og du bør ha på deg klær som dekker skuldre, brystparti og knær. Etter ritualene drar du tilbake til hotellet for å spise frokost, deretter går turen videre mot morgenmarkedet der du kan gå deg vill blant te, tøy, mat og håndverk. Du kommer til og med til å besøke små håndverksbyer og Luang Prabangs helligste tempel Wat Visoun. På ettermiddagen går turen videre mot fossefallet Khouang Si der du kan koble av i det turkise vannet. På vei til vannfallet stopper du på Laos redningssenter for bjørner samt en del byer der minoritetsbefolkning bor. Etter utflukten kjører du tilbake til hotellet og tilbringer en siste natt i Luang Prabang.

 8. Dag 8: Reise til Vientiane

  Etter frokost hentes du av en buss som kjører til Luang Prabangs flyplass for en kort flyvning til Laos' hovedstad Vientiane. Ved ankomst hentes du og kjøres til hotellet, og resten av dagen kan du gjøre som du vil. Et tips er å smake på den laotiske nasjonalretten Lap som består av strimlet fisk eller kjøtt krydret med mye lime, chili og koriander - nam nam!

  Sengtawan Riverside Hotel

  Hotel Vientiane, Laos

  Hotellet ligger foran Mekong-elven, med en flott utsikt utover elven, og en god beliggenhet kun 10 minutter fra sentrum. Start dagen med en god frokost fra restauranten. De sjarmerende gjesterommene har et tradisjonelt, lao-interiør design, samt moderne fasiliteter som satelitt-TV, hårføner, fasiliteter for å lage kaffe/te, og gratis WiFi. Det vennlige personale vil straks få deg til å føle deg som hjemme.

  Les mer
 9. Dag 9: Rundtur i Vientiane

  Etter frokost starter den guidede rundturen med et besøk til byens eldste og viktigste tempel, Wat Sisaket. Etter det venter et besøk på det kongelige tempelet Wat Prakeo, til Laos' egne Triumfbue og til det hellige landemerket That Luang-stupet. På ettermiddagen går turen videre til Laos oppsiktsvekkende Buddhapark med hundretalls buddhistiske og hinduistiske statuer. Om kvelden kjøres du tilbake til Vientiane for å rekke og nyte solnedgangen over Mekongelven og etterpå tilbringer du natten på hotellet.

 10. Dag 10: Reise til Phnom Penh

  Etter frokosten på hotellet hentes du og tas med til flyplassen i Vientiane og går ombord på flyet som tar deg tilbake til Phnom Penh. Flyturen tar ca 1,5 timer og vel fremme i Kambodsjas hovedstad kjøres du direkte til hotellet og har ettermiddagen fri til å tilbringe som du vil. I Phnom Penh bor du på samme hotell som på reisens første natt, Cardamom Hotel.

 11. Dag 11 - 13: Sihanoukville

  Etter frokost venter en 6 timers lang busstur til det populære badestedet Sihanoukville og Kampong Som Beach. Ved busstasjonen hentes du av privat transport som tar deg til hotellet. Deretter har du ettermiddagen fri til å nyte havet, stranden og alle restaurantene som finnes her!

  OC Boutique Hotel (Sihanoukville)

  OC Boutique Hotel

  Hotel Krong Preah Sihanouk, Kambodsja

  På dine 4 netter i Sihanoukville bor du på et 4-stjerners hotell et par minutters gange fra stranden. Under oppholdet her har dere tilgang til et stort utendørs svømmebasseng, gratis WiFi, restaurant, bar, vaskeservice og behagelige rom med aircondition, TV og eget bad med hårføner.

  Les mer
 12. Dag 14: Egen dag på stranden eller snorkelutflukt til Koh Rong Island

  Koble av en dag på den fine stranden eller bestill en utflukt med båt til vakre øya Koh Rong Island. Velger du å bestille utflukten hentes du kl. 08:30 på hotellet og er fremme ved Koh Rong rundt lunsj, hvor du spiser sammen med de andre som er med på utflukten og inkluderer i utfluktsprisen. På båten har du mulighet til å stoppe for bading og snorkling i det krystallklare vannet. Du vender tilbake til Sihanoukville rundt kl. 18:00.

 13. Dag 15 & 16: Reise til Phnom Pehn og hjemreise

  På dag 15: Reisen går tilbake til Phnom Penh. Bussen henter dere på hotellet rundt kl. 08:30 og reisen tar omkring 6 timer. Du tilbringer siste natten på samme hotell som tidligere, Cardamom Hotel.

  På dag 16: Dette er siste morgenen i Kambodsja. Du hentes av en shuttlebuss som kjører deg til flyplassen der du går ombord på flyet som tar deg hjem til Norge igjen.

Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumavgifter
 • Tips til guide
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for hotellet.

Romkapasitet

Maks 3 personer per rom.

Barnerabatt

Barn 0-1 år bor gratis på hotellet og betaler spedbarnsbillett på flyet.
Barn 2-4 år bor gratis på hotellet og betaler full pris på flyet.
Barn 5-11 år får 25% rabatt på hotellet og betaler full pris på flyet.
Barn 12-17 år regnes som voksne og betaler full pris på hotell og fly.
Barnerabatt gjelder kun med 2 fullt betalende voksne for hotellet, flybilletten kommer i tillegg.

Internett

Gratis WiFi tilgjengelig på hotellene.

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Pass

Passet ditt må være gyldig i 6 mnd. fra din planlagte hjemreise.

Visuminformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Kambodsja og Laos. Vennligst se http://www.landsider.no/land/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum.

Kambodsja: det går an å få dette på grensen. Avgift for visum er ca 30 USD per inngang. Ettersom du skal dra inn i Kambodsja to ganger må denne avgiften betales to ganger. Det vil si at du betaler 2x30 USD (ca. 515 NOK).

Laos: her er visumavgiften på ca. 31 USD (ca. 310 NOK), som også betales ved ankomst. Merk at du må ha med deg 6 passbilder, 2 for hver innreise samt tilstrekkelig amerikanske dollar.

Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato.

Kontakt landets offisielle sider i Norge for mer informasjon:
Kambodsja: https://www.evisa.gov.kh/?lang=Nor

Laos (nærmeste ambassade er i Sverige): http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/about-visa

Vaksinasjoner

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, før du reiser til Sørøst-Asia. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig. Du velger da antall rom/pakkereiser øverst, og antall personer du ønsker på hvert rom.

Flytider

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise.

Flyinformasjon

All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang.

Reisegruppe

På denne pakkereisen reiser du sammen med maks 16 andre personer.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Forbehold om endringer:

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom de ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn korrekte personopplysninger (som er identiske med ditt gyldige pass) når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det kunne medføre ekstra kostnader fra flyselskapet.