• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Den legendariske Silkeveien

Rundreise 18 netter Kasakhstan, Kina

per person fra kr 20 659
basert på 2 personer

Nå introduserer vi en av verdens mest spennende reiser: følg fotsporene til Marco Polo på en 17 netters lang reise gjennom vakre landskap i Kasakhstan og Kina. Inkl. all transport med tog og bil, hotell med frokost og fly fra Oslo Gardermoen. Pris er p.p. i rom for 2.

Bli med på en ekspedisjon for livet, et storslått eventyr langs den historiske Silkeveien. The Silk Road er den praktfulle handelsruten mellom Kina og Middelhavet. Bli med på en reise full av fascinerende kultur, vakker natur og spennende historie. Denne spektakulære reisen garanterer rike minner for livet!

Tilbudet inkluderer:
 • 1 natt på Kazzhol Hotel (Almaty, Kasakhstan)
 • 2 netter på Fulihua Hotel (Urumqi, Kina)
 • 2 netter på Turpan Grape Manor Hotel (Turpan, Kina)
 • 2 netter på Guangyuan Hotel (Dunhuang, Kina)
 • 2 netter på Tiandong Hotel (Jiayuguan, Kina)
 • 1 natt på Sanjiangyuan Hotel (Xining, Kina)
 • 1 natt på Days Inn Centre Hotel (Xian, Kina)
 • 2 netter på in het King Parkview Hotel (Beijing, Kina)
 • Frokost på alle hoteller
 • 4 netter ombord på toget (togruten: Almati - Urumqi (2 netter), Xining - Xian, Xian - Beijing)
 • All transport med tog mellom byene
 • All transport mellom jernbanestasjoner og hotell, og transport fra og til flyplassen
 • Fly fra Oslo Gardermoen - Almaty (1 mellomlanding i Moskva)
 • Fly fra Beijing til Oslo Gardermoen
Ytterligere tilvalg
 • Utfluktpakke
The Silk Road

Historien om Silk Road dateres helt tilbake til Han-dynastiet, men det var først i 1877 at Ferdinand von Richthofen, en eminent tysk geograf, ga ruten navnet "Silk Road". Hele ruten er nå listet på World Heritage List fra UNESCO, og vi ønsker deg velkommen til en spektakulær reise gjennom historie og praktfull natur.

 1. Dag 1: Ut på eventyr!

  I dag begynner ditt livs reise. Du flyr fra Oslo Gardermoen til Almaty, Kasakhstan. På flyet kan du lene deg tilbake og gjøre reisedagboken klar til å bli fylt med ekstraordinære og opplevelsesrike tekster. Etter ankomst i Almaty vil du bli hentet av en sjåfør (se etter en som holder et TravelBird skilt) og sjåføren kjører deg direkte til ditt første hotell. Flyplassen ligger ca 25 km fra sentrum av Almaty, hovedstaden i den tidligere Sovjet-staten Kasakhstan. Turisme i Kasakhstan er relativt nytt og derfor vil dette bli en ekstra spennende opplevelse. Du vil bli overrasket av den genuine gjestfriheten og vennligheten av lokalbefolkningen! Noen sier at nomadekultur er grunnlaget for denne naturlige åpenheten.

  Inkl. fly, transport, hotell og frokost.

  Schiphol Airport -> Almaty Airport 6431.1 km

  Kazzhol Hotel Almaty

  Hotel Almaty, Kasakhstan

  Dette firestjerners hotellet tilbyr et innendørsbasseng, et spaområde og en fin restaurant hvor du kan nyte tradisjonell kasakhstansk mat i tillegg til frokost. I hele hotellet du benytte deg av Wi-Fi. Rommene har satellitt-TV, minibar, klimaanlegg, safe og balkong.

  Les mer
 2. Dag 2: Almaty: Øst og Vest møtes

  Etter en god natts søvn og en god frokost blir den 2. dagen en introduksjon til Almaty. Du kan velge å bestille en guidet utflukt, som tar ca 4 timer, på utflukten vil du få med deg alle høydepunktene i byen.

  Byen Almaty viser en interessant blanding av vestlig og orientalsk kultur. Du vil oppleve mye arkitektur fra den sovjetiske fortiden, mens andre bygninger har åpenbar asiatisk innflytelse. Du kan også utforske byen på egenhånd, besøk den russisk-ortodokse katedralen Zenkov, det Zelyony markedet og Panfilov park.
  Tips: Almaty ligger ved foten av den Trans-Ili Alatau, en fjellkjede med topper opp til 5000 meter. Her kan se den evige snøen som ligger hele året. Fra byen kan du enkelt ta gondolen til toppen Shymbulak, der vil du få en fantastisk utsikt over Almaty.

  Rundt kl 22:00 vil du hentet og kjørt til jernbanestasjonen i Almaty. hvor du vil gå ombord på nattoget som går like etter midnatt.

  Inkl. transport og frokost

  Almaty Airport -> Hotel Kazzhol Almaty 17.2 km

 3. Dag 3 & 4: Togreise Almaty - Urumqi

  Ombord på toget tilbringer du reisen i en 2. klasse kabin med fire senger, kabinen deler du med andre reisende. Etter ombordstigning vil du bli tatt imot av en servitør som vil komme inn sammen med sengetøy og håndklær.

  Tips: før reisen, pakk med te, "rett i koppen" suppe eller nudler, ombord i toget har du nemlig ubegrenset tilgang til kokende vann. I tillegg til dette finner du selvfølgelig en restaurant ombord på toget, hvor du kan kjøpe frokost, lunsj, middag og selvfølgelig drikke. Prisene er rundt € 5, - for et lett måltid og € 15, - for suppe med middag og drikke. Gjør deg klar for et fantastisk togeventyr!

  Inkl. togreise fra Almaty til Urumqi og overnatting i 2. klasse kabin.

  Almaty Train Station -> Urumqi Railway Station

 4. Dag 5 & 6: Urumqi og den himmelske innsjøen

  Neste morgen ankommer du Urumqi, som ligger i Xinjiang-provinsen, dette blir det første møte med Kina. Sjåføren står rett utenfor jernbanestasjonen, klar til å ønske dere velkommen og ta dere med på en kort kjøretur til hotellet. Du ankommer hotellet rundt kl. 10:00. Hvis du ennå ikke har hatt frokost på toget, kan du gjøre dette på hotellet eller i en restaurant som ligger rett rundt hjørnet. Du kan bli med på en valgfri omvisning som varer ca en halv dag og tar deg med til alle skattene av Urumqi, på denne utflukten blir det også et besøk til Xinjiang-museet.

  I dag får du også billettene for togreisene du skal ta resten av turen. Generelt bør du ta deg god tid til å gå i ombord på toget, det er ikke lurt å komme løpende i siste liten. Bagasjen vil bli skannet, pass og billett vil bli sjekket før du kan komme innenfor jernbanestasjonen. På travle dager, kan det ta lengre tid enn vanlig, den lokale guiden vil peke dette ut, hvis det blir nødvendig.

  Den andre dagen i Urumqi kan du bestille en ekstra utflukt. Turen tar deg til Tianchi, den "himmelske innsjø" med sitt dype blå vann i det vestlige Kina. Den ligger ca 100 kilometer øst for Urumqi, på en høyde på 1980 meter, og er omgitt av fjell med evighetssnø, som Bogda Feng (nesten 6000 meter). Innsjøen ligger i et område bebodd av kasakhere. Disse nomadefolkene lever hovedsakelig fra å herde sauer, og andre tradisjonelle bondeaktiviteter. Du besøker lokale familier som bor i autentiske kasakhstanske Yurts. I vintermånedene er området vanskelig å nå, så denne utflukten kan kun bestilles fra mai til september.

  Inkl. Transfer togstasjon-hotell, hotellovernatting og frokost

  Urumqi Railway Station -> Fulihua Hotel 2.7 km

  Fulihua Hotel Urumqi

  Hotel Ürümqi, Kina

  Fulihua Hotel Urumqi ligger i nærheten av parken, og tilbyr en høy kvalitet av møbler og interiør og har også et engelsktalende og behjelpelig personale. Rommene er romslige og solrike og alle er utstyrt med flotte bad.

  Les mer
 5. Dag 7 & 8: Turpan: En oase i ørkenen

  Etter frokost vil du bli hentet på hotellet. Reisen fra Urumqi til Turpan tar bare 1, 5 timer med speedtog og vil skjemme deg bort med en spektakulær utsikt over det unike ørkenlandskapet og gjennom små, vakre oasebyer som befinner seg midt i ørken. Turpan er akkurat et slikt sted: en legendarisk oaseby på den tidligere Silkeveien som ligger ca. 154 meter under havoverflaten. Her finner du de beste og saftigste druene i hele Kina.
  Du kan velge å bestille en guidet utflukt hvor du vil avdekke de fascinerende hemmelighetene til Turpan. Du vil besøke Emin minaret og Turpan Museum med sin samling av historiske gjenstander som 1500 år gamle mumier! - Tips: Smak på den fargerike Uighur kulturen, bli med på etnisk dansk og musikk.

  Den andre dagen i ørken kan du velge å delta i en ekstrautflukt (som bestilles og betales på stedet) til de gamle byene Gaochang og Jiaohe og grottene i Bezeklik, du vil få mer informasjon om denne utflukten på stedet.

  Inkl. Transport hotell-togstasjon-hotell, reise med høyhastighetstog, hotellovernatting og frokost

  Turpan Railway Station -> Turpan Grape Manor Hotel 50.7 km

  Turpan Grape Manor Hotel

  Hotel Turfan, Kina

  Dette vakre firestjerners hotellet er bygget i kinesisk herregårdsstil, og ligger på østsiden av Gaochang Road, nær byparken. Lobbyen er dekorert med etnisk kunst i Uighur-stil, noe som gir en eksotisk følelse. Hotellet har 115 romslige og komfortable rom med TV og egne bad.

  Les mer
 6. Dag 9 & 10: "City of Sand" Dunhuang

  Du vil reise i ca 4 timer til stasjonen i Jiuquan, hvor du nå vil dra videre med bil, ca. 3 timer til Dunhuang. Dunhuang er en by med ca 100.000 innbyggere og ligger på grensen til Taklamakan Desert. På sin legendariske reise, tilbrakte Marco Polo et år i byen av sand, "City of Sand". Dunhuang ble grunnlagt i år 111 f.Kr. som en grense av Han-dynastiet og fra det øyeblikket, ble dette den viktige porten til vest for handelsmenn på Silkeveien.

  Den neste dagen drar du - hvis du bestiller utfluktpakke - på en halvdagstur i byen. Du kan også besøke de "syngende sanddynene", Mingsha Shan som ligger ca 5 km fra Dunhuang og den halvmåneformede innsjøen Yueyaquan, som ligger ca 6 km unna.
  Du kan enten komme dit med lokal taxi eller spasere.

  Det er er mulig å bestille en ekstra utflukt til Mogaogrottene, også kjent som de tusen Buddha-grottene og danner et system av 492 templer, 25 km sør-øst for sentrum av Dunhuang, du finner en unik oase som er strategisk plassert på et religiøse og kulturelle knutepunkt på Silkeveien i Gansu-provinsen.

  Inkl. Transport hotell-togstasjon-hotell, hotellovernatting, frokost

  Jiuquan Railway Station -> Guangyuan Hotel 401.2 km

  Guangyuan Hotel Dunhuang

  Hotel Jiuquan, Kina

  Dette komfortable hotellet er fullt utstyrt med komfortable møbler. Du har i tillegg gratis wifi og rommene er utstyrt med flatskjerm-TV, bad med dusj og air condition.

  Les mer
 7. Dag 11 & 12: Jiayuguan: begynnelsen på muren

  I dag står du opp til en god frokost, og du kan bruke litt tid til å spasere rundt i fantastiske Dunhuang. På formiddagen blir du plukket opp og kjørt til jernbanestasjonen for å dra videre til Jiuquan. Togturen til Jiayuguan tar ca 5 timer.
  Merk at fordi man bare kan komme inn på stasjonen med en gyldig billett, står føreren utenfor og ønsker deg velkommen når du kommer ut av stasjonen i Jiayuguan.

  Jiayuguan er en by i den vakre Gansu-provinsen, og har en befolkning på ca 230 000 innbyggere. Byen er kjent for den nærliggende Jianyu. Dette er den første passering av den kinesiske mur til west-end og er også en av de viktigste. Den ble bygget rundt en oase, som for lenge siden merket den vestlige grensen av Kinas imperium. Dette er faktisk startpunktet for den kinesiske mur, som ble bygget av Ming-dynastiet rundt år 1372. Den "siste festning" - Jiayuguan Fort - ligger i nærheten av Jianyu og ble også bygget under Ming-dynastiet.

  Den andre dagen i Jiayuguan - kan du bli med på en valgfri tur på resten av oppholdet i Jiayuguan. Denne utflukten tar ca. en halv dag og fører deg til den kinesiske mur og Jiayuguan Fort (merk at du må selv kjøpe inngangsbilletten til muren)

  Jiayuguan Railway Station -> Tiandong Hotel 3.9 km

  Tiandong Hotel Jiayuguan

  Hotel Jiayuguan, Kina

  Dette moderne hotellet åpnet i 2006 og har seks etasjer og 142 rom. Det har vennlige hotellansatte og tilbyr en god beliggenhet, gratis wifi, god restaurant, romslige rom og treningssenter. Hotellet garanterer et behagelig oppghold i Jiayuguan.

  Les mer
 8. Dag 13: Fjellrike Xining

  Etter en tidlig frokost kl. 07:30 vil du bli kjørt til jernbanestasjonen, hvor du vil ta toget til videre Xining. Reisen tar ca 4 timer. Du bytter nå ørkenlandskapet for de frodige fjellene rundt Xining, som er ca 2200 meter over havet. Fra Xining kan du til og med se foten av selveste Himalaya!
  Hvis du har bestilt en utflukt, vil guiden møte deg etter innsjekk på hotellet. Utflukten starter kl. 14:00 og tar deg til Yellow River, den lengste elven i Kina og en naturlig skjønnhet. Du vil deretter dra videre til Dongguan moskeen, som er den største i hele provinsen. Hele turen er til fots, men du kan velge å ta en taxi for å spare tid (mot en avgift).

  Inkl. Transport-hotell-togstasjonen- hotell-frokost

  Xining Railway Station -> Sanjiangyuan Hotel 1.0 km

  Sanjiangyuan Hotel Xining

  Hotel Xining, Kina

  Sanjiangyuan Hotel Xining er et enkelt, men elegant hotell som er innredet i tradisjonell kinesisk stil, og er fullt utstyrt med moderne fasiliteter. I restauranten kan du også finne lokale og delikatesser.

  Les mer
 9. Dag 14: Togreise Xining - Xian

  Idag kan du selv velge hvordan du vil tilbringe dagen. Du kan velge å slappe av, og bli kjent med Xining på egenhånd, eller du kan bli med på en ekstra utflukt. Utflukten reserveres lokalt og tar deg med til Kumbum, det tibetanske buddhistkloster som ligger ca. 27 km sørvest for Xining. Dette klosteret ble bygget i 1379 og er et av de to store tibetanske klostre utenfor Tibet. Det unike med dette stedet, er at du kan observere det daglige livet i klosteret; det er faktisk enda ikke blitt påvirket av turisme.

  På kvelden blir du tatt med til jernbanestasjonen - en tur på ca 10 minutter - og her vil du stige ombord på natttoget til Xian. Togreisen tar ca 12 timer og du sover i en 4-roms lugar som du deler med andre reisende. På toget kan kjøpe måltider, frukt og drikke. Tips: Pass på at du har nok av yuan sedler med deg.

  Inkl. togreise Xining-Xian og overnatting i 4-manns lugar

  Xining Railway Station -> Xian Railway Station 862.4 km

 10. Dag 15: Xian og den legendariske Terrakottahæren

  Du ankommer Xian tidlig neste morgen. Sjåføren venter på deg utenfor stasjonen og tar deg med til ditt neste hotell. Du kan bestille en ekstrautflukt og bli med på en bytur der du kan beundre den store og lille pagoda, bymuren, klokketårnet og det muslimske kvarteret. Du har også muligheten til å besøke Shaanxi History Museum.

  Inkl. Transport togstasjon-hotell, hotellovernatting, frokost

  Xian Railway Station -> Days Inn City Centre Xian 5.2 km

  Days Inn City Centre Hotel Xian

  Hotel Xi'an, Kina

  Days Inn City Centre Hotel Xian ligger i sentrum av Xian, ca 5 minutters gange fra t-banestasjonen North Street (linje 1 og linje 2), og er omgitt av flere stilfulle restauranter og kjøpesentre. Hotellet er utstyrt med moderne rom med klimaanlegg, kabel-TV, bad med hårføner og kostnadsfrie toalettartikler og et lite kjøleskap. Restauranten serverer kinesiske spesialiteter og hotellet tilbyr WiFi i alle områder.

  Les mer
 11. Dag 16: Togreise Xian - Beijing

  Etter en god frokost på hotellet, vil du idag bli med på en spennende heldagsutflukt til den spektakulære Terracottahæren. Terracottahæren er en verdensberømt attraksjon i Kina. La deg bli imponert av rader på rader med 8000 steinsoldater som beskytter den første keiser, alle og enhver soldat, er helt unike. En interessant detalj er at krigerne ble gravlagt 259BC og ble kun oppdaget i 1974 av noen lokale bønder.

  Senere på kvelden vil du ta nattoget til den endelige by, Beijing. Imorgen våkner du opp i Kinas praktfulle hovedstad.

  Xian Railway Station -> Beijing Railway Station 1093.0 km

 12. Dag 17 & 18: Kinas hovedstad Beijing

  Sjåføren henter deg på togstasjonen og tar deg med til hotellet. I dag kan du fylle dagen som du ønsker. Du er i en av verden mest spennende hovedstader, og den garanterer et fascinerende opphold. Ta metroen til Himmelens tempel og Sommerpalasset og oppdag Beijings fantastiske perler. Hotellet ligger i gangavstand fra Den forbudte by og tilbyr en fantastisk utsikt.
  Den andre dagen i Beijing - kan du bestille en utflukt der temaet er den kinesiske mur. Denne turen tar en hel dag inkluderer lunsj og vil ta deg med 75 km utenfor byen.
  Dagsturen starter rundt 08:00, rett etter frokost (muligens tidligere avhengig av trafikken, dette vil den lokale agenten informere deg om med melding til hotellets resepsjon eller direkte til rommet ditt) Turen går gjennom Ming gravene, en samling av mausoleer like utenfor byen. Etter å ha besøkt gravene, besøker du den kinesiske mur ved Mutianyu. Dette er et av de mindre turistifiserte stedene og er en restaurert del av veggen med en lengde på ca 5,4 km. Det ble først bygget mellom 550 og 570tallet, og senere ombygd i Ming-dynastiet.

  Beijing Railway Station -> King Parkview Hotel 4.5 km

  King Parkview Hotel Beijing

  Hotel Beijing, Kina

  King Parkview Hotel Beijing ligger på Shatan Back Street, nær den forbudte by, Jingshanparken, Beihai Park og Wusistraat. På restauranten kan du fråtse i den berømte Peking Duck og nyte en idyllisk tid på tehuset med en drink eller en matbit. De smakfulle rommene er fint innredet og har gratis Wi-Fi, skrivebord, flatskjerm-TV med kabelkanalen, safe og bad med dusj.

  Les mer
 13. Dag 19: Tilbake til Norge

  Du kan med stolthet si at du har opplevd den legendariske Silkeveien og all dens prakt og du vil fly hjem med en koffert full av opplevelser!

  Inkl. Tranport- hotell-flyplass og fly Beijing-Oslo Gardermoen

  Beijing Capital International Airport -> Schiphol Airport

Utfluktpakken

Ekstrautflukter

 • Utflukt på ca 4 timer i Almaty (dag 3), Urumqi (dag 5), Turpan (dag 7), Dunhuang (dag 10) Jiayuguan (dag 12), Xining (dag 13)
 • Gruppe Tour (full dag) til Terracotta Army i Xian inkl. inngang og lunsj (dag 16)
 • Gruppe Tour (full dag), den kinesiske mur i Beijing, inngang og lunsj (dag 18)
 • Engelsktalende guide og transport under utfluktene.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visum for Kina ca € 126,- p.p.
 • Frokost på toget
 • Andre måltider som ikke er nevnt ovenfor
 • Tour Package (reserveres valgfritt fra kr 9137 p.p.)
 • Inngangsbilletten for Oasis i Turpan, Den Kinesiske Mur og Jiayuguan Fort Jiayuguan er ikke inkludert i turpakken
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltreisende full pris for hotellet.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn opptil 11 år per rom.

Barnerabatt

Barn 0-1 år bor gratis på hotellet og betaler spedbarnsbillett på flyet.
Barn 2-11 år får 15% rabatt på hotellet og betaler full pris på flyet.
Barn 12-17 år regnes som voksne og betaler full pris på hotell og fly.
Barnerabatt gjelder kun med 2 fullt betalende voksne for hotellet, flybilletten kommer i tillegg.

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

WiFi er tilgjengelig noen steder

Parkering

Parkering er ikke tilgjengelig.

Tillatt bagasje

Avhenger av flyselskap

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig. Du velger da antall rom/pakkereiser øverst, og antall personer du ønsker på hvert rom.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass, sete i midtgangen eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser. Merk at passet må være gyldig minimum seks måneder etter at du returnerer fra Kina.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn korrekte personopplysninger (som er identiske med ditt gyldige pass) når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det kunne medføre ekstra kostnader fra flyselskapet.

Kontakt

Tlf.: +47 23 96 08 84
Email: kundeservice@travelbird.no
Åpningstid telefon:
Man-Fre 09:00 - 17:00 på norsk
Lør-Søn 10:00 - 18:00 på engelsk

Transport

Din transport kommer til å vente på deg på flyplassen med et TravelBird-skilt, et skilt med ditt navn eller ved en bestemt møteplass. Vennligst fyll inn ditt mobiltelefonnummer ved bestilling, slik at sjåføren kan komme kontakt med deg dersom nødvendig.

Visum- og passinformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Kina. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato til Kina. Kontakt landets ambassade i Norden for mer informasjon: http://www.chinese-embassy.no/

Helse- og vaksineinformasjon

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste, polio og gulfeber før du reiser til Kina. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.