• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

La deg fortrylle av eksotiske Borneo

 • Rundreise
 • 14 netter
 • Malaysia
pris fra kr 23 549
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Bli med på en uforglemmelig reise til eksotiske Borneo! 12 eller 14 netter med frokost, 9 utflukter med guide, all transport og fly.

Tre inn i en verden som oppfyller enhver eventyrers drømmer! Borneo er best kjent for sitt eksotiske dyreliv, med de fornøyelige neseapene og orangutangene som svinger seg fra tre til tre, tropiske fugler i alle farger og en rik undervannsverden. Du blir kjent med den sjarmerende kattebyen Kuching og hovedstaden Kota Kinabalu, bor i et tradisjonelt longhouse, ser Sørøst-Asias høyeste fjelltopp Mount Kinabalus vakre siluett og besøker sultanstaten Brunei. Utforsk Borneo med barnlig entusiasme, og opplev en reise for livet!

Tilbudet inkluderer:
 • 4 netter på Kuching Imperial Riverbank Hotel (eller liknende) i Kuching
 • 2 netter på Batang Ai Longhouse (enkel overnatting i tradisjonelt hus)
 • 1 natt på Miri Imperial Palace Hotel (eller liknende) i Miri
 • 1 natt på Labuan Point Hotel (eller liknende) i Labuan
 • 4 netter på Kota Kinabalu Dreamtel Hotel (eller liknende) i Kota Kinabalu
 • Frokost hver morgen
 • Lunsj på dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 og 11
 • Middag på dag 5 og 6
 • Fly til Kuching og retur fra Kota Kinabalu (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • All transport
 • 1 innenlands flyvning fra Kuching til Miri
 • 1 båttur til Brunei og 1 innenlandsbåttur
 • Dagsutflukt til Brunei på dag 8
 • Utflukt til Bako National Park;
 • Utflukt til Semenggoh Orangutan Sanctuary;
 • Utflukt Batang Ai Long House
 • Utflukt til Niah Cave National Park;
 • Utflukt til Miri City Kveldstur;
 • Halvdagsutflukt til Labuan
 • Utflukt til Pulau Tiga Island
 • Kinabalu Park & Poring Hot Spring (Hengebro og varmekilde)
Ytterligere tilvalg
 • Det beste av Kuching sykkeltur
 • Mamutik Øytur
Fortryllende Borneo

Unn deg en reise til noen av verdens mest vidunderlige steder, og bli kjent med Malaysias region Sarawak og Brunei på Borneo. De 2 første dagene bor du i kattebyen Kuching, før ditt første ekte eventyr går til Boko National Park for de skjønne neseapene og orangutanger! På dag 4 til 6 besøker du de tradisjonelle "lounghouses" for å bli kjent med Iban-stammen, som en gang for lenge siden var hodejegere og krigere. Dag 7 går reisen videre til Miri og arkeologiske utgravninger i Niah grottene i Niah National Park. Dag 8 går til den velstående Sultanstaten Brunei for fantastiske moskéer og arkitektur. Dag 9 tilbringes på Labuan med en omvisning til blant annet Peace Park og andre severdigheter. Dag 10 tilbringer du på Pulau Tiga Park, en vakker, uberørt øy med nydelig natur og fine strender, perfekt for snorkling med fargerik fisk! Dag 11 blir du tatt med til Crocker Range hvor du på en klar dag kan se Mount Kinabalu i horisonten. Ta også et bad i varme kilder og se regnskogen fra 41 meters høyde. Dag 12 og 13 kan du tilbringe som du vil Kota Kinabalu.
Velger du reisen uten Bunga Raya Island Resort, reiser du hjem på dag 13.
Ønsker du deg 2 ekstra dager på stranden kan du velge dette til ved bestillingen, da bor du på Bunga Raya Island Resort & Spa i 2 netter. Du drar da hjem på dag 15.

 1. Dag 1 & 2: Kuching

  Velkommen til eksotiske Borneo! Du blir møtt på flyplassen i Kuching og tatt med til det første hotellet, før du utforsker kattenes by Kuching på egenhånd. Slapp av ved vannkanten og få deg en god natts søvn. Neste dag går du på skattejakt i Kuching. Byen ble riktig nok ikke bygget av katter, men hele byen er dekorert med kattestatuer i alle farger, Kuching betyr nemlig katt på språket Malay. Vandre rundt og oppdag de historiske kvartalene med sine unike og spor fra mulitikulturell innflytelse. Besøk museene og prøv Sarawak retter i gateboder. Denne dagen er det også mulig å legge til en sykkeltur.

  Valgfri utflukt på dag 2: “Det beste av Kuching” - på denne utflukten utforsker du byens høydepunkter fra sykkelsetet. Inkludert er også et avslappende cruise langs den romantiske Sarawak River på en tradisjonell elvebåt. Videre går turen til landlige omgivelser i Malay Kampong, før du opplever det livlige utendørsmarkedet full av fersk sjømat. Turen inkluderer deilige lokale delikatesser! Se bestillingssiden for pris.

  Måltider inkludert: Frokost på dag 2

  Hotel

  Kuching Imperial Riverbank Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Kuching, Malaysia
  Hotel

  Kuching Imperial Riverbank Hotel ligger 500 meter fra vannfronten i Kutching og 800 meter fra St. Thomas Katedral. Hotellet har en restaurant og døgnåpen resepsjon. Det er gratis WiFi i hele hotellet. Rommet ditt har aircondition, flatskjerm-TV, vannkoker, badekåpe, tøfler og et eget bad med dusj.

  Les mer
 2. Dag 3: Neseaper i Boko National Park

  Den tredje dagen er det klar for eventyr! Besøket går til den eldste nasjonalparken i Borneo, Boko National Park. Boko tilbyr den perfekte introduksjonen til Borneos fantastisk natur- og dyreliv. Finn barnet i deg og beundre de enestående neseapene, villsvin, slanger og eksotiske fugler. Med på turen er også en 20 minutters båttur til Bako halvøya fra fiskerlandsbyen Kampong Bako. Lunsj er inkludert denne dagen.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 3

 3. Dag 4 - 6: Orangutanger & Batang Ai

  På dag 4 går reisen til innlandet for å oppdage hodejegernes Borneo, Iban-stammen. Før du forlater Kuching møter du i dag “Jungelens villmann”, orangutangen, ved Semenggoh Orangutan Sanctuary, et senter for orangutanger som er reddet fra fangenskap. Ved foringstid kommer orangutangene frem fra de øvre grenene i regnskogen til de nedre nær foringsplattformen.

  Etter orangutangene fortsetter reisen (ca. 5 timer) til Batang Ai, forbi risåkre, krydderplantasjer, gårder, roadside kampungs og tropiske jungler. Det gjøres et stopp ved den lille landsbyen Serian for å besøke markedet og senere ved Lachau for lunsj. Ved ankomst i Batang Ai Dam, går du ombord på en tradisjonell båt som tar deg til et ibansk longhouse for overnatting. Dette er veldig enkel overnatting med begrenset strøm og uten internett. Ibanene var lenge fryktet for sin hodejaktvirksomhet og det blir en ekte kulturopplevelse å møte krigernes etterkommere og bo i et av de få, gjenværende, ibanske husene. Om kvelden nyter du en lokallaget middag tilberedt av guiden din, og smaking av Tuak, vertens hjemmelagde risvin.

  Den neste dagen etter frokost er det på tide med en fottur i naturen for å besøke lokal gårder og et ibansk gravsted. Lunsjen nytes på tradisjonelt vis med mat tilberedt i bambus eller på en stengrill. Ta med svømmetøyet for et svalende bad i elven. Senere vender du tilbake til huset og tar inn de nydelige omgivelsene før reisen går tilbake til Kuching. Du spiser lunsj på en lokal café før du tas med til hotellet.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 4, 5 og 6 og middag dag 5 og 6.

 4. Dag 7: Miri & Niah National Park

  Etter frokost går reisen til flyplassen for en kort flyvning til Miri. Her tas du med til Niah National Park hvor de eldste menneskelige etterlevninger i Sørøst-Asia ble funnet, som gjør parken til en av verdens viktigste arkeologiske steder. Her finner du også en hule med flaggermus og hulemalerier, samt eksotiske fugler i omgivelsene. Det er også mange muligheter for fotturer, fantastisk flora, fauna og unikt dyreliv. Etter 3-4 timer med eventyr er det på tide med lunsj på en lokal restaurant i Niah by.
  Etter lunsj går reisen til Miri by til hotellet for noen timers hvile før kveldsturen finner sted: Marina Bay, Canada Hill, nattmarkedet (kun torsdag-lørdag) samt Miri City Fan.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 7

  Hotel

  Imperial Hotel Miri eller lignende

  • Hotel
  • Miri, Malaysia
  Hotel

  Imperial Hotel Miri har en flott beliggenhet i Miri med en restaurant, utendørs svømmebasseng og et treningsstudio. Rommet ditt har aircondition, satelitt-TV, skrivepult og garderobe. Det private badet har en dusj eller badekar, hårføner og badeartikler.

  Les mer
 5. Dag 8: Brunei til Labuan

  Den åttende dagen skal du til et annet land for en dagstur! Brunei er et rikt land takket være olje med en av verdens rikeste menn, Sultanen av Brunei som leder. Du besøker Kuala Belait og Seria der Bruneis olje-og gass industri har sitt sentrum før du reiser innom hovedstaden Bandar Seri Begawan. Du passerer Jerudong Park, Sultanens polobane og Empire Hotel, et 6* hotell. Moskéen Omar Ali Saifuddin, en av de flotteste i Sørøst-Asia, med en omliggende lagune. Besøket fortsetter til nasjonalmuseet og The Royal Regalia Centre som har samlinger av gull, sølv og smykker. Etter et fotostopp ved Kampong Ayer samt lunsj i en lokal restaurant. Om kvelden drar du på et båtcruise tilbake til Malaysia til øya Lebiuan. Her blir du hentet og tatt med til hotellet. Bruk tiden til å utforske denne lille øybyen.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 8

  room

  Labuan Point Hotel eller lignende

  • Hotel
  • Bandar Labuan, Malaysia
  room

  Labuan Point Hotel ligger ca. ett kvarters gange fra stranden. Det har en restaurant, en solterrasse og har gratis WiFi på hele hotellet. Rommet ditt har aircondition, flatskjerm-TV med satelitt-kanaler. Det private badet har bidet og dusj, hårføner og badeartikler.

  Les mer
 6. Dag 9: Labuan til Kota Kinabalu

  Etter frokost starter du en historisk omvisning på Labuan, der du besøker Labuan museet, Peace Park, War Monument, Commonwealth Memorial Park og Chimney (Kullmuseum). Etter en tidlig lunsj på en lokal restaurant (ikke inkludert), fortsetter du mot båthavnen for en 3 timers båttur til du til Malaysias Sabahs hovedstad Kota Kinabalu. Du blir hentet på havnen, men resten av dagen har du fri til å utforske byen og slapp av ved vannfronten.
  Måltider inkludert: Frokost på dag 9

  Hotel

  Dreamtel eller lignende

  • Hotel
  • Kota Kinabalu, Malaysia
  Hotel

  Dreamtel ligger kun 200 meter fra Atkinsons klokketårn og Gaya Street Market (søndagsmarkedet). Hotellet har en restaurant, døgnåpen resepsjon og gratis WiFi i hele hotellet. Rommet har aircondition, flatskjerm-TV, vannkoker, safe og eget bad med dusj og hårføner.

  Les mer
 7. Dag 10: Kota Kinabalu & Pulau Tiga Park

  På den første fulle dag i Kota Kinabalu besøker du Pulau Tiga Park, eller Survivor Island, der første sesong av den amerikanske Robinson-ekspedisjon ble filmet. Det tar ca 2 timer å kjøre til båten, deretter 30 minutter med båt. På dette uberørte naturområdet kan du beundre det vakre landskapet og det mangfoldige livet under havet. Hopp av båten og ta en avslappende svømmetur eller snorkle av hjertets lyst og oppdag de fargerike, tropiske fiskene i det krystallklare, turkise vannet. Etter en sandwich og vann, er neste aktivitet på øya er jungel trekking til Mud vulkanen og nyte et bad. Kl. 13:30 går båten tilbake til Kota Kinabulu.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 10

 8. Dag 11: Til Mount Kinabalu

  Den neste dagen, reiser du mot innenlandet for å oppdage det majestetiske Mount Kinabalu, Sørøst-Asias høyeste fjelltopp. Det tar ca. 2 timer å kjøre til Kinabalu Park og på veien kjører du forbi landsbyer og risåkre langs fjellveien på Crocker Range. På en klar dag kan du se Mount Kinabalu og dalene i omgivelsene. Det blir et stopp ved Nabalu Markedet for deg som vil kjøpe lokale souvenirer, før du drar videre til Kinabalu Park for en tur i den botaniske hagen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Lunsjen spises på en lokal restaurant ved den naturlige kilden Poring Hot Spring, navngitt etter bambusplantene i området. Ved den varme kilden, kan du senke kroppen ned i et termisk bad i japansk stil med helsebringende sulfurvann. Etter avslappingen er det på tide med et lite eventyr, på Hengebroen hvor du står 41 meter over bakken over den tropiske jungelen, før du reiser tilbake til Kota Kinabalu.

  Måltider inkludert: Frokost og lunsj på dag 11

 9. Dag 12: Kota Kinabalu eller Mamutik Island

  På dag 12 utforsker du Kota Kinabalu slik du vil. Dersom du har valgt reisen på 12 netter, reiser du hjem på dag 13. Velger du 2 netter til reiser du hjem på dag 13.

  Valgfri utflukt på dag 12: Mamutik Island Tour mot avgift
  Du hentes fra hotellet og tas med til havnen der en båt venter på deg. Det tar ca. 20 minutter å kjøre til
  Tunku Abdul Rahman Marine Park på Mamutik Island. Dette er et sant paradis for vannsportelskere og naturelskere. Velg mellom snorkling, dykkingm paraseiling eller vannski, og gå på jungeltur i den frodige regnskogen. Her får du også servert en BBQ-lunsj på strandsiden av øya. Slapp av og nyt de fantastiske omgivelsene til siste sekund før reisen tar deg videre til fastlandet og hotellet.

  Måltider inkludert: Frokost på dag 12

 10. Dag 13 - 15: Ønsker du deg noen dager på stranden?

  Tilbring 2 ekstra netter på stranden og sov på Bunga Raya Island Resort & Spa. Velger du dette reiser du hjem på dag 15. Bunga Raya Island Resort ligger på Gaya Island i Malohom Bay, en 25 minutters båttur fra Kota Kinabalu fergeterminal. Her kan du slappe av på stranden, sole deg ved svømmebassenget og nyte deilig mat. Perfekt for deg som elsker glasuren på kaken! For deg som ønsker utflukter kan du utforske livet under vann med snorkling, padle kayak eller bli kjent med omgivelsene. Unn deg noen dager med ren nytelse!

  Måltider inkludert: Frokost på dag 13, 14 og 15

  Bunga Raya 1

  Bunga Raya Island Resort eller lignende

  • Hotel
  • Sabah, Malaysia
  Bunga Raya 1

  Bunga Raya Island Resort ligger på Gaya Island i Malohom Bay, en 25 minutters båttur fra Kota Kinabalu fergeterminal. Det har et vakkert infinitybasseng og et luksuriøst spa. Du har også tilgang til badstue og treningsstudio. Pantai Grill, rett på stranden, serverer deilige grillede lunsj-og middagsretter. The Koi serverer internasjonale retter med utsikt over dammen og svømmebassenget. The Wine Cave ligger i kjelleren og har en stor sigarsamling. Her har du privat terrasse og har enten utsikt mot den tropiske jungelen eller Sørkinahavet. Trevillaene har aircondition, gratis WiFi, romservice, safe, flatskjerm-TV med DVD-spiller og eget bad.

  Les mer
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Øvrige måltider ikke nevnt i tilbudet
 • Tips og personlige utgifter
 • Turistskatt er tilsammen MYR100 (betales ved hotellene) MYR 10 x 10 netter på hotell)
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg for reisen, se endelig sum på bestillingssiden.

Romkapasitet

Maks 2 voksne per rom.

Barnerabatt

Det gis dessverre ingen barnerabatt med dette tilbudet.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

WiFi er tilgjengelig gratis eller mot betaling i hotellene. De 2 nettene i longhouse kan vi ikke garantere en internettforbindelse.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Visum- og passinformasjon

Du behøver ikke visum for denne reisen med et norsk pass. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato til Malaysia. Kontakt Malaysias ambassade i Sverige for mer informasjon: +46-8-4408-400

Helse- og vaksineinformasjon

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste, polio og gulfeber. Det kan også vært lurt å ta Malaria-piller. før du reiser til Borneo. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Reisegruppe

I denne pakkereisen er det ikke et minimum eller maksimum antall reisende. Det vil si at det er mulighet for at du kommer til å reise alene, dersom du har bestilt reise for en person. Utflukter nevnt i programmet vil finne sted uansett hvor mange deltakere det er på reisen.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Reisevarighet

Du bor 12 eller 14 netter i hoteller og 2 netter på fly (1 på vei og 1 tilbake). Totalt varer det 14 eller 16 netter, eller 15 eller 17 dager.

Valuta

Valutaen er Ringgit. 1 RM/MYR er ca 2 NOK. Kredittkort som VISA og MasterCard er vanlig, og minibanker hvor du kan ta ut Ringgit er tilgjengelig i både små og større byer. Ønsker du å veksle penger når du kommer til Borneo, anbefaler vi å ta med USD, da det ofte er den beste vekslekursen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret