Vi beklager, men dette tilbudet er utløpt.

 • Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Guidet gruppereise på fargerike Cuba

 • Rundreise
 • 13 eller 15 netter
 • Cuba
pris fra kr 17 329
 • per person fra
 • basert på 2 personer
Dette er kanskje interessant
Dette var tilbudet

Guidet rundreise på Cuba! Inkl. overnatting på forskjellige hotell og Casas Particulares (rom i cubanske vertshus) med daglig frokost og lunsj, og all-inclusive i Varadero. Reisen inkluderer daglige utflukter med engelsktalende guide, all transport og fly t/r fra Oslo Gardermoen eller Torp Sandefjord! Pris er p.p. i rom for 2.

Den karibiske paradisøya Cuba bare venter på å bli utforsket! Her kan du fortape deg i vakre strender, frodige landskap, cubanske rytmer, fargerik arkitektur og ikke minst en råspennende kultur! Stup inn i Cubas fascinerende historie og forelsk deg i Cubas enorme gjestfrihet. Sammen med gruppen din, finner du din indre eventyrer og reiser landet rundt med daglige utflukter og guide. Bli kjent med nye mennesker, slapp av og nyt livet på den karibiske måten! Les videre for å lære mer om programmet:

Tilbudet inkluderer:
 • Gruppereise på Cuba på 12 eller 14 netter
 • Fly t/r fra Oslo eller Torp Sandefjord til Havana
 • 1 natt på Hotel ROC Presidente (eller lignende) i Havanna
 • 1 natt på Hotel Mirador de Mayabe (eller lignende) i Holguin
 • 8 netter på casas particulares (cubansk vertshus)
 • 2 eller 4 netter på Hotel ROC Barlovento Varadero (lignende)
 • Frokost hver morgen
 • Lunsj hver dag
 • All-inclusive i Varadero
 • All transport på reisen
 • 9 utflukter og engelsktalende guide
 1. Dag 1: Velkommen til Cuba

  Velkommen til et karibisk paradis. I dag kan du se frem til et rytmisk eventyr på Cuba og reisen begynner i den cubanske hovedstaden Havana, som ligger på kysten av den vestlige delen av øya. Når du lander på flyplassen i Havana, vil du bli møtt av en guide, som vil hjelpe deg videre til turens første hotell. Etter en lang flytur, kan du tilbringe resten av dagen i ro og fred, mens den herlige følelsen av spenning, glede og nysgjerrighet kribler i hele kroppen. Nyt en drink på hotellet, eller stikk ut for å besøke Havanas livlige og koselige barer! Uansett hva du velger, bruker du den første kvelden til å nyte det fakta at du er på Cuba. Gled deg til de neste dagene som venter deg!

  José Martí International Airport -> ROC Presidente Havana 17.8 km

  hotel

  ROC Presidente Havana eller lignende

  • Hotel
  • Havana, Cuba
  hotel

  Du bor på hotellet ROC Presidente Havana, som ligger sentralt i Havana, ca 2 km fra havet og ca 10 km fra gamlebyen. Hotellet har et utendørsbasseng, hvor du kan nyte det karibiske klimaet og en restaurant hvor du nyter en god frokost. Du bor i et dobbeltrom som er utstyrt med klimaanlegg, TV og telefon, samt eget bad med dusj eller badekar.

  Les mer
 2. Dag 2 & 3: Havanna & Viñales-dalen

  Buenos dias! Dag 2 i Cuba byr et mangfold av opplevelser. Etter din første frokost på Cuba, møter du gruppen som du skal reise sammen med, pluss din lokale guide. Dagens program starter med en tur til Havana i en klassisk oldtimer bil. Disse gamle amerikanske bilene har satt et unikt preg på Havanas bybildet og forteller historier om øyas særegne forhold til USA.

  Etter bilturen fortsetter du å utforske Havana til fots, sammen med din engelsktalende guide. Du besøker den gamle bydelen Habana Vieja med sine vakre og fargerike kolonibygninger. Videre vil dere blant annet utforske den historiske festningen Morro, som ligger i Malecon i Havanna Bay, ROM Museum og Bymuseet Palacio de los Capitanes Gener. Midt på dagen er det tid for lunsj med dine nye bekjente på en lokal restaurant, før det blir en guidet busstur i Havana. Etter at har ankommet du ditt bestemte vertshus (Casa Particular) kan du nyte en forfriskende daiquiri, som var Hemingways favoritt cocktail, på hans favoritt bar La Floridita.

  På dag 3 venter det nye eventyr! I dag blir det en utflukt til den vestlige delen av Cuba og Pinar del Rio. Dette området er kjent for sitt frodige landskap, mystiske grotter og rike tobakk plantasjer. Du kan også beundre den vakre Viñales-dalen, hvor imponerende fjell ruver over grønne palmer, og fra Los Jazmines, nyter du en fantastisk utsikt over dalen. I tillegg inkluderer dagens utflukt en båttur i grotten Cueva del Indio. Det blir lunsj på en lokal restaurant og videre sightseeing, før det er på tide å kjøre tilbake til Havana på ettermiddagen.

 3. Dag 4 & 5: Karibiska havet, Cienfuegos & Trinidad

  I dag forlater du Havana og setter kuren mot fantastiske Trinidad. På veien til Trinidad kan du vente deg flere herligheter og spennende opplevelser. Det blir en kaffepause på Fiesta Campe, og et besøk til Guama og Caleta Buena, hvor du kan ta en dykkert i det karibiske hav. Vist du vil, kan du prøve deg på snorkling (du kan leie snorkelutstyr for ca 8 CUC). Etter lunsj kjører du videre mot Cienfuegos.

  Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 under den spanske koloniseringen og innvandrere med fransk opprinnelse. Den franske innflytelsen er synlig idag og du kan beundre vakre gater og parisiske bygninger - Cienfuegos er også kalt Cuba Paris. Sammen med gruppen og guiden besøker dere vakre Parque Marti og Prado boulevard, før dere kjører videre til Trinidad.

  Trinidad er kjent for sin fantastiske atmosfære og livlige gatemusikere fyller byen. Under turen vil du besøke blant annet et romantisk museum som ligger i en historisk bygning fra 1740 og 1808. Dagens lunsjpause er holdt i den vakre nasjonalparken Parque el Cubano.

  På ettermiddagen er det på tide å reise tilbake til Trinidad og ditt Casa Particular. Deretter kan du fritt utforske den koselige byen. Vi anbefaler å besøke Plaza Mayor og kirken Iglesia y Convento de San Francisco. Ønsker du å feire kvelden med latinsk dans og levende musikk, anbefaler vi et besøk til Casa de la Trova.

  Havanna -> Trinidad 314.2 km

 4. Dag 6: Sancti Spiritus & Camagüey

  På dag 6 kjører du østover mot Sancti Spiritus - i løpet av turen, vil du stoppe på Valle de los Ingenios med fantastisk utsikt over Dalarna San Luis, Santa Rosa og Meyer. Dette området ble sentrum for sukkerproduksjon fra slutten av 1800-tallet til slutten av 1900-tallet. Videre besøker du byen Sancti Spritius hvor øyas koloniale fortid gjenspeiles i de nydelige bygningene, deretter passerer du broen over Yayabo River.

  Turen fortsetter til byen Camagüey, her kan du fortape deg i idylliske små gater, rustikke hus og barokke kirker. Etter en koselig lunsjpause på en lokal restaurant, blir det en guidet tur i byen og du vil blant annet få sjansen til å beundre Plaza San Juan og Plaza de los Trabajadores.

  Trinidad -> Camaguey 276.1 km

 5. Dag 7 & 8: Bayamo & Santiago de Cuba

  Etter en god frokost, reiser du videre til Bayamo i Granma-provinsen. Her får du sjansen til å nyte sprudlende, cubanske rytmer i byen Casa de la Trova. Etter lunsj fortsetter du østover til Santiago de Cuba.

  På dag 8, kan du utforske Cubas nest største by, Santiago de Cuba. Med sine fascinerende plasser, bygninger og kirker, vil guiden ta deg med på eventyr rundt i byen. Du vil blant annet besøke revolusjonsplassen og byens fargerike hovedtorg, Plaza Carlos Manuel de Céspedes. Du kan også svinge innom Cubas eldste hus Casa Valezquez, som i dag er innredet som et museum. I tillegg kan du besøke Moncada 26 de Julio Museum. (inngangsbilletter til museer er ikke inkludert, men koster ca 3 CUC per person per museum).

  Deretter lunsjer du på en lokal restaurant, og reiser videre til den lille byen El Cobre i utkanten av Santiago de Cuba. Historiske El Cobre ble grunnlagt i 1550 til den spanske kolonimakten. Her kan du for eksempel beundre den berømte kirken La Virgen de la Caridad før du reiser tilbake til ditt bestemte Casa i Santiago de Cuba.

  Camaguey -> Santiago de Cuba 361.7 km

 6. Dag 9: Kubansk kultur & historie på veien til Holguin

  På dag 9 setter du kursen mot Holguin, og på veien blir det spennende stopp på de arkeologiske plassene Aldea Taina og Chorro de Maite. Her kan du både se og føle Cubas fascinerende historie. Du spiser en god lunsj på en autentisk restaurant før du ut på ettermiddagen kan utforske fantastiske Holguin på egen hand. Du overnatter på Hotel Mirador de Mayabe eller lignende hotell av samme standard.

  Santiago de Cuba -> Holguin 124.8 km

  Hotel Mirador de Mayabe

  • Hotel
  • Holguín, Cuba

  Hotel Mirador de Mayabe ligger i utkanten av Holguin i vakre omgivelser med utsikt over dalen. Hotellet har et utendørsbasseng, bar og restaurant. Rommet er innredet i en enkel stil med eget bad, air condition, TV og telefon.

  Les mer
 7. Dag 10: I revolusjonens fotspor— Santa Clara

  På dag 10 står du opp tidlig og fortsetter vest igjen mot Santa Clara. Turen tar flere timer, men veien viser vakre landskap og sjarmerende små landsbyer, og du vil ikke møte på et kjedelig øyeblikk langs hele reisen. Det blir også kaffepause og lunsjpause underveis. På ettermiddagen kommer du til Santa Clara - som er hovedstaden i provinsen Villa Clara. Dette var Che Guevara og Fidel Castros høyborg! Du bor på et autentisk cubansk vertshus.

  Holguin -> Santa Clara 551.9 km

 8. Dag 11 - 13: Santa Clara & strandparadiset Varadero

  På dag 11 utforsker du solrike Santa Clara med guide. Du vil besøke det store Che Guevara monumentet som markerer det avgjørende slaget i Santa Clara i 1958, da Che Guevaras revolusjonære krefter vant kampen om byen noe som førte til at president Fulgencio Batista flyktet fra øya og Fidel Castro kom til makten.

  Etter en omvisning i Santa Clara Sar, går reisen videre til strandparadiset Varadero, her venter ekte karibisk idyll! Du bor på ROC Barlovento Varadero med all-inclusive. Trekk inn synet av det turkise havet som møter den hvite sanden, drysset med palmer. Hvis du bestiller 12 netter bor du her i 2 netter, og hvis du har bestilt 14 netter bor du her i 4 netter før du blir kjørt tilbake til flyplassen.

  Santa Clara -> Hotel Roc Barlovento 222.2 km

  ROC Barlovento Varadero

  • Hotel
  • Varadero, Cuba

  Du overnatter på ROC Barlovento Varadero, bare noen få skritt fra det glitrende havet. Her kan du nyte bekymringsfri all-inclusive, og kan slappe av ved utendørs svømmebassenget eller den hvite stranden. Hotellet tilbyr ulike aktiviteter som bordtennis, volleyball og yoga. Selvfølgelig har du også mulighet til å vise ditt latinske dansetalent eller lære noen nye steg! Her kan du også prøve ulike typer av vannsport som jetski, dykking, windsurfing og seiling. Du bor i et rom utstyrt med air condition, TV, safe, telefon og eget bad med hårføner.

  Les mer
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Frokost og lunsj på ankomstdagen
 • Visumskostnader
 • Tips til sjåfører og guider: 4 CUC (ca 30-40 kr) per person per dag
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler kun for 1 flybillett og et tillegg på hotellrommene og casas particulares (fra prisen er basert på 2 personer per rom).

Romkapasitet

Maks 2 voksne per rom. Barn er ikke tillatt på denne reisen.

Barnerabatt

Det gis dessverre ingen barnerabatt med dette tilbudet.

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

Der kan være vanskelig å få tilgang til WiFi på Cuba, noen steder har WiFi som du kan bruke mot betaling.

Ankomst i Havana, transport, hotell og casas particulares

Du bor på hotell beskrevet i tilbudet eller i hoteller av samme kvalitet og standard.

Når du har kommet på Havana flyplass, blir du ønsket velkommen av en guide som organiserer transport til hotellet og gir deg en velkomstkonvolutt med praktisk informasjon om overnatting og rundreisen i seg selv.

Under denne turen vil du bo på forskjellige "casas particulares" - autentisk kubansk overnatting hvor du bor hos enkeltpersoner. Denne typen innkvartering gir gode muligheter til å bli kjent med lokale folk og cubas kultur, du vil merke at cubanerne er veldig gjestfrie. Du vil enten bo i samme bygning som vert eller bo der mens vertsfamilien er borte. I alle fall, vil du alltid ha tilgang til et privat område med eget bad.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass, sete i midtgangen eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser. For å reise til Cuba, må passet være gyldig mist 6 måneder etter hjemreise. Passet må i tillegg ha minst to tomme sider.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn korrekte personopplysninger (som er identiske med ditt gyldige pass) når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det kunne medføre ekstra kostnader fra flyselskapet.

Visum- og passinformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Helse- og vaksineinformasjon

Merk at du trenger en engelsk oversettelse av helseforsikringen din for å reise til Cuba. Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio før du reiser til Cuba. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Myntenhet og kredittkort

På Cuba, handler de både med cubanske pesos, CUC, og amerikanske dollar, USD. Ettersom det er svært få minibanker i Cuba, anbefaler vi at du veksler penger før avreise og tar med ditt VISA eller MasterCard kredittkort. Vanlige debetkort og American Express godtas ikke.

Temperaturer i Cuba

Januar 21° - Februar 22° - Mars 23° - April 13 ° - Mai 25° - Juni 27° Juli -24° - August 27° - September 27° - Oktober 25° - November 24° - Desember 23°

Mat og drikke

Frokostservering finnes på alle hotell og er inkludert i prisen, det samme gjelder for lunsj. (Du vil få lunsj og frokost, alle dager utenom ankomstdagen)
På strandhotellet i Varadero vil du nyte all-inclusive.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret