• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Oppdag og utforsk fascinerende Laos

Rundreise 11 netter Laos

per person fra kr 18 069
basert på 2 personer

Opplev fortryllende Laos! Inkl. fly t/r Vientiane, 9 netter på 5 steder, frokost, transport og tre utflukter.

La deg fortrylle av den vakre, uberørte naturen, templer og klostere i skinnende gull, fjell som ruver i landskapet, brusende elver og noen av verdens mektigste fossefall i Laos! Opplev hovedstaden Vientianes sovende gull-Buddha, Vang Viengs eventyrlige natur, Luang Prabangs utenomjordiske fossefall, templer og markeder, magien av de 4000 øyer og Pakse for et nydelig måltid ved elvebredden. Begi deg ut på en rundreise i sjarmerende Laos!

Tilbudet inkluderer:
 • 9 netter i Laos på tvillingrom:
 • 2 netter i Vientiane
 • 2 netter Vang Vieng
 • 3 netter i Luang Prabang
 • 1 natt på Khong Island
 • 1 natt i Pakse
 • Frokost hver dag
 • Fly t/r Vientiane (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • Transport mellom alle steder
 • 2 innenlandsflyvninger: Fra Luang Prabang til Pakse og fra Pakse til Vientiane
 • Engelsktalende guide på dag 4, 8 og 9
 • Inngangsbilletter til inkluderte utflukter
 • Byomvisning i Vangvieng på dag 4
 • Utflukt til Wat Phou på dag 8
 • Utflukt på Khong Island på dag 9
Ytterligere tilvalg
 • Pak Ou - hulene
 • Luang Prabang byomvisning og Kuangsi fossefall
 • Vientiane byomvisning og Buddha Park
Rundreise i Laos

Mens andre Sørøst-asiatiske land vrimler av turister, kan du fremeles se skjønne Laos i all sin opprinnelige prakt. Her er uskylden bevart og tradisjoner og folkesjelen virker nærmest uberørt av turisthorder. På denne reisen tas du med til fem av Laos vakreste steder, med start i Vientiane i to netter for gylne templer og en rolig byatmosfære. I Vang Vieng, berømt for sin utmerkede elverafting eller tubing, ser du den uberørte naturen utfolde seg, for to netter. I tre netter besøker du Luang Prabang for tradisjonelle templer, markeder og fossefall i omgivelsene, før du setter fot på den idylliske øya Khong Island. Din siste natt tilbringes i Pakse, før du flyr tilbake til Vientiane.

 1. Dag 1: Ankomst til Vientiane

  Du ankommer Vientiane og blir møtt av din sjåfør som tar deg med til ditt første hotell. Her begynner ditt lille Laos-eventyr! Vientiane er en sjarmerende og fascinerende hovedstad, med en interessant blanding av Lao, thailandsk, kinesisk, vietnamesisk, fransk, sovjetisk og amerikansk innflytelse. Nyt den avslappende atmosfæren, smak den gode maten og hvil ut på ditt første stopp på reisen. Gjør deg klar for en oppdagelsesreise!

  Sengtawan Riverside Hotel

  Hotel Vientiane, Laos

  Hotellet ligger foran Mekong-elven, med en flott utsikt utover elven, og en god beliggenhet kun 10 minutter fra sentrum. Start dagen med en god frokost fra restauranten. De sjarmerende gjesterommene har et tradisjonelt, lao-interiør design, samt moderne fasiliteter som satelitt-TV, hårføner, fasiliteter for å lage kaffe/te, og gratis WiFi. Det vennlige personale vil straks få deg til å føle deg som hjemme.

  Les mer
 2. Dag 2: Vientiane

  Etter frokost begir du deg ut på bytur! Du kan velge til en omvisning (på bestillingssiden) i Vientiane med besøk til de viktigste severdighetene i byen og til Buddha Park. Se under "Utflukter" for mer informasjon om turen. Ønsker du heller å styre sightseeingen din på egen hånd anbefaler vi et besøk til tempelet Pha That Luang, et landemerke og symbol på buddhismen og Laos, helt fra ca. 200 f.Kr. Utenfor tempelet ligger den fornøyelige, sovende Buddha-statuen. Få også med deg Wat Sisaket, tempelet med tusenvis av miniatur-statuer, og det kongelige tempelet Wat Prakeo, som tidligere huset bildet av Emerald Buddha. Ta bilder med den flotte triumfbuen Patuxay Monument, kjent som Vientianes egne Triumfbue.

 3. Dag 3: Fra Vientiane til Vang Vieng

  Etter frokost går reisen videre med buss til den lille, skjønne landsbyen Vang Vieng, kjennetegnet av sine slående, nærmest utenomjordiske naturlandskap, ved foten av Nam Song -elven. Det slående landskapet forblir uberørt til tross for den økende turismen de senere årene. Du er fri til å utforske Vang Vieng slik du ønsker. Vi anbefaler et besøk til Tham Jang-hulene over Nam Song-elven for en liten fottur gjennom det vakre fjellandskapet. Solnedgangen er simpelthen uslåelig i Vang Vieng, finn deg et sted med utsikt over hele dalen og nyt hvert lille sekund. Hva med en tur i en fargerik luftballong?

  Vansana Riverside Hotel

  Hotel Vientiane, Laos

  Vansana Vangvieng Hotel ligger rett ved bredden av Nam Song-elven som renner igjennom Vang Vieng. Hotellet har et svømmebasseng, en restaurant med thai og lao-retter, og tilbyr også massasje. Ønsker du en dagstur kan du bestille dette ved hotellet. Du er kun en 5-minutters kjøretur fra Tham Jang og Tham Lom Caves. Rommene har fliser og tremøbler, kabel-TV, en minibar og en safe samt et eget bad.

  Les mer
 4. Dag 4: Vang Vieng

  Naturidyllen her er som tatt fra et silkemaleri og dette er dagen til å få med seg mer av omgivelsene. Med de dramatiske fjellene, den livlige elven, frodig skog og mystiske huler, er det mye for eventyreren og deg som elsker å oppleve nye ting. Lei deg en scooter for en dag og se det beskjedne folkelivet og de landlige omgivelsene, og stopp innom noen av de mange hulene på veien, samt for et svalende bad i turkisblått vann i Blue Lagoon. Sett også av tid til tubing, der du setter deg i en solid badering og lar deg bære nedover av elven i et deilig tempo.

 5. Dag 5: Luang Prabang

  Denne dagen reiser du til Luang Prabang etter frokost. Len deg tilbake og nyt det fantastiske landskapet med en blanding av risterrasser og små fjellandsbyer. Ved ankomst i Luang Prabang er du fri til å gjøre det du vil. Ta for eksempel en tur til den imponerende Wat Visoun, Wat Ahams helligdom, byens eldste temple Wat Sene og Wat Mai med de fire takene. En tur til Luang Prabang er ikke komplett uten å gå opp de 329 trinnene til toppen av Phousi Hill med utsikt over den vakre solnedgangen over Mekong-elven. Om kvelden tar du deg frem mellom bodene på nattmarkedet, hvor du kan kjøpe suvenirer og håndlagde tekstiler såvel som deilig, fersk mat. Luang Prabang har et mangfold av aktiviteter, vakker natur og interessant kultur og historie, og her tilbringer du tre netter.

  Villa Chitdara

  Hotel Luang Prabang, Laos

  Fra dette hotellet har du gangavstand til det populære nattmarkedet i Luang Prabang. Du har et privat bad og egen balkong. Alle rom har aircondition, TV, kaffekoker, hårføner og DVD-spiller. Rommene er omgitt av en tropisk hage, og har aircondition, en TV og te-og kaffe fasiliteter. WiFi er gratis i hele hotellet.

  Les mer
 6. Dag 6: Luang Prabang

  Denne dagen kan du utforske byen som du vil eller bli med på en valgfri dagstur i en gruppe (legges til på bestillingssiden - se "Utflukter" for mer informasjon) med guide, der du besøker flere serverdigheter i byen og tar en tur til Kuangsi fossefallet i nærheten av byen. Du blir da hentet kl. 08:00 og turen varer i ca. 8 timer. Dette er utvilsomt et av høydepunktene på turen din! På vei opp til fossens tre utløp møtes du av krystallklart vann som renner over den hvite kalksteinen, og ut i små bassenger. I den frodige skogen som omgir fossefallet, går det en sti opp til toppen, som gjør det enkelt å gå opp. Vel oppe vandrer du på smale (og våte!) stier før du hører stemmene av entusiastiske turister, som har latt seg friste til et bad i det svale, turkise vannet. Gå til utsiktspunktet som gir deg utsikt over den utrolige naturidyllen. Hvis du ikke ønsker å reise til Kuangsi med guide, er det enkelt å arrangere turen på egenhånd ved å ta en delt taxi fra byen. Det er en liten inngangsavgift for vedlikehold av naturområdet.

 7. Dag 7: Luang Prabang

  På dag 7 har du mulighet til å oppleve Pak Ou Cave med besøk til omkringliggende landsbyer (legges til på bestillingssiden- se "Utflukter" for mer informasjon), eller du har dagen til fri disposisjon. Du blir da hentet kl. 08:00 og gruppeturen varer i ca. 8 timer. Pak Ou- hulene ligger der Ou-elven og Mekong-elven møtes. De to hulene ligger blant kalkstein, og består av Tham Ting, den nedre hulen og Tham Theung, den øvre hulen. I den nedre hulen sitter en myriade av Buddha-skulpturer, og den øvre hulen er en fem minutters gåtur opp noen trappetrinn, 50 meter innover fra munnen av hulen. På turen er det mulig å besøke den lille landsbyen Lao Lao Village, Van Xang Hay, som er berømt for sin whiskey. I de smale gatene kan du kjøpe med deg fargerikt stoff og lokal whiskey hvis du ønsker. Ønsker du å gå din egen vei, er det også mulig å arrangere denne turen selv, eller bare nyte Luang Prabangs stille og avslappende atmosfære i en koselig restaurant eller kafé.

 8. Dag 8: Khong Island & Wat Phou

  På denne dagen setter du deg på flyet til Pakse for i dag skal du besøke Khong Island, den største av de 4000 øyene, gravet ut av Mekong-elven helt sør i Laos. Før det er det tid for en inkludert utflukt der du reiser innom fascinerende Wat Phou, en av Sørøst-Asia mest dramatisk beliggende templer. Utforsk de gamle, pre-angkoriske, Khmer-ruinene, som ligger ved tuppen av Mount Phu Kao. Dette arkeologiske vidunderet daterer tilbake til 400-tallet, og ble laget før det berømte Angkor Wat i Kambodsja. Etter dette setter du deg i bussen på vei mot Khong Island. Til tross for sin store størrelse forblir den like stille og avslappet som store deler av Laos. Lei deg en sykkel eller scooter og ta deg en tur gjennom nydelig natur og fantastisk utsikt over Mekong-elven. Du vil straks se hva vi mener med 4000 øyer, som ligger store og små i omgivelsene. Nyt middagen på en restaurant med utsikt over elven.

  Pon Arena Hotel

  Hotel Muang Khong, Laos

  Pon Arena Hotel har en nydelig beliggenhet ved Mekong-elven med et svømmebasseng, og en restaurant som serverer Lao-retter eller europeisk mat. Rommet ditt har kabel-TV, safe og et lite kjøleskap, samt et privad bad med dusj. Enkelte rom har utsikt mot elven.

  Les mer
 9. Dag 9: Utforsk Khong Island & Pakse

  På dag 9 er det på tide med en inkludert utflukt med guide som lar deg utforske Khong Island. Du blir hentet kl. 08:00 om morgenen, og turen varer i 8 timer. Etter frokost går reisen tilbake til Pakse, hvor du tilbringer den siste natten. Pakse er den nest største byen i Laos, og fungerer som et knutepunkt for de som ønsker å reise til de omkringliggende stedene. Velg ut en restaurant eller bar langs elvebredden for en utsøkt, tradisjonell middagsopplevelse, før du tilbringer den siste natten på reisen til Laos.

  Pakse Hotel

  Hotel Pakse, Laos

  Pakse Hotel ligger i en historisk bygning, 500 meter fra Wat Luan og 800 meter fra Mekong-elven. Hotellet har en restaurant med tilgjengelig romservice samt en døgnåpen resepsjon. WiFi er gratis og tilgjengelig i hele hotellet. Rommet ditt har aircondition, et lite kjøleskap og et bad med dusj.

  Les mer
 10. Dag 10: Pakse til Vientiane og hjem til Norge

  Etter en tidlig frokost, tas du med til flyplassen på dag 10 for å fly til Vientiane, slik at du rekker flyet ditt hjem til Norge! Et fantastisk eventyr er over, men heldigvis tar du med deg minnene fra turen i kofferten, dette er en rundreise du vil føle på lenge etter at den er slutt!

Valgfrie utflukter på dag 2, 6 eller 7

Du kan velge mellom tre utflukter på turen, som du kan legge til på bestillingssiden. Les mer om utfluktene her: Turene inkl. transport, engelsktalende guide, lokal lunsj og inngangsbilletter. Vennligst se pris på bestillingssiden.

 • Dag 2: Vientiane byomvisning og Buddha Park: Du blir hentet kl. 08:00 og tatt med til Wat Sisaket, byens eldste og vikigste templer, fra 1818. Se Buddha-bilder fra forskjellige land og arkitekturstiler, skulpturer og malerier fra tidligere. Videre venter Wat Prakeo, det tidligere kongelige tempelet fra Lao monarkiet fra 1565 og deretter That Luang Stupa og Patuxay monumentet, Vientianes triumfbue. På ettermiddagen reiser du videre til COPE utdanningssenter, det lokale markedet, før du reiser sør til Buddha Park , en fortryllende samling av Buddhist- og hinduskulpturer langs Mekong-elven.
 • Dag 6: Luang Prabang byomvisning og Kuangsi fossefallstur: Du blir hentet kl. 08:00 på hotellet ditt, og tatt med til første stopp på reisen Wat Xieng Thong, Luang Prabangs vakreste tempel fra det 16. århundre, før du besøker nasjonalmuseet som nå er huset i det tidligere kongelige palass. Besøket går også til Wat Visoun, et fredelig tempel med Vannmelon-Stuapen og Wat Aham, byens viktigste helligdom. Turens høydepunkt er utvilsomt Kuangsi-fossefallet, hvor du går en kort tur i skogen opp til fossefallene og har muligheten til å ta et bad i det krystallklare vannet samt se Bjørneparken.
 • Dag 7: Utflukt til Pak Ou -hulene: Du blir hentet kl. 08:00 om morgenen for et besøk til de spennende Pak Ou-hulene. Du setter deg i båten ved Luang Prabang og reiser opp Mekong-elven for å besøke Pak Ou Buddha-hulene. Vel fremme ved Tham Ting besøker du Pak Ou med de mange Buddha-figurene. Etter besøket krysser du elven og spiser en lokal lunsj. På tilbakeveien stopper du ved landsbyene Ban Xanghai for litt risvin og Ban Xang Khong, kjent for sitt håndverk.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumavgift ved ankomst
 • Reiseforsikring
 • Lunsj og middag
 • Tips, drikke og personlige utgifter
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg for hotellpakken, se endelig sum på bestillingssiden.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn (0-12 år) + 1 baby i eksisterende seng per rom.

Barnerabatt

Barn 6 mnd - 1 år bor gratis på hotellet i eksisterende seng og betaler spedbarnsbillett på flyet.
Barn 2-11 år får 25% rabatt på hotellet og betaler full pris på flyet.
Barn 12-17 år regnes som voksne og betaler full pris på hotell og fly.
Barnerabatt gjelder kun med 2 fullt betalende voksne for hotellet, flybilletten kommer i tillegg.

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

WiFi er gratis på alle hoteller.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig. Du velger da antall rom/pakkereiser øverst, og antall personer du ønsker på hvert rom.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass, sete i midtgangen eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Transport

Din transport kommer til å vente på deg på flyplassen med et TravelBird-skilt, et skilt med ditt navn eller ved en bestemt møteplass. Vennligst fyll inn ditt mobiltelefonnummer ved bestilling, slik at sjåføren kan komme kontakt med deg dersom nødvendig. Merk at i noen tilfeller, kan det forekomme ventetid på maks en time på flyplassen.

Pass-og visuminformasjon

Du får visum på ankomst i Laos mot en avgift på ca. 35-40 USD (ta med deg USD for dette). Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_laos/id2424428/#innreise for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Vennligst påse at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder etter innreisedato. Kontakt landets offisielle sider i Norge for mer informasjon: Kambodsja: https://www.evisa.gov.kh/?lang=Nor Laos (nærmeste ambassade er i Sverige): http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/about-visa

Helse- og vaksineinformasjon

Det kan være påkrevd med vaksinering mot hepatitt A før du reiser til Sørøst-Asia. Vennligst se Folkehelseinstituttets sider (link: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239) for oppdatert informasjon og helseråd før du drar.

Betaling

Myntenheten er Lao Kip. 1000 KIP er ca. 1.05 NOK. Du kan ta ut penger med VISA eller Mastercard i minibanker i de større byene eller turiststeder. Det er ikke vanlig å betale med kredittkort i restauranter og butikker, ha derfor alltid med deg kontanter. Ta med deg litt USD. Du betaler ditt visum på ankomst med amerikanske dollar. Det er dyrere å betale med annen valuta enn USD for visumet ditt.

Vær og temperaturer

Det er stor variasjoner i vær og temperaturer fra nord til sør. I nord i Luang Prabang er det kjøligere enn steder lenger sør som Vientiane og de 4000 øyer. Fra november til mars er det behagelige temperaturer i store deler av Laos, med unntak av i fjellene hvor det kan være litt kjølig. Juli og august er litt våtere og kan ha høye temperaturer mange steder. April&Juni er svært varm og kan bli opptil 40 °C flere steder. Sept&Okt er varmt og fuktig.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn korrekte personopplysninger (som er identiske med ditt gyldige pass) når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det kunne medføre ekstra kostnader fra flyselskapet.