Vi beklager, men dette tilbudet er utløpt.

 • Fly inkludert
 • Overnatting inkludert
 • Aktivitet inkludert

Ferie i Vilnius med guidet tur om Sovjet

 • Storbyferie
 • Vilnius
pris fra kr 1 929
 • per person fra
 • basert på 2 voksne
Dette er kanskje interessant
Dette var tilbudet

Bli med inn i Vilnius' spennende historie! Bo 2, 3, 4 eller 5 netter med frokost på Artagonist Art Hotel og fly fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Ålesund eller Harstad. Inkl. et Vilnius City Pass og en guidet utflukt med mat- og ølsmaking i Sovjet-stil. Pris er p.p. i rom for 2.

Bli med på en reise tilbake i tid på storbyferie i Vilnius! Litauens hovedstad har alt du ønsker deg for en vellykket bytur! En sjarmerende gamleby, god mat, rimelig øl og shopping! På dag to av reisen din tar en lokalkjent guide deg med til et tradisjonelt marked, KGBs hovedkvarter, en restaurant i sovjetisk stil, og forteller deg samtidig spennende historier fra byens tid under Sovjetunionen. Beundre den klassiske arkitekturen, smak sovjetiske delikatesser og deilige, gylne dråper fra ølglasset. Dette er perfekt for historieelskeren som ønsker seg en inspirerende storbyferie, og lære om landets fascinerende historie.

Tilbudet inkluderer:
 • 2, 3, 4 eller 5 netter i dobbeltrom på Artagonist Hotel
 • Frokost hver morgen
 • Fly t/r Vilnius fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Ålesund eller Harstad
 • Vilnius City Pass
 • Guidet tur med Sovjetunionen som tema
Storbyferie til Vilnius

Lituauens historiske hovedstad har vært bebodd i mange tusen år, før den ble kronet til hovedstad i 1323 da hertugen Gediminas steg ned fra hesten sin og byttet bosted fra Trakai til Vilnius. Historiens vingesus finner du igjen i hele byens atmosfære, med arkitektur fra alle tidsepoker, interessante muséer, historiske torg og tradisjonsrike kultur. I tillegg til spennende historie og kulturopplevelser får du også med deg alt det andre som tilhører en storbyferie i et baltisk land; rimelig shopping, og et mangfold av restauranter, kaféer og barer. Nyt lunsjen i en bypark, opplev den livlige atmosfæren eller sett av tid til en konsert eller en festival. En minipause i Vilnius skal nytes!

Artagonist hotel

 • Hotel
 • Vilnius, Litauen
Hotel inside

Kunsteriske Artagonist Art Hotel er et 4-stjerners hotell som ligger perfekt til i en autentisk 15. århundres bygning, midt i Vilnius vakre gamleby. Hotellets resepsjon, restaurant og bar er innredet med malerier, kunstinstallasjoner og skulpturer. Hotellets bar tilbyr en nydelig utsikt over den anerkjente Pilies-gaten. Resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet. Hotellet ligger en 3-minutters spasertur fra rådhusplassen, St. John Church og Cathedral Square. Fra flyplassen er det 7 km til hotellet, og 3 km fra sentralstasjonen. Buss 88 går til gamlebyen og det går tog til sentralstasjonen. Det er også rimelig og enkelt å ta en taxi.

 • +5
Les mer
room

Klassisk dobbeltrom

Rommene er innredet med håndlagde kunstverk av litauiske kunstnere. Hotellets rom tilbyr også klimaanlegg, gratis Wi-Fi og satellitt-TV, samt eget bad.

Tips til reisen din!

Dette tilbudet inkluderer et Vilnius City Pass, som er gyldig i 24 timer fra første gang det aktiveres. Kom deg enkelt til byens flotteste høydepunkter og museer. Du får også rabatter på blant annet sykkelutleie og en rekke kafeer og restauranter. I tillegg til de mange kjente severdighetene, ta en titt på våre tips her:

 • Restaurant Neringa: Gå innom byens eldste restaurant fra 1959, der det serveres litauiske retter i tradisjonell stil. Det hyggelige lokalet er innredet med mosaikk, veggmalerier og har også en fontene.
 • Bernardine Park: Slå deg ned i byparken Bernardine, kun en 10 min spasertur fra hotellet. Nyt solen og folkelivet ved en av de to kaféene med uteservering. Elven Vilnia renner igjennom byen, og omgir seg med fine hager, og utendørs sjakkbrett hvis du vil underholde deg selv med et slag sjakk.
Den inkluderte utflukten

Få et innblikk i livet i Vilnius under Sovjetunionen på denne turen, som tar deg med på et dypdykk inn i de utrolige og forunderlige historiene som ikke bør glemmes fra denne spesielle tiden. Besøk et lokalt marked, smak retter fra Sovjet-perioden, se Sovjet arkitektur og lær hvorfor unionen kollapset. Dette er perfekt for historieelskeren som vil bli med på en reise tilbake til en tid fylt med intriger og kampen mot frihet fra Stalins regime.

Turen starter ved Town Hall, og din lokal guide tar deg med til Det jødiske kvartalet og besøk det lokale markedet, hvor ikke mye har forandret seg. Her smaker du en litauiske spesialiteter. Videre går turen videre til huset til den tidligere jernbanearbeiderunionen som i dag er en skatepark og nattklubb med moderne kunst. Etter flere interessante steder unikt for den sovjetiske perioden går turen videre til en sovjet-inspirert restaurant med delikatesser som bakverk med kjøtt og løk, suppe og et godt glass øl på siden. Du besøker også TV-tårnet og Litauens mest populære pub for noen gylne dråper, før siste stopp ender opp ved KGBs tidligere hovedkvarter, som nå er et museum.

Inkluderer: En lokal, engelsktalende guide, mat- og snacksmaking underveis og ett glass øl.
Ekskluderer: Mat og drikke utenom turen (øl og vin er tilgjengelig), inngang til KGB-muséet (4 EUR), billett til offentlig transport (1 EUR per person) og tips til guiden.

Oppmøte: Vilnius City Hall, ved siden av turistinformasjonen
Avreise: 14:00
Avreise: 3 timer
Turens sluttpunkt: Gedimino Avenue, Lukiškių Square, ved siden av KGB Muséet

calendar illustration
Se priser og tilgjengelighet for dette tilbudet
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Eventuell turistskatt
 • Transport t/r mellom flyplass og hotell (arrangeres på egen hånd)
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

En pakkereise er kombinasjonen av reisetjenester, og går inn under EU-direktivet 2015/2302. Derfor er du beskyttet av EU-rettigheter som gjelder for pakkereiser. TravelBird B.V. er fullt ansvarlig for korrekt utførelse av pakken som helhet. Vilkår og betingelser for TravelBird (A) gjelder for denne bestillingen. Se artikkel 11 i de ytterligere reisevilkårene for våre avbestillingsregler. I tillegg har TravelBird B.V., som påbudt i henhold til loven, en ordning om å refundere betalinger og, der transport er inkludert i pakken, sikre repatriering i tilfelle det blir insolvent. Mer informasjon om rettigheter under Directive (EU) 2015/2302 , som finnes i vedlegg I del A.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for hotellet.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn per rom.

Barnerabatt

Barn 0-1 år bor gratis på hotellet.
Barn får en rabatt på hotelloppholdet og kan overnatte i ekstraseng. Barnerabatt gjelder kun med 2 fullt betalende voksne for hotellet, flybilletten kommer i tillegg.

Rullestolbrukere

Hotellet har 1 rom tilrettelagt for rullestolbrukere, kontakt kundeservice for å sjekke tilgjengelighet.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

WiFi er tilgjengelig i allmenne rom mot betaling.

Fasiliteter

Restaurant
Bar

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass, sete i midtgangen eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn personopplysninger, som er identiske med ditt gyldige pass, når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det medføre ekstra kostnader.

Beliggenhet

Hotellet ligger i gamlebyen av Vilnius, bare en 3-minutters spasertur fra rådhusplassen, St. John Church og Cathedral Square. Fra flyplassen er det 7 km til hotellet, og 3 km fra sentralstasjonen. Buss 88 går til gamlebyen og det går tog til sentralstasjonen. Det er også rimelig og enkelt å ta en taxi.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret