• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

En uforglemmelig reise i Nepal

 • Rundreise
 • 12, 13, 16 eller 17 netter
 • Nepal
pris fra kr 16 269
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Opplev magiske Nepal på en rundreise på 15 netter med frokost hver morgen + 3 dager med helpensjon, utflukt med guide, transport og fly!

I en vakker symfoni av snøkledde fjelltopper, tradisjonelle landsbyer, speilblanke innsjøer, grønne daler og regnskog, ligger Nepal ved føttene av Himalaya. Bli kjent med den fortryllende kulturen, hør de mytiske legendene, og kom i harmoni i naturskjønne omgivelser. Nepal er perfekt for deg som vil oppleve noe helt nytt og eventyreren kan legge ut på en fjelltur opp i Himalayas fantastiske fjellandskap! La deg fortrylle av Nepals magi - bli med på en eventyrlig rundreise fra Kathmandu til Chitwan, Pokhara og Himalaya!

Tilbudet inkluderer:
 • 5 netter i Yatri Suites and Spa i Kathmandu med frokost
 • 2 netter i Hotel Seven Star i Chitwan med helpensjon
 • 1 natt i Sayka Guest House i Lumbini med helpensjon
 • 3 netter på Hotel Crystal Palace i Pokhara med frokost
 • Fly t/r Kathmandu (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
 • Ved 15 netters rundreise: Mulighet for Annapurna vandring med 4 netter i hytter
 • 6 utflukter inkl. engelsktalende guide og inngangspenger (dagstur Kathmandu, dagstur Patan & Bhaktapur, aktiviteter (jeepsafari, hike, kanotur) i Chitwan National Park, dagstur Pokhara, soloppgang Sarangkot (kun ved 11 netter)
 • All transport
Ytterligere tilvalg
 • Matlagingskurs
 • Everest Mountain med fly
 • Paragliding i Pokhara
 • Fly fra Kathmandu til Chitwan og Pokhara til Kathmandu + flyplasstransport
Fortrtryllende Nepal

Nepal ligger i Himalaya, mellom India og Kina, og er etter Tibet det høyest beliggende landet i verden, med det majestetiske Mount Everest som det høyeste punktet. Takket være Himalaya er dette et av de mest populære stedene for fjellklatrere, men også naturelskere forelsker seg i dalene, speilblanke innsjøer og spektakulære landskap.
Du starter i hovedstaden Kathmandu, hele 1400 meter over havet, og reiser videre gjennom nasjonalparken og verdensarvområdet Chitwan som er berømt for sin mangfoldige flora og fauna. Her bor indisk pansarnesehorn, tiger og leopard. Du besøker flere autentiske landsbyer i Himalayas fjell og kan også velge en 4 netters ekstra fjelltur (da velger du 15 netter ved bestilling).

Under finner du reisebeskrivelsen for 11 og 15 netters rundreise. 15 netters rundreisen inkluderer ekstra 4 netter med Annapurna vandring på slutten av reisen!

 1. Dag 1 - 3: Kathmandu

  Dag 1: Ankomst til Kathmandu
  Velkommen til hovedstaden i Nepal! På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som tar deg med til ditt første hotell. Resten av dagen kan du bli kjent med denne fargerike byen med alle sine spennende dufter, særegne kultur og religion! I hektiske Kathmandu overnatter du de tre første nettene på dette spennende eventyret!

  Dag 2: Dagstur i Kathmandu
  Etter frokost tar guiden din deg med på en guidet tur i fantastiske Kathmandu. Byen ligger i en dal på elven Vishnumati og er kjent på grunn av sine mange templer og palasser. Under utflukten beundrer du byens høydepunkter som apetempelet (på toppen av en bakke), Durbar Square (et av de 3 kongelige torgene i
  Kathmandu), den store stupaen og tempelet Pashupatinath, et av Shivas viktigste templer. På slutten av dagen blir du tatt med tilbake til hotellet. Eventuelt kan du legge til den imponerende utflukten som tar deg med på en times flytur over de fantastiske omgivelsene.

  Dag 3: Dagsutflukt til Patan og Bhaktapur
  Etter å ha blitt kjent med hovedstaden reiser du i dag på en dagsutflukt til Bhaktapur og Patan, de tidligere hovedstedene i Nepal. Begge stedene bærer på historiske og kulturelle skatter. I Bhaktapur ser du keramikere i aksjon og enorme statuer, gamle templer og hyggelige butikker. Patan, den tredje byen i Kathmandu-dalen, blir dagens siste stopp. Om kvelden overnatter du i Kathmandu.

  Room

  Yatri Suites & Spa

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i det hektiske Thameldistriktet ca, 2 km fra Durbar-torget og ca. 300 meter fra Garden of Dreams. Her har du tilgang på en bar, restaurant og gratis Wi-Fi, samt døgnåpen resepsjon og sauna (mot avgift). Sykkelleie er også mulig. Du bor i et dobbeltrom deluxe som er utrustet med aircondition, flatskjerm-TV og privat bad med morgenkåpe, tøfler og toalettprodukter.

  Les mer
 2. Dag 4 & 5: Chitwan National Park

  Dag 4: Kathmandu - Chitwan National Park
  På dag 4 forlater du Kathmandu og tar en tidlig buss til Chitwan National Park, Nepals første og mest populære nasjonalpark (ca.160 km, en reise på ca 6-7 timer). Underveis stopper du med et besøk til en tradisjonell Tharu-by, landsbyen Dev Ghat. Tharu er en av Nepals etniske grupper som bor i sør-Himalaya. Her flyter elvene Trishuli og Kali Gandaki sammen og utgjør en ny elv, Narayani. Hvert år kommer pilgrimmer til Makar Sankranti (midten av januar) hit for å ta et hellig bad sammen. På den guidete turen ser du utover elven, en bro, templer og andre monumenter. Om ettermiddagen reiser du med jeep gjennom Chitwan. Om kvelden kan du også se et tradisjonelt danseshow!

  Dag 5: Vandring gjennom Chitwan jungelen (en halv dag)
  På dag 5 våkner du opp til et jungeleventyr - oppdag nasjonalparkens unike dyrearter som indisk panzernesehorn, tiger, leopard, axishjort, gaur og sumpkrokodille. Morgenen begynner med en kanottur på elven Rapti før en spennende jungelvandring tar fart der du leter etter ville dyr. På ettermiddagen kan du lene deg tilbake og nyte de utrolige omgivelsene mens en jeep kjører deg rundt i nasjonalparken.

  Pool

  Hotel Seven Star

  • Hotel
  • Ratnanagar, Nepal
  Pool

  Velkommen til et hyggelig hotell kun 500 meter fra elven Rapti og Chitwan National Park. Her bor du behagelig med utendørs svømmebasseng, gratis WiFi, treningsrom, restaurant og romservice. Ditt dobbeltrom har aircondition, kabel-TV, sittedel og privat bad med bad og toalettartikler. Under oppholdet ditt er helpensjon inkludert.

  Les mer
 3. Dag 6: Lumbini - Buddhas fødested

  Lumbini er et veldig spesielt sted for buddhismen ettersom det er stedet der dronning Mayadevi sies å ha født Siddhartha Gautama, som senere ble Buddha. Reisen fra Chitwan til Lumbini tar ca 4-5 timer og går gjennom Terais fengslende sletter. Fremme i Lumbini kommer du til å kjenne på den fredlige og hellige atmosfæren som preger området, og overalt ser du buddhistiske pilgrimer fra hele verden. Du kommer til å få lære deg alt som byens historie og hellige betydning under den guidete sightseeingen. Natten tilbringes på et hyggelig gjestehus.

  garden

  Sakya Guest House eller lignende

  • Hotel
  • Lumbini Sanskritik, Nepal
  garden

  Dette enkle gjestehuset tilbyr et rolig opphold ikke langt fra tempelet Maya Devi (ca 750 meter unna). Hagen er et vidunderlig sted å koble av i, og her finner du også et frokostrom, en salong og resepsjon med enkel innredning.

  Les mer
 4. Dag 7 - 9: Pokhara

  På dag 7 er det på tide å reise til en populær destinasjon i Himalaya, Nepals nest største by, Pokhara. Når du får øye på den fortrollende vakre sjøen kommer du til å forstå hvorfor dette stedet har lokket besøkere så lenge. Etter innsjekking på hotellet har du kvelden fri til å bli kjent med byen på egen hånd og for eksempel gå på et kulinarisk eventyr og smake på de lokale delikatessene.

  Dag 8 begynner med en guidet rundtur i Pokhara der du blant annet besøker den tibetanske flyktningleiren, Bindebasini-tempelet, et grønnsaksmarked, International Mountain Museum, Davidsfallene og Gupteshowergrottene.

  Dag 9: Har du bestilt en standardrundreise på 11 netter? Da blir du en ekstra dag i Pokhara og dag 9 byr på en morsom utflukt som starter veldig tidlig for at du skal få se solen gå opp over det mektige fjellspasset Sarangkot. Deretter drar du tilbake til hotellet for frokost før det er på tide for neste utflukt til World Peace Pagoda og en vandring rundt sjøen i Phewameer som tar ca en time.

  Outside

  Hotel Crystal Palace eller lignende

  • Hotel
  • Pokhara, Nepal
  Outside

  Hotel Crystal Palace er et fredelig hotell med utsikt over Phewameer og fjellene. Hotellet har 28 enkle rom, en døgnåpen resepsjon, et spa og en restaurant. På taket finner du en terrasse med panoramautsikt. Alle rom er utrustet med aircondition, TV, balkong, privat bad og gratis WiFi.

  Les mer
 5. Dag 10 & 11: Kathmandu

  På dag 10 går reisen tilbake til Kathmandu med et kort stopp i Bandipur. Totalt tar reisen ca åtte timer, og du bor deretter ytterligere to netter på samme hotell som du gjorde i begynnelsen. Pass på å få med deg det siste av hva Nepals livlige hovedstad har å tilby! Dag 12 er det på tide å dra hjem igjen.

  Resten av denne reiseoversikten beskriver en forlenget rundreise på 15 netter.

  Room

  Yatri Suites & Spa eller lignende

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i det hektiske Thameldistriktet ca, 2 km fra Durbar-torget og ca. 300 meter fra Garden of Dreams. Her har du tilgang på en bar, restaurant og gratis Wi-Fi, samt døgnåpen resepsjon og sauna (mot avgift). Sykkelleie er også mulig. Du bor i et dobbeltrom deluxe som er utrustet med aircondition, flatskjerm-TV og privat bad med morgenkåpe, tøfler og toalettprodukter.

  Les mer
 6. Dag 12 - 15: Rundreisen på 15 netter: Annapurna vandring

  OBS: Bestiller du rundreisen på 15 netter? Da ser din reise fra dag 9 ut som følgende:

  Dag 9: Pokhara - NayaPul - Ulleri (5-6 timers vandring)
  La bagasjen du ikke vil ta med deg på tur igjen på hotellet og pakk en sekk på maks 9 kg (18kg for 2 personer) fordi etter frokosten starter ditt eventyr i Himalaya-fjellene allerede kl. 08:00 til avreisepunktet NayaPul. Rundt kl. 10:00 begynner dagens fottur via Tikhedunga til Ulleri. Underveis gjøres det et lunsjstopp ved Hile. Med en gang du ankommer overnatter du i en fjellhytte. En unik erfaring!

  Dag 10: Ulleri - Ghorepani (4-5 timers vandring)
  I dag går turen langs Ghorepani, som du når om ettermiddagen. Underveis har du en vakker utsikt over de snøkledde fjelltoppene av Machhapuchhre (6997m), Huinchuli (6441m) og Annapurna (7219 m) og du kan bli kjent med lokalbefolkningen. Via verdens største rhododendron-skog vandrer du til den første fjellhytta i
  Ghorepani, hvor du skal overnatte.

  Dag 11: Ghorepani - Tadapani (6-7 timers vandring)
  I dag står det klatring på programmet til Poon Hill (3210 m). En utflukt som belønner deg takket være den fenomenale utsikten over Annapurna. Soloppgangen som du her beundrer er utvilsomt et høydepunkt på reisen din! Etter en nydelig soloppgang går turen tilbake til Ghorepani for frokost. Videre går du - gjennom vakker bambusskog, langs fossefall, grønne daler og vakker utsikt - til Tadapani (2650 m), hvor du overnatter i en fjellhytte.

  Dag 12: Tadapani - Tolka (7-8 timers vandring)
  I dag går du igjennom jungel og landsbyer. Du kommer til den skjønne landsbyen Ghanduk, hvor du stopper for lunsj, før du vandrer videre til Tolka via landsbyen Landruk. Nyt utsikten, de grønne bakkene og lokale landsbyer. I Tolka overnatter du for siste gang i en fjellhytte.

  Dag 13: Tolka - Pokhara via den australske leiren (5-6 timers vandring)
  Etter frokost drar du via den australske baseleiren tilbake til Pokhara. Hvil øynene på den spektakulære utsikten over omgivelsene. Du reiser til Kande, hvor din sjåfør tar deg med til hotellet i Pokhara (ca. 45 min kjøretur).

  Dag 14: Pokhara til Kathmandu
  Om morgenen tas du med til busstasjonen i Pokhara, hvor en turistbuss tar deg med til hovedstaden Kathmandu. Underveis stopper du for en kaffe- og/eller lunsjpause (ikke inkludert). På slutten av ettermiddagen når du Kathmandu og sjekker inn på hotellet hvor du også tilbragte de første to nettene.

  Dag 15: Kathmandu
  Denne dagen er du fri til å gjøre hva du vil. Reis for eksempel innom Thamel eller besøk et av templene i omgivelsene. Eller vil du oppleve mer av den nepalske kulturen? Da kan du legge til et 3-timers matlagingskurs (mot ekstra avgift) der du lærer nepalske retter å imponere familie og venner med vel hjemme i Norge!

  Dag 16: Tilbake til Norge
  Alle eventyr tar slutt! På dag 16 tas du med på flyplassen og reiser hjem med fantastiske minner på minnebrikken!

  Fjellhyttene

  • Experience
  • Lumle, Nepal

  Under oppholdet ditt kommer du til å bo på ulike hytter som tilhører de basestasjonene du passerer langs veien. Hyttene er veldig enkle med grunnleggende komfort. Du bor i et privat rom som er innredet med to senger, dusjene er felles og avgift kan forekomme. Du kan kjøpe middag eller ta med mat og lage det selv på stedet.

  Les mer
Tilvalg på reisen

Du kan legge til følgende turer ved bestilling:

 • Workshop i nepalsk matlagning (dag 11): Lær deg å lage tradisjonelle 'Dahl Bat' med råvarer fra markedet sammen med en lokal familie.
 • Paragliding (dag 8): Sett utfor de snøkledde fjelltoppene i Pokhara med fallskjerm. På 20 minutter får du nyte utsikten over det fantastiske landskapet.
 • Fly over Mount Everest (dag 2, 3 eller 11, avhengig av været): ha verdens tak under dine føtter på en nydelig flytur over Himalaya.
 • Transportoppgradering: Oppgrader reisen fra Kathmandu til Chitwan og Pokhara til Kathmandu fra buss til fly inkl. flyplasstransport.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Visumavgift
 • Ikke nevnte utflukter
 • Tips til guide og sherpa
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler et tillegg for reisen, se endelig sum på bestillingssiden.

Når du bestiller reisen på 15 netter, kan du kun ha med deg 9 kg (resten lar du ligge på Hotel View Point)

Romkapasitet

Maks 2 personer per rom.

Barnerabatt

Det gis dessverre ingen barnerabatt med dette tilbudet.

Reisegruppe

I denne pakkereisen er det ikke et minimum eller maksimum antall reisende. Det vil si at det er mulighet for at du kommer til å reise alene, dersom du har bestilt reise for en person. Gruppen består av maks 6 personer. Utflukter nevnt i programmet vil finne sted uansett hvor mange deltakere det er på reisen.

Internett

Alle hoteller hoteller har WiFi, men det kan ikke garanteres i vandringshyttene.

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Visum- og passinformasjon

Nordmenn trenger visum for å reise til Nepal. Passet ditt må være gyldig i 6 mnd ved utreise fra Nepal. Vennligst se Regjeringens hjemmesider for oppdatert informasjon om visum på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_nepal/id2416354/#innreise

Helse- og vaksineinformasjon

Vennligst sjekk Folkehelseinstituttets hjemmeside for informasjon om vaksiner. https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

Valuta og betaling

Valutaen er nepalsk rupee. Du kan ta ut kontanter i minibanker i Kathmandu og Pokhara med American Express, Mastercard og Visa. Kredittkort kan også i stadig større grad brukes i butikker og på større restauranter og hoteller, men i de fleste tilfeller er det beste å ha med kontanter.

Forbehold om endringer

Vi tar forbehold om endring av reiserute og reisens forløp grunnet uforutsette hendelser utenfor vår kontroll.

Annapurna trekking

Vil du bestille reisen for 15 netter med Annapurna vandring? Vær oppmerksom på følgende:
- Utflukten er anbefalt for deg som er i generelt god form og kan være med på dagstur på opptil 7 timer
- Du bor på enkle turisthytter med basiskomfort og fellesdusjer
- Inkludert: profesjonell guide under utflukten, 1 sherpa som kan bære maks 18 kg bagasje fordelt på 2 personer, maks 9 kg per person, transport og overnatting.
- Måltider er ikke inkludert i utflukten, men alle hyttene serverer enkel mat mot en ekstra avgift.
- Hvis du reiser alene, får du med deg en sherpa, som maks kan bære 7 kg bagasje.
- Resten av bagasjen din lar du være på hotellet i Pokhara
- Viktig å ta med: klær og sko som er tilpasset alle typer vær og sko, en ryggsekk, solbriller, hodelykt og førstehjelpsutstyr.

Fjellhyttene

Fjellhyttene har grunnleggende fasiliteter. Du bor i et rom med to enkeltsenger og bruker et fellesbad. I alle hyttene serveres det nepalske måltider og drikke mot en ekstra avgift.

Transport

Din transport deles med maks 12 personer.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret