• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert

Karibisk cruise: Cuba, Cayman og Jamaica

Cruise 14 netter Cuba

per person fra kr 21 489
basert på 2 personer

Reis på Karibiens bølger og opplev Cuba, Cayman Islands og Jamaica med 13 netter på hoteller og cruise. Inkl. diverse måltider, tur i en klassisk cubansk bil, fly t/r fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand og mer! Pris er p.p. i rom for 2.

Begi deg ut på et karibisk cruise til noen av verdens vakreste steder! Nyt den sjarmerende atmosfæren i fargerike Havanna, besøk Karibiens beste strand på Cayman Islands, og la deg fortrylle av reggaerytmer og øylivet på Jamaica. På cruiset nyter du livets late dager i svømmebassenget eller på takterrassen i solen, føler deg som en adelig på kapteinens gallaaften og skjemmer deg bort med underholdning ombord. Bli med på en uforglemmelig ferie i Karibien!

Tilbudet inkluderer:
 • Dagstur til Cayman Islands på dag 6
 • Dagstur til Jamaica på dag 7
 • Halvdagstur til Santiago de Cuba på dag 8
 • 3 netter på Hotel ROC Presidente i Havana med frokost hver morgen + 1x middag på ankomstdagen
 • 7 netter ombord på MS Berlin med helpensjon (innsidelugar har den rimeligste prisen)
 • 3 netter på Hotel Naviti Varadero i Varadero med all-inclusive
 • Fly t/r Havanna fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim eller Kristiansand
 • Klassisk oldtimertour i Havanna med sjåfør
 • Gallaaften: 'Captain's cocktail
 • Bruk av sauna, basseng, treningsstudio, solsenger og rekke andre fasiliteter ombord
 • Transport mellom flyplass og hotell + mellom hotell og cruiseterminal
Ytterligere tilvalg
 • Pinar del Rio, Vinales Valles (fra Havanna)
 • Matanzas & Yumuri Valley
 • "Mineralvann"- pakken for lunsj og måltider
 • "Vin & Øl"-pakke for lunsj og måltider
 • All-inclusive drikkepakke 10:00 - 02:00
 • Matanzas & Yumuri Valley fra Varadero
På eventyr i Karibien

Få med deg noen av Karibiens vakreste øyer på dette cruiset! Du starter i Cubas livlige hovedstad, Havanna, hvor du har god tid til å bli kjent med byens historiske kjerne, kultur og folkeliv. Etter 3 netter stiger du ombord på cruiseskipet MS Berlin, som vil være ditt hjem i de 7 neste nettene. Du seiler i det karibiske hav, og skal tilbringe en dagsutflukt på vakre Cayman Islands og en dag på spennende Jamaica, en halv dag i kulturbyen Santiago de Cuba, før reisen går videre tilbake til Havanna igjen. Reisen avsluttes på en luksuriøs resort i vakre Varadero, hvor du vil tilbringe dine tre siste netter med all-inclusive. Se under for en komplett reiserute, dag for dag:

Merk at innsidelugar er det rimeligste valget, kontakt kundeservice dersom du ønsker hjelp med bestilling.

 1. Dag 1 - 4: Havanna - cubanske rytmer!

  Velkommen til Cuba og fargerike Havanna, hvor latinske rytmer spiller opp til sang og dans, den lidenskapelige lokalbefolkningen vrikker hoftene på salsabarer, og pastellfargede kolonialhus fargelegger de idylliske gatene!

  Dag 1: Du lander i den kubanske hovedstaden, Havanna, og blir møtt på flyplassen av en sjåfør. Sammen med en gruppe andre reisende blir du tatt med til det flotte hotellet, der en smakfull middag og en hyggelig cubansk kveld venter dere.

  Dag 2: Etter frokost blir det et kort informasjonsmøte om turen, etterfulgt av en kjøretur i en ekte cubansk "oldtimer" bil, som tar deg gjennom sentrum av Havanna. I de neste 45 minuttene vil sjåføren vise deg byens høydepunkter. Resten av dagen kan du bruke på å slappe av ved hotellets flotte bassengområde, utforske mer av det historiske sentrumet, eller bade på cubanske strender.

  Dag 3: Har du bestilt en av de valgfrie turene, setter du idag kurs mot Viñales-dalen. Det praktfulle landestykket av Cuba er hjem til kaffeplantasjer, sukkerrør og tobakkplantasjer. Et absolutt must for de som ønsker å lære om livet i den cubanske landsbygda og gleder seg over autentisk natur og kulturopplevelser. Har du valgt å bruke dagen i Havanna på egenhånd, kan du leve deg inn i de livlige rytmene av den kubanske storbyen. Dans deg inn i en av verdens mest kontrastrike og unike byer.

  Dag 4: Etter frokost kan du fortsette å ta pulsen på Havanna, før du blir fraktet til cruiseterminalen med privat transport kl. 16:00 på ettermiddagen. Nå stiger du ombord på luksuriøse MS Berlin, som ved midnatt setter seil mot Mexico!

  pool

  ROC Presidente Havana

  Hotel Havana, Cuba

  Du bor på hotellet ROC Presidente Havana, som ligger sentralt i Havana, ca 2 km fra havet og ca 10 km fra gamlebyen. Hotellet har et utendørsbasseng, hvor du kan nyte det karibiske klimaet og en restaurant hvor du nyter en god frokost. Du bor i et dobbeltrom som er utstyrt med klimaanlegg, TV og telefon, samt eget bad med dusj eller badekar.

  Les mer
 2. Dag 5: Seil i det karabiske hav!

  Dag 5: I dag seiler du på det azurblå, karibiske havet på vei mot drømmedestinasjoner som Cayman Islands og Jamaica! Du vil være ombord i drømmeskipet hele dagen. Her kan du hoppe i det forfriskende bassenget, få deg litt trim i det moderne treningstudioet, eller kanskje leie en bok fra det elegante biblioteket. Nyt boken fra en av solsengene på dekk, mens du puster inn den friske, tropiske sjøluften. Hold øynene oppe for søte delfiner som passerer forbi mens du sipper til en deilig cocktail på vei mot noen av verdens vakreste steder!

  restaurant

  MS Berlin

  Cruiseskip Havana, Cuba

  MS Berlin kan beskrives som et klassisk karibisk cruiseskip. Og har et mangfold av aktiviteter ombord. En solterrasse med svømmebasseng, badstue og treningsstudio ... Plenty av muligheter til å arbeide opp en svette! I tillegg har MS Berlin har også et bibliotek, hvor du kan leie filmer og bøker. Restauranten serverer deilige måltider og du slapper av med en drink i en av de koselige barene ombord. Mannskapet snakker engelsk, tysk og spansk. Velkommen ombord til et drømmecruise!

  Les mer
 3. Dag 6: Cayman Islands

  På dag 6 stiger du i land på Cayman Islands største øy Grand Cayman og hovedstaden George town, rett sør for Cuba. Disse øyene er kjent for sine vakre strender, sjarmerende stemning og krystallklare hav! Oppdag hvorfor denne øya er høyt elsket av både lokale, innflyttere og besøkende ved å utforske de fantastiske naturlige vidunderne både på land og til vanns. Besøk Nord-siden og Sister Islands for å utforske den frodige naturen med sitt tropiske fugleliv og eksotiske planter, før du vandrer til mystiske huler og skjulte strender. Elsker du å dykke eller snorkle er du kommet til paradis! Under overflaten kan du se legendariske skipsvrak, fargerike fisker og fascinerende skilpadder. Rett sør for George town ligger det som har vært kåret til Karibiens beste strand! Seven Mile Beach er en kritthvit korallstrand hvor du kan vandre 10 km med sand mellom tærne hvis du vil. De mange restaurantene langs stranden gjør dette et helt nydelig sted å nyte en paraplydrink. Du ankommer George town kl. 10 og reiser videre med skipet kl 18, der du tilbringer natten. Det går an å legge til diverse utflukter på cruiset, informasjon om dette får du på cruiset.

 4. Dag 7: Jamaica

  På dag 7 er det vakre Jamaica som ligger for tur! Tripp i land til rytmene av reggae, løp ned til stranden, finn deg et sete på en sjarmerende strandbar og ta en slurk av en rom og cola! Båten ankommer Montego Bay kl. 10 og du har dagen til å utforske området. Jamaicas nest største by er et herlig sted å tilbringe dagen for å oppleve ekte jamaicansk kultur, få en unik matopplevelse og se noen av landets mest populære strender. Skipet reiser videre på vei tilbake mot Cuba kl. 18.

 5. Dag 8: Santiago de Cuba

  Cruiset gjør et stopp på Cubas sørspiss, i byen Santiago de Cuba kl. 8. Dette er Cubas nest største by og regnes som kulturhovedstaden. I denne lidenskapelige og livlige atmosfæren ble flere musikksjangere født, fra salsa til son, og Don Facundo Bacardí la sitt første romdistilleri her. Med sin beliggenhet mellom Sierra Maestra og Det karibiske havs azurblå magi, ligger også en fargerik kolonialby som tiden har lagt sin elsk på. Føl historiens vingesus, nyt dans og musikk og avslutt besøket med en lett lunsj på en fortauskafé, før du forlater Santiago til fordel for skipet som vugger videre mot Havanna, kl. 12.

 6. Dag 9 & 10: Tilbake til Havanna

  Igjen er du tilbake i hovedstaden! Dag 9: Rundt kl 12:00 ankommer du havnen i Havanna. Her kan du velge å forbli ombord og nyte en siste dag med skipets flotte fasiliteter eller du kan velge å dykke tilbake til den fargerike hovedstaden for å utforske mer av denne flotte byen! Du bor 1 natt ombord i havnen i Havanna.

  Dag 10: Etter frokost rundt kl 08:00 takker du MS Berlin for fine maritime opplevelser, før du bli kjørt med privat transport til himmelske Varadero.

 7. Dag 11 - 14: Varadero

  Det idylliske bildet av hvite sandstrender, svaiende palmer og rolige cocktailer som serveres i kokosnøtter er faktisk en virkelighet i Varadero. Her, i dette paradiset, vil du tilbringe dine siste dager på Cuba. Her kan du dykke blant rike korallrev, utforske mystiske huler, spasere blant eksotisk natur og herlige gater. Oppholdet ditt i Varadero inkluderer i tillegg all-inclusive, så all mat og drikke vil bli servert på hotellet. All-inclusive inkluderer frokostbuffé, lunsjbuffé og middagsbuffé, samt mineralvann, lokal sprit, husets vin og husets øl.

  Hvis du har bestilt en ekstra valgfri utflukt, vil du på dag 12 dra på en spennende reise mot Mantanzas, hvor du får en smakebit av et autentisk Cuba. Du vil besøke den historiske byens flotte parker og tradisjonelle bedrifter. Deretter reiser du ut i naturen! Det blir et stopp på Montserrate Panorama Point. Deretter har du en halvtimes båttur i vente, etterfulgt av en cubansk lunsj med utsikt over spektakulære Yumurí Valley.

  På dag 14 vil du bli kjørt på flyplassen med solkysset hud og en koffert full av karibiske minner.

  gardens

  Hotel Naviti Varadero

  Hotel Varadero, Cuba

  Midt blant de hvite perlestrendene i Varadero, finner du denne fine resorten. Hotellet ligger langs vakre Hicacos Peninsula, her har du utallige vannsport aktiviteter og muligheter for å ha det gøy rett utenfor rommet ditt. Hotellet har i tillegg et fantastisk bassengområde, elegante rom og bad med aircondition, samt et utvalg av restauranter. Du nyter all-inclusive under oppholdet.

  Les mer
Helpensjon og valgfrie drikkepakker på cruiset

Reisen din inkluderer helpensjon på dekket med opptil 6 måltider daglig. Det begynner med middag på avreisedag og slutter med frokost ved ankomst i Havanna. Kaffe- og te etter lunsj og middag, samt i automater i restauranten. Gallaaften med kapteinen inkluderer en cocktail.

Du kan kjøpe til tre drikkepakker ved bestilling:

 • Soft Drinks drikkepakke: Inkluderer vann med kullsyre eller vanlig vann, brus, juicer til lunsj og middag.
 • Vin og øl drikkepakke: inkluderer husets rødvin, husets hvitvin, wine spritzer og fatøl til lunsj og middag.
 • All Inclusive drikkepakke: Inkluderer husets brennevin, husets rødvin, husets hvitvin, wine spritzer, husets champagne, Happy Hour cocktails, drinker blandet med husets sprit og ikke alkoholisk drikke, mineralvann, juice, kaffe og te.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Måltider som ikke er nevnt ovenfor
 • Drikke utenom kaffe og te ombord på skipet (du kan legge drikke til som ekstra tilvalg under bestillingsprosessen)
 • Visum
 • Driks (se ytterligere informasjon)
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Oppgradering til utvendig lugar

Oppgradering til Standard utvendig superior lugar er mulig ved henvendelse til kundeservice.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).
Merk at innsidelugar har den rimeligste prisen.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for reisen.

Romkapasitet

Maks 2 voksne per rom og lugar

Barnerabatt

Det gis dessverre ingen barnerabatt med dette tilbudet.

Rullestolbrukere

Reisen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kjæledyr

Kjæledyr er dessverre ikke tillatt.

Internett

Det finnes få steder WiFi er tilgjengelig på Cuba, noen steder kan WiFi kjøpes mot betaling.
Ombord på skipet kan WiFi kjøpes for ca € 0,30 per minutt, skipet har i tillegg et bibliotek med 4 datamaskiner.

Bestilling av flere rom

Dersom det er tilgjengelig ved bestilling, er det mulig å bestille flere rom samtidig.

Visum- og passinformasjon

Merk at du må ha visum for å besøke Cuba. Vennligst se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ for oppdatert informasjon om visumregler, inkludert priser og når du trenger et visum. Kontakt landets ambassade i Norge for mer informasjon: http://www.embacuba.no

Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Cayman Islands.
Nordmenn trenger ikke visum for innreise til Jamaica.

MERK: Etter cruiset, trenger du et returvisum (Cuba turistkort) til Cuba for å bli sluppet inn. Dette turistkortet kan kjøpes ombord på cruiseskipet for rundt € 25, - P.P. Disse kostnadene ansees som personlige kostnader.

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter ankomst i Cuba. For oppdatert informasjon om reisedokumenter, anbefaler vi deg å besøke staten og ambassadens nettside.

Helse- og vaksineinformasjon

Se regjeringens hjemmeside for mer informasjon om innreise og helse.

Flyinformasjon

Merk at oppførte flytider kan forandres på et senere tidspunkt grunnet endringer fra flyselskapet. I slike tilfeller blir kunden informert om endringene i god tid før avreise, så langt det lar seg gjøre.
All informasjon om flyturen, inkludert flyavganger og innsjekking på flyplassen sendes til deg per e-post minst én uke før avgang. Skulle du ha spesielle behov som mer benplass eller lignende, vennligst se flyselskapets hjemmesider for å endre bestillingen din.

Personopplysninger

Vennligst merk at du må fylle inn personopplysninger innen 24 timer etter din bestilling. Dersom opplysninger ikke gis oss innen denne tiden, vil bestillingen kunne bli kansellert. Husk å fylle inn personopplysninger, som er identiske med ditt gyldige pass, når du bestiller. Endres denne informasjonen vil det medføre ekstra kostnader.

Valuta og betaling

Cuba har to forskjellige valutaer, CUC og den cubanske pesos. Turister kan bare bruke CUC. Du kan utveksle kroner og euro for CUC på flyplassen og i banken

MERK: Merk at på Cuba kan du bare ta ut penger med kredittkort som Visa eller Mastercard.

Ombord på cruiseskip er valutaen EUR. Du kan også betale med kredittkort (VISA, Mastercard eller American Express)

Transport

Din transport kommer til å vente på deg på flyplassen med et TravelBird-skilt, et skilt med ditt navn eller ved en bestemt møteplass. Vennligst fyll inn ditt mobiltelefonnummer ved bestilling, slik at sjåføren kan komme kontakt med deg dersom nødvendig. Merk at i noen tilfeller, kan det forekomme ventetid på maks en time på flyplassen.

Flyplasstransport skjer i form av gruppe overføringer
Til og fra cruiseskip overføringer er privat transport
Turen med vintage bil i Havana er privat

Tips

Daglig driks på € 7, - settes automatisk på regningen din ombord på skipet, men du har muligheten til å avbryte tipsen, øke eller redusere det, hvis ønskelig.