• Fly inkludert
 • Overnatting inkludert
 • Bileie inkludert

Rundreise: Skottlands kulturskatter

 • Rundreise
 • 7 eller 9 netter
 • Storbritannia
pris fra kr 6 139
 • per person fra
 • basert på 2 personer

Oppdag dette hemmelighetsfulle landet i leiebil! Inkl. 7 eller 9 netter i 5 eller 6 B&B, frokost og fly t/r og leiebil.

Få land er like stolte av sin kultur, historie, natur og folkesjel som Skottland! Med spennende legender, en historie full av intriger og tradisjoner som går langt tilbake i tid er skotsk kultur helt unik. Med egen leiebil lar du deg bergta av ruvende klipper og fortryllende fjellandskap, speilblanke innsjøer, koselige landsbyer og sjarmerende Glasgow og Edinburgh. Lær om de fascinerende historiene i landet hvor menn danser i skjørt, gyllen whiskey vugger i glasset og eventyrlige slott åpner sine dører for deg!

Tilbudet inkluderer:
 • 1 eller 2 netter i Bamflatt Farm B&B eller liknende ved Glasgow
 • (Ved rundreisen på 9 netter): 1 natt i Fascadail House B&B eller liknende ved Inveraray
 • 1 eller 2 netter in Balcarres B&B eller liknende ved Fort William
 • 1 eller 2 netter in An-Sealgair B&B eller liknende ved Inverness
 • 1 natt i Pitcullen Guest House B&B eller liknende ved Perth og Pitlochry
 • 2 netter i Lumsdaine House B&B eller liknende ved Edinburgh
 • Frokost hver dag
 • Besøk til whiskydistilleriet Blair Athol Distillery i Pitlochry
 • Leiebil under hele oppholdet
 • Fly t/r Edinburgh (se tilgjengelige flyplasser i kalenderen)
Rundreise: velg 7 eller 9 netter

Sett deg i bilen og ta inn alt det vakre Skottland har å by på! Ruten begynner i Glasgow og ender opp i Edinburgh. Velg mellom et eventyr på 7 eller 9 netter. Reiseruten under beskriver rundreisen på 9 netter, men ruten som er aktuell for reisen på 7 netter står også beskrevet. Bestiller du reisen på 7 netter bor du 2 netter i Glasgow-regionen, 1 natt i Fort William-regionene, 1 natt i Inverness-regionen (Loch Ness), 1 natt i Perth/Pitlochry- regionen og 2 netter i Edinburghs omgivelser.

Merk at overnattingsstedene under er eksempler på hvor du kommer til å overnatte, og du bor i omgivelsene av de oppgitte byene eller landsbyene, opptil 40 km unna. Etter bestillingen mottar du en oversikt over overnattingsstedene.

 1. Dag 1: Glasgow og omgivelsene

  Sett deg i leiebilen du henter ved ankomst i Edinburgh og sett kursen mot din første koselige bed&breakfast i området rundt Glasgow, Skottlands største by! Denne sjarmerende kulturbyen er en naturlig start på rundreisen din, og du velger selv om du ønsker å tilbringe 1 eller 2 netter her. I Glasgow må du ikke glipp av Kelvingrove Park og det tilhørende museet, som med sin utrolige arkitektur kan minne om et eventyrslott! Se det røde kalkstensslottet og den vakre kontrasten til en blå himmel. Muséet har verker av både Picasso, Monet, Boticelli, Rembrandt og Van Gogh. Vandre i de livlige gatene Ashton Lane og Byres Road mot byens botaniske hage, hvor du finner victorianske drivhus med interessante blomster og planter. Hagen er perfekt for en tradisjonell Afternoon Tea, bare sett deg ned i tehuset mellom drivhusene.

  På dag 2 kjører du til neste destinasjon: Loch Lomond & The Trossachs National Park, hvor du overnatter i omgivelsene fra den lille landsbyen Inveraray. Underveis må du stoppe ved kanten av Loch Lomond, for et nydelig bilde!

  Har du bestilt reisen på 7 netter? Kjør da til Glasgow tilbake til din B&B, hvor du tilbringer nok en natt før du på dag 3 reiser til neste sted: Fort William.

  Bamflatt Farm B&B eller lignende

  • Hotel
  • Stonehouse, Storbritannia

  Bamflatt Farm B&B ligger ca. 2.5 km fra den koselige byen Strathaven og ca. 39 km fra Glasgow. B&Ben er familieeid og har en hage med utsikt over grønne bakker. Rommene har en dobbelt-eller tvillingseng, et bad med dusj, toalett og hårføner, en flatskjerm-TV og te-og kaffefasiliteter. Her kan du også parkere gratis. Adresse: Bamflatt Farm Stonehouse Road, Strathaven, South Lanarkshire, ML10 6TA, Storbritannia.

  Les mer
 2. Dag 2: (Ved 9 netters reise) Inveraray og The Trossachs National Park

  Har du bestilt reisen på 9 netter? Da går turen i dag mot Loch Lomond & The Trossachs National Park, hvor du overnatter i Inverarays omgivelser. Her kan du besøke den søte byen Inveraray og Inveraray Castle. Dette staselige slottet kan fans av Downton Abbey 'Duneagle Castle', som familien Crawley besøker i en julespesial, glede seg over. Vandre rundt i den imponerende spisesalen, det klassiske kjøkkenet og den vakre hagen. Er du interessert i strafferett og historie? I muséet Inveraray Jail kan du se hvordan fangene levde før og en typisk rettsak. Vil du heller bruke en dag i naturen? Ta på deg gode sko og oppdag The Trossachs National Park. Ta føttene fatt i grønne daler med knallblå innsjøer og spesielle stenformasjoner, og nyt synet av det skotske høylandet!

  På dag 3 beundrer du det skotske høylandet, på vei til ditt neste reisemål. Du bor i omgivelsene ved Fort William, ved Loch Linnhe.

  Hvis du bestiller en reise på 7 netter, hopper du over Inveraray og oppdager Glasgow og omgivelsene før du drar videre på dag 3 til Fort William.

  Hotel

  Fascadail House B&B eller lignende

  • Hotel
  • Arrochar, Storbritannia
  Hotel

  Fascadail House B&B ligger i et Victoriansk hus på vakre Loch Lomond. B&Ben har en hage med utsikt over fjellene og innsjøen. Standardrommene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj, toalett, hårføner, TV og et sitteområde. Adresse: Church Road, Arrochar, G83 7AB, Storbritannia.

  Les mer
 3. Dag 3 & 4: Fort William

  I skyggen av Ben Nevis, som med sine 1345 meter er det høyseste fjellet i Storbritannia, ligger Fort William. Dette stedet på kysten av Loch Linnhe, er den ideelle basen for deg som gjerne vil gå i fjellene. Begi deg ut på en tur fra Fort William og velg mellom to stier til toppen av Ben Nevis. En relativt enkel sti og en litt mer utfordrende og smal sti via Carn Mòr Dearg, for de mer erfarne. Hva gjør du videre i Fort William og omgivelsene? På ca. 27 km avstand finner du ikoniske Glenfinnan Viaduct, hvor du kan ta et tog to ganger om dagen (kl. 11:00 og 15:00, vær tidlig ute for å parkere). Ser det kjent ut? Da har du kanskje sett Harry Potter-filmene, passet er også kjent og brukt i scener av forskjellige filmer! På veien kan det hende du ser hjort som lever godt i disse frodige omgivelsene.

  Om ettermiddagen på dag 5 kjører du i retning mot Inverness, som ansees som Høylandets hovedstad.

  Ved rundreisen på 7 netter bor du 1 natt i Fort William og reiser videre til Inverness på dag 4.

  Balcarres B&B

  Balcarres B&B eller lignende

  • Hotel
  • Fort William, Storbritannia
  Balcarres B&B

  Balcarres B&B ligger i Fort William (ca. 1.5 km fra sentrum), i skyggen av Ben Nevis. Fra frokostrommet har du en nydelig utsikt over Loch Linnhe. B&Ben har også en salong. Standardrommene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj, toalett, hårføner, TV og fasiliteter for å lage te. Adresse: Balcarres cottages, Seafield Gardens, Fort William, PH33 6RJ, Storbritannia.

  Les mer
 4. Dag 5 & 6: Inverness og omgivelsene

  Om ettermiddagen på dag 5 kjører du ennå videre mot nord i retning av Inverness, Høylandets hovedstad. Få med deg alt av den berømte innsjøen Loch Ness og ta en nøye titt på vannet... hvem vet om du får et glimt av det mystiske sjømonsteret 'Nessie'! På dag 6 er det mer du kan oppdage. Kombiner gjerne en dag i Inverness med Culloden Battlefield, stedet hvor Jakobittene (som ville utfordre det hanoverianske styret) tapte sitt siste slag i 1746. Det er et informasjonssenter der hvor du kan få med deg alt om Slaget ved Culloden og kan rolig vandre rundt i ditt eget tempo, mens du lærer mer om det historiske slaget. Besøk også Beauly Priory (ruiner fra et kloster i 1230). Vil du se natur? Da ligger Cairngorms National Park ved dine føtter!

  På dag 7 reiser du igjen mot sør, i retning av Perth og Pitlochry. Bestilt rundreisen din på 7 netter? Da reiser du allerede på dag 5 til Perth.

  An-sealgair B&B eller lignende

  • Hotel
  • Highland, Storbritannia

  An-sealgair B&B ligger i landsbyen Carrbridge i Cairngorms National Park, ca. 40 km fra Inverness. B&Ben har en hage og en frokostsal, hvor frokost serveres daglig. Standardrommene har en dobbeltseng, et bad med dusj, toalett og toalettartikler, en TV og en kjele. Adresse: Station Road, Carrbridge PH23 3AN, Storbritannia.

  Les mer
 5. Dag 7: Dunkeld, Perth, og whiskeydistilleri i Pitlochry

  Om morgenen reiser du etter frokost igjen sørover mot Perth. Underveis anbefaler vi å stoppe i Dunkeld for lunsj og et besøk til katedralen. Når du er i Perth (som den australske byen er oppkalt etter) oppdager du den 800 år gamle byen med de mange kirkene og de skjønne handlegatene. På dag 8 drar du på besøk til det tradisjonelle whiskeydistilleriet Blair Athol Distillery (inngang er inkludert i dette tilbudet: du får en voucher ved B&B) til den søte landsbyen Pitlochry. Vi trenger ikke å fortelle deg at whiskey er en av de viktigste skotske tradisjonene. Drikken har vært populær i århundrer og brygget frem i landets mange distillerier, og sammen med en guide får du vite mer om denne tradisjonen. Underveis forteller guiden deg alt om prosessen, og du får også smake litt på slutten. Har du tid til overs kan du utforske den lille søte landsbyen Pitlochry, hvor du kan vandre rolig rundt og beundre den sjarmerende atmosfæren.

  Etter besøket ditt på distilleriet og Pitlochry på dag 8 kjører du til landets hovedstad: mystiske Edinburgh!

  Ved rundreisen på 7 netter besøker du distilleriet på dag 6 og kjører deretter til Edinburgh.

  Pitcullen Guest House B&B eller lignende

  • Hotel
  • Perth, Storbritannia

  Pitcullen Guest House B&B ligger i Perth, ca. 1 km fra bysenteret. B&Ben har en salong og en frokostsal, hvor frokost serveres daglig. Standardrommene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj, hårføner og toalettartikler, en flatskjerm-TV, et minikjøleskap og en kaffemaskin. Adresse: 17 Pitcullen Crescent, Perth PH2 7HT, Storbritannia

  Les mer
 6. Dag 8 - 10: Mystiske Edinburgh

  På dag 8 kan du endelig utforske Edinburgh! Dette er en perfekt by å utforske til fots, så begynn med å vandre ned de mystiske gatene. Besøk National Museum of Scotland (med Dolly, det første klonede dyret i verden) og oppdag den hippe bydelen Stockbridge og den autentiske møllerlandsbyen Dean Village - som tidligere var en atskilt landsby, men ligger i sentrum av byen. Utsikten fra en av byens bakketopper er praktfull, og den fineste utsikten finner du på Calton Hill eller den litt mer utfordrende Arthur's Seat. Går du i gamlebyen vil du straks oppdage den hjemsøkte atmosfæren, mens du vandrer mellom svarte kirketårn, mystiske kirkegårder, et nettverk av katakomber i sentrum og en mørk tåke som av og til lurer i bakgrunnen.

  Den siste kvelden velger du en koselig restaurant for et tradisjonelt måltid og et godt glass whiskey som en deilig avslutning på reisen din før du på dag 10 leverer fra deg leiebilen på flyplassen (ved reisen på 7 netter er dette på dag 8 av reisen).

  Lumsdaine House B&B eller lignende

  • Hotel
  • West Lothian, Storbritannia

  Lumsdaine House B&B ligger ca. 2.5 km fra Linlithgow, en søt liten by vest for Edinburgh. B&Ben har en delt stue og et fellesrom hvor frokost serveres daglig. Standardrommene har en dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj, toalett og hårføner og en tv. Adresse: Lanark Road, Linlithgow, West Lothian, Storbritannia EH49 6QE.

  Les mer

Leiebil Inkludert

Nyt friheten av å kjøre med din egen leiebil. Vi velger den rette størrelsen og sørger for at henting av bil samsvarer med flyreisen din.

 • Ingen-risiko garanti
 • Kjør så mye du vil
Les mer

Viktig å undersøke

 • Du har en Opel Corsa, Vauxhall Corsa eller lignende, avhenger av størrelsen på reisegruppen.
 • Hovedsjåføren må være i besittelse av et kredittkort i eget navn med tilstrekkelig kreditt til depositum av maksimalt € 2500, -. Høyden på depositumbeløpet kan variere, og er avhengig av biltype.
 • Hovedsjåføren må ha et gyldig førerkort med minimum 2 års kjøreerfaring.
Se alle vilkår og betingelser.
Velg en avreisedato
Ekskludert
 • Reise og/eller kanselleringsforsikring
 • Eventuelle parkeringsavgifter og avgift
Betaling

Hvis du bestiller dette tilbudet minst 49 dager før din avreise, kan du velge delbetaling. Den første delbetalingen vil være 35% av tilbudets totale pris.

Ytterligere informasjon
Kansellering

TravelBird er ansvarlig reiseoperatør. TravelBirds vilkår og betingelser (A) gjelder for denne bestillingen. Vennligst se artikkel 11 for våre kanselleringsvikår.

Prisendringer

Vær oppmerksom på at flyreiser som inngår i dette tilbudet avhenger av tilgjengelighet og pris på nåværende tidspunkt, som kan endres under bestillingsprosessen. Når dette er tilfelle, vil vi alltid varsle deg under bestillingsprosessen.

Pris

Pris er per person (og basert på to betalende reisende).

Innsjekking

Mellom 16:00 og 18:00 i alle B&B.

Utsjekking

Før 10:00 i alle B&B.

Enkeltreisende

Enkeltreisende betaler full pris for hotellet.

Romkapasitet

Maks 2 voksne og 1 barn tom 2 år per rom. Merk at barnet ikke kan sove i barneseng på alle b&b, og at barnet kan komme til å måtte sove i seng med foreldrene.

Barnerabatt

Med 2 fullt betalende voksne:
Barn 0-1 år bor gratis på hotellet

Kjæledyr

Kjæledyr er ikke tillatt.

Parkering

Du kan parkere gratis ved de fleste B&B. Dersom det ikke er gratis, er dette ikke inkludert i tilbudet.

Flytider

Vennligst merk at flyvningene kan komme til å endres, være forsinket eller bli utsatt av flyselskapet, og at flytider er midlertidige. Merk at du må sjekke flytidene før avreise på flyselskapets eller flyplassens nettside for å unngå skuffelse.

Trenger jeg pass for å reise?

Pass er det eneste gyldige id for nordmenn i utlandet, ta derfor alltid med pass når du reiser.

Reisedokumenter

Du mottar reisedokumentene dine minst 5 dager før avreisedatoen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret