Aktiv ferie

Foretrekker du å være i bevegelse framfor å ligge på stranda hele dagen? TravelBird har mange flotte tilbud for en aktiv ferie!

Tilbud

Velg en avreisedato
7 tilbud
En aktiv ferie trenger ikke være synonymt med svett treningstøy og løpesko. Du kan velge å ta det litt roligere, men likevel oppleve mye nytt - det er opp til deg hvordan du ønsker å forme din neste ferie!

Aktive ferier har vært populært for nordmenn en god stund, og trenden ser ikke ut til å snu i 2016. Ferierende nordmenn vil oppleve noe nytt og spennende på ferie, ikke bare ligge på stranden dagen lang. Hva er vel bedre enn å utforske et nytt sted fra sykkelsetet eller fra en høy fjelltopp? Eller hoppe fra øy til øy i Middelhavet? Det finnes mange muligheter for deg som ønsker en aktiv ferie, og i denne kategorien har vi noe for enhver smak. Ta turen alene, med venner eller hele familien!

En ferie med aktiviteter og bevegelse er perfekt om du reiser med barn. Det finnes mange muligheter for barnefamilier, for eksempel fornøyelsesparker og temaparker, og slalåmbakker har ofte slakere og kortere bakker tilpasset de minste. Barn elsker å være i aktivitet, og vil nok bli veldig glade når de hører at dere skal på en aktivitetsferie! Inkluder hele familien i planleggingen av deres neste ferie og ta hensyn til alles ønsker. På den måten vil alle få eierskapsfølelse til turen, og vet hva de har å glede seg til!

En aktiv vinter

Har dere planer for vinterferien og påskeferien? Hva med en aktiv ferie, innenfor eller utenfor våre egne landegrenser?

Vakkert vinterlandskap med hvite vidder, snøtunge trær og ski på beina. Hva mer kan du ønske deg på ferie i vinterhalvåret?

For mange er vinter- og påskeferien synonymt med ski på beina, enten bortover eller nedover. Både Norge og Sverige har mange gode muligheter, og om du ikke klarer å bestemme deg for om du vil på langrenns- eller slalåmferie finnes det mange steder du kan kombinere. Om du heller kan tenke deg noe litt annerledes på din neste ferie, foreslår vi nordlyssafari og sledetur med huskyer i Nord-Norge. Eller hva med temaparker om du har med de minste på ferie? Det er mye å velge mellom, så her skal det godt gjøres å ikke finne noe som frister!

Om du heller ønsker å dra litt lenger bort er Alpene aldri et dårlig valg. Det har vært en favoritt for nordmenn i mange år, med milevis med bakker, sol som varmer og gir deg noen ekstra fregner på nesa, og et nydelig pausemåltid på et spisested midt i bakken. Slalåmbakkene er en opplevelse i seg selv, men i tillegg vil du kunne nyte livet i alpelandsbyene i bunnen av bakkene. De har en egen og unik stemning, med koselige spisesteder, puber og de klassiske trehusene med skråtak. Velg steder som ikke er like berømte, og du kan få ferien for en rimeligere pris, samt slippe å kjøre i kø nedover bakkene. Syd-Tirol i Italia er et eksempel på et område som ikke er like turistifisert som de mest kjente stedene i Østerrike og Sveits.

Sommerlige aktiviteter

Kan du tenke deg noe bedre enn en dagstur i stekende sol i fjellheimen, eller sykkeltur med hele familien?

Om du kan tenke deg en aktiv ferie er det nok å finne på om sommeren. Snør på deg fjellskoene eller sykkelskoene, og begi deg ut på oppdagelsesferd steder du ikke har vært før!

Det sies ofte at det ikke finnes noen bedre måte å oppdage en ny by på enn ved å snøre på seg joggeskoene, og vi er helt enige! Det samme kan sies om landsbyer og andre steder du er på ferie. Om du ikke er en stor fan av å løpe er sykkelen eller tursko supre alternativer. Fordelen sammenliknet med biler og busser er at du kan utforske steder der bilveien ikke når fram. I tillegg får du trening og frisk luft med på kjøpet - hva er vel bedre enn det?

Det finnes utallige familieparker og temaparker som bør utforskes. Selv om parkene ofte er ment for barn er det ofte vel så morsomt for voksne! Øyhopping har også seilt opp som en feriefavoritt, og er perfekt om du kjeder deg etter noen dager på samme sted. Ta båt fra øy til øy og utforsk det nye stedets lokale mat, kultur og natur. Du vil garantert ha mye å fortelle venner og familie når du kommer hjem til Norge!

Varierte Europa

Hvorfor dra flere timer unna når du har alt rett utenfor dørstokken? Vårt eget kontinent har variert natur og uendelig med muligheter for en aktiv ferie!

Sommer som vinter, høst og vår - Europa kan tilby det meste om du har maur i rumpa og kjeder deg etter noen timer på solsenga.

Europa er perfekt for en aktiv ferie. Om du er glad i å sykle foreslår vi Nederland eller Danmark. Her er det lagt svært godt tilrette for syklister, med egne sykkelveier og et flatt landskap. Om du heller foretrekker det motsatte, med bratte fjell og makspuls, er den norske fjellheimen optimalt. Alpene er mest kjent for sine mange slalåmbakker, men er et nydelig sted å gå på fjelltur om sommeren. Opplev alpelandsbyene og de blomsterkledde fjellsidene i Italia, Østerrike, Sveits, Tyskland eller Frankrike - like vakkert som om vinteren!

Om du er en badenymfe og elsker alt som har med vann å gjøre, vil Middelhavet glede deg. Her kan du snorkle og dykke, seile og leke deg dagen lang. For den aktive er en ferie ved Middelhavet perfekt! Om du heller foretrekker å oppleve vannet og forbli tørr på beina er øyhopping et godt alternativ, hvor du tar båt fra øy til øy. Spesielt de greske øyer er et populært sted for øyhopping, men også Kroatias kyst er omkranset av øyer og er velegnet for dette formålet. Du har med andre ord mye å velge mellom på en aktiv ferie Europa!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret