Baltiske stater

Utforsk vakre Riga, Vilnius eller Tallinn! TravelBird viser deg hvordan du finner din favorittby blant de baltiske stater.

Tilbud

Velg en avreisedato
6 tilbud
Få land er så fascinerende som Estland, Latvia og Litauen! Deres hovedsteder Tallinn, Riga og Vilnius er alle kjent for sine vakre, brosteinsbelagte gater, flotte arkitektur og kulturopplevelser.

De tre landene er like på mange måter, både når det kommer til politikk, kultur og historie. Men visste du at språkene deres stammer fra to forskjellige språkstammer? Felles for de tre baltiske hovedstedene er at du kan besøke en pittoresk gamleby, samt beundre imponerende arkitektur som forteller en lang og spennende historie. Her vil du oppleve en spennende krysning mellom gammelt og nytt.

Du trenger ikke bekymre deg for at du vil kjede deg, her er det mye å finne på! En vakker gamleby, nok av museer og nydelig mat vil medføre at tiden går altfor fort. Du skal kose deg på dine feriedager, og det vil de baltiske byene sørge for! Et stort pluss i tillegg til dette er at reisen til de baltiske stater kun tar deg noen timer fra din egen dør til hotelldøren. Du vil vel heller bruke tiden på å utforske byen du har valgt deg ut enn å sitte på et fly hele dagen? Prisnivået i de baltiske landene er dessuten svært behagelig, som har bidratt til å øke populariteten til landene blant nordmenn de siste årene. Les videre og la deg friste av hva de tre byene kan tilby - baltiske land er virkelig verdt et besøk!

Reise til Riga

Visste du at Riga ble kåret til Europas kulturby i 2014? En reise til Riga vil vise deg hvorfor dette er vel fortjent!

Riga er fullspekket med historie og kultur og tilbyr sine besøkende en spennende storbyopplevelse med mye å se og gjøre.

Riga ble grunnlagt i år 1201 av Albert av Bremen som en base for de nordlige korstogene. Det utviklet seg snart til å bli en viktig base for Øst-Baltikum i Hansa-tiden, som ble styrt av erkebiskopen i Riga. Etter at Hanseatenes styre falt ble Riga en del av det russiske imperiet, før byen ble Latvias hovedstad i 1918. I 1991, da de baltiske statene fikk sin uavhengighet fra Sovjetunionen, ble Latvia igjen et selvstendig land, med Riga som hovedstad igjen. Byen ble bombet under andre verdenskrig, og ruinene ble ikke bygget opp igjen før man så verdien av turisme og rekonstruerte bybildet slik det hadde sett ut før krigen. En reise til Riga er spekket med spennende historie, og du vil garantert lære noe du ikke visste før du reiste!

Når du ankommer Riga er et absolutt “must” den vakre gamlebyen. Den står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her finner du trange smug, torg og vakre bygninger. De rimelige shoppingmulighetene bør også testes ut. Byen tilbyr et stort utvalg av restauranter og koselige kafeer, om du vil prøve lokale delikatesser eller foretrekker mat fra andre land. Riga er perfekt for en helgetur eller ferietur!

Reise til Vilnius

Den baltiske juvelen Vilnius lokker med sine historiske torg og en bykjerne fra Middelalderen. En reise til Vilnius er vel verdt besøket!

Gamlebyen i Vilnius står oppført på UNESCOs verdensarvliste og består av over 1500 bygninger. Besøk de historiske ruinene ved Gediminas slott, hvor du også kan nyte utsikten over hele byen!

I det historiske hjertet av byen ligger åsen Toompea, hvor du kan vandre langs brosteinskledde gater og beundre eventyrlige hus og smale smug fra Middelalderen. Den nedre delen av byen er omringet av den nydelige historiske bymuren, der du også finner flotte parker for en gåtur i idylliske omgivelser. Gamlebyen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1997 og er et “must” på din reise til Vilnius. Den er i dag vakrere og bedre vedlikeholdt enn noensinne. Her kan du nyte en øl eller lokale matretter på en bar eller restaurant i historiske omgivelser.

Det er nok av bygninger å beundre i Litauens hovedstad, blant annet universitetet og byens mange kirker. Shoppingmulighetene er også mange i denne byen, hvor de bredeste gatene er gjort om til fasjonable shoppinggater à la Champs Élysées i Paris. Om du heller vil oppleve byens kulturelle tilbud bør du besøke de ulike teatrene og kinosalene. Eller kanskje du vil utforske byens utelivstilbud? Om du trenger en avslappende spabehandling etter mange inntrykk vil du ha store valgmuligheter på din Vilnius reise!

Reise til Tallinn

Den estiske hovedstaden kan by på moderne og midderlaldersk kultur og arkitektur i skjønn forening!

Her finner du en salig miks av skyskrapere, palasser fra barokkens tid og shoppingsentre.

I likhet med hovedstedene i de andre baltiske stater kan Tallinn friste med en sjarmerende gamleby. En reise til Tallinn er som en reise tilbake i tid, til et midderlaldersk eventyr. Byen har likevel gjennomgått en moderne utvikling de senere årende, og har i dag en miks av gammelt og nytt, blant annet glassbygninger og høye skyskrapere omgitt av gamle murer og kirker. Her finner du koselige kafeer, gode spisesteder og fargerike trehus. I Tallinn er det også gode muligheter for å unne seg en dag på spa dersom du vil oppleve et rimeligere tilbud enn hva norske spa kan tilby, og shoppingmulighetene gir rom for å gjøre et kupp du kan pakke med hjem i kofferten.

Det er alltid greit å ha noen reisetips i bakhånd, og her følger noen råd for å gjøre din Tallinn-reise enda bedre! Tallinns tinghus er et praktverk fra 1400-tallet, og den eneste overlevende gotiske bygningen i Nord-Europa. Få også med deg Kadriorg-palasset, bygget mellom 1718 og 1736, med en tilhørende park man kan kose seg i året rundt. Vår anbefaling er å forberede seg godt før man reiser for ikke å gå glipp av noe - denne byen har mye å by på! Om du vil ta turen videre til Helsinki eller Stockholm er dette absolutt mulig med båt. Det tar kun noen få timer!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret