tilbud

Bulgaria ferie

Kan det friste med gamle kirker og festninger, storslått natur og vakre byer? Da er en Bulgaria ferie midt i blinken for deg! TravelBird hjelper deg på vei.
Se mer:

Visste du at Bulgarias hovedstad, Sofia, er en av Europas eldste byer? Landet kan by på en spennende og lang historie, og dagens kirker og festninger står igjen som et historisk blaff fra fortiden.

Man tror at dagens Bulgaria har vært bebodd siden flere tusen år f.Kr., og Den trakiske graven i Svesjtari fra 300-tallet f.Kr. er et minne fra de eldre tider. Grekere har også satt sine 2500 år gamle spor langs kysten, og andre steder vises minner fra fortiden i form av teatre, fort og badehus. Når du er på reise til Bulgaria bør du også besøke så mange du rekker av landets mange kirker. Bulgaria har en lang tradisjon når det kommer til religiøs kunst, som synes spesielt godt inni kirkene. En verdig motstander mot kunsten du opplever på en reise til Roma!

Selv om dagens Bulgaria kan by på historisk arkitektur og gamle steinformasjoner, bærer byene likevel et moderne preg. Storbyene Sofia, Varna og Plovdiv er alle verdt et besøk i løpet av din Bulgaria ferie. Her kan du nyte synet av vakre bygninger og koselige gater, og ta en lang pause på en av restaurantene når magen roper etter påfyll. Det bulgarske kjøkken har fokus på ferske grønnsaker og råvarer av høy kvalitet, og om du er glad i lammekjøtt, aubergin, løk og oliven så er dette feriedestinasjonen for deg! Bulgaria er dessuten gode på vin, som kan nytes til landets tradisjonelle salater eller gryteretter.

Er du glad i en aktiv ferie utendørs? Da bør du rette blikket ditt mot Bulgaria! Med sine mange fjelltopper er turer her en utfordring for store og små, og en fantastisk destinasjon for slalåmferier.

Om du er glad i å gå tur i fjellet er Bulgaria et paradis for deg. Her finner du turløyper på kryss og tvers, med nok av hytter du kan overnatte på spredd utover fjellheimen. En tur i den bulgarske fjellheimen kan by på innsjøer, fossefall, skoger og strie elver, men også et rikt dyreliv; her kan du møte på både ulv og bjørn. Den varierte naturen gjør mange sommeraktivitetene på sommerferie mulige, slik som padling i tillegg til fotturer, og en aktiv ferie i Bulgaria anbefales på det sterkeste!

Om vinteren er Bulgarias fjellandskap kjent for å være et bra sted for slalåm- og snowboardkjørere. Spesielt Bansko har fått ry på seg for å ha et fantastisk løypenett. Faktisk er Bansko slalåmanlegget i Bulgaria som har den lengste sesongen, fra desember og helt til mai! Men byen har også en rik historie, og nok av barer og after-ski å velge mellom når bakkene stenger for kvelden. A la noe av det du ville opplevd dersom du hadde dratt på ski på din ferie i Norge. På grunn av byens blanding av eldre og ny arkitektur er byen også populær i sommerhalvåret, og en utflukt hit er perfekt som en del av din Bulgaria ferie.

Bulgarias lange kyst kan friste med vakre strender, sjarmerende landsbyer og vannsport om du ønsker et avbrekk fra solingen. La din neste feriedestinasjon bli Bulgarias kyst!

Svartehavskysten er blitt et populært feriemål både for lokalbefolkningen og turister som drar på Bulgaria ferie. Ferieresortene langs kysten er vakre og innbydende, og strandområdene er holdt særdeles godt vedlike. Dette gjør ferieopplevelsen din komplett, og gjør at du kan senke skuldrene og kun fokusere på å slappe av og lade batteriene. Om du foretrekker å ha stranden for deg selv, kan Bulgarias kyst by på gjemte perler om du beveger deg bort fra de mest populære strendene, hvor du kan nye stillheten og lytte til bølgene som slår mot stranden. Det er ikke bare på Tyrkia reiser du vil oppleve nydelige strender!

Langs kysten finner du også store og små pittoreske landsbyer. Her kan du la deg sjarmere av brosteinsbelagte gater og vakre trehus, og lære mer om lokalhistorien. To kjente eldre byer er Nesebâr og Sozopol. Sistnevnte er spesielt kjent for sitt kulturelle tilbud, med mange gratiskonserter utendørs om sommeren og nok av andre arrangement du kan få med deg. I Nesebâr finner du historiske ruiner av eldgamle kirker, og selve byen er ført opp på UNESCOs verdensarvliste.

Bulgarias landskap er svært variert og spennende å utforske. Det samme gjelder landets byer; her finner du alt fra historiske perler til moderne metropoler!

Varna kalles ofte Bulgarias maritime hovedstad. Du finner den langs Svartehavskysten, og du kan forvente deg en spennende blanding av moderne og historisk arkitektur og kultur. Byen har nok av museer og restauranter å by på, og en stor park du kan hvile deg i dersom du trenger en pause fra sola i den svale skyggen fra trærne.

En av Bulgarias mest interessante og sjarmerende byer er Plovdiv. Byen omtales ofte som en mindre versjon av Sofia, med et bra kulturelt tlbud og en god blanding av moderne og tradisjonelt. Byen har blant mange blitt kjent som en studentby, som gjør stemningen livlig og levende.

Sist men ikke minst må selvfølgelig Sofia nevnes, Bulgarias hovedstad og en av Europas eldste byer. Beliggenheten til Sofia er fantastisk, da den befinner seg ved foten til et fjell med et populært skiområde. Storby og alpint i kombinasjon, hva mer kan man ønske seg? Selve byen kan by på en gammel og spennende historie, med ruiner på hvert gatehjørne og brede brosteinsbelagte gater. La deg sjarmere av byens små butikker, utforsk det fantastiske utelivet og opplev en by der øst møter vest! Et besøk til Sofia som den del av din Bulgaria ferie er noe du ikke vil angre på.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret