tilbud

Costa Rica reise

Velkommen til Costa Rica! Hvor alle stier fører til fosser, tåkete innsjøer eller øde, jungelkledde strender. TravelBird gir deg inspirasjonen du trenger til Costa Rica reisen din!
Se mer:

I et av de smaleste landområdene i Mellom-Amerika, trykket inn mellom Stillehavet og Atlanteren finner du Costa Rica, eller “den rike kysten”.

Utforsk dette tropiske velg-ditt-eget-eventyr-landet til fots, fra hesteryggen, eller i kajakk. Costa Rica kan by på en rekke utendørsaktiviteter. Utforsk regnskogen, høytliggende stier, hvite, brusende vannstryk og de utmerkede surfemulighetene. På Costa Rica reisen din finner du en svimlende menge utendørsaktiviteter i alle fasonger og størrelser. Fra adrenalinrushet du får når du kaster deg ut fra tretoppene i en zipline, til avslappende dager på stranden. Nasjonalparker gir deg glimt av livet i den frodige regnskogen med sine ulmende vulkaner. Klarer du ikke å bestemme deg for hva du har lyst å gjøre? Ikke bekymre deg, det trenger du ikke! Landets begrensede størrelse gjør det mulig å få med seg det meste.

Costa Ricanerne, eller Ticos som de selv kaller seg, er stolte av landet sitt. De ønsker gjester velkommen til å delta i “pura vida”, som kan oversettes til “det gode liv”, eller livet du lever uten begresninger. Kulturen har en egen evne til å få folk til å slappe av og nyte tiden sin. Her finner du den høyeste livskvaliteten i Mellom-Amerika, og de perfekte solnedgangene, perfekte strendene og perfekte bølgene bygger opp under “pura vida”. Costa Rica er Mellom-Amerikas opplevelses- og økoturisme-hovedstad, og en skattekiste når det gjelder opplevelses- og naturferier. Med sine visjonære initiativ til bærekraft og førsteklasses infrastruktur, er landet regionens fredelige grønne juvel. Her finner du et større biologisk mangfold enn i Europa og USA kombinert, og over en fjerdedel av landet er under en eller annen form for miljøvern. Costa Rica fortjener virkelig sine superlativer! Her finner gulvingerødera, en type papegøye, og regnbuenebbet tukan som hest annonserer sine flyruter. Få øye på kaimaner som bryter overflaten i mangrovesumpene, eller dovendyr hengende fra en gren. Årvåkne ører fanger opp Brølaper som kaller på hverandre, og lyden av raslende løv som signaliserer en flokk med Hvithalskapusineraper. Blant de orkide-festpyntede trærne flakser Blå Morpho-sommerfugler rundt, mens haier, rokker, hvaler, delfiner og fargerike tropiske fisk trives til havs. Her finner du skilpadder som legger egg på de hvite strendene, store villkatter i hver retning kompassnålen peker, og frosker og fugler i farger du ikke fant i førsteklassepennalet. Dersom du savner storbyer, kan du ta en reise til USA, som ikke ligger langt unna!

Drømmer du om en spennende Costa Rica ferie, men usikker på hvor du skal begynne? Landet med milevis av strender, vulkaner, legendariske surfemuligheter og endeløst dyreliv fortjener gjentatte besøk.

Andre land kan by på mange av de samme aktivitetene, men få har de pakket inn i en så attraktiv og kompakt eske som Costa Rica. TravelBird gir deg tipsene som får deg i gang! Opplev de nærliggende byene Monteverde og Santa Elena, hvor du finner ikoniske tåkeskoger og fødestedet til økoturisme-bevegelsen. Gå på fotturer i høyden og let etter Ketsaler. Besøk Volcán Arenal. Vulkanen, som ikke har hatt regelmessige vulkanutbrudd siden 2010, forblir et imponerende landemerke. Vulkanens perfekte kjegleform som stiger opp over regnskogen, fungerer som et majestetisk bakteppe for de nærliggende byene El Castillo og La Fortuna. Besøk regionens naturlige varme kilder og trask på noen av stiene i nasjonalparken. Høres varme kilder deilig ut? Kanskje en Island reise er noe for deg?

Har du drømt om yoga i regnskogen? Da er du kommet til rett sted, Costa Rica er nemlig kjent for gode yoga-muligheter!

Parque Nacional Manuel Antonio, er en av landets mest kjente nasjonalparker. Den er akkurat slik du har forestilt deg i drømmene dine. Her finner du aper som jager hverandre gjennom tretoppene mens du spaserer langs palmestrender som omfavnes av tropiske bølger. I Reggae i Puerto Viejo kan du danse inn i de sene nattetimer mens du hører på reggae beats, og fråtse i krydret kylling og kokosduftende ris. Dette er stedet hvor afro-karibisk kultur blomstrer, og engelsk trumfer spansk. I Parque Nacional Tortuguero finner du et forseggjort nettverk av smale kanaler som snor seg gjennom kystvåtmark og uberørt jungel. Dra på padletur langs disse innhyllede vassdragene og se etter skjult dyreliv. Nasjonalparken er også en uovertruffen øko-destinasjon!

På tuppen av Península de Nicoya finner du reisemålsduoen Santa Teresa og Mal País, som er noen av landets beste surfesteder.

Her har veiforbindelsene og turistinfrastrukturen blitt drastisk forbedret den siste tiden, som har ført til en stadig mer sofistikert scene. Her finner du også den endeløst avslappede hippiestrandbyen Montezuna. Hvor dagene dreier seg om en evig runddans av sol, sand, hav og avslapping. Strandbyen er den type sted du jobber hardt for å komme til, og deretter raskt forkaster ideen om å noensinne forlate.

Besøk Turrialba, den lille byen i Central Valley som ikke ser ut som mye på kartet. I det omkringliggende området finner du noen av de meste intense rafteopplevelsene i hele Mellom-Amerika. Er du på utkikk etter et skikkelig adrenalinrush, bør du sette rafting på agendaen. Er du mer typen som foretrekker koffein over adrenalin tar du turen til Café Britt Finca i Brava, hvor du kan drikke høykvalitetskaffe rett fra kilden. Besøk Playa Sámara, hjem til en av Costa Ricas mest billedskjønne strender. Her finner du pulver-hvit sand mellom trendy restauranter og bølgende turkist hav. Sofistikerte Sámara er et ideelt reisemål for familier på jakt etter et fredelig tilholdsted. Fra de høyeste høyder av Costa Ricas høyeste topp finner du Cerro Chirripó. Nyt panoramautsikten over både Det karibiske hav og Stillehavet. Bare vær klar over at du må tåle den strevsomme (men givende) turen til toppen for å kunne nyte det visuelle festmåltidet utsikten herfra er!

En viktig del av reiseopplevelsen er det å utforske det lokale kjøkkenet, og her har virkelig Costa Rica mye å by på! TravelBird gir deg tipsene til retter du bør smake.

En viktig del av reiseopplevelsen er det å utforske det lokale kjøkkenet, og her har virkelig Costa Rica mye å by på! TravelBird gir deg tipsene til retter du bør smake. Den krydrete kokossuppen Rondon kan dateres tilbake til tidligere tider, og består stort sett av hva kokken får tak i. Typisk er det gjerne et fiskehode, samt et utvalg av dagens fangst. Dette putrer over åpen flamme i timevis sammen med yucca eller søtpotet, og Panamansk chili for ekstra krydder. Du finner gallo pico på menyen i de fleste restauranter. I Costa Rica serveres denne retten som består av ris og bønner kokt sammen med noen skvetter Salsa Lizano, den allestedsnærværende nasjonale sausen. Gallo pico serveres typisk med sideretten Picadillo. Som er grønnsaker, gjerne chayote squash, en plante i gresskarfamilien, som skjæres i terninger og kokes noen minutter i saltet vann. Deretter stekes de med hvitløk, løk, gulrøtter, og noen ganger kjøttdeig. Langs den karibiske kysten finner du retten ris og bønner. Dette er i motsetning til hva du gjerne skulle tro, ikke det samme som gallo pico. Retten innholder røde bønner, kokosmelk, krydret panamansk chili og timian. Retten Ceviche forbindes gjerne med Peru, men du får den også i Costa Rica. Fisk skjæres i små terninger, blandes med rødløk, chili og koriander, og marineres deretter i sitrusjuice. Syren i sitrusen koker kjøttet, og gjør det mørt og smakfullt. Retten serveres med stekte bananer eller salte kjeks. Nam sier bare vi!Dersom maten gir mersmak kan vi anbefale en reise til Peru!

Uansett hvor du er i landet finner du kiosker dedikert til juicing. Her er det bare å klatre opp på en krakk og velge deg ut din favoritt. Ananas, mango, bjørnebær, banan og melon er de vanlige favorittene, men se opp for sesongens tilbud. Hva med å prøve cas, som er juice lagd på syrlige grønne mango, eller horchata, som består av melk, ris og kanel? Se etter “naturales” eller “refrescos” dersom du har lyst å prøve disse ferskpressede juicene. Når kakaobelgene i Costa Rica modnes så ser de ut som gule, små fotballer. Åpner du de så kan du spise det møre, hvite kjøttet som omkranser kakaobønnene. Fruktens syrlige og søte smak gir deg et helt nytt syn på hva du trodde sjokolade var. I Costa Rica finner du en rekke kakaogårder, hvor du kan lære om sjokoladens rolle i nasjonens historie, samt kakaoens kulturelle betydning i urfolkssamfunnene. Se etter boder i veikanten som selger hjemmelaget kakaosmør. Dette kan brukes i matlaging eller i hjemmelagde hudpleieprodukter.

Trenger du å kjøle deg ned når du ligger på stranden bør du prøve granizados. Selgeren barberer en isblokk, som serveres i lag på lag med pulverisert melk, kondensert melk og smaksatt sirup. De klassiske smakene er blå bringebær, kirsebær, mango og drue. Her snakker vi virkelig en forfriskende godbit! Alternativt kan du prøve deg på Trits, som er en sandwich-iskrem bestående av vaniljeis med fudge mellom to kjeks. Du kan ikke reise tilbake til Norge uten å ha prøvd deg på ekte Costarikansk kaffe. Landets historie har i stor grad blitt formet av kaffe, og kaffebønnene du finner her blir rangert som noen av de beste i verden. Det rike vulkanske jordsmonnet i høyden gir flotte groforhold. Dra til Central Valley-regionen for å få en innføring i prosessen. Her trives kaffebuskene godt. Lær om prosessen fra kaffen er et modent rødt bær til det forvandles til en rykende kopp kaffe, samt i hvordan du bruker ganen til å skille mellom de ulike typene kaffe. Nyt en deilig kopp kaffe på din Costa Rica reise!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret