Cruise i Karibien

Velkommen til de Karibiske øyer! En eksplosjon av farger, omgitt av fantastiske strender, og dynket i rum. Reis på cruise i Karibien med TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
0 tilbud
Karibien er den ultimate feriedestinasjon for enhver paradisjeger.

Hvite strender, asurblått hav og grønne skoger så fargerike at du tror du er kommet til paradis. Ingenting er subtilt med landskapet her. Svøm med fargerike fisk, kjenn sanden mellom tærne på en billedskjønn strand. Dra på fottur til den smaragdgrønne villmarken, omgi deg med røde orkideer og gule papegøyer. Og bare nyt! Innredninger på de lokale strandbarene gir assosiasjoner til en regnbue, og selv maten er fargerik. Hele regnbuen er representert på tallerkenen, og på de lokale markedene. Du blir nesten glad bare ved å tenke på det. I Karibien finner du alle slags øyeventyr, med utallige smaker, kulturer, og strender å velge mellom. Hvordan kan dette ikke være tidenes ferieparadis? Ta på deg solkrem og stirr utover havet, eller utforsk undervannsunderverkene. Oppdag kultur som strekker seg århundrer tilbake i tid, slå av en prat med lokalbefolkningen, og finn din indre pirat. Alt er mulig på cruise i Karibien!

Fra Aruba til Aguilla, fra Barbados til St Jon, St. Maarten til De britiske jomfruøyene. Karibien er velsignet med noen av verdens fineste strender. De stereotypiske karibiske, hvite sandstrendene med rolig, varm sjø er stereotyper av en grunn. En generell regel er at de flateste øyene har de flotteste strekningene med sand. Her er Anguilla, Barbados, Antigua og Grand Cayman gode eksempler. Visste du at Karibien består av over 70000 øyer omgitt av Det karibiske hav? Eller at 90% av dem er ubebodd? Øyene er veldig varierte, og har alle noe unikt å by på. Besøk travle Barbados og tilsynelatende uendret-siden-kolonitiden St Vincent. Dra til søvnige Nederland-tilknyttede Sint Eustatius, eller den blomstrende britisk-inspirerte naboen St Kittens. Drar du på cruise har du muligheten til å oppleve litt av hvert, og er ikke det egentlig det du har lyst til?

Ta en svipptur innom Bahamas og St Maarten

Se utover havet, nyt en cocktail, eller dra på museum

Bahamas, øya som har tiltrukket seg energiske reisende i århundrer. Fra 1600-tallets pirater som kastet gullmynter på kvinner og vin, til skip som lurte seg unna marineblokaden under den amerikanske borgerkrigen.

Øya har historisk sett huset de unge og sjødeløse. Trenden fortsetter, og øya er i dag et kjent skatteparadis. Nassau er ikke kun for dem som ønsker å svi av penger raskt. Kamera-flyktende kjendiser og forviste kongelige har også søkt tilflukt her. I dag finner du taxfree-butikker på Bay Street som kjemper om oppmerksomheten med mynter, smykker, rumkaker og parfyme. Her finner du historiske regjeringsbygninger i Georgiansk stil som stråler som rosa sukkerspinn. Pompey Museum forteller om slavenes reise fra Afrika til Karibien. Besøk det spennende Pirates of Nassau museum, eller hva med å ta turen til National Art Gallery på Bahamas? I staselige Villa Doye fra 1860-tallet finner du en permanent samling av moderne og samtidsartister fra regionen. De midlertidige utstillingene dekker aktuelle tema, som jordskjelvet i Haiti og global oppvarming. Ardastra Gardens, Zoo & Conservation Center byr på en solfin mini-dyrehage med nesten 200 ulike dyrearter. Her finner du lemurer fra Madagaskar, jaguarer, pygmégeiter, og vestindiske flamingoer som spankulerer rundt. Fort Fincastle & the Queen’s Staircase, ble bygget i 1793 for å beskytte havnen mot inntrengere. Den ble aldri tatt i bruk og ble etter hvert gjort om til fyrtårn. Her har du panoramautsikt over byen, fra øyas høyeste landemerke. Fort Charlotte ble bygget i perioden 1787-1790 for å beskytte Nassau havnens vestlige inngang. Her kan du dra på ekskursjon til vollgraven, fangehullet og de underjordiske tunellene. En spennende opplevelse på ditt cruise i Karibien.

Velkommen til Sint Maarten! To nasjoner, en øy. Her besøker du halvt fransk og halvt nederlandsk territorie. Dette er en flott mulighet til å få med seg det beste fra begge verdener. 37 billedperfekte strender er spredt utover øya. Her kan du dykke, snorkle, seile og vindsurfe. Besøk Baie Longue, eller Long Bay, tre kilometer med tilsynelatende endeløs hvit sand og ulike knauser. Ta en spasertur eller nyt den rolige solnedgangen. Eller hva med en tur til den vakre sandstranden Baie Rouge? Uberørte Baie aux Prunes ligger utenfor allfarvei, og er en svakt hellende bukt med polerte skjell-lignende korn av gyllen sand. Stranden er en populær sol- og badedestinasjon. Sint Maarten Park er Karibiens største dyrehage, med over 80 ulike arter fra regionen. Besøk Sommerfuglgården, eller hva med et besøk til den lille strandbyen Grand Case, kjent som Karibiens gourmethovedstad? Opplev dette og mer på cruise Karibien!

San Juan, Puerto Rico

Amerikas nest eldste europeiske bosetning

San Juan på Puerto Rico ble etablert i 1521. Gamlebyen som vokter inngangen til havnen ble innviet et århundre før Mayflower la anker i dagens Massachusetts.

Byen kombinerer et spennende historisk eventyrland med pulserende moderne energi. Byen er langt mer enn en samling polerte koloniale kulturgjenstander. Her finner du stadig nye nabolag, som Santurce, hvor du finner gallerier, barer og utmerkede restauranter. Og la oss ikke glemme strendene! Besøk Playa Isla Verde, hvor det er horder av solbrente kropper og soltilbedere som flekser tricepsene rundt volleyballnettet. Stranda er kjent som Puerto Ricos Copacabana. Denne halvannen kilometer lange sandstranden kilt mellom Piñones og Punta Las Marías, er unektelig en skjønnhet. På Balneario Escambrón finner du en skjermet bue av raket sand, og fine surfemuligheter. Den ligger kun et steinkast unna den travle turiststripen Condado og den gamle bydelen. Omgitt av palmer, og med tilgang til utstyrsleie, snackbarer, toaletter og badevakter, er dette et flott alternativ hvis du vil ligge strekt ut på stranden en dag. Andre strender er Playa Condado og Playa Ocean Park. Ta turen innom markedet Santurce Mercado, hvor du får kjøpt mango, ananas og den lokale grønnsaken chayote.

El Morro er gamle San Juans stjerne, og står på UNESCOs verdensarvliste. Den sies å være det eldste spanske fortet i den nye verden, og kan dateres tilbake til 1539. Fortet tok nesten 200 år å bygge, og spilte en viktig rolle i beskyttelse av øya da den ble angrepet av britene, nederlenderne og senere amerikanerne. Fyret i 6. etasje har vært i drift siden 1846. Den ble skadet i 1898 under den spansk-amerikanske krigen, og ble gjenoppbygd med unike spansk-mauriske trekk. Galería Nacional, eller nasjonalgalleriet finner du ved siden av Iglesia de San José, et tidligere dominikansk kloster fra 1500-tallet. Museet har blitt restaurert til sin koloniale storhet, og er en av de eldste strukturene i området. Her finner du puertoricanske malerier fra 1700-tallet til i dag. Jernporter markerer inngangen til La Fortalzea, kjent som El Palacio de Santa Catalina, som kan dateres tilbake til 1533. Bygget er det eldste utøvende herskapshuset i kontinuerlig bruk på den vestlige halvkulen. Dra på en guidet tur i herskaphusets kapell, fengsel og dets mauriske hager. Casa Blanca ble bygget i 1524, som bolig for Puerto Ricos guvernør Juan Pone de León. Boligen var León-familiens barndomshjem i 250 år før den ble overtatt av det spanske militæret i 1783, og senere av amerikanerne. I dag finner du et museum, en rekke fontener og en gårdsplass i Alhambra-stil her. Besøk Puerta de San Juan, hvor spanske skip losset forsyninger og kolonister gjennom tuneller som stammer fra 1630-tallet. Puerta de San Juan står som en av de tre gjenværende portene inn til gamlebyen. Tidligere fant man fem porter her som ble stengt hver natt for å hindre inntrengere. Museo de Arte de Puerto Rico er en av Karibiens største og mest kjente kunstmuseer. Du finner museet i en fantastisk neoklassisk bygning, som tidligere var byens sykehus. Spaser gjennom ulike hager i en scene som minner om Monets vannliljer.

Det finnes utallige grunner til å reise på cruise

TravelBird gir deg noen grunner til at du bør dra på cruise i Karibien

Cruise i Karibien er en super måte å få med seg noen av øyene denne regionen er så kjent for!

Cruiseferier er lette å planlegge. Overnatting og transport pakkes sammen, og alt du trenger å tenke på er å velge skip, reiserute og type lugar. Cruiset bringer deg fra havn til havn, og du får oppleve flere spennende nye steder på samme tur. Cruiseferie er en kostnadseffektiv måte å besøke flere byer på, uten å måtte håndtere logistikken med flyturer, tog og gjentatt pakking av kofferten. Du finner et virvar av underholdnigsmuligheter ombord. Slikk sol fra balkongen din, eller på dekk ved bassengkanten. Benytt anledningen til å koble av og legge fra deg telefonen. Les en bok, bruk tid sammen med de du reiser med, og le. Det er noe beroligende ved å sitte og stirre utover havet, og få med seg solnedgangen. Skulle du finne på å kjede deg, finnes det mange underholdningsmuligheter på skipet. Det er som en flytende by, med daglige show, live musikk, kasino, nattklubb, og minigolf. Du blir garantert underholdt på cruise i Karibien!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret