Elvecruise

Har du lyst å dra på en avslappet, rolig ferie, som tar deg med til mange spektakulære steder? Da er elvecruise noe for deg! Bli inspirert hos oss i TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
4 tilbud
Elvecruise introduserte et helt nytt konsept i Europa; flytende hotell som tar deg mellom ulike destinasjoner.

I sin enkleste form er disse cruisene en kanalbåt med hotell på toppen. Er du lei av å tilbringe timesvis på buss, og å sjekke ut av hoteller tidlig om morgenene? Hopp ombord på et elvecruise, pakk ut kofferten og bare nyt! For mange reisende er den sakte tøffingen langs elva en herlig avslappende måte å tilbringe ferien på. Tempoet er akkurat passe sakte, slik at du får rikelig med tid til å ta inn den omkringliggende utsikten. Den er det i tillegg ingen mangel på, uansett hvilken side av båten du befinner deg på! Sitt på skipets øverste dekk under en strålende blå himmel, og stirr ut over det sagnomsuste landskapet oversådd med landsbyer, vingårder, og slott. Går du ned trappen vil du på en rekke cruise finne de fleste fasiliteter du finner på et moderne hotell. Alt fra restauranter til barer, salonger, spa, treningsfasiliteter, til komfortable lugarer og internettilgang. Elvecruise gir deg muligheten til å gå i land i eventyrbyer og myteomspunne landsbyer. Fordyp deg i historien og kulturen til byene langs kontinentets største elver. Elvecruise er perfekt for deg som ønsker en avslappet “grand tour” av Europa, og for deg som ønsker å utforske kontinentet bortenfor kysten. Lær å kjenne landskapet som inspirerte Europas store kunstnere, og bli presentert for dets sjarm og storhet. Husk, få ting kan slå utsikten fra kontinentets mange elver.

Europa er det mest populære reisemålet for elvecruise med ulike tema og i ulike prisklasser, men du trenger absolutt ikke begrense deg til ett kontinent. Du finner elvecruise over hele verden, fra Vietnam til Kina, Mississippi og Amazonas. Her er mulighetene altså mange! Elvecruise er en ypperlig mulighet til å få nye venner. Passasjerene spiser ofte middag sammen, og utfluktene blir arrangert i grupper. Med de mange mulighetene det er til å nyte utsikten fra dekk, får du rikelig med muligheter til å sosialisere med de andre passasjerene. I motsetning til på vanlige cruiseship, så er barn en sjeldenhet på elvecruise. De fleste passasjerene er i aldersgruppen 50+, og mange vil derfor finne seg i lignende situasjon, med samme tidsfordriv og lidenskaper. Dette gjør elvecruise en perfekt mulighet til å møte likesinnede.

Kortere elvecruise

Legg inn en dag med elvecruising på din storbyferie!

Kombiner storbyferie med en dagstur på en kanalbåt. Opplev Elbląg-kanalen ved Gdansk i Polen. Den renner gjennom byen, og er Europas lengste (130 km), fungerende, innenlandse vannsystem.

En dagstur her vil lede deg gjennom sluser til naturreservatet Dransensee. Skipet beveger seg på spesialplattformer av metall og gjennom et stort slusesystem på noen strekninger. Visste du at høydeforskjellen mellom første og siste sluse er på hele 103,4 meter? Konstruksjonen av kanalen ble igangsatt i 1848, og den ble åpnet i 1860. I naturreservatet finner du naturidylliske omgivelser og fredede vannfugler. Ta turen til Amsterdam, og dra på kanal-cruise gjennom byen. Seil under de unike, gamle steinbroene og gjennom de smale gatene.

Amsterdams gamle lykter som lyser opp byen gir den en herlig atmosfære. Dra på et vakkert solnedsgangscruise på Taguselven i idylliske Lisboa. Len deg tilbake med et glass champagne, mens det hyggelige mannskapet heiser seilene. Seil forbi historiske severdigheter som Cristo Rei statuen, Belém-tårnet og Jeronimos-klosteret. Eller hva med et elvecruise på den vakre Vltana elven i Praha? Elven er Tsjekkias lengste elv, og renner sammen med Elbe i Mělník. Den var i allerede i oldtiden en viktig handelsvei mellom Sørøst- og Nord-Europa. Valget er ditt og muligheten er mange!

Det finnes en rekke ulike cruise å velge mellom

Hvor har du lyst å dra på ditt elvecruise?

Noen cruise overnatter i havner og seiler i løpet av dagen, mens andre igjen seiler i løpet av natten og så står du fritt til å utforske nye byer i løpet av dagen.

Avstanden mellom havnene er kortere enn ved havcruise, og du vil derfor kunne oppdage et nytt sted hver dag, litt avhengig av når skipet startet seilingen. Du skal derfor se langt etter å kjede deg! De mindre skipene som brukes kan gjerne legge seg til havn i hjertet av byen, som minimerer tiden du må bruke på å komme deg til og fra båten. Etterspørselen etter elvecruise med ulike temaer har økt den siste tiden. En del reiseruter er derfor bygget opp rundt destinasjoner som er kjent for sin vinekspertise, eller sine kulinariske herligheter. Det finnes også turer sentrert rundt helse og velvære, golf, ulike musikksjangre, og rundt historiske landemerker.

Du finner elvecruise i en rekke Europeiske land

Velg området du har lyst å oppleve

Europa har en rekke elver passende for elvecruise. Disse elvene var Europas motorveier frem til litt over 100 år siden. Besøk Elbe, den mellomeuropeiske elva i Tyskland og Tsjekkia. Eller hva med Rhinen?

Elva og dens sideelver, starter i Sveits og renner siden gjennom, eller grenser til Liechtenstein, Østerrike, Frankrike, Tyskland og Nederland. Elva er velsignet med sjarmerende natur oversådd med slott. Besøk Strasbourg, Alsace-regionens blomstrende hovedstad, den flotte byen Heidelberg, og cruise langs elven Mosel, fylt med vingårder. Seil nedover Donau, Europas nest lengste elv, og den eneste av de store europeiske elvene som renner fra vest til øst. Donau har sitt utspring i Tyskland, og renner deretter gjennom slettene i Schwaben og Niederbayern, til de nordlige For-Alpene og den pannoniske sletten. Elven Jernporten fortsetter den mellom den bulgarske donausletten i sør og det rumenske landskapet Valakia i nord, til den munner ut i Donaudeltaet ved Svartehavet. Elven renner gjennom 10 land, og forbi hele 4 hovedstader; Wien i Østerrike, Bratislava i Slovakia, Budapest i Ungarn og Beograd i Serbia. Høres ikke det spennende ut? Utforske landskapet hvor Mozart komponerte sin mest berømte symfoni i 1783, samt gatene i en rekke vakre byer. Seil gjennom Frankrikes berømte vindistrikt Bourgogne, og til kystområdet Provence. Oppdag fortryllende lokale landskaper, et romersk amfiteater og herlige landsbyer på veien. Smak det beste av vin fra områdets vingårder. Uansett hvilken rute du velger, byr elvecruise på en annerledes ferie!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret