Ferie 2018

Vi har håndplukket de ypperste rundreisene i Sør Europa, med spennende tilbud fra Italia, Spania og Portugal. La TravelBird ta deg med på en uforglemmelig ferie i 2018. God tur!

Tilbud

Velg en avreisedato
18 tilbud
Vi har både tid og råd til å reise mer enn før.

Mennesker har vært på reisefot i flere hundretusener av år. I såkalte stammer eller grupper, med eller uten dyr, bodde vi på ett sted til ressursene var oppbrukt. Da fruktene og dyrene var borte måtte vi flytte, eller reise, til nye steder, hvor trærne bar frukter og buskene bær. Når vi drar på ferie 2018, er situasjonen en annen: Vi reiser for å oppleve ny kultur, mennesker, steder, mat, shopping, forretningsformål eller besøke familier og bekjente. Med økende velstand og lavere billettpriser er reise blitt en større og større del av livene til nordmenn - og resten av verden. Ta for eksempel amerikanerne i USA. Ifølge en artikkel fra avisen The Atlantic, hadde under 20 prosent av landets innbyggerne vært på et fly i 1958. Til sammenligning fløy 50 prosent av amerikanerne minst én rundreise årlig i 2000. I dag er tallet trolig mye høyere, og det viser ingen tegn til å stoppe.

Forskning viser reise reduserer stress.

Allerede etter én eller to dager var 89 prosent av reisende mindre stresset.

Middelhavsøya Sicilia har alt du kan tenke deg fra strand til land.

Omringet av krystallklart sjøvann, nydelige strender og Italias fot i øst, finner vi Middelhavets største øy Sicilia. Ikke tro at det bare er en stor og tom øy; Sicilia har en rik og unik kultur, spesielt innenfor kunst, musikk, litteratur, matkultur og arkitektur. Klimaet betegnes som et typisk middelhavsklima med våte, milde vintre og tørre, varme somre. Og med varme somre, menes det varme somre, enkelte ganger har temperaturen vært så høy som 48.5 varmegrader. Det er høyere enn den offisielle varmerekorden i Europa. Den har hovedstaden Athen i Hellas, med 48 varmegrader. I vår liste over reise 2018 har vi tre rundreiser på denne fantastiske øya: en komplett rundreise, en kulinarisk rundreise og en klassisk rundreise.

Den komplette rundreisen kommer med leiebil, og tar deg med to dager på østkysten, til nordkysten, til vestkysten, til sørkysten, før den tar deg videre til østkysten igjen. Ved å reise fra kyst til kyst får du med deg alt mellom himmel og hav, høyt og lavt. Et ypperlig valg for deg som ønsker å oppleve alt Sicilia har å tilby på ti dager.

Den klassiske rundreisen er også med bil, tar deg også fra kyst til kyst, men varer i hele to uker. Her får du fordypet deg litt mer i hva øya har å tilby, med alt fra storslåtte naturformasjoner til kulturhistoriske byer full av monumenter og aktiviteter. Etter to uker her vil du dra hjem med bagasjen full av nye opplevelser og inntrykk - slettes ikke verst etter en ferie 2018.

Den tredje og siste rundreisen i Sicilia er den kulinariske rundreisen på 7 eller 10 dager. Her får du muligheten til å spise deg gjennom denne fantastiske paradisøya. Leiebil følger også med på denne rundreisen. Allerede en av de første dagene lærer du å lage autentisk Italiensk pizza. Vinsmaking og frokost hver dag venter også på denne kulinariske rundreisen.

Hovedstaden i Sicilia ble kåret til den europeiske gatemat-hovedstaden av magasinet Forbes. Den har også fått tittelen Italias kulturhovedstad 2018.

Den har også fått tittelen Italias kulturhovedstad 2018.

Det andre landet vi mener må fremheves i din ferie 2018 er Spania, og da spesielt perlen Andalucía.

Denne autonome regionen er hjem til et av landets mest kjente turistattraksjoner, nemlig Alhambra i Granada. Ikke nok med det, det er også tyrefekting og flamencoens fødested. Regionen bobler over av historie, kultur, aktiviteter og spenning. Tradisjonelle matretter utviklet over hundrevis av år, sørger for å holde smaksløkene tilfreds og magen mett.

Begge rundreisene til Andalucía kommer med leiebil og frokost hver morgen. De tar deg begge gjennom byene Málaga, Sevilla og Granada. Lengden på rundreisen skiller dem, den klassiske er på 9 eller 10 netter, og inkluderer også byen Cordoba. Reisens første stopp, Málaga, er den verdenskjente kunstneren Pablo Picassos fødested, og har et enormt museum til ære for han. I Sevilla kan du se frem til deilige tapasbarer. Den unike, nydelige arkitekturen holder øynene opptatte, og som flamencoens fødested er det ikke mangel på steder å vrikke dansefoten. Deretter følger byen Granada, med et av de mest kjente monumentene i landet, nemlig palasset Alhambra. Dette palasset er en blanding av maurisk og katolsk kultur, er på UNESCOs liste over verdensarvsteder. For å bevare bygningen er det en kvote på antall daglig besøkene, så det kan være lurt å bestille billetter på forhånd.

Dersom du velger den lengre rundreisen, altså den klassiske, tar du også en tur innom byen Cordoba. Her lever jødisk, kristen og muslimsk kultur og arkitektur side om side i nydelig harmoni. Gamle romerske broer og storslåtte moskeer kan raskt byttes ut med shoppinggater, hippe barer og nattklubber, dersom det er ønskelig. I denne byen finner du virkelig alt du ønsker, er det noe som er bedre enn valgfrihet på din ferie 2018?

Det er mange spennende steder å reise.

TravelBird tar deg med på en fantastisk ferie 2018.

Portugals historiske og Sardinias evige skjønnhet venter på deg i 2018.

Fire av rundreisene tar deg til den fantastiske øya Sardinia. Etter Sicilia er dette den nest største øya i Middelhavet. Øya anses som en autonom del av Italia. De innbydende, lange, hvite strendene med krystallklart, varmt vann er øyas kjennemerke. Rundreisen som tar deg gjennom øyas høydepunkter varer i en uke, og viser deg det beste øya har å by på.

Den starter på øyas nord-østlige del, før du tar inn på et hotell på den østlige delen, for så å kjøre sørover, så tilbake til den nordøstlige delen igjen. Den klassiske rundreisen varer i to uker, og tar deg med over hele øya. Her får du virkelig sett hva øya har å by på. Det hele starter på østkysten, hvor du får oppleve nydelige strender og spennende middelalderbyer. Finnes det en bedre måte å starte din ferie 2018 på?

Deretter kjører du videre sørover til hovedstaden Cagliari. Her kan du kose deg i naturparken Molentargius-Saline, hvor du kan beundre øyas vakre flamingoer. Du også bare en kjøretur unna avslappende strender og bølgesus. Etter en to-dagersstopp i provinsen Oristano, hvor nydelig naturlandskap og vulkanområder venter deg. De siste dagene tilbringes henholdsvis på øyas nordvestlige del, Alghero og det nordøstlige startpunktet. To helt fantastiske reisemål 2018 med strender, slott fra tidligere storhetstider og mystiske huler.

Den siste rundreisen vi ønsker å dele med deg tar deg med gjennom Portugals unike byer. Hovedstaden Lisboa og byene Coimbra, Porto og Aveiro en Praia da Costa Nova står for tur. Visste du forresten at verdens eldste bokhandel er å finne i landets hovedstad? Den ble opprinnelig brent ned under storbrannen i 1755, men ble oppreist der den fortsatt står den dag i dag.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret