1 tilbud

Ferie i Danmark

Dra på ferie i Danmark med TravelBird og skap minner med familie og venner!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Danmark er et yndet land å feriere i for nordmenn. Om man tar ferge eller kjører via Sverige er reiseveien kort til landet med tivoli, sandstrender og flere sykler enn du kan telle.

Danmark er et fantastisk ferieland, både for storbyferie, sommerferie og for barnevennlige ferier. Om du kun ønsker å feriere i Danmark eller fortsetter ferien på det europeiske kontinentet kan du velge selv - Danmark er nemlig inngangen til Europa for nordmenn og derfor det perfekte stedet å starte en Europa-ferie om du kjører egen bil!

En ferie i Danmark vil by på kulinariske opplevelser. Dette er hjemlandet til rugbrødet, wienerbrødet og pølser. Visste du at dansker i gjennomsnitt spiser 42 pølser i året? Eller at Danmark er den femte største mateksportøren i verden? Danmark er også for mange kjent for det gode ølet, og merker som Carlsberg og Tuborg er ikke ukjente her i Norge.

Om du skal på Danmarksferie med barna er et besøk til Legoland et “must”. Produksjonen av de berømte legoklossene startet for litt under 60 år siden, og siden da har over 320 milliarder klosser blitt solgt på verdensbasis. Det er nesten 60 brikker per person i verden! En annen park som bør besøkes når du er i Danmark med barnefamilien er Dyrehavsbakken, forkortet Bakken. Den ligger nord for Købehhavn og er verdens eldste fornøyelsespark, åpnet i 1583!

Om du trenger en pause fra hverdagens kjas og mas eller rett og slett har ønsket deg en weekendtur til en europeisk storby i lang tid, er København perfekt! Avlegg byen en visitt på din neste ferie i Danmark.

Den danske hovedstaden er byen for enhver smak. Her finner du Tivoli, fantastisk shopping, koselige gater og gourmetmat. Visste du at København er den byen i Skandinavia som har flest restauranter med en eller flere Michelin-stjerner? Kanskje vi til og med har restplasser fra Stavanger? Til lunsj bør du besøke en av Københavns mange koselige kafeer. Bestill et smørbrød, som Danmark er så kjent for, etterfulgt av et klassisk wienerbrød og en kopp kaffe - dansker har det tredje høyeste konsumet av den svarte drikken i verden, så her kan du forvente god kaffe!

Når du vandrer rundt i København bør du se opp for alle syklistene. Sykkel er det foretrukne fremkomstmiddelet for svært mange i København, og de har egne veier og lyskryss for syklister. Spaser nedover Strøget, den eldste og lengste gågaten i verden, på ca 3,2 kilometer. Denne gaten tilbyr shopping for enhver smak, så her er det bare å boltre seg i alt fra rimelige butikker til dyrere designmerker! Som en pause fra shoppingen bør du besøke det berømte Tivoli i København, som åpnet dørene på 1840-tallet. Visste du at selveste Walt Disney ble inspirert til å lage Disneyland da han besøkte Tivoli i sine dager? Tivoli er kun åpen i sommerhalvåret, men rundt juletider åpner de dørene for en fantastisk førjulsstemning. Dersom du var ute etter noe litt mer eksotisk er en reise til Mauritius noe for deg!

Om du ønsker å unnslippe storbylivet i København og slappe av i mer landlige strøk er Danmarks koselige småbyer det perfekte stedet. Sykkelturer og camping i Danmark er perfekt for den neste familieturen!

Med sine gjennomsnittlige 31 meter over havet er Danmark et lavtliggende land sammenliknet med Norges bakker og berg. Dette gjør landet perfekt for en sykkelferie! Danmark har mer enn dobbelt så mange sykler som biler, og det er lagt svært godt tilrette for å sykle i Danmark. Det er faktisk så mye som 11000 kilometer med sykkelruter i landet! Eller kanskje dere vil prøve dresiner, de sykkelliknende metallvognene som følger gamle togskinner? En ferie i Danmark lar deg utforske vakkert landskap og være aktiv med familie og venner!

Danmark er supert om sommeren, med hvite sandstrender og sjarmerende landsbyer. Ingen steder i Danmark er mer enn fem mil fra kysten, så om du ferierer i innlandet er du aldri langt fra en strand om du føler for en dukkert. Om du savner å surfe eller alltid har ønsket å lære det bør du ta turen innom stranden “Cold Hawaii”, et av de beste stedene for surfing i Skandinavia.

Etter andre verdenskrig har dansk design virkelig blitt satt på kartet, innen flere områder. Stilen er enkel og klassisk, og komfort og funksjon står sentralt. Om du er interessert i design er en reise til Danmark midt i blinken for deg!

Arkitekten Jørn Utzon er mannen bak det verdensberømte Operahuset i Sydney, som i dag befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Et annet kjent dansk navn er Arne Jacobsen, designeren bak de ikoniske “Egget”-stolene og mange lampemodeller. Bang & Olufsen designer eksklusive elektriske apparater, slik som telefoner og stereoanlegg. Danmark har dessuten mange hoteller som har fokus på design; selve konseptet baserer seg på design, og å gå fra lobbyen til rommet ditt er som å vandre rundt i et museum.

Det er ikke bare møbler og arkitekter danske designere er kjent for. Også dansk mote er anerkjent utenfor Danmarks grenser. Merker som Munthe plus Simonsen, By Malene Birger og Bruuns Bazaar er svært populære blant norske kvinner for sine enkle snitt og klassiske stil. Smykkedesigneren Georg Jensen er også et kjent navn. Ga Danmark mersmak? Norden har mye bra å by på, prøv en reise til Stockholm!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret