10 tilbud

Ferie i Italia

Buongiorno! Hva sier du til å våkne opp til duften av cappuccino på din neste ferie i Italia? La deg friste av reisene her hos TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
10 tilbud
Filtre Tilbakestill

Italia er landet som har alt: sol og strand, ruiner og historie, nydelig mat og kultur i overflod. Reiseveien er heller ikke lang, som er en stor fordel!

Visste du at Italia er landet med flest kulturskatter på UNESCOs verdensarvliste? Hele landet er en severdighet i seg selv, fra nord til sør og øst til vest, og den tilhørende historien er fascinerende og spennende for store og små. Det er ikke noe problem å fylle dagene med opplevelser og aktiviteter, enten om du er ute etter en kulturell ferie med museer, arkitektur og gallerier, om du har gledet deg til sol og varme med kjæresten, eller ønsker en aktiv ferie i fjellene i nord. Du har kommet til landet som har alt!

En ferie i Italia er ikke komplett uten å ha spist seg overmett på pasta og pizza, og spist is til det tyter ut av ørene. Det italienske kjøkkenet er fantastisk! Landets natur bør også avlegges flere visitter; fra fjellene og den vakre Gardasjøen i nord, via Toscanas bølgende landskap og til strender i sør. La deg fortrylle av alle inntrykkene dette landet vil gi deg, med alt inkludert i en av våre all inclusive-reiser.

Det skal godt gjøres å ikke få vann i munnen når man snakker om det italienske kjøkkenet. Det er mange varianter å velge mellom av hver rett, så det skal godt gjøres å ikke finne sin favoritt!

Det finnes utallige varianter av pasta og pizza, og de fleste restauranter har et stort utvalg. Eller kanskje du har mer lyst på lasagne eller risotto? Om du er glad i det berømte og nydelige brødet focaccia er det en super forrett, og til dessert bør du prøve tiramisu eller is, som italienerne er så kjente for. Andre kjente og fantastiske ingredienser fra det italienske kjøkken er mozarella, pesto, parmaskinke og de ulike ostesortene. Smaksløkene dine vil danse runddans på tur til Italia!

Italienerne vet også hvordan drikke skal serveres. Italiensk vin er kjent verden over, både den røde og hvite varianten. Landet er en av de største vinprodusentene i verden, som du vil forstå når du ser alle vinrankene landet har å by på. Du har helt sikkert hørt om den røde Valpolicella og den hvite Chianti - velkommen til hjemlandet! Om du heller har lyst på en kopp kaffe bør du prøve cappuccino på en lokal kafe når du er på ferie i Italia. De mange kafeene og spisestedene gjør det til en veldig turistvennlig by, ypperlig for både eldre reisende og yngre!

Det er umulig å få med seg alle severdighetene Italia har å by på. Det er rett og slett for mye å velge mellom!

For 2000 år siden var Italia verdens navle. Romerriket strakte seg utover store deler av Europa, og deler av Asia og Afrika. Du kan i dag se rester fra denne storhetstiden, spesielt i datidens og dagens hovedstad, Roma. Men også lenger sør for hovedstaden finner du spennende historie, blant annet i byen Pompeii. Byen ble begravet av aske fra et vulkanutbrudd i år 79 og ble derfor ikke tilintetgjort, men snarere bevart. I dag kan du se avstøpninger fra mennesker og dyr fra den tiden, samt se hvordan de levde i romertiden. Pompeii er virkelig verdt et besøk på din neste ferie i Italia, spesielt om du er interessert i historie.

Lenger nord i Italia finner du byen Pisa, mest kjent for sitt skjeve tårn. Du kan som regel gå opp i det, om det ikke er vurdert som for skjevt - det foretas stadig vedlikehold så det ikke skal falle ned. Kanalbyen Venezia er også et “must” når du er i Nord-Italia. Hele byen er en severdighet i seg selv, bestående av 188 øyer og lener seg på millioner av trepåler. Cinque Terre, de 5 byene, finner du på vestkysten. Dette er 5 pittoreske landsbyer som klamrer seg til fjellsiden, og som du enten må gå eller ta tog mellom. Ta det som en dagstur, og vandre fra by til by langs fjellsiden - virkelig en fantastisk opplevelse!

Italia er et langstrakt land, og det er derfor ikke rart at landskapet er svært variert. Her finner du mer enn bare sol og strand!

Dolomittene i Nord-Italia utgjør den østlige delen av Alpene. Området er populært både om vinteren og sommeren for deg som ønsker en aktiv ferie i Italia. Her kan du stå på langrenn og slalåm i vinterhalvåret, og sykle eller gå turer i det vakre landskapet om sommeren. Litt lenger sør finner du Comosjøen og Gardasjøen, to vakre innsjøer med sjarmerende landsbyer langs breddene. Fra noen av landsbyene kan du ta gondoler opp flere hundre meter, og du befinner deg plutselig i vakre fjellomgivelser. Disse vakre omgivelsene passer blant annet perfekt som et innslag i en kjæresteferie på Valentine's Day.

Toscana er kjent for sitt bølgende landskap og vinranker så langt øyet kan se - det er som å se et postkort! Klimaet er behagelig og det er nok av ting å finne på. Området er fullt av gamle landsbyer, med sjarmerende gater og torg. Du finner også større byer her, slik som Siena og Firenze. Om du beveger deg sør for hovedstaden Roma blir klimaet varmere - husk at Sør-Italia stikker langt ut i Middelhavet og er på samme breddegrad som Tyrkia og Hellas! Italias to største øyer, Sicilia og Sardinia, er også svært populære destinasjoner på Italia reiser, mye takket være sitt vakre landskap.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret