tilbud

Ferie i Norge

“Millom bakkar og berg ut med havet” lyder starten på det berømte diktet av Ivar Aasen. La deg fortrylle av ditt eget land på ferie i Norge med TravelBird!
Se mer:

Mange har en tendens til å tenke at ferie er synonymt med flyplasser og pass i kofferten. Men vårt eget hjemland har uendelig med muligheter!

I det siste har flere og flere nordmenn fått øynene opp for hva vårt eget land har å by på. Du vil kanskje ikke oppleve 40 plussgrader i lufta og 25 grader i vannet, men hva gjør vel det når du får så mye mer! Om du kan tenke deg en opplevelsesrik ferie, spesielt om du ønsker å være i aktivitet, er en ferie i Norge perfekt. Det skal godt gjøres å kjede seg på Norgesferie, og fordelene ved å feriere i eget land er mange.

For det første slipper du mye av styret som utenlandsreiser krever; i Norge trenger du ikke pass for å reise rundt, du kan bruke din egen bil for å komme deg fra sted til sted og bankkort og mobilbruk er som vanlig. Du kan også ta fly fra en lokal flyplass, som fra fly Kristiansand. Dessuten slipper du å tenke på at du må veksle penger. På reise i Norge kan du oppnå feriefølelsen uten alt stresset og maset som kan følge med utenlandsturer - hvem kan vel si nei takk til det?

Hva kan Norge tilby?

Så hva kan du forvente om du velger en ferie i Norge framfor utlandet? Mulighetene er uendelige!

Norge er et utrolig variert land, og spesielt norsk natur er unik i verdenssammenheng. Har du tenkt over at vi har alt fra lange hvite sandstrender til høye, hvite fjelltopper?

Selv om man kanskje kan lengte etter sommeren når høsten og vinteren viser seg fra sine verste sider, er vi likevel utrolig heldige som har fire årstider i Norge. Det gjør at vi setter mer pris på hver årstid og får sett den vakre naturen vår i flere ulike drakter. For nettopp naturen i Norge er fantastisk og unik. Visste du at ni av de ti sterkeste assosiasjonene utenlandske turister får når de tenker på Norge har med natur å gjøre? Og ikke uten grunn!

Vi tør påstå at norsk natur har alt. Om du vil nyte sommerdager på hvite sandstrender på Jæren i Rogaland, gå fra hytte til hytte på vakre Hardangervidda eller oppleve nordlyset i Tromsø så er det ingen grunn til å krysse grensene. Norge er et langstrakt land, og har derfor en svært variert natur. Visste du at avstanden fra Norges sydligste til nordligste punkt med bil nesten er like lang som avstanden fra Oslo til Roma med bil? Om du opplever Norge på langs tilsvarer det altså en reise tvers gjennom hele Europa!

Nordlys og snøtunge trær

Vinteren i Norge er vakker. Med snødekte vidder, høye fjelltopper og langrennsløyper så langt øyet kan se ligger alt til rette for en fantastisk ferie!

Når utenlandske turister blir spurt om hva de assosierer med Norge svarer, ikke overraskende, mange av dem snø og kulde. Norge i vinterdrakt vil ta pusten fra deg!

I vinterferien, påsken og juleferien er det obligatorisk for mange å feriere et sted der de kan gå på langrenn eller stå på slalåm, og mange velger Norge. Hvorfor dra langt vekk når du kan få alt her? Norge har flere større slalåmanlegg, og utallige kilometre med preppede langrennsløyper. Pakk tursekken med kvikklunsj, appelsiner og varm kakao, og ta med hele familien på skitur innover viddene! Om du tar turen til den nordligste delen av landet vårt er du kanskje så heldig å få se nordlyset danse for deg over himmelen. Et vakrere syn skal du lete lenge etter!

Er du en person som elsker vinteraktiviteter og teller ned dager til vinteren hver sommer? Ikke fortvil! Flere steder i Norge kan du finne snø også i sommerhalvåret, for eksempel kan man oppleve isbreene på nært hold året rundt. Men pass på! Ikke begi deg ut på breene alene eller uten guide om du ikke har gjort det før - de er fulle av sprekker man helst ikke vil dette ned i.

Daler og fjorder

Sommerhalvåret byr på uendelig med muligheter i Norge. Våre fem landsdeler har noe for alle og enhver!

Norges praktfulle natur viser seg fra sin beste side når sola skinner og glitrer i fjordene. Utforsk ditt eget land i sommer!

Visste du at Norge har 13278 fjelltopper? Det er med andre ord nok av fjellturer å velge mellom. I den sørlige delen av Norge er Hardangervidda, Jotunheimen og Rondane populære turområder, mens nord-Norge kan tilby vakre omgivelser på Saltfjellet og på øya Senja. Dersom du virkelig ønsker å ta en fjellferie er en reise til Nepal noe for deg. Lofoten har natur som vil ta pusten fra deg, og er et “must” på din neste Norgesferie. Om du heller foretrekker rolige sommerdager er ingenting bedre enn hvite små hus, blått hav og svaberg i den sjarmerende skjærgården i Sør-Norge. For mange er dette selve definisjonen på sommerferie, og skjærgårdsidyllen frister nordmenn hver sommer.

Norske byer kan også tilby deg mye. Hovedstaden vår har et stort utvalg av museer, shopping og spaopplevelser. Historiske Bergen og Trondheim er også obligatoriske besøk på din neste ferie i Norge. Kanskje du kan ta et fra fly bergen? Tromsø i nord og Kristiansand og Stavanger i sør er andre byer du bør besøke om du er i nærheten. Uansett hvilken landsdel du velger å feriere i er det med andre ord en by verdt å besøke i nærheten! Om du skal fra Oslo til Bergen bør du sette deg på toget. Bergensbanen tar deg fra øst til vest gjennom nydelig landskap, vinter som sommer. Vi har bare en ting å si: God tur!

Er temperaturen ute hutrende kald, og du savner å bade? Fortvil ikke, du kan dra til badeland! Du finner en rekke ulike badeland rundt om i vårt vakre land. Besøk Tropicana Badeland på Gol, Bø Sommarland i Bø i Telemark, Vannkanten Waterworld i Bergen, og Aquarama Bad i Kristiansand. Eller hva med å ta turen til Hovden badeland & Spa? Her er uansett mulighetene mange!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret