1 tilbud

Ferie i Romania

Grandiøse slott og storslåtte naturlandskap. Bli med til Europas vakreste land med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Denne ukjente perlen har mye å by på.

Her finner man både verdens vakreste vei og verdens tyngste administrative bygning.

Sør-Øst i Europa, klemt inne mellom Svartehavet og en rekke europeiske land finner vi Romania. 9,3 millioner turister besøkte Romania i 2016. For det meste dreier landets turisme seg rundt eventyrlige slott i frodige landskap samt rike kultur- og religionshistorie. Med storslåtte borger fra eldre århundrer og enestående natur, er det kanskje ikke rart landet også har verdens vakreste vei, Transfăgărășan. Denne 90 kilometer lange veien går sikk-sakk ned en fjellvegg, i et idyllisk naturlandskap. Helt øst i landet finner vi Danube Delta. Det best bevarte elvedeltaet i Europa, som byr på et spennende og eksotisk dyreliv, med blant annet mange sjeldne fuglearter og gode fiskemuligheter. Det er ikke uten grunn Romanias fiskesuppe er kjent for å være en opplevelse i seg selv. Men landet er også så mye mer enn natur. Verdens tyngste administrative bygning ligger i hovedstaden, Bucuresti. Bygningen heter Palace of Parliament, og ble bygget under diktatoren Nicolae Ceaușescu i 1984. Landet er befolket av rett under 20 millioner innbyggere. De verdensberømte Bucovina Monasteries, klostre dekket av kunst og symbolikk, er et testament til landets religiøse historie. Landet er også hjem til et av de vakreste fossefallene i verden, Izvorul Bigăr, som ligger sørvest i landet. Maten her er knallgod, med lekre supper og velsmakende kjøttretter. Ikke glem å prøve gogosi, rumenske smultringer! Dersom du vil ha den autentiske typen, må du nok ta en reise til USA.

Visste du at Romania ligger på femteplass på listen over alkoholkonsum? Den gjennomsnittlige rumener drikker 14,4 liter ren alkohol i året. De er kjent for sin ypperlige plommesprit,Țuică, som drikkes før måltider for å øke appetitten. Romania er faktisk en av de landene som høster flest plummer i verden. Så, hva sier du? Er du klar for en reise til Romania - landet selveste Dracula kom fra?

Velkommen til Draculas fødested

Blant frodige skoger fylt av rik historie midt i Romania finner du Transylvania.

Start ferien med Citadel of Alba Iulia, den største byen innenfor en festning i Romania. Det er vanskelig å overdrive betydning av denne byen for Romanias historie, som går over 2000 år tilbake i tid, da det romerske riket tok over stedet. Men stedet er mest kjent for stedet man signerte unionen med Romania 1. desember 1918. I dag er det landets nasjonaldag.

Her finner du museer, kirker og den berømte unionshallen. Det er anbefalt å bruke en hel dag på å utforske stedet, sitte på de fine kafeene og se på vaktene ikledd middelalderkostymer gå parade klokken 12:00. Ikke glem å ta turen til Coronation Cathedral, en rumensk-ortodoks katedral dedikert til treenigheten og englene Mikael og Gabriel. Det er også mulig å leie en sykkel, så du kan sykle rundt denne eldgamle perlen av en by. Dette stedet må du få med deg på din ferie i Romania!

Etter gamlebyen kan du ta turen til Libearty Bear Sanctuary, en 70-hektars fristed for bjørner! Det hele startet da en rumensk kvinne i 1988 så bjørner stappet i små bur utenfor restauranter for å tiltrekke kunder. Hun syntes det var trist, og hadde en drøm om å redde disse bjørnene slik at de kunne få et godt liv. I dag holder over 70 bjørner til her. Det er mulig å få guidet tour på engelsk her, men det presiseres at dette er et sted for å holde bjørnene trygge og få oppmerksomhet rundt dyremangfoldet, ikke en dyrehage. Det betyr at ettersom bjørnene har et stort område å være på er man ikke garantert å se noen, men det er som oftest mange bjørner som leker rett ved gjerdet. Kanskje du blir inspirert til å gjøre noe godt for andre etter din ferie i Romania? Dersom du er interessert i en mer safari-lignende opplevelse er safari afrika noe for deg.

Ta en avslappende dag i byen Brasov.

Her bobler det over av historie og liv!

Ta en tur til Council Square i byen Brasov. På denne plassen har de holdt markeder i omtrent 700 år, og har vært en sentral del i Romania. I områdene rundt plassen står tradisjonelle hus i alle regnbuens farger. Bakgrunnen for fremveksten av dette stedet er at det lå i krysningen mellom handelsruter til det Ottomanske Rike og Vest-Europa. Denne byen er den mest besøkte i landet, og det er ikke rart. Vakre bygninger fra gamle tider ligger i mellom skjønn grønn skog.

Byen er full av koselige kafeer og spisesteder, med flere internasjonale kusiner. Ta en kabel-heis opp Tâmpa Mountain, et fjell, for å få full oversikt over byen. Mange turister bruker Brasov som base når de er på ferie til Romania. Det er kort vei til flere kjente turistattraksjoner, og byen er godt utstyrt med alt du skulle trenge. Om vinteren huser den det mest besøkte rumenske skianlegget. Så dersom du er på reise til Romania i vinterferie, må du legge turen hit!

Mens du er her kan du besøke Biserica Neagra, den største gotiske kirken i Romania. Navnet svart kirke, kommer etter en storbrann i 1689 gjorde veggene svarte. I tillegg til å ha den største kirkeklokken i Romania, som veier utrolige 7 tonn, har kirken også en av de største orglene i Øst-Europa - så dersom du liker orgelmusikk er en tur til Romania noe for deg! Ikke glem å ta turen til Strada Sforii, Europas minste gate. Den ble opprinnelig bygget for at brannmenn skulle klare å raskt komme seg frem til brannen.

Det er en grunn til at Romania er kjent som landet med slott.

Du kommer garantert til å måpe når du ser hvor vakre slottene er.

Romania er kjent for sine magiske slott i idylliske omgivelser. Det er mange av dem, så man har ikke tid til å besøke alle. Et slott du definitivt ikke kan gå glipp av er Castelul Corvinilor, et av de største i Europa. Den ble bygget på 1400-tallet, og ser ut som noe tatt ut fra et eventyr. Huffington Post hadde slottet på sin artikkel om 10 slott rundt om i verden som er som tatt rett ut fra et eventyr. For å komme til den må man gå over en skikkelig middelalderbru, som rager høyt over bakken. Innvendig får du med en gang middelalder-vibbene. Det er høyt under taket, med kunst og emblemer og flagg fra middelaldertiden. Få med deg bjørne-hullet, hvor man kastet slaver man ikke hadde bruk for eller kriminelle, eller folk man trengte at “forsvant”. Slottet har også et torturkammer. Det henger skilt med informasjon på engelsk omtrent overalt, men det er mulig å få en guidet tour mot betaling.

Midt i den frodige skogen, 700 meter opp det over 2000 meter høye fjellet Izvorul Călimanului, ligger Castelul Bran, også kalt Draculas slott. Dette navnet har den fått fordi det er det eneste slottet i Transylvania som passer beskrivelsene i Bram Stokers roman Dracula.

Romania er nok ikke det mest populære, eller kjente, landet å reise til her i norden. Hvis man derimot beveger seg lenger ned i Europa er Romania er velkjent feriemål. Billige priser, grandiøse naturopplevelser, rik historie, vintersport og eventyrlige slott tiltrekker reisende. Om du ønsker en storbyferie i Europa, med billige ølpriser, god mat og en rekke aktiviteter er hovedstaden Bucuresti midt i blinken. Dersom store grønne naturlandskap krydret med vakre veier og slott, er Transylvania stedet du må besøke. Det er også mulig å kombinere disse til en fantastisk rundreise. Dersom ferien din i Romania ga mersmak er baltiske stater definitivt verdt å sjekke ut. Så, hva venter du på? Ta en ferie i Romania!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000