1 tilbud

Ferie i Sverige

Vi drømmer oss bort til den svenske skjergården hver sommer og drar til Sverige så ofte vi kan. Bestill din neste ferie i Sverige med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Söta bror - landet vi elsker å lage vitser om og konkurrere mot. Med en landegrense på 1619 km er det ikke langt til din neste feriedestinasjon i nabolandet!

For mange har Sverige vært en yndet feriedestinasjon i lang tid. Sverige er det mest foretrukne landet når nordmenn skal feriere utenfor våre egne landegrenser, og steder som Stockholm og Gotland er spesielt populære. Reiseveien er kort, som er en stor fordel spesielt når man har utålmodige barn med på tur.

En ferie i Sverige har mange varierte tilbud. I hjemlandet til ABBA, IKEA og Pippi Langstrømpe finner du gode tilbud sommer som vinter, om du reiser alene, som barnefamilie eller med vennegjengen. At man kan snakke norsk gjør ting enklere, og kulturen og landets regler er ganske likt som du er vant med i Norge. Men det betyr ikke at Sverige er er kjedelig reisetilbud - langt derifra!

Naturen i Sverige er ikke overraskende ganske lik den norske, men det betyr ikke at du allerede har sett alt den har å by på. Den svenske skjærgåren er blant annet noe du ikke må gå glipp av!

Sverige er på mange måter den perfekte feriedestinasjonen. Den største fordelen er den korte avstanden! Sett deg inn i din egen bil og opplev landet fra veien på din neste ferie i Sverige. Det gir deg friheten og muligheten til å se akkurat de delene av nabolandet du ønsker! Spesielt om sommeren er dette å anbefale, da svensk natur er utrolig vakker og et syn i seg selv på vei til din utpekte destinasjon. Sverige har mange nasjonalparker for å verne om naturen du kan besøke.

I vinterhalvåret kan söta bror tilby gode muligheter for deg som er glad i å stå på slalåm eller snowboard. Bo på hytter eller i leiligheter i nærheten av bakken så det bare er å spenne på seg skiene etter at frokosten er inntatt. Om du er på Sverige ferie i den nordligste landsdelen kan du være så heldig å se nordlyset danse over himmelen. Og uansett vil du kunne nyte synet av en vakker stjernehimmel. Ta med termos med gløgg ut i skogen og nyt synet av snødekket landskap i månelyset! Dersom du er ute etter noe mer eksotisk er en Malaysia ferie noe for deg!

Den svenske skjærgården består av utallige større og mindre øyer, odder og nes. Dette har i lang tid vært nordmenns feriefavoritt, og med god grunn!

Skjærgården utenfor hovedstaden Stockholm er spesielt kjent for sine mange bebodde og ubebodde øyer, faktisk så mange som 24000 av dem! Mange av dem kan du nå på under en time fra Stockholms travle byliv. Men også lenger nord for Stockholm finner du svensk skjærgård på sitt beste, samt på vestkysten, som ofte er foretrukket av ferierende nordmenn siden det er såpass nærme landegrensen. Om du reiser hit rundt 20. juni bør du sørge for å få med deg svenskenes feiring av midtsommer, en av de viktigste feiringene i landet ved siden av julefeiringen.

Mange svensker har sommerhus på de koselige øyene, og for tilreisende er det også mange muligheter for overnatting og bespisning. Ofte er det mulig å campe med telt på en øde øy, om du ikke vil overnatte på hotell hver natt. Ta øyhopping til et nytt nivå på din neste ferie i Sverige og reis fra øy til øy med kano, kajakk eller båt! På denne måten får du sett nabolandet fra sjøen, kjenne saltvannspruten mot huden og vinden i håret. God sommerferie!

Sverige er hjemlandet til Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberget og Liseberg. Trenger vi si mer?

Du finner en rekke fornøyelsesparker i Sverige, spesielt i eller rett utenfor de største byene. Det finnes dessuten en rekke dyreparker og museer som er gøy for de minste på ferie i Sverige, samt ulike temaparker. Kanskje har du en datter som drømmer om å bli prinsesse en dag? Da bør dere ta turen innom en eller flere av Sveriges mange slott. Visste du at slottet i Stockholm nesten er på størrelse med Versailles i Frankrike? Eller kanskje barna har lært om vikingene på skolen? Som Norge var Sverige bosatt av vikinger for rundt 1000 år siden, og et besøk til en gammel vikingbosetting kan være artig for store og små. Kanskje vi har restplasser fra Bergen hit?

Om dere kan tenke dere en aktiv ferie er det nok av muligheter i nabolandet. Fjellturer, padling, slalåm og sykkelturer - om du er av dem som mener en ferie uten trening er en ferie uten mening har du kommet til rett land! Barn blir ofte utålmodige av å sitte stille hele dagen, så en aktiv ferie når du er på ferie med barna er perfekt!

Mer inspirasjon

Reisetilbud

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret