5 tilbud

Ferie i Tyskland

Forbered deg på en berg og dalbane av fornøyelser, fester og fristelser på din ferie i Tyskland. Nyt Landets storbyskjønnhet, gripende natur, og romantiske palasser. Bli inspirert hos oss i TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Det er noe unektelig kunstnerisk med måten Tyskland natur utfolder seg på, fra den bølgete sanddyne-kantede kysten i nord, til de romantiske dalene, lunefulle skogene og praktfulle alpene, til de store vingårdene i hjertet av landet.

Ta en avstikker fra den tyske autoban og opplev det storslåtte landskapet som gjør hver svingete, deilige kilometer kjærkommen. Få land har hatt så stor innflytelse på Europa som Tyskland. Landet har gitt oss Hansaforbundet, reformasjonen, bildeler, trykkpressen, aspirin og mp3-teknologien. Tyskland er også fødestedet til berømtheter som Albert Einstein, Martin Luther, Karl Marx, Brødrene Grimm og Beethoven. På besøket ditt til dette betydningsfulle landet kan du sove i et middelalderslott, gå langs restene av Berlinmuren eller stå i et romersk amfiteater. Valget er ditt! Opplev Tyskland gjennom mat og drikke. Her finner du langt mer enn de klassiske innslagene som pretzel, pølse, og schnitzel. Smak berømt øl og førsteklasses vin!

Møt historie i byer hvor gatene eksisterte lenge før Columbus satte seil for Amerika, og i slott som vokter over landsbyer hvor blomsterkasser flyter over med geranier. Hvem sa du måtte reise til London for å få storbyferie? I storbyene Hamburg, München og Berlin finner du et kulturelt kaleidoskop som spenner fra operaer til kunstmuseer til kabaret og hemmelige klubber. På din spasertur rundt i byene vil du finne en miks av gotisk, klassisk barokk, rundbuestil, og moderne arkitektoniske kreasjoner fra mestre som Frank Gehry, David Chipperfield og Daniel Libeskind.

Utforsk Berlins levende kultur, fantastiske mat, heftige fester, nyskapende arkitektur og dens historie. Marx, Bismarck, Einstein, Bowie og JFK var alle formet av denne fantastiske byen.

Berlin, byen som iscenesatte en revolusjon, var nazistenes hovedkontor, ble bombet i filler, delt i to og senere gjenforent. Og dette var bare i løpet av 1900-tallet! Beundre det praktfulle prøyssiske slottet, gå langs restene av Berlinmuren, besøk Checkpoint Charlie, og stå i rommet hvor Holocaust ble planlagt. En reise til Berlin vil avsløre en flerkulturell metropol med en avslappet livsstil. Her finner du en lokalbefolkning som vektlegger en kreativ livsstil og personlig frihet i større grad enn statussymboler og materiell rikdom. Kafeene er fullpakkede hele åpningstiden og lokalbefolkningen holder det gående til langt utpå morgenkvisten. Berlin er størrelsesmessig en ganske stor by, men de viktigste områdene er kompakte, og her kommer du deg lett rundt på sykkel, til fots eller ved bruk av offentlig transport.

Besøk ikoniske severdigheter, grønne flekker, og stilige restauranter og barer. Ta turen til denne dynamiske byen som er upretensiøs, uforutsigbar og uimotståelig. Denne kulturelle trendsetteren har ingen begrensninger når det kommer til kreativitet. Takket være billig husleie, overflod av plass og nyskapende tankegang, har Berlin de siste 20 årene utviklet seg til å bli Europas nye hovedstad for gründerbedrifter. Internasjonalt anerkjente artister og utøvere pryder konsert-, opera- og teaterscenene. Glem reise til New York! Berlin er virkelig byen som aldri sover! Blant byens endeløse underholdningsmuligheter finner du noe for enhver smak, aldersgruppe og budsjett. Alt fra industrielle technotempler, til små kjellerklubber, fancy cocktailhuler, uteserveringer, fiffige kabareter, og behagelige symfonier.

Ta turen til München, Tysklands tredje største by og uoffisielle sørlige hovedstad. Byen er en blomstrende suksesshistorie, og har i løpet av de siste tiårene blitt et av Europas og Tysklands viktigste teknologiske sentre.

Byen kan by på et rikt kulturtilbud, med sine 59 teatre og flere operahus. Opplev disse på din ferie i Tyskland. Her finner du også en rekke kjente kunstmuseer som Münchner Stadtmuseum, Glyptoteket, og Bayerisches Nationalmuseum, samt verdens største tekniske museum, Deutsches Museum. I byen finner du også ølhaller, høyteknologisk industri og intellektuell kunst. Det anbefales virkelig å ta turen i oktober, når byen arrangerer sin berømte årlige Oktoberfest. Ta en spasertur i byen og pust inn småbyluft, før du besøker en av de mange serverdighetene i verdensklassen. Besøk Residenzmuseum, hjemmet til Bayerns Wittelsbachherskere fra 1508 til første verdenskrig. Eller hva med å ta ta turen til Hamburg, Tysklands nest største by? Som også er blant de stedene i verden du får mest for pengene i løpet av en dag pås tranden, ifølge vår egen Strandprisindeks. Byen tilhørte Hansaforbundet i middelalderen, og var en suveren stat frem til Tysklands samling i 1871. Visste du at byen også er Europas nest største havneby? Her finner du 100 musikklubber, 40 konsert- og teaterscener, samt 60 museer. Mulighetene er altså mange!

Pølser, Glühwein (gløgg) og pepperkaker, når julen nærmer seg er det tid for julemarkeder! Er det noe tyskerne virkelig kan så er det jul! Du finner hundrevis av julemarkeder spredt over hele landet. Dra til Christkindlesmarkt i middelalderbyen Nürnberg, hvor du finner et av landets mest kjente julemarked, som kan dateres tilbake til 1628. Nyt fargene, lydene og kvaliteten på de håndlagde varene for salg, eller nyt en kopp rykende varm gløgg mens du gumler på krydrete pølser. Dra til Dresden, hvor du kan prøve Christstollen, en type tysk julekake. Markedet her kan dateres tilbake til 1434, som gjør det til landets eldste. Kom i skikkelig julestemning med marsipan og tørket frukt på et ekte tysk julemarked!

Besøk The Black Forest, skogen hvor Hans og Grete møtte den onde heksa. Den har fått navnet sitt fra det mørke, litt skumle taket av eviggrønne blader som dekker den.

De vidstrakte dalene, åsene, elvene og skogene strekker seg fra den sveitsiske grensen til den sveitsiske spa-byen Baden-Baden til Rhinen og nesten til Bodensjøen. Eller hva med å dra på fottur til Sauerland vest i landet? Området er også kjent for vannsport og terrengsykling. En tur til de Bavariske alpene i Allgäu-regionen som ligger nær Bodensjøen, vil også gi deg flotte opplevelser dersom du har lyst å oppleve ekte tysk natur på din ferie i Tyskland!

Ta turen til Sylt, stjernen blant landets nordfrisiske øyer. Den besøkes årlig av 650 000 reisende, og er den største tyske øya. Her finner du noen av landets mest populære feriedestinasjoner, som vakre Westerland. Nyt 40 kilometer med praktfulle sandstrender, som gjør området til den ideelle feriedestinasjonen for rekreasjon og en avslappende ferie. På Sylt finner du også frisisk kultur og sjarmerende, billedperfekte landsbyer. Eller hva med å ta turen til Rügen, landets største øyområde, som ligger ved Østersjøen. Helt mot grensen til Nederland finner du Borkum, en populær feriedestinasjon for tyske og nederlandske familier. Vel verdt et besøk på din ferie i Tyskland!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret