5 tilbud

Hellas reiser

Hellas reiser er svært populært, av den enkle grunn at dette er det perfekte ferielandet! Bli inspirert av TravelBirds reiser!
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

Hellas er landet der gammelt møter nytt og strender møter ruiner. La deg fortrylle av landet med de hvite sandstrendene, flere øyer enn du kan telle og nydelig gresk mat!

Hellas har vært et yndet ferieland i lang tid. Hvert år besøker rundt 16,5 millioner turister landet - det er flere mennesker enn det er innbyggere i Hellas! Det sier seg selv at turisme er en stor næring i Hellas, og svært mange grekere jobber innen reiselivs- og turistbransjen. Spesielt de greske øyene er populære, men fastlandet har også mange godbiter, spesielt om du er interessert i historie og gresk mytologi. Her ligger severdighetene som perler på en snor! Bli inspirert her hos TravelBird, og finn ditt neste Hellas reisemål! Kanskje vi har restplasser hit?

Visste du at Hellas er rangert som det 16. mest besøkte landet av turister i verden? Landet har mange års erfaring med å være et turistmål, og mye i landet er derfor lagt til rette for den store turiststrømmen. Få andre land på Hellas sin størrelse har for eksempel så mange flyplasser, og du vil ikke ha problemer med å finne museer på Hellas reiser. Hellas er faktisk det landet i verden med flest arkeologiske museer! Kanskje vi har en pakkereise med alt du trenger?

Offisielt har Hellas mellom 1200 og 6000 øyer, det kommer an på hva man regner som en øy. Kun mellom 166 og 227 av dem er befolket, men er i gjengeld svært populære på reiser til Hellas.

Det er som regel de greske øyene i Syden turister velger når man skal på Hellas reiser, spesielt om man ønsker en ferie fylt med sol og sommer. Hvorfor ikke utforske mer enn én øy neste gang du skal på ferie i Hellas? Hellas har utallige vakre øyer å velge mellom, og du har nok hørt mange av navnene før, selv om du ikke har vært der. Med mer enn 250 soldager i året vil du sannsynligvis få en solrik ferie. Med klart blått hav, knallhvite steinhus og blå karakteristiske karmer og dører vil din neste Hellasreise bli akkurat som du har sett på film!

Kreta er den største av de mange greske øyene. Andre perler er Santorini, Rhodos, Ios og Zakynthos. Hver øy har sin særegne sjarm, og uavhengig av hva du er ute etter finner du garantert en øy for din smak! Ta ferge mellom hver øy, og husk å besøke øya Skopelos på veien! Har du sett filmen “Mamma Mia” fra 2008? Da har du allerede fått et innblikk i hvor vakker denne øya er, da mesteparten av filmen ble spilt inn her.

Visste du at at grekere konsumerer mest fetaost per hode i verden? Og at Hellas er verdens tredje største produsent av oliven?

Den første kokeboken ble skrevet for ca 2500 år siden i en daværende gresk koloni. Grekere er også den dag i dag lidenskapelig opptatt av mat, og det er en stor del av gresk kultur. Landet er spesielt kjent for salaten som er oppkalt etter landet, med oliven, tomater, fetaost og agurk. Men også retter som moussaka, souvlaki og gyros er obligatorisk på Hellas reiser! Hva er vel bedre enn å nyte lokal mat på en taverna i solnedgangen, med gresk musikk i bakgrunnen?

Sjekk om TravelBird har restplasser til Hellas!

Selv om ingenting slår nydelig gresk mat og god drikke i solnedgangen på en Hellasferie, er det likevel en trøst at man kan få tak i gresk mat utenfor landegrensene også, da landet er den tredje største produsenten av oliven på verdensbasis. Grekerne har plantet oliventrær i mange hundre år, og noen av trærne du finner i landet i dag skal stamme fra 1200-tallet! Det finnes i dag rundt 120 millioner oliventrær i Hellas - ikke rart landet produserer mye oliven!

Fra ca 700 f.Kr. til 500 e.Kr. var Hellas og Roma ledende innen samfunnsmessig utvikling. Du kan den dag i dag se rester av dette, spesielt i hovedstaden Athen, og Hellas reiser går derfor ofte hit.

Utallige ord og uttrykk stammer fra antikkens Hellas, og antakeligvis flere fenomen og tradisjoner enn du skulle tro. Demokratiet, de Olympiske Leker og skupturer som etterlikner levende mennesker er bare noen eksempler på arven fra den greske antikken. Visste du dessuten at å skåle når man sitter til bords er en gammel gresk skikk? Middagsverten tok alltid den første vinslurken for å vise gjestene at vinen ikke var forgiftet.

Athen er en av de eldste byene i verden og antas grunnlagt 1500 f.Kr., på Akropolis, den berømte høyden i den greske hovedstaden. Byen fikk navnet fra den greske gudinnen Athene, og er storby uten like! Det er ikke bare den greske hovedstaden som er gammel, også det greske språket har røtter langt tilbake i tid. Det har blitt pratet i mer enn 3000 år og er et av de eldste språkene i Europa. Også den greske mynteenheten drakmer har en lang historie, og hadde vært i bruk i hele 2650 år før den ble byttet ut med euro i 2002. Om du fortsatt ikke er overbevist om at dette landet er en historisk og kulturell vugge bør du definitivt ta turen for å erfare det selv!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret