Helsereiser

Det har lenge vært populært å reise til varmere strøk for helsens skyld. Enten for å lege vonde, verkende kropper, eller for å få en pause fra hverdagsstresset. Finn din neste reise hos TravelBird!

Tilbud

Velg en avreisedato
0 tilbud
Ferie er noe vi nordmenn gjerne forbinder med sommer, sol og pause fra hverdagen. Alle trenger å koble av fra tid til annen, og det er liten tvil om at en ferietur er bra for helsen din!

Det gir brudd fra de vanlige rutinene, muligheten til å slappe av, og kan bidra til å redusere stress. Visste du at kronisk stress er belastende for kroppen? Og at det på lengre sikt kan gi dårligere helse? Forebygg stress med helsereiser! Nyt dager på stranden i et sydhavsparadis, med sand mellom tærne og en paraplydrink i hånden. Eller hva med med å kombinere yoga, daglige fotturer i jungelen og avslappende spabehandlinger på Bali?

Uansett hva du velger å bruke ferien din på gir det deg muligheten til å samle krefter, og bare nyte en pause fra hverdagen. Høres ikke det deilig ut? Forskning har vist at de som drar på ferie umiddelbart føler seg sunnere, og har mindre fysiske plager. I en stressende hverdag trenger vi det en ferietur kan tilby oss - nok søvn, færre planer og bare nyte det å ha full kontroll over sin egen timeplan. Gjør akkurat det du vil, og gi deg selv en pause fra hverdagens bekymringer. Reiser du til et nytt sted gir det deg muligheten til å fordype deg i helt nye omgivelser.

Visste du at det å være i nærheten av, eller stirre utover havet, er beroligende? Eller at de fleste faktisk beveger seg mer i ferien enn i hverdagen? Det er kanskje ikke så rart hvis du tenker over hvor mange kilometer du går når du vandrer rundt i en ny by, eller går fra butikk til butikk under en heldags shoppingtur. Mennesket blomstrer i møtet med det ukjente, og helsereiser tilbyr en komplett pakke av nye severdigheter, ansikter og lyder. Legger du inn en digital detox er reisen komplett, og kanskje akkurat det du trenger for å få livet tilbake på rett spor. Stopp opp og kjenn etter dine behov. Hva venter du på? Bestill deg en ferietur i dag!

Aktiv ferie

Benytt ferieturen til å prøve nye aktiviteter

Helsereiser trenger ikke nødvendigvis bety å ligge på stranda i dagesvis. Hva med å reise på en aktiv ferie?

Visste du at reisende er ekstra tilbøyelige til å prøve nye aktiviteter når de er på et nytt sted? Benytt anledningen til å prøve noe nytt! Fittness-sentriske feriesteder oppfordrer gjerne gjestene til å komme i form og prøve nye treningsformer når de først er hjemmefra. På helsereiser kan du kombinere avslapping med daglig aktivitet. Nederland og Danmark er supre destinasjoner for deg som har lyst å dra på sykkeltur. Eller hva med å sykle på Mallorca? Både proffsyklister og mosjonister finner veien til denne solrike øya, som kan friste med en variert natur og utfordrende sykkelruter. Visste du at sykkellaget Sky Team legger deler av treningen sin hit? Øya kan også friste med nydelige golfbaner. Ta turen til Sardinia, og dra på guidet fottur i nasjonalparken Pardo della Giara Tulli. Lær å kite, surfe eller ri. Dra på joggetur på stranda. Valget er ditt, og kun fantasien setter grenser.

Du finner treningsmuligheter på de fleste destinasjoner, og en ferie med aktiviteter og bevegelse er perfekt når du reiser med barn. Hva med å reise på skiferie? Du kan tilbringe dagene i slalåmbakkene eller på skitur, og kveldene med varm kakao foran peisen. Høres ikke det deilig ut? Eller hva med å ta seg en tur på et retreat som tilbyr yoga og meditasjon? India og Bali er begge kjente yogadestinasjoner.

Stress ned

Sett av tid til en tur på spa eller meditasjon på dine helsereiser

I dagens samfunn hvor vi tilbringer såpass mye tid foran skjermen er det lett at stresset setter seg i kropp og skuldre.

Når smerten inntreffer er det både smart og behagelig å unne seg en tur til et spahotell. Skjem deg bort fra topp til tå! Studier viser at de som unner seg litt ekstra velvære regelmessig både er mer avslappet og lykkeligere. Visste du at en massasje kan forhindre migrene, forbedre nattesøvnen og styrke immunforsvaret ditt ved å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer? Praksisen med å reise til kalde eller varme kilder i håp om å oppnå en helsbringende effekt på ulike lidelser og sykdommer går tilbake til forhistorisk tid. Grekerne la grunnlaget for de moderne prosedyrer med spa, og du finner spahotell i en rekke europeiske byer. Hva med en tur til Blue Lagoon på Island, eller Bath i Storbritannia?

Det finnes utallige feriemuligheter, enten du vil reise kort eller langt.

Kanariøyene og spanskekysten har lenge vært populære destinasjoner for mennesker med astma- og allergiplager, psoriasis eller revmatisme. Sol og varme kan hjelpe på disse plagene, så mange legger inn en ferie til en soldestinasjon flere ganger i året.

En del medisinske og kosmetiske behandlinger er langt billigere i utlandet. Mange drar f.eks. til Øst-Europa for å få laseroperasjon av øynene, hvor du får den til redusert pris sammenlignet med Norge. Tannbehandlinger er også populære her, da tannlegebesøk her hjemme lett kan bli en dyr affære. Uansett hvilken behandling du bestemmer deg for, er det lurt å sjekke behandlingsstedet nøye, samt sjekke at du har de nødvendige helseforsikringene i orden.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret