tilbud

Hotell Ålesund

Sunnmøres perle tar imot gjester fra alle verdens hjørner. TravelBird hjelper deg finne et opphold på et hotell Ålesund, så du kan oppleve det byen har å by på.
Se mer:

Ålesund blir mer og mer populær blant utenlandske turister.

Et av Norges mest populære byen å ta inn på et hotell i Ålesund. Denne turistmagneten kan skryte av en losjiomsetning på hel 54 445 181 kroner, ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) Losjiomsetning defineres som totale omsetningen til et hotell etter det er trukket fra moms og servering. Disse kommer fra byens i overkant av 20 hoteller og feriehus. Men hvor mye må du egentlig betale for en natt i Ålesund? Ifølge SSB er den gjennomsnittlige prisen for et hotellrom i Ålesund 867 kroner. Så her er det mange billige hotell Ålesund, i tillegg til dyre hotell - så klart. SSBs månedlige overnatting-undersøkelsen gir oss svar på hvor mange som faktisk har overnattet i Ålesunds fylke, Møre og Romsdal. I september 2016 beste hele 84 069 reisende totalt å overnatte i Møre og Romsdal. Av disse kom 18 480 fra utlandet mens 65 589 kom fra Norge. Dette ga et rombelegg, altså hvor stor andel av tiden rommene var booket, på 51,9 prosent. Hopper vi frem ett år til september 2017 får vi litt andre tall. Utrolige 85 489 bestemte seg for å ta inn på et overnattingssted i Ålesund. Dette er en økning på over 1000 fra fjoråret. Av disse kom 64 490 fra Norge mens 21 008 kom fra utlandet. Selv om andel fra Norge falt, økte antall gjester fra utlandet med tre ganger så mye som fallet i norske reisende. Det er imponerende at fylket er så populært blant utenlandske reisende. Det kan være mange grunner til økningen i internasjonale overnattinger. En forklaring kan være fallet i kronekursen, som har gjort det billigere å feriere i Norge. Det er en plausibel forklaring, når vi ser på totale overnattinger i hele Norge, øker den med 100 000 fra september 2016 til september 2017.

Uansett hvilket hotell Ålesund du velger å bo på kommer du til å få et fantastisk opphold, og når du er klar til å reise videre er det bare å hoppe på et fly fra aalesund.

Byens eldste serveringssted er på byfjellet Aksla.

For å komme til toppen må du gå opp nesten 420 trappetrinn.

Selv om Ålesund hotell er varierte og spennende, må man komme seg ut litt også. Heldigvis er det mye spennende å bruke dagen sin på i Ålesund. Et godt sted å starte er Ålesunds byfjell Aksla. Etter å ha klatret de 418 stegene fra Byparken har du en uforglemmelig utsikt over den vakre byen omringet av det nydelig havet. Fjellet har fått navnet fra sin likhet med kroppsdelen aksel ved skulderen. En fin gåtur er fra Fagerlia til Fjellstua, serveringsstedet på fjellet. Ruten er 3,5 kilometer lang. Fjellets høyeste punkt er Rundskue, et fyrtårn 189 meter over havet. På byfjellet finner du også Fjellstua, som er Ålesunds eldste serveringssted fra 1903, ifølge Ålesunds byleksikon.

Det er flere byer i verden med karakteristiske fjell som vokter over innbyggerne. Et godt eksempel vil du se på din reise til sor afrika. Der kan du se Table Mountain i Cape Town.

Etter fjellturen kan det være greit å se andre sider av den vakre naturen, nemlig dyr. Da er Atlanterhavsparken det perfekte stedet å være. Det ble startet i 1998, og har siden vært et av Nord-Europas største og mest unike saltvannsakvarier. Årlig besøker hele 130 000 mennesker Atlanterhavsparken for å se og lære om dyrelivet under vann. I 2016 ble parken tildelt Møre og Romsdal Reiselivs Reiselivspris. Den ene tanken rommer hele 4 millioner liter vann. Er du her til rett tid får du sett den daglige matingen, gjort av en dykker. Utearealet til akvariet er noe for seg selv. Her kan du leke i vannlekeparken, se på seler i Europas største sel-basseng eller beundre pingvinene. Det er også en egen oterøy med tre otere. Du finner akvariet på Tuneset - 3 kilometer fra bykjernen. Perfekt å gjøre på dagen mens du har et opphold på et hotell Ålesund.

Etter bybrannen ble Ålesund gjenoppbygd i jugendstil.

Lær mer om denne spennende stilen på Jugendstilsenteret.

En annen viktig attraksjon i Ålesund er Jugendstilsenteret og Kunstmuseet Kube. Førstnevnte ligger ved den gamle Apotekergaarden fra tidlig 1900-tallet. Bakgrunnen for museet er at det i 1904 var en enorm bybrann som askela hele Ålesund. Oppbyggingen av byen ble gjort i jugendstil, og skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøet i jugendstil - noe du helt sikkert kommer til å merke under til opphold på hotell Ålesund. Her kan du se interiører og gjenstander i denne stilen.

Jugendstilen var en populær kunstretning på slutten av 1800-tallet. I denne perioden dyrket man det moderne og ungdommelige med motiver fra naturen. Jugendstil kommer fra tysk og betyr ungdomsstil. Kunstretningen var en reaksjon på den mer akademiske kunsten som preget 1800-tallet. Den gjenkjennes ved de karakteristiske organiske formene av spesielt blomster og planter. Bølger, buer og kurver preger verkene. Så hvis ditt hotell Ålesund har buer og planter kan det hende det følger denne stilen. Man kan spore starten på Jugenstilen tilbake til en plakat laget av den tsjekkiske kunstneren Alfons Mucha. Dagen etter plakaten dukket opp i gatene ble den nye stilen introdusert til befolkningen.

Et godt eksempel på jugendstilen i Ålesund er det tidligere Svaneapoteket, som man tror var tatt i bruk i 1908. Ta en reise til England og se jugendstilen de har der! I dag finner vi, som nevnt tidligere, Jugenstilsenteret her. Det ble åpnet i 2003 av Hennes Majestet Dronning Sonja den sjette for snart 15 år siden. Museet kombinerer både multimediautstillinger og oppsett av gjenstander som tradisjonelle museer. Et eksempel på bruken av multimedia er utstillingen fra aske til jugendstil. TravelBird anbefaler å ta “tidsmaskinen” tilbake til bybrannen i 1904 og lære mer om hvordan stilen utviklet seg.

Ålesund er en av byene med tilbud for både store, små, familier og par. Det skal godt gjøres ikke å falle for denne koselig byen på Sunnmøre.

Fiskerinæringen har vært viktig for Ålesunds byutvikling

I dag bor nærmest en 50 000 mennesker i byen.

Byvåpnet til Ålesund sier mye om byen. Det ble tegnet av Andreas Bloch, og godkjent i 1898. Hensikten bak byvåpenet er å få frem hvor viktig fiskenæringer har vært for byen. Byvåpenet er en båt av typen fjæringfar. Denne mindre båten har fire årer, og ble mye brukt til fiske. Bakgrunnen på våpenet er rødt mens båten er grå. Det er også en krone på toppen.

Bybrannen i 1904 er nok den største hendelsen i Ålesunds historie. Brannen startet natt til 23. januar. Over 800 hus ble ødelagt av brannen, som regnes som et av de største i Norges historie. Kanskje ditt hotell Ålesund stod midt i flammenes hete for hundre år siden? En annen havneby som ble rammet av en svært ødeleggende brann kan du besøke på din reise til Lisboa.

I dag er byen hjem til nesten 50 000 innbyggere. De går under betegnelsen ålesundere. I dag er Ålesund det største knutepunktet mellom Trondheim og Bergen. Årlig går hele to millioner av eller på en buss eller båt i Ålesund.

Det er mange gode restauranter, kafeer og barer in Ålesund. Visste du forresten at byen tidligere var kjent som Kafébyen? Dette var fordi kafeene stod tett i tett ulikt noen annen by i landet. I sentrum finner du alt fra kjente kjeder til eksklusive restauranter. Takket være at Ålesund er en havneby, er det flere gode restauranter som spesialiserer seg på fisk. Prøv den nydelig sushirestauranten Zuuma Sushi & Grill. Restauranten Maki har alle mulige nydelige fiskeretter.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret