tilbud

Hotell Alicante

Fra grått og kaldt i nordlige Norge til varme idyllstrender i Spania. På tide med et opphold på et hotell Alicante med TravelBird. Det fortjener du og dine.
Se mer:

2016 var et rekordår for flere land og byer i Europa, spesielt for Spania.

Hele 75,3 millioner turister gjestet landet, som er mer enn noen sinne. Det setter også landet på pallplass hva gjelder antall besøkende av land i hele verden, mer nøyaktig tredjeplass. Det er også det fjerde året på rad at besøkstallene er rekordhøye. Også landets hotellnæring ser seg også storfornøyde på året som er gått: De registrerte totalt 454 millioner hotellnetter i 2016. En økning på 7,8 prosent fra fjoråret. Spesielt luksus-segmentet har fått økt trykk de siste årene: Nærmere 30 prosent av hotell-investeringene i Spania var i femstjerners-kategorien. Hva med hotell Alicante? Sent 1950 og tidlig 1960-tallet begynte byen for alvor å utvikle seg som en ferieperle. Det er ikke rart: lange hvite sandstrender så langt øye kan se samt behagelige temperaturer året rundt. Hva mer trenger du på solreise til Spania? Turistene strømmet på, og gjorde Alicante til en av de raskest voksende byene i Spania, frem til finanskrisen for drøye ti år siden. I dag er Alicantes flyplass den femte største i antall passasjerer, etter Malaga, Palma de Mallorca, Barcelona og Madrid. Det er til og med flere som reiser dit enn som reise til Gran Canaria. Utrolige 12,3 millioner passasjerer benyttet seg av flyplassen Alicante-Elche i løpet av 2016, som er byens hovedflyplass. Flesteparten av passasjerene kommer fra Storbritannia, Tyskland, Nederland og Norge. Ser vi på landet sammenlagt kom hele 161,7 millioner internasjonale gjester gjennom Spanias mange flyplasser.

Et opphold på hotell i Alicante gir deg en ferie du sent vil glemme. Her finner du hoteller i alle prisklasser og grader av luksus. Den varme luften, enorme utvalget av restauranter med mat fra hele verden, spennende og rike utvalget barer og strender sørger for at du er fornøyd og nyter din ferie. Legg fra deg hverdagslivets bekymringer og stressmomenter hjemme, pakk kofferten med varme sommerklær og kom deg til flyplassen. TravelBird tar deg med på en fantastisk reise du sent vil glemme.

Alicante er først og fremst kjent som en feriedestinasjon med sol og varme, strender og restauranter samt billig shopping

Mye har forandret seg siden den gang, men en ting er sikkert: ferieperlen gir deg verdig avbrekk fra den grå, monotone hverdagen.

Såkalte sydenreiser startet nemlig i da den danske presten Eilif Krogager sendte dansker i busser til Spania i etterkrigstiden rundt 1950. Det spredte seg fort til Norge, men det var ikke før på 1960-tallet at det begynte å ta av for alvor.

Solsultne skandinavere er langt fra de første til å sette sine føtter på Alicante. Rundt 7000 år siden kom de første jeger-sankersamfunnene ned fra Sentral-Europa. På 1500-tallet var Alicante en sentral handelssenter for olivenolje, ris, appelsiner, ull og vin. Dette varte dessverre ikke lenge. Kong Felipe den tredje kastet ut moriskene fordi de hadde samarbeidet med pirater, mistet regionen mange dyktige arbeidere, og ting gikk nedover. Drøye 100 år senere etter Den spanske arvefølgekrigen gikk Alicante i en dypere resesjon. Byen livnærte seg ved å lage sko og jordbruk som appelsiner og mandler samt fisk.

Et par tiår etter andre verdenskrig startet turistnæringen å utvikle byen for fult. Store byggeprosjekter og bedring i infrastruktur dro byen ut av den beskjedne veksten den har hatt de siste århundrene. Nå var Alicante blant de raskest voksende økonomiene i Spania, med Alicante hotell som sterke pådrivere.

Rundt 760 000 bor i byen, dersom du tar med hele metropolen kalt Alicante-Elche. I tillegg til turisme, jobber mange innen jordbruk. Alicante-provinsens beliggenhet ved kysten har også gjort fisking viktig, med flere store fiskehavner som Dénia og Santa Pola.

Man tar nok ikke et opphold på hotell Alicante for å friske opp på historiekunnskapene, men det kommer godt med å vite litt om regionens historie likevel mens du soler deg med en paraplydrink og funderer over hvordan denne beskjedne provinsen ved Spanias vestkyst nå er en av sydens mest attraktive reisemål. Ønsker du å komme deg lenger vekk, men fortsatt ha mulighet til å friske opp spanskkunnskapene? Da er en reise til den dominikanske republikk midt i blinken for deg.

Det er mye spennende å se og gjøre under ditt opphold på hotell Alicante

Så dersom du går lei av å nyte solens varme stråler og havets bølgesus er det bare å utforske hva byen, og provinsen, har å by på.

Et besøk til slottet Castle of Santa Barbara er et fint sted å starte. Man regner med at slottet ble bygget i det niende århundre, da muslimene kontrollerte Den iberiske halvøy. De kontrollerte halvøya fra i omtrent fire hundre år tidlig år 700. Slottet ligger på toppen av fjellet Benacantil. Du kan enten gå opp fjellet eller ta heis.

Midt i byen finner du den sentrale promenaden Explanada de Espana. Gaten går parallelt med havnen, så du kan nyte utsikten mot stranden hele veien. Promenaden består av 6,6 millioner mosaikkfliser i nydelig mønster. Flotte trær er plantet på begge sider av veien, med restauranter og barer krydret innimellom. Dette er et perfekt sted dersom du ønsker en deilig gåtur med gode muligheter for utsøkt mat og drikke. Spesielt sjømat er populært her. Navnet kommer av det spanske uttrykket for kveldstur, nemlig paseo.

På tide å fylle opp arkeologi-kunnskapene, ta en tur til MARQ Archaeological Museum of Alicante. Dette nydelige museet har blant annet vunnet prisen for beste museum i Europa. Museet åpnet i 1932. Her kan du se arkeologiske funn fra neolittisk tid for flere tusen år siden til kunst fra kontemporær moderne kultur. Dette museet er definitivt verdt et besøk mens du bor på et hotell i syden.

En ting er sikkert mens du er i Alicante: du vil ikke gå tom for ting å gjøre. Besøk eldgamle slott fra tidligere storhetstider, gå langs storslåtte promenader med palmetrær og nydelig utsikt eller ta det rolig på et museum som prøver å forklare hvordan menneskeheten har utviklet seg. er du på utkikk etter en mer hektisk storbyferie er en reise til Hong Kong å anbefale! En spennende og uforglemmelig opphold på hotell Alicante blir det i hvert fall. Det er sikkert og visst.

Paella blir ofte regnet som Spanias spesialitet

Deilig ris med et rikt utvalg skalldyr som reker og skjell samt fisk, fugl og grønnsaker.

Retten har dype røtter i spansk historie og kultur. Man har sporet rettens til å komme fra Valencia, altså regionen Alicante befinner seg i. Selve ordet paella kommer fra det gamle franske ordet for panne, nemlig paelle. Det finnes mange typer paella, med alt fra snegler og kylling til kun grønnsaker og ris. Retten lages tradisjonelt med bomba-ris, fordi det er mindre fare for å overkoke den.

Regionens kjøkken er kjent for sine saftige sitrusfrukter, ris og sist, men ikke minst paella. Høres dette fristende ut? Kanskje du finner noen ledige restplasser Spania. Gazpacho spises også ofte i regionen. Denne suppen er laget med tomater og grønnsaker. Det spesielle med denne suppen, som du helt sikkert kommer til å spise mens du bor på et hotell Alicante, er at den serveres kald. Somrene i provinsen er varme, så en varm suppe ville ikke slått så godt an. Da er det forfriskende med en kald og god suppe med lang holdbarhet. Det finnes mange moderne varianter av suppen, blant annet med vannmelon, kjøtt, druer eller avacoder.

Buñuelos er en populær dessert i regionen, spesielt i de kalde vintermånedene. Disse donutene er laget av gresskar, og blir dynket i varm sjokolade. Det er ikke mye som kan konkurrere mot et opphold på et hotell Alicante når du ønsker å komme deg vekk fra hverdagen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret