1 tilbud

Hotell Amsterdam

Book hotell Amsterdam med TravelBird, og opplev Nederlands vakre hovedstad med sitt yrende liv og utsøkte kanaler.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Som Nederlands hovedstad, og med sin plassering i provinsen Noord-Holland har Amsterdam blitt en ekstremt populær turistby.

Byen er kompakt, og det er derfor veldig lett å komme seg rundt.

Bykjernen har mange kanaler, som ble grunnlagt rundt demningen i nærheten av elven Amstel. Kanalsystemet i Amsterdam er et resultat av vellykket byplanlegging, og det består av de nåværende primære konsentriske kanalene fra innerst til ytterst: Singelgracht, Herengracht, Keizergracht, Prinsentgracht, som sammen konstruerer byens kjerne. Det er derfor veldig lite som kan være like idyllisk som å vandre langs disse kanalene en nydelig solskinnsdag.
Det er et svært moderat klima i denne hovedstaden, og været blir ekstremt påvirket av Amsterdams nærhet til Nordsjøen. Vintrene er vanligvis milde, men vinden kan gjøre det kaldere enn det temperaturene viser. Somrene derimot er lune og det kan bli veldig varmt. Derfor kan det på det sterkeste anbefales å booke hotell Amsterdam i løpet av sommerhalvåret, når tulipanene blomstrer og temperaturene er på sitt beste. Ingenting slår en sommerferie i vakre Amsterdam!

Amsterdam er en kulturby, og har de to verdensledende universitetene Universiteit van Amsterdam (UVA) og Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Det er derfor mange internasjonale studenter bosatt her. I Amsterdam finner du også både vitenskapsakademi og kunstakademi, og det har også i flere århundre vært kjent som en musikkby. Det som er ekstra fint med Amsterdam som by er at det er gåavstand til alle de praktfulle severdighetene, og du kan derfor bli kjent med byen på ordentlig, lokalt vis. Amsterdam er også en sentral by i Europa, og det er derfor ikke langt hvis du ønsker å reise til London eller Paris.

Tulipaner fra Amsterdam

Er det noe nederlenderne er kjent for så er det tresko og vakre tulipaner som vokser frem om våren.

Amsterdam er kjent som en liberal by, men det er viktig å presisere at denne byen er mye mer enn Red Light District og “hasj kafeer”. Det er ikke mye som kan sammenlignes med å vandre langs kanalene i godt selskap; byen har nemlig fått kallenavnet Nord-Europas Venezia. Det er også muligheter for å ta seg en båttur langs kanalen enten med sightseeingbåt, eller så er det flere som leier ut private småbåter. Hvis du vil få med deg noen av de fineste kanalene er Bloemgrach og Leligracht virkelig blant de flotteste. Områder du absolutt bør ta deg tiden til å oppdage er Jordaan, de Pijp and Oost. Jordaan sies å være et av Amsterdams hyggeligste bydeler, hvor du finner smale gater med gallerier, og koselig fortauskafeer. Videre er Oost og de Pijp litt mer urbane områder hvor det er massevis med forskjellige kafeer og restauranter. Det er også markeder som blir satt opp daglig hvis du ønsker å finne noe spennende rusk og rask, eller bare se deg rundt. I tillegg til dette er det også verdt en tur innom alt fra Leidseplein, Rembrandtplein og Dam-plassen. Dette er blant de største turistfellene, men man må likevel en tur innom når man først booker hotell Amsterdam. Dam-plassen blir sett på som hjertet av Amsterdam, og er derfor midtpunktet i denne yrende byen. Det var på denne plassen Napoleon kom inn da han inntok Amsterdam i 1808, og som du kan tenke deg har denne plassen vært åstedet for en rekke historiske hendelser. På denne plassen finner du både landets historiske museum, og det verdenskjente vokskabinettet Madame Tussauds. Her kan du ta bilder med noen av dine aller største idoler, og du finner voksdukker av blant annet Justin Bieber, Brad Pitt og Hulken.

Amsterdam er en blomster- og sykkelby

Du finner ikke en europeisk hovedstad som er mer tilrettelagt for syklister enn Amsterdam.

Her finner du alt fra egne sykkelfelt, til egne trafikklys bare for bare syklister. Det kryr av sykler overalt, og det er virkelig et interessant skue hvis du aldri har booket hotell Amsterdam før. Blomstermarkedet ved Spui er også noe du bør ta deg tid til å oppdage. Her finner du alle de typiske nederlandske tulipanene, men også andre suvenirer som kan være gøy å få med seg hjem. Noe av sjarmen med Amsterdam er også bare å traske rundt og nyte synet av alt som skjer rundt omkring. Det er et yrende liv, og når sola skinner kommer alle ut, og sitter langs kanalene eller fyller opp kafeene rundt omkring. Hvis du er fotballinteressert er også Ajax, et av de større fotballagene i Europa, fra Amsterdam. De spiller sine kamper på Amsterdam ArenA, som er en av de mest moderne stadionene i Europa med plass til rundt 50 000 mennesker. Hovedstaden er også en sentral by for en rekke konserter, og disse blir også spilt på denne arenaen. Hvis du er interessert i musikk kan det derfor være en idé å sjekke om det er noen eventer som foregår i perioden du skal booke hotell Amsterdam. Det er virkelig en kulturhovedstad, og hvis du er interessert i museer er det nok av dem du kan utforske. Først og fremst er er Museumplein et sted du bør ta turen innom. Her finner du alle museene på rekke og rad. Et av dem er Rijksmuseet som har utstillinger av kunstnere som Rembrandt og Vermeer. Rijksmuseet har også en helt utsøkt arkitektur, og hvis du ønsker et bilde foran det kjente IAmsterdam ligger dette skiltet også rett ved. I dette området finner du også alt fra Diamant museet, Van Gogh museet, Stedelijk museet til Moco museet. Det er virkelig nok av kulturelle museer du kan ta del i og utforske.

Heineken Experience er også noe mange turister ønsker å oppleve når de booker hotell Amsterdam. Dette er et bryggeri hvor man kan få en rundtur på innsiden av bryggeriet, og du har her muligheten til å smake forskjellige øltyper. Hvis er du glad i et godt glass med øl så er virkelig dette noe som kan være gøy å oppleve. I tillegg kommer en av verdens mest kjente dagbøker fra Amsterdam; Anne Franks Dagbok. I Jordaan finner du huset hvor Anne Frank og familien gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig. Dette er en av de mest populære severdighetene i Amsterdam, og virkelig noe man bør ta seg tid til å oppleve. Hvis du er på ferie med barn er også Artis Zoo noe man bør bruke tid på. Dette er den eldste zoologiske hagen i Nederland, og er inndelt i fire hovedområder; zoologisk hage, botanisk hage, planetarium og et geologisk og zoologisk museum. Til slutt, men ikke minst, bør man også ta seg en gåtur gjennom Vondelpark, som er en stor park med masse liv og røre. Ikke nok med alt dette er det også nok av shoppingmuligheter fra både kjedebutikker og stilige, vintage småbutikker. I Amsterdam trenger du aldri å kjede deg, og det er den perfekte destinasjonen hvis du ønsker en aktiv ferie.

Bitterballen og enkel husmanskost

Når det kommer til mat og drikke er nederlenderne, som vi nordmenn, ganske enkle i kosten.

En av de mest kjente rettene er stamppot, som er en potetmos med grønnsaker og serveres med kjøtt, pølse eller en type stuing. Bitterballen er også en veldig kjent smårett som nederlenderne elsker, dette er en frityrstekt ball med kjøtt inni. Ellers er det nok av forskjellige restauranter og kafeer hvor du kan få mat fra alle kanter i verden. Det er restauranter rundt ethvert gatehjørnet, og du skal ikke bekymre deg for at du vil gå sulten i Amsterdam. I tillegg har de et yrende uteliv, hvor du finner alt fra store klubber, til små barer eller ordentlig irske puber. Her er det noe til enhver smak, og det kan loves at en tur til Amsterdam ikke er noe man vil angre på. Det er heller ikke langt hvis du ønsker en ferie i Tyskland i samme slengen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret