tilbud

Hotell Barcelona

Catalonia hovedstad ønsker deg velkommen til en fantastisk reise utenom det vanlige. TravelBird tar deg med på et fortreffelig opphold på et hotell Barcelona.
Se mer:

Barcelona er den nest største byen i Spania og en av de mest besøkte byene i Europa.

Byen var også på listen over de mest besøkte byene i verden. Den diversifiserte arkitekturen, varierte mattilbudet og gode infrastruktur, har sørget for at byen har opprettholdt sin popularitet som ferieby i mange år. Byen kom på femteplass over International Congress and Convention Associations liste over de mest populære destinasjonene for eventer og møter. Barcelonas flyplass tok i mot hele 44,1 millioner passasjerer i 2016. Dette er en økning på over 11 prosent sammenlignet med fjoråret, et klart signal på at byens popularitet vokser. Det var intet mindre enn 75,3 millioner besøkende totalt i landet. Følgelig var 2016 et særdeles godt år for Barcelonas hotellnæring med økning i følgende faktorer:

  • 10,7 prosent økning i revpar, revenue per available room

  • 8 prosent økning i ADR, average daily rate

  • 1,6 prosent økning i rombelegg

Når det kommer til revpar, altså hvor mye hotellene i gjennomsnitt fikk inn per tilgjengelig rom, er hotell Barcelona på en sjetteplass i både 2017 og 2018 (predikert), med henholdsvis 110 og 116 euro i revpar. Dette er ett steg opp fra 2016, hvor byen kom på syvendeplass med 104 euro revpar. ADR er gjennomsnittsprisen for et rom i byen. Dette tallet blir multiplisert med rombelegget for å finne antall revpar. I 2017 lå gjennomsnittsprisen for én natt på et hotell i Barcelona på 141,6 euro. Apropos rombelegg, Barcelona gikk fra sjetteplass i Europa til femteplass fra 2016 til 2017, da rombelegget var i underkant av 78 prosent. Konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers predikerer imidlertid at byen skal opp på en tredjeplass i 2018, med et rombelegg på hele 80 prosent. Dette betyr at hotellrommene i Barcelona i gjennomsnitt er booket 80 prosent av tiden.

Denne spanske megabyen går spennende tider i møte. Det vises også i hotellnæringen, med 8 nye hoteller og 540 nye hotellrom i 2016. Få et reisegavekort fra TravelBird og besøk en av de nye Barcelona hotell. Og det bygges fortsatt! I 2017 ble overnattingstjenestene Airbnb og HomeAway bøtelagt 600 000 euro for å ha ikke-lisensierte turist-boliger på sine sider. Dette har svekket tjenestenes posisjon i byen, som igjen gjør hotellnæringen sterkere.

Det er ikke helt klart når de første beboerne bosatte seg i det vi i dag kaller Barcelona

Det vi vet med sikkerhet er at det er funnet spor etter bosetninger allerede i neolittisk tid.

En myte om byens oppstandelse er at det var Hamilcar Barca, Hannibals far, som grunnla havnen Barcino. Denne havnen ble senere okkupert av romerne og utviklet til Barcelona. Navnet kommer fra den iberiske Barkeno. En annen myte er at Herkules reise over Middelhavet med 9 skip. Et av dem ble borte etter en storm, så Herkules prøvde å finne skipet igjen. Han fant det ved kysten til et nydelig landskap. Han og mannskapet syntes det var så fint at de grunnla byen Barca Nona, som betyr niende skip, der.

År 19 erklærte den romerske keiseren Caesar at Den iberiske halvøya var erobret. Drøye hundre år senere, bodde rundt 4000 i byen, som livnærte seg på jordbruk og vineksport. Arkeologiske funn gir grunnlag for å tro at befolkningen levde godt, som du også kommer til å gjøre under ditt opphold på hotell Barcelona. Germanske stammer begynte å angripe byen på 250-tallet. Dette førte til at den romerske keiseren Claudius den andre prioriterte å bygge murer for å beskytte byen mot angripere. Disse nye fortifikasjonene var blant de bedre i regionen, og styrket byen, som på dette tidspunktet het Barcino, sin posisjon mot Tarraco, som var hovedstaden halvøyas hovedstad.

Har du noen gang lurt på hvorfor kristen arkitektur er så fremtredende i Spania? Det er fordi Milanoediktet i 313 ga innbyggere i Romerriket lov til å velge sin egen religion, uten fare for å bli forfulgt. Dette førte til at den kristne befolkningen, som hadde møtt motgang lenge, blomstret.

Barcelonas historie skinner gjennom byen, lær mer om den etter du har funnet en restplasser Spania dit. Det er ingen tvil om at du kommer til å bli bedre kjent med både historien og kulturen under ditt opphold på hotell Barcelona - den perfekte blanding mellom lek og læring.

En av Barcelonas største turistattraksjoner er Sagrada Familia

Kirken er et viktig landemerke, også nasjonalt.

Det var den kjente katalanske arkitekten Antoni Gaudí som designet kirken på slutten av 1800-tallet. Byggingen av kirken startet i 1882, men Gaudí tok ikke over som sjefsarkitekt før året etter. Han kombinerte gotisk og jugendstil, og dedikerte resten av livet sitt til prosjektet. Da han døde 73 år gammel i 1926, var under en fjerdedel av prosjektet ferdig. Byggingen ble satt på pause under den spanske borgerkrigen fra 1936 til 1939. Kirken er ennå ikke bygget ferdig, men man regner med at det er mulig å gjøre den ferdig innen 2026, nøyaktig hundre år etter Gaudís død.

Denne usedvanlig store og detaljerte kirken tiltrekker et stort publikum. Hele tre millioner besøkte kirken i 2016, og man regner med at ytterligere 7 millioner beundret kirken utenifra. Kirken er uten tvil det lengste pågående byggeprosjektet i verden. Et syn uten like, og definitivt et sted du må besøke under ditt opphold på hotell Barcelona.

Ikke tro at det bare er religiøse og historiske monumenter du kan oppleve i Barcelona. Fotballbanen Camp Nou er den verdenskjente hjemmebanen til fotballklubben FC Barcelona. Kapasiteten på i underkant av 100 000 gjør den til den største stadionen i Spania og Europa. På verdensbasis er det den tredje største, etter banene i Pyongyang og Melbourne. Denne enorme stadionen har gjennom tidene vært brukt til både konserter, fotball- og rugbykamper. Et annet sted du må besøke under ditt opphold på hotell Barcelona er Casa Mila. Denne unike bygningen er bygget uten noen rette linjer. I 1984 ble den satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Denne fascinerende bygningen inneholder flere skulpturer, flere som er en del av bygningen i form av rekkverk og piper.

Det er mye spennende å se og oppleve i Barcelona. Har du vært her før eller ga ferien mersmak? Da er nok en reise til Malaga noe du burde vurdere. Det er en grunn til at så mange velger å legge ferien sin der årlig!

Barcelona er hovedstaden i Catalonia

Ferske grønnsaker som tomater, aubergine, artisjokk og hvitløk er mye brukt.

Hveteprodukter som brød og pasta, olivenolje, vin, sopper, ost samt sjømat står også sentralt i regionens matkultur. Regionen er også en hovedeksportørene av svinekjøtt i Spania, så det blir også hyppig konsumert, kanskje også mens du er på et Barcelona hotell? En populær rett er Pa Amb Tomaquet, som regnes som et av hovedrettene i det Katalanske kjøkken. Navnet betyr brød med olivenolje, og er det retten er: brød, ristet eller ikke, med tomat, salt og olivenolje på. Retten er en populær Middelhavsrett, og spises alene eller sammen med en annen rett, fra frokost til kveldsmat.

Escudella i carn d'olla er også en populær rett. Denne suppen eller gryteretten lages med kjøttboller krydret med hvitløk og persille samt grønnsaker som selleri, gulrøtter og kål. Escudella er suppen mens carn d'olla er kjøttet brukt i suppens kraft, som serveres etterpå. Det er mye spennende å spise og oppleve på din reise til Barcelona. Både byen og regionen er kjent for sine ferske grønnsaker og velsmakende kjøttretter. Det er viktig å få i seg næring når det er så mye å se og oppleve, da du mest sannsynlig kommer til å gå mye rundt i byen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret