tilbud

Hotell Bergen

Nydelig natur omringer denne tidligere hovedstaden. Fisk på fisketorget eller krokodiller på Akvarie? Valget er ditt på et opphold på hotell bergen med TravelBird.
Se mer:

Byen mellom de 7 fjell har alt du trenger for å ha det fint.

Vestlandets regnby ligger i Hordaland fylke. Det er vanskelig å overdrive hvor viktig byen er for Norges turistnæring, og konkurrerer mot Oslo om å være Norges mest besøkte by. Hele 2,29 millioner utenlandske turister besøkte Fjord-Norge, som Bergen befinner seg i. Oslo, i gruppen Østlandet, hadde 2,01 millioner utenlandske turister. Mange av turistene i Bergen kommer fra cruisebåter, kanskje de har vært på et cruise i middelhavet? Det er vanskelig å oppdrive hotellstatistikk for Bergen som by, men for Hordaland kan man hente tall fra Statistisk Sentralbyrp (SSB). Siden Bergen er den desidert største byen i Hordaland, gir det en god pekepinn på hvordan hotellnæringen utarter seg. Ifølge SSB hadde Hordaland 240 256 overnattinger gjennom september 2016. Av disse kom hele 93 033 utlandet og 147 233 Norge. Kapasitetsutnyttelsen, eller rombelegget, altså hvor stor andel av tiden hotellrommene i gjennomsnitt står ledige, var 71,2 prosent september 2016. 2016 var et godt år for turisme, så det er ikke overraskende at tallene falt litt i 2017. Ifølge SSB bestemte 270 980 mennesker seg for å overnatte i Hordaland i september 2017. Av disse kom 103 393 fra utlandet og 167 587 fra Norge. Dette ga en kapasitetsutnyttelse på 68 prosent, et fall på rett over 3 prosentpoeng. Hordalands overnattingsbransje håvet inn 224 440 139 kroner i total omsetning for 2016, med en snittpris på 1 202 per hotellrom per natt.

Det er gode tider for Bergen hotell. I en artikkel publisert i Bergensmagasinet fra 2016 hevdes det at antall hotellrom i Bergen skal dobles innen 2020. Tall fra 2014 viser at byen hadde en kapasitet på 4500 hotellrom, I 2020 skal denne opp til 8000. Artikkelen viser til rombelegget sommeren 2016, som i august nådde hele 92,6 prosent. Dette er ifølge regionsavisen Bergens Tidende det høyeste belegget i Norge. Da trenger man å supplere med flere hotellrom. En hotellanalytiker magasinet har snakket med sier at Bergen er en sommerby med mye turisme i juli og august. Visste du forresten at det største hotell i Bergen og hele Vestlandets største hotell er Quality Hotel Edvard Grieg Vestlandet?

Bergen er hjem til et av Nordens største kunstmuseer

Ta en tur til Edvard Griegs tidligere hjem.

Det er ikke bare mange hotell Bergen, det er også mange museer. Se kunstverk fra fjernt og nær på kunstmuseet KODE Kunstmuseer og komponisthjem, kom tett på Edvard Griegs livsstil på Troldhaugen eller få et glimt av fortiden på Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene.

Start din museumsferd på KODE Kunstmuseer og komponisthjem, som er et av Nordens største museer for design, musikk, kunsthåndverk og sist, men ikke minst kunst. Ikke bare er det et fint sted å se kunst og konserter, de arrangerer også eventer ute i naturen. Hvem skulle trodd at man kunne dra på et museum for å få naturopplevelser? Museet viser frem i underkant av 50 000 gjenstander, og ble i 2014 kåret til årets museum av Museumsforbundet.

Hvordan levde en av de mest anerkjente komponistene i verdenshistorien? Det kan du få et innblikk i med egne øyne på Troldhaugen. I denne villaen tilbrakte Edvard Grieg de 22 siste årene av sitt liv. Visste du at han studerte i Leipzig? Ta en ferie i Tyskland og besøk den eldste og mest anerkjente musikkskolen i landet. Det ble åpnet til offentligheten i form av et museum i 1928. Det var Grieg og hans kone Nina som stod for innredningen av hjemmet, så det har et særdeles personlig preg, og gir et fint innblikk i hvilke omgivelser ekteparet levde i.

VIllaen ligger idyllisk til ved Nordåsvannet. Det er ikke bare utsikten som er idyllisk, 400 ganger i året vibrerer Griegs eget Steinway-flygel vakre toner. Det avholdes nemlig konserter i Troldsalen et steinkast unna villaen. 200 tilskuere får plass i salen, som har utsikt til komponisthytten. Troldhaugen har også gravstedet til Grieg og hans ektefelle Nina.

Et opphold på hotell Bergen er ikke bare behagelig, men også lærerikt. I tillegg til ovennevnte museer finnes det et hav av utstillinger og andre kulturtilbud. Dersom du går lei av å studere fortidens kunstverk og historie kan du alltids ta en tur til akvariet i Bergen, hvor det flommer over av liv og røre!

Byen har også aktiviteter for barn og unge

Et besøk til VilVIte-senteret er å anbefale.

Det kan bli litt slitsom å drasse med barn og unge på en haug museer. Heldigvis har Bergen flere gode alternativer for hele familien. I 1960 ble akvariet i Bergen åpnet. Finansieringen kom fra en innsamlingsaksjon og ble bygget i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Det var Hans Chr. Gaserud og Helge Simers som designet stedet, som var det største og mest moderne akvariet i Nord-Europas da det åpnet. Akvariets 60 større akvarium huser over 300 arter. Sjødyrene du kan se er blant annet pingviner og seler. Akvariet har også eksotiske dyr som krokodiller og slanger. Akvariet ligger på Nordnes, ikke langt fra sentrum.

I 2007 ble Bergens VilVite-senter åpnet. Senteret går under betegnelsen vitensenter, og formidler vitenskap og forskning på en spennende og lærerik måte. Et perfekt sted å ta med hele familien på ditt opphold på billig hotell Bergen.

Etter en lang dag på museum, akvariet og Vilvite-senteret er det på tide med en matbit, og hvor ellers enn selveste Fisketorget? Bergens egne fisketorg er et av de mest kjente utendørsmarkedene i Norge. Her kan du få alt fra fersk fisk til frukt og grønnsaker. Hvis det høres fristende ut kan du besøke det enorme fiskemarkedet på din reise til Hongkong. Torget er gammelt, og i 1278 lå det ved Nikolaikirkeallmenningen. Et par hundre år senere bestemte den danske adelsmannen, som på dette tidspunkt var Bergens lensherre, at det skulle flyttes til dens nåværende posisjon.

Fisketorget har en sentral plass i Bergen by. Hvert år strømmer turistene til for å kjøpe fisk, suvenirer eller ta seg en matbit. Torgets dyktige arbeidere gir tips og råd til hvordan man best mulig kan tilberede fisken. Det første som slår deg når du ankommer torget er lukten av fersk fisk og skalldyr. Deretter menneskehavet som skubber og dytter for å komme seg gjennom bodene. Torget ligger sentralt til, så det er mest sannsynlig ikke langt unna ditt hotell Bergen. Et sted utenom det vanlige!

Bergen var tidligere hovedstad

For noen hundre år siden var det den største byen i Norden.

I dag er Bergen den nest største byen i Norge, etter hovedstaden Oslo. Skrur vi tiden tilbake 700 år til 1299 var Bergen hovedstaden. Et par hundre år senere på 1600-tallet var Bergen med sine 15 000 innbyggere regnet som nordens største by. Det spekuleres i om navnet kommer fra det urnordiske ordet Bergawinjó. Første ledd i ordet betyr berg eller fjell. Det siste leddet, vin, betyr beitemark. Navnet kan ha vært gitt en gård som har ligget ved fjellet Ulriken. Det kan også ha vært et eldre navn på en gård som på 1300-tallet lå nordøst for Rotthaugen.

Da eneveldet Danmark-Norge ble innført i 1660 ble det også innført en ny by-styringsmodell. Denne beholdt Bergen helt til 1922. Dannelsen av magistraten, et knippe embetsmenn ble oppnevnt til å styre. I 1679 kom et nytt organ på banen, nemlig de 16 eligerte menn. I første omgang var de revisorer for byens regnskap, men de fikk flere oppgaver senere. De regjerte til 1837, da de eligerede menn ble avløst til fordel for det folkevalgte Representantskapet. Dette fikk store konsekvenser for by-styringen, men magistraten hadde fortsatt en meget sentral posisjon. Dette varte ikke lenge, da magistraten ble satt til å gjøre mer og mer administrative oppgaver, helt til ordningen ble avskaffet i 1922.

Det skjedde ikke mye spennende i Bergens politikk etter magistraten ble avskaffet. Etter kommunesammenslåingen i 1974 ble byen delt inn i politiske bydeler, med hver sitt partipolitiske bydelsutvalg. For å styrke lokaldemokratiet bestemte man i 2004 å avvikle ordningen for å innføre bydelsstyrer fra 2008. Dersom du interesserer deg for politikk og historie er en reise til Belgia og Brussels noe å anbefale.

Bergens historie er rik og spennende - ikke rart det er så mange museer, universitet og høyskoler her. Det er opp til deg hvor mye av historien du vil ta et dypdykk i mens du er på ditt hotell Bergen, men du må regne med at mye kommer passivt bare å være i Bergen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret