5 tilbud

Hotell Berlin

Berlin er kjent for mat, kulturtilbud, fest, men ikke minst historie. Høres det fristende ut? Da er det bare å ta inn på et hotell Berlin med TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
5 tilbud
Filtre Tilbakestill

En av Europas mest spennende hovedsteder venter deg med åpne armer.

Blant de 30 mest besøkte byene i hele verden finner vi Tysklands hovedstad, Berlin. Denne byen har absolutt alt du kan tenke deg, fra et natteliv uten like til restauranter og kulturopplevelser i verdensklasse. Byens, og i stor grad Europas, historie ligger kan skimtes i alle kriker og kroker av storbyen. Det er ikke rart hotell Berlin blir mer og mer populære, spesielt ettersom 1/4 av alle overnattinger i Berlin er via hotellindustrien. En måte å måle dette på er revPAR, altså revenue per available room, som man finner ved å dele et hotells totale omsetning på antall rom. Tallet gir en pekepinn på hvor lønnsom hotelldriften er - en økning i tallet er en økning i lønnsomhet. For 2016 gikk Berlins revPAR opp 3,6 prosent fra fjoråret, altså øker byens hotellindustri i lønnsomhet. Industrien reagerer på de positive tallene, og i 2017 var 15 hoteller under konstruksjon. Dette vil øke Berlins hotellkapasitet med 3700 rom i 2018/2019 - og de kommer ikke til å gå på tomgang. Dekningsgraden, altså hvor stor andel av tiden hotellrommene i gjennomsnitt som er bebodd, var 77,1 prosent i 2016. Dette er den 4. høyeste dekningsgraden i Europa. Den forventes å øke til 78,4 prosent i 2018 - ikke rart det er såpass mange Berlin hotell. Når etterspørselen etter hotellrom Berlin er såpass høy skulle man tro prisene sto i taket, men slik er det ikke: gjennomsnittlig pris for et hotellrom var 96 euro i 2016. Dette setter Berlin på 14. plass i Europa med hensyn til pris.

Tallene sier deg kanskje ikke så mye alene, men sett i lys av Tysklands beskjedne økonomiske vekst på 1,6 prosent i 2016, er hotellindustrien en viktig driver av landets økonomi. Hva holder deg tilbake? Gjør deg klar for ditt opphold på et hotell i Berlin, denne byen venter i hvert fall ikke på noen!

Verdens femte mest instagrammede turistattraksjon er i Berlin

Byen scorer er blant de mest gjestfrie i verden

Av de 500 mest populære byene for turister ble Berlin kåret til den 19. mest gjestfrie byer i verden. Undersøkelsen ble gjennomført av oss i TravelBird, for å rette søkelyset ytterligere mot masseturisme. Temaet var mye i media sommeren 2017, da flere lokale innbyggere i populære reisemål protesterte i gatene mot den økende turismen. Med tanke på at Berlin er den 29. mest besøkte byen i verden med 5,1 millioner internasjonale besøkende i året, er det imponerende at byen gjør det såpass sterkt i rangeringen. Hver by er bedømt etter 7 faktorer:

  • Engelskferdigheter
  • Tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem
  • Sikkerhet
  • Ankomst
  • Lykke
  • Byen og innbyggernes turistkapasitet
  • Ekspertvurdering

Berlin fikk høyest poengsum på punktet tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem. Dette punktet ble regnet ut ved å se på antall verter i hver by på Couchsurfing. Her kom Berlin på 8.plass. Det viser at selv om det er utrolig mange hotell Berlin med tilbud til alle og enhver, er det mange som velger å bo hos lokale. I tillegg viser det at selv om såpass mange besøker byen hver dag, tar de lokale dem imot i sitt eget hjem med åpne armer.

I en annen undersøkelse, De mest instagrammede turistattraksjonene i verden, undersøkte TravelBird hvilke turistattraksjoner som er de mest avbildede på Instagram. Ikke overraskende kom Berlinmuren høyt på listen: De 4,6 millioner emneknaggene sikret den en imponerende femteplass. Blar vi litt lengre ned på listen finner vi et annet kjent Berlin-monument, nemlig TV-tårnet. Med litt over 300 000 emneknagger havner den på en 58.plass.

Berlin er full av ting å se og utforske. Historiske minnesmerker er spredt rundt hele byen, fra Brandenburger Tor, bygget i 1791, til Berlinmuren som ble revet i 1989. Hva vil du se først?

Fra Berlinmuren til Brandenburger Tor

Se flere historiske monumenter på din storbyferie

Berlin er full av ting å se og gjøre, selv om du har det fint på ditt hotell Berlin så må du komme deg ut! En av de mest populære severdighetene i Berlin er Deutscher Bundestag, eller Riksdagsbygningen på godt norsk. Denne ikoniske bygningen ble åpnet i 1894 for å huse det tyske parlamentet. Bygningen har stor symbolsk verdi for Tyskland, da den representerer demokrati og folkestyre. Her kan du få en innføring i den politiske historien til Tyskland samt hvordan landet driftes i dag. Gå opp på taket å se den karakteristiske gjennomsiktige sfæren på toppen, se hallen hvor parlamentets medlemmer møtes eller ta en titt på kunstutstillingen.

I den vestlige delen av sentrum ligger Brandenburger Tor. Denne 1700-tallsporten ble beordret bygget av den prøyssiske kongen Fredrik William II. Den er et av de mest kjente landemerkene i Tyskland, og er bygget der den tidligere byporten markerte starten på veien til Brandenburg an der Havel fra Berlin. Opp gjennom historien har flere historiske hendelser funnet sted ved porten, som kjente taler fra amerikanske og tyske presidenter. I dag blir porten ikke bare sett på som et symbol på den trøblete historien mellom Europa og Tyskland, men også på europeisk fred og helhet.

12 juni 1987 holdt den daværende presidenten i USA, Ronald Reagan en tale foran Brandenburger Tor. Her ytret han den velkjente ordren : - Tear this wall down! To år senere i 1989 ble muren revet ned, og øst og vest ble forent etter 30 år. På østsiden av byen ligger Berlin Wall Memorial. Her kan du fordype deg i murens historie. På denne uteplassen finner du flere monumenter og et kapell. Det er 2 kilometer igjen av det som en gang var en 150 kilometer lang mur. Dersom du ønsker å se det som er igjen er det anbefalt å dra til East Side Gallery, den lengste sammenhengende delen av murrestene. Muren er malt av flere internasjonale artister, og er litt av et syn. Det var Russland som kontrollerte den andre siden av muren. Synes du det er fascinerende og vil lære mer? En reise til Russland er i så fall å anbefale.

Det er over 1200 bryggerier i Tyskland

Kjøtt og øl er en sentral del av dietten.

De fleste ser for seg saftig bratwurst, syrlig sauerkraut og kanner på kanner med øl, når de blir spurt om tysk matkultur. Det er ikke nødvendigvis så langt fra sannheten. Svin er en av hovedingrediensene i et klassisk tysk måltid. Pølsene Rostbratwurst og Bratwurst er laget av en kombinasjon av biff og svin. Pølsene blir som oftest grillet og rikelig servert med pepperrotsaus eller sennep. Lam, and, fisk, viltkjøtt og kylling er også populært. De fleste måltider blander flere typer kjøtt. Perfekt for deg som ikke klarer å bestemme deg!

Dersom du er glad i supper og gryteretter er det bare å glede seg. Leipziger Allerlei er en tykk suppe med biter av biff og grønnsaker. Goulasch er en populær gryterett med fritert gris, biff, løk og andre grønnsaker. Eisbein Mit Sauerkraut er også en populær rett, som lages ved å koke grisefett i sauerkraut. For å lage sauerkraut fermenterer man hodekål. Tysk mat har flere fellestrekk med det polske kjøkkenet, så dersom du er i markedet for enda en reise til Sentral-Europa er en reise til Warszawa et godt valg.

Det er over 1200 bryggerier i Tyskland, så tyskerne er ikke fremmed for å ta seg en øl eller to til middag. Her får du alle mulige typer øl, fra lyst til brunt til IPA og APA.

Berlins gatemat er blant verdens beste. Det var visstnok her den tyrkiske immigranten Kadir Nurman oppfant døner kebab. Han tenkte det var en god ide å fylle tyrkisk pitabrød med kjøtt, grønnsaker og saus til sultne berlinere på farten. I dag finner du tyrkiske gatekjøkken omtrent rundt hvert gatehjørne, så dersom du blir sulten om natten i ditt hotell Berlin trenger du aldri gå langt. Ikke gå glipp av denne mektige og gode maten!

Uansett hva du velger å gjøre under ditt opphold på et hotell Berlin, vil du få en uforglemmelig tid. Byen er fylt til randen av barer, restauranter og ikke minst kulturtilbud.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret