tilbud

Hotell Bodø

Fra Nordens største luftfartsmuseum til en av de sterkeste tidevannsstrømmene i verden. TravelBird hjelper deg finne et perfekt opphold på et hotell Bodø.
Se mer:

Bodø øker i popularitet blant både utenlandske og norske reisende.

I den nordlige halvdelen av Norge finner vi fylket Nordland og byen Bodø, som er fylkets største by. Hotellindustrien blomstrer og flere store hoteller er i bygging eller planleggingsfasen, i pipelinen, som det heter på hotellspråket. Tall for byen Bodø er ikke lett tilgjengelige, men Statistisk Sentralbyrå har tall for hotellindustrien i Nordland. Bodø er den desidert største byen I fylket, så tallene gir likevel en solid pekepinn på Bodøs hotellmarked. I september 2016 var det 88 862 overnattinger totalt i Nordland, hvorav 12 198 var gjester fra utlandet og 76 664 var gjester fra Norge. Spoler vi frem ett år får vi litt annerledes tall. September 2017 valgte hele 90 733 gjester å overnatte i Bodø. Av disse kom 13 668 fra utlandet mens 77 065 kom fra Norge. Den totale økningen i antall overnattinger er litt under 2000, slettes ikke verst for ett år. Denne økningen er jevnt fordelt på både inne- og utenlandsreisende. Hvis vi ser på rombelegget, alstå hvor stor andel av tiden hotellrommene står opptatt, er den uforandret på 56,4 prosent for begge årene. Hvordan kan det ha seg når antall gjester har økt? En forklaring kan være at det er fordi det er blitt bygd nye hoteller eller overnattingssteder, slik at belegget er likt. Bodøs losjiomsetning er på hele 67 078 312 kroner, altså omsetningen til overnattingsstedene fratrukket moms og servering.

Den gjennomsnittlige prisen for et hotellrom i Bodø er 975 kroner per natt, så her er det mange billige hotell, men også dyre hotell. Det kan være vanskelig å velge riktig hotell i Bodø. Skal du ha et med mange stjerner til en dyr penge? Eller vil du bruke pengene på opplevelser utenfor hotellet og heller bo billigere? Det er bare du som vet svaret på disse spørsmålene, så kjenn etter og gled deg til en fantastisk reise i Bodø!

Nordens største luftfartsmuseum ligger i Bodø

Du kan også oppleve en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer her.

Nå som du er i Nordlands største by, vil du sikkert oppleve så mye som mulig. Et fint sted å starte er Norsk luftfartsmuseum. Her kan du se alt fra noen av de første flyene i Norden til dagens supermoderne jetfly. Utstillingsområdet er 10 000 kvadratmeter stort. Museet er det største i Norden innen luftfart. Museet ble åpnet av Kong Harald den femte 15. mai 1994. Beliggenheten er sentral, med bare halvannen kilometer vei unna flyplassen og sentrum. Rundt 40 000 gjester museet årlig. TravelBird anbefaler museet fordi det er et fantastisk sted å lære mer om luftfart, eller bare se på historiens mange fascinerende luftfartøy.

Det er ikke bare jagerfly som rager høyt oppe i luften, det samme gjør Bodø Domkirke. Den originale kirken ble bombet og brent ned under krigen i 1940. Kort tid senere samme år ble det vedtatt å bygge en splitter ny kirke på samme sted. Det var arkitektene Herman Munthe-Kaas og Gudolf Blakstad som fikk i oppgave å designe den nye kirken. Man regner kirken som et av de mest vellykkede byggene fra denne perioden. Kirken skiller seg ut med sitt frittstående klokketårn. Det var ikke bare bare å få dette gjennom, og flere heftige diskusjoner måtte tas før de fikk klarsignal.

Den uten tvil mest kjente attraksjonen på Bodø er Saltstraumen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer. I løpet av tidevannssyklusen blir Skjerstadfjorden, tre mil fra Bodø, fylt og tømt under flo og fjære. Hele 370 millioner kubikkmeter med vann skal i løpet av seks timer jevne ut tidevannsforskjellene i området. På det meste vil utrolige 33 000 kubikkmeter med vann renne ned hvert sekund. Dersom du synes vannets krefter er spennende, er en rundreise USA og Nigeria Falls definitivt noe for deg.

Det er mye å se og oppleve under ditt opphold på hotell Bodø. Her kan du velge blant alt fra mektige naturopplevelser til menneskeskapte religiøse bygninger. Valget er ditt!

Bodø måtte bygges på ny etter bomberegnet under andre verdenskrig

Det har gitt byen et særpreg få andre norske byer kan skryte på seg.

Den 20. mai 1816 er kanskje den viktigste datoen i Bodøs historie. Det regnes nemlig som byens offisielle stiftelsesdato. Greit å vite før du drar avgårde på ditt opphold i hotell bodø. Denne historiske begivenheten kan bodøværinger takke biskop Mathias Krogh. Han skrev lovutkastet som ble vedtatt og gjorde Bodø til by. Byutviklingen var rolig i starten, men ting skjøt virkelig fart under sildetiden, som startet på midten av 1860-tallet. Under denne tiden ble innbyggertallet femdoblet på 20 år, fra skarve 519 i 1965 til nesten 2700 20 år senere. Utviklingen avtok da sildetiden gikk mot slutten, men skjøt fart under industrialiseringen på 1920-tallet. Ved starten av andre verdenskrig bodde det over 6000 mennesker i byen.

To måneder inn i andre verdenskrig skjedde det byens innbyggere fryktet mest: storslått flyangrep fra tyskerne. Bodøværingene var vant til både å se og høre tyske fly, men bare et fåtall bomber ble sluppet før det virkelig smalt den 27. mai. Én uke tidligere var det et større flyangrep på byen, og DNBs bygning og et par andre større byggverk og hus ble rammet. Man tok dette som et faresignal og folk begynte å evakuere. Da bomberegnet startet 27. mai var antall mennesker som oppholdt seg i byen redusert til 1500.

Bomberegnet ble foretatt av 30 tyske fly som kom i to bølger, og etter et par timer var det over. Brannvesenet prøvde å slukke brannene, men brannbilene ble skutt ned. I tillegg var vanntilførselen lav ettersom hovedvannledningen ble ødelagt på flere steder. Ønsker du å lære mer om krigen? Da er kanskje et opphold på et hotell Gdansk, noe for deg, her har de nemlig museer med fokus på andre verdenskrig. Man regner med at mye av ødeleggelsene kunne vært forhindret dersom hovedvannledningen ikke hadd blitt ødelagt. Mirakuløst nok omkom kun 14 mennesker under bombingen, til tross for at nærmest alle byens bygninger ble ødelagt.

Bodø har en rik og fascinerende historie. Fra sildetiden på 1860-tallet til motstandsbevegelsene under andre verdenskrig. Det er bare å se frem til et lærerikt opphold på et hotell bodø.

Fiskerinæringen har vært viktig for utviklingen av Bodø som by

Visste du at flyselskapet Widerøe har hovedkontorer her?

I dag er Bodø den største byen i Nordland fylke med litt over 50 000 innbyggere. Attpåtil er Bodø det mest folkerike tettstedet i den nordlige delen av landet. Av de tre nordligste fylkene er det faktisk kun Tromsø som har større innbyggertall enn Bodø. Det er langt ifra en folketom spøkelsesby som venter deg når du er på et hotell i Bodø.

Det er fiskerinæringen som har vært Bodøs største inntektskilde gjennom tidene. Visste du at byen gikk fra å være en liten landsby med 200 innbyggere til en storby med over 5000 innbyggere på bare 50 år på grunn av de gode fiskeforholdene?

Det er flere store bedrifter som har valgt å legge hovedkvarteret sitt på Bodø. De største er flyselskapet Widerøe og det regionale helseforetaket Helse Nord. Disse store selskapene har bidratt til å holde befolkningsveksten i byen oppe. De siste årene er det imidlertid turistnæringen som har blomstret. Man har tradisjonelt sett på Bodø som en inngangsport til Nordland, og da spesielt Lofoten. Togforbindelsene ender i Bodø, så herifra må man ta ferge videre til resten av Nord-Norge. Det er gode forbindelser til resten av den nordlige delen av landet, så hvis du vil videre etter å ha vært på et hotell Bodø er det bare å hoppe på en av de mange fergene. Hvis du ønsker deg til varmere strøk kan du bare ta toget sørover. Dersom du fortsatt drømmer deg avgårde til enda varmere strøk er kanskje en reise til Bali for deg.

Flere norske byer er blitt med i vennskapsbyordningen. Tanken bak prosjektet er at byer på tvers av landegrenser kan knytte bånd samt dele erfaringer og kunnskap. Vennskapsbyer har tilnærmet like innbyggertall, historie og næringsliv. Et av vennskapsbyene til Bodø er Svendborg i Danmark, så ta en tur innom på din ferie i Danmark, og se om du ser likhetene. Andre vennskapsbyer er:

  • Jönköping i vår nabo Sverige
  • Kupio i Finland
  • Vyborg i Russland

Med det sagt er det bare å glede seg til en fortreffelig tid på hotell Bodø!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret