6 tilbud

Hotell Budapest

Ta en tur til det vakre krysningspunktet mellom øst og vest. TravelBird hjelper deg finne et passende opphold på et hotell Budapest samt mange fine reisetips.
Se mer:
Valgte filtere:
6 tilbud
Filtre Tilbakestill

Ungarns hovedstad, ofte kalt Dunabes perle, har en voksende turist- og hotellindustri

De 19,300 hotellrommene i starten av 2017, sørger for at reisende har et hav av hoteller å velge mellom: fra luksuriøse høyblokker til små, koselige hosteller. Et fint mål på et lands hotellindustri er RevPAR, altså revenue per available room. Den finner man ved å dele hotellets totale omsetning på antall rom. Tallet gir en pekepinn på hvor lønnsomt hotellene driftes. Tall utarbeidet av konsulentselskapet KPMG gir en vekst i Budapest’ RevPAR på hele 6,8 prosent i 2017 og 9,9 prosent i 2018. Dette er blant de høyeste i Europa. Næringslivet er med andre ord meget positive til Budapest’ fremtidige vekst. Et annet tall vi kan bruke er rombelegg, altså hvor stor andel av tiden rommene i gjennomsnitt på et hotell Budapest er booket. For 2016 samt KPMGs spådommer for 2017 og 2018, lå Budapest på 7.plass på listen over rombelegg i europeiske byer med rombelegg på henholdsvis 75,1, 75,8 og 77,7 prosent. Byen er blitt en velkjent turistmål mellom øst og vest - perfekt å ta inn på Budapest hotell hvis du er i tvil på hvor du vil. I tillegg er byen et populært sted for store eventer og konferanser. Den rike historien, varierte kulturelle arven, avslappende bad og yrende nattliv tiltrekker turister fra alle verdens hjørner. I 2016 kom byen på topp ti på TripAdvisor sin liste over reisendes ønsker. Ettersom byen er Ungarns økonomiske, politiske og kulturelle sentrum, tiltrekker den hele 60 prosent av landets internasjonale reisende.

I 2016 økte rombelegget med 2,7 prosent. Gjennomsnittsprisen på et hotellrom økte også med 6 prosent, men frykt ikke: Budapest er fortsatt et av de billigste stedene å legge ferien, så et opphold på hotell Budapest setter deg ikke personlig konkurs. Hele 20 nye hoteller åpner i 2017 og 2018. Disse skal tilby 2600 rom, og viser hvor stor tro næringslivet har på byens vekst de kommende årene. Brorparten av disse hotellene er i fire- og femstjernersklassen, som er turistnæringens nye målgruppe. Et opphold på hotell Riga vil ikke skuffe deg. Denne byen er en perfekt miks mellom Øst og Vest-Europa, og har TravelBirds anbefaling som en god kandidat for din ferie 2018. Ha en fornøyelig reise.

Man har funnet spor av Budapest så langt tilbake som den gamle steinalderen

På denne tiden bodde folk på begge sider av elven Donau.

Det er den nest lengste elven i Europa, etter Volga i Russland.

En av de avgjørende beslutningene for byens ekspansive vekst var at romerne bygde et fort i det som i dag er Óbuda. La oss spole mange mange år frem i tid: I 1526 tok tyrkerne over de to byene Buda og Pest. Kirker ble omgjort til moskeer, tyrkiske bad ble bygget og inngrodd i kulturen og byenes forsvarsmekanismer ble styrket. Over tre hundre år senere, i 1872, ble de tre byene Buda, Pest og Óbuda gjort om til én by ved navn Budapest. Byen hadde over 150 000 innbyggere, og ble Ungarns hovedstad. Dette var byens storhetstid, med stor vekst i størrelse, populasjon og internasjonal anerkjennelse.

I 1960 og 1970-årene ble mye av den indre byen gjenoppbygget og modernisert. Ny metro med gode forbindelser, oppussing av den historiske gamlebyen og byggingen av store luksushoteller og bygninger. Denne oppblomstringen satte stemningen og skjøt fart i hovedstadens byutvikling.

I dag er Budapest Ungarns største by med litt over 2 millioner innbyggere. Hele 2,7 millioner besøker byen årlig. Mange av disse besøker parlamentet - et av byens største attraksjoner, bokstavelig talt. Parlamentet er nemlig den høyeste bygningen i Budapest samt den største i hele landet. Når man kommer inn i bygningen kan man se nydelige freskomalerier, altså veggmalerier. Bygningen er et av vakreste eksemplene på neo-gotisk arkitektur, og er således litt over 100 år gammel. Parlamentet er det tredje største i verden. Ønsker du å se den største, må du ta en ferie i Romania og hovedstaden Bucuresti. Du kan få en 45-minutters omvisning med guide for en billig penge. Definitivt et sted å besøke under ditt opphold på hotell Budapest.

Fisherman's Bastion, eller Halaszbastya på ungarsk, er en av de mest besøkte attraksjonene i Budapest

Denne nydelige befestningen ble bygget med full utsikt utover byen i 1905.

Det tok 6 år å bygge festningen, som består av 7 tårn.

Hvert tårn representerer en Magyar-stamme. Det var disse syv stammene som i 896 bosatte seg i området som i dag er Budapest. St. Stephens Basilika, Szent Istvan Bazilika på ungarsk, er en romersk katolsk basilika bygget til ære for Stephen, Ungarns første konge. I dag er kirken den tredje største i hele Ungarn. Kirken ble bygget på en tidligere teaterplass. Teateret holdt dyrekamper. Det startet med en midlertidig kirke bygget av den rike Zitterbarth János. På slutten av 1810-tallet begynte troende med pengeinnsamling for å bygge en større kirke på plassen. Kirken regnes i dag som et av landets viktigste, så hit er det verdt å ta turen under ditt opphold på hotell Budapest. Parlamentet og kirken er like høye, noe som skal symbolisere at det verdslige og åndelige er like viktige. Visste du forresten at reguleringer i Budapest forbyr bygninger høyere enn 96 meter?

Skoene ved Donau er et hjerteskjærende minnesmerke for å minnes de som ble drept av Pilkors-partiet under andre verdenskrig. Partiet var antisemittisk og nasjonalsosialistisk. Har du lyst til å lære mer om andre verdenskrig og dens ringvirkninger? Da er et opphold på hotell Berlin noe du kan vurdere. De styrte landet i omtrent fire måneder, men rakk å ta livet av 80 000 ungarske jøder. Minnesmerke består av 60 sko, laget av skulptøren Gyula Pauer og filmregissøren Can Togay. Kjenn følelsene strømme gjennom kroppen på din ferie i hotell Budapest! Jødene ble beordret til å ta av seg skoene ved elvebredden, før de ble skutt og drept. Kroppene falt i vannet og ble tatt vekk med strømmen mens skoene ble igjen. Det er 60 jernsko ved Buda-siden av elven.

Et av fordelene med å ta inn på et hotell i Budapest er muligheten for å spise deilig ungarsk mat

Her finner du alt fra deilige forretter som fritert ost og fersk bakt brød til tunge goulash-stuinger.

Gjør klar smaksløkene, her er det mye å smake!

Tradisjonell ungarsk mat er sterkt basert på kjøtt, grønnsaker, frukter, ferskt brød, melkeprodukter og oster. De vanligste kjøttypene er kylling, svin og biff. Brød står sentralt, og spises ved de aller fleste måltider. I Ungarn kan du få alle mulige bakeverk, i høy kvalitet. Både salte og søte bakverk kan fås på bakerier over hele Budapest. Med så mye godt skal det godt gjøres å dra på helsereiser til Budapest. En skikkelig klassiker er pogácsa, som betyr kjeks. Disse små kjeksene er tette og deigete i midten og toppet med ost.

Ungarske hovedretter kan grovt sett deles inn i to: retter som krever sideretter og retter som ikke krever det. For noen retter, som paprikakylling, er sideretten fast - i dette tilfellet nudler. I andre er det ikke faste sideretter. Noen populære tilbehør er forskjellige typer poteter, ris eller kokte grønnsaker. Du kommer ikke utenom retten goulash. Denne ungarske retten er ikke hverdagskost for ungarere, men den regnes som en tradisjonell rett og som et symbol på landet. Denne stuingen består av kjøtt og grønnsaker krydret med blant annet paprika.

En reise til Budapest blir en opplevelse for livet. Denne nydelige byen er godt bevart med nydelige kirker og monumenter. De gamle slottene og enorme parlamentet setter sitt preg på den ellers koselige byen. Gode og spennende barer og restauranter krydrer bybildet, og den vennlige befolkningen setter prikken over i-en.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret