4 tilbud

Hotell Dubai

Tikk av Arabernes svar på Miami på “to do listen”, og reis ut av Europa for en ferie du sent vil glemme. Book hotell i Dubai med TravelBird, og du er snart der.
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

I 2017 ble Dubai kåret av tripadvisor til en av de 5 beste reisemålene i verden.

Med sin plassering på Den arabiske halvøy, ligger denne ferieperlen med sine storartede bygninger og kunstige øyer.

Det som er ekstra spesielt med Dubai er at for under 50 år siden var Dubai bare en liten fiskerlandsby med et par tusen innbyggere, og har i løpet av de siste årene blitt en storby uten like. Sjeik Rashib bin Saeed al-Maktoum ønsket å bygge ut en havn i denne tidligere lille landsbyen, og har senere omgjort Dubai til den storbyen det er i dag. Det er den aller største av de syv emiratene, og er også den nest største økonomien. Dubai er en supermoderne by, men den islamske og arabiske kulturen preger likevel alt fra arkitekturen, maten, musikken, til livsstilen. Dette blir en storbyferie du sent vil glemme. Ikke bare har byen gode og varme temperaturer, men det er også nok av andre aktiviteter man kan ta seg til. Med sine 2,1 millioner innbyggere, er ørkenhovedstaden konsentrert ved kysten, og har også blitt kalt for Midtøstens svar på Miami. Dette er fordi disse byene kan sammenlignes når det kommer til arkitektur, strender og fabelaktig shopping. Dubai kan bli ekstremt varmt om sommeren, så det er anbefalt å booke hotell i Dubai om høsten/vinteren, ettersom det er spesielt gode, og behagelige temperaturer mellom oktober og april. Hvert halvår er det nesten 6 millioner mennesker som besøker Dubai, og Emiratet har opp imot 630 overnattingssteder. Dubai er også Midtøstens handels- og finanssentrum, noe du fort vil få en essens av når du er i denne praktfulle byen. I tillegg ligger det ved Persiabukta, hvor du finner alt fra sandørken, halvørken, landbruksareal, til oaser i områdene rundt byen. Dette er virkelig en by som er verdt et besøk hvis du vil oppleve noe veldig annerledes enn Norge, og norske byer. Dubai er noe ekstraordinært, og du vil fort skjønne hvorfor.

En by full av muligheter, og nye opplevelser

Spørsmålet er ikke hva man skal gjøre i denne byen, men hvor man skal starte.

Når du er i Dubai føler du virkelig at du er i en by omringet av luksus, spesielt siden det er mange skyskrapere og eksklusive hoteller. Dette betyr nødvendigvis ikke at du trenger å tømme lommeboken din under oppholdet. Det finnes nok av hoteller som er rimelige, som er flott lokalisert, og i tillegg fortsatt gir deg den servicen du forventer. Hva enn du måtte ønske kan du få gjort i denne byen, om det så er å sole seg på stranda, svømme med delfiner, eller stå på ski i Burj al Arab; som er verdens største kunstige slalåmbakke. Ikke nok med det så har Dubai verdens største samling av kunstige øyer, verdens største fornøyelsespark; Dubailand, verdens største kjøpesenter, og verdens største skyskraper; Burj Khalifa. Så her kan du komme hjem fra ferie med en lang liste over ting du har sett som er verdens største. Som nevnt er Burj Khalifa verdens største skyskraper, og bygningen er hele 828 meter, med 160 etasjer. Noe som også er veldig kjent er det storslåtte vannshowet som blir vist foran Burj Khalifa. Denne fontenen består av “dansende” vann til musikk og lys, og vannet kan bli opp til 152 meter høyt, og er noe man virkelig bør få med seg. Ved Burj Khalifa har du også en egen inngang til Dubai mall, hvis du har lyst til å fortsette dagen med litt shopping. Dette shoppingsenteret er så stort at det nesten kan sammenlignes med en by, og her finner du rundt 1200 butikker. På innsiden av dette kjøpesenteret finner du også det største akvariet i Midtøsten, 22 kinosaler, et fossefall, og alle typer butikker du kan tenke deg. Så er du ikke interessert i shopping er det i tillegg nok av andre ting du kan aktivisere deg selv med. Videre er en av de beste måtene du kan oppleve byen på langs vannet, derfor er en båttur langs den idylliske kystlinjen av byen noe man absolutt bør gjøre. Her får du også en lokal guide som kan fortelle deg både litt om de aller mest kjente attraksjonene, og historien bak. Booker du hotell i Dubai er det nok av aktiviteter du kan ta deg til, og det har ikke noe å si om du reiser alene, med familien eller på kjærestetur. Uansett hvem du reiser med er det sikkert at det blir en helt fantastisk opplevelse.

Arabisk kultur, og nye inntrykk

Det er et lass av kulturelle severdigheter i Emiratet som bare venter på å bli oppdaget.

Ønsker du å vekke din kulturelle sans burde du ta en tur innom Dubai Museum. Dette er virkelig noe du bør ta deg tid til å oppleve når du først er i Dubai. Her kan man kan få et innblikk i livet i emiratene og hvordan innbyggernes hverdag er. Ikke nok med det så ligger museet på et gammelt fort kalt Al Fahidi, som er den absolutt eldste bygningen i Dubai, og strekker helt tilbake til år 1787. Det er også virkelig å anbefale at du tar en tur innom Jumeirah-moskéen, som er en eksakt kopi av Al-Azhar moskéen i Kairo. Denne moskéen er selvfølgelig, som alt annet, 8 ganger større. Det som i tillegg er spesielt her, er at du har muligheten til å få omvisning inne i moskéen uten at du er muslim. Det blir derfor arrangert guidet turer der for å informere og opplyse om islam. I bydelen Deira finner du to av de største turistattraksjonene i Dubai; gullsouken og kryddersouken. Det er noe som er ekstra sjarmerende med en souk, eller et marked som vi kjenner det som. Du får føle på kulturen på en helt annen måte, og det gir deg muligheten til å gli inn i befolkningen i Dubais hverdag på et helt unikt vis. Gull har blitt en aldeles viktig del av den lokale kulturen i Emiratet, spesielt siden velstand har blitt noe man måler i gull. Booker du hotell i Dubai, og virkelig ønsker å investere i gull noen gang, er dette stedet du burde gjøre det. Prisen for utsøkte håndverk er relativt lav, og du kan derfor få deg gullsmykker til en generelt god pris. I tillegg er kryddersouken også noe du må innom, her har du alt slags mulig krydder, med sterke arabiske lukter og smaker. Krydderlukten vil vekke flere av sansene dine, slik at du virkelig blir en del av kulturen, og får kjenne på det å være i en helt annen del av verden. Du bør i tillegg ta deg en tur innom The Dubai Heritage Village og Bastakiya. The Dubai Heritage VIllage ble bygget i 1997, og ble laget for å vise den tradisjonelle livsstilen i Dubai. Dette er derfor en attraksjon for de som er interessert i å se de lokales tradisjonelle liv. Bastakiya derimot er en bydel, hvor du får følelsen av å traske i en by flere hundre år tilbake i tid. Her kan du ta deg en tur rundt i små og trange gater, og se Dubais kulturelle sentrum. Det som gjør det ekstra spesielt er at samtidig som resten av Dubai har gått gjennom en ekstrem utvikling, har denne bydelen fått stå i fred. Tilslutt, men ikke minst, så må du absolutt ta deg en tur ut i ørkenen, og oppleve det som er kjent som ørkensafari. Her kan du oppleve sanddynene på alt fra en kamelrygg, firhjuling, til en offroad-leiebil. Uansett hvordan du måtte ønske å ta del i denne spektakulære attraksjonen kan man med sikkerhet si at det er en helt optimal opplevelse. Du kan også velge om du vil oppleve Dubais ørken under solsteiken på dagen, eller om du vil tilbringe kvelden med å spise lokal, arabisk mat under stjernene. Booker du hotell i Dubai så vil byen ha tilbud som passer deg; uansett hva du måtte ønske.

Krydret mat, og spektakulære restauranter

Her kan du spise nydelige matretter til en slikk og ingenting.

I Dubai finnes det nok av utsøkte, og gode restauranter. Her kan du nyte alt fra fiskekarri, en bolle med klebrige og søte melboller, til en frokost med shakshuka. Shakshuka er en tradisjonell matrett fra Midtøsten, og blir ofte betegnet som en perfekt og sunn start på dagen. Denne retten består av tomater og egg som er stekt sammen i forskjellig krydder, og serveres ofte med noe godt brød til. Pavilion Cafe er virkelig å anbefale hvis du vil oppleve en Shakshuka på ekte, arabisk vis. Denne kafeen har flere ganger blitt kåret til de beste stedet i Dubai. Ellers bør du også ta en tur innom Bu Qtair, som er en enkel og ikke for jålete fiskerestaurant. Her kan du nyte en god fiskekarri langs stranden, med en service som er både observant og vennlig. Hvis du er mer interessert i internasjonal mat på din ferie bør du virkelig ta en tur til Tom & Serg. Denne restauranten har eiere fra Australia og Spania, og du kan derfor nyte sunne måltider; med smaker fra hele verden. Tilslutt må du ta turen innom Logma, hvor du kan spise emiratiske retter som har fått en litt mer moderne vri. Det er her du kan oppleve det beste stedet for boller med lugaimat. Disse blir servert med daddelsirup og sesamfrø, men du kan også få dem med både nutella og syltetøy. Når det kommer til uteliv er det bare lov til å drikke alkohol innenfor visse hotellområder. Her er det ofte liv fra morgen til kveld, og den absolutt beste dagen å ta seg en fest er på torsdager. Store klubber med god musikk er bare noe av det du kan oppleve på disse spenstige utestedene, så la deg rive med, og dans natten inn med mennesker fra hele verden. Booker du hotell i Dubai kan du være sikker på at du vil møte mennesker fra alle kanter i verden, og man skal ikke se bort ifra muligheten at man kan knytte nye vennskap.

Gå ikke glipp av denne perlen av et feriested

Alt du trenger å gjøre er å booke, pakke og dra.

Dubai med sine strender og ville eventyr er bare et lite tastetrykk unna. Så book hotell i Dubai med TravelBird, og unn deg en reise du sent vil glemme. Det som er så fint er at når du har kommet deg helt til Dubai, har du kommet deg et stykke nærmere andre eksotiske steder, hvis du vil reise til Bali eller Australia.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret