tilbud

Hotell Firenze

Ta deg en velfortjent ferie i en en av Italias vakreste byer for å oppleve historiske attraksjoner og vakker arkitektur, og book hotell Firenze med TravelBird!
Se mer:

Romantisk og fortryllende, rett og slett uimotståelig; dette er hovedstaden i Toscana.

La deg fortrylle av denne vakre byen!

Hvis du har lyst til å oppleve renessansens fødested, er vakre Firenze i Toscana stedet for deg. Med sine 382 929 innbyggere ligger Firenze på begge sider av elven Arno, og er omgitt av høyder på begge sider. Byen har også et imponerende antall fremragende museer, palasser og kirker, og er per dags dato en veldig populær turistby. I senmiddelalderen var Firenze på grunn av sin vellykkede handel, og sitt sterke finansielle system, en av de rikeste byene i Europa, og Medici-familien hjalp byen til å blomstre til en kulturell metropol. I dag er Firenze av stor kulturell betydning, og byen tiltrekker seg mer enn fire millioner mennesker fra hele verden hvert eneste år. Firenze ligger i det sentrale Italia, mer presist i den toskanske regionen, og er i dag hjemmet til nesten 382 000 mennesker. Under ditt opphold på hotell Firenze, kan du oppleve mange interessante museer, beundre historiske bygninger, og nyte det gode italienske liv. En tur til Firenze passer for alle typer ferier; alt fra kjærestetur, tur med dine aller beste venner, eller ferie med familien. Uansett hvem du er så vil denne byen klare å fortrylle deg med sin magiske arkitektur og unike atmosfære. Kunstinteresserte vil tilbringe mesteparten av sitt opphold i hotell Firenze, i byens utallige museer og gallerier, mens de som er glad i å shoppe vil absolutt sette pris på alle de ulike butikkene og designerbutikkene byen er fylt av. Trasker du rundt i Firenzes gater vil du føle på den gode atmosfæren med livlig prat og hjertelig latter; hvor unge, som gamle samles for å dele gode historier og nyte hyggelig selskap. Byen er også svært kompakt, og man kan begynne å lure på hvordan de har fått plass til så mange historiske bygninger i en så liten by. Det er heller ikke langt hvis du vil reise til Roma, og oppleve Italias vakre hovedstad. Dette er også et av verdens grønneste byer i følge TravelBirds indeks for grønne byer.

I middelalderen var Firenze et knutepunkt for europeisk handel og finans, og i tillegg blir byen ofte betraktet som fødestedet for den italienske renessansen. En litt morsom fakta er at 350 av rundt 1000 av de viktigste kunstnerne i Europa fra det andre millennium, har bodd eller arbeidet i Firenze. Byen er relativt liten, og det er lett å komme seg rundt, men samtidig er byen stor når det kommer til antall attraksjoner og opplevelser. Dette er den perfekte destinasjonen for deg som elsker god mat og vin, kunst og kultur, og ikke minst har lyst til å få noen fantastiske naturopplevelser. Det er også et godt klima, og man kan få gode temperaturer stort sett hele året. Hvis du booker hotell Firenze, kan du se frem til mange interessante museer, vakre historiske bygninger, men også nyte det søte livet i Italia. Enten du er ute etter en romantisk ferie med din partner i Firenze, en bytur med dine beste venner eller en ferie med hele familien - kan den åttende største byen i Italia gi deg det du leter etter.

En ferie du sent vil glemme!

Firenze er så vakker og uimotståelig at du mest sannsynlig vil komme tilbake mer enn én gang.

Først og fremst må du få med deg Uffizi-galleriet, her finner du verker laget av de aller største kunstnerne i verden, som Rubens, Da Vinci og Michelangelo. Videre må du også få med deg det arkeologiske og zoologiske museum. Det arkeologiske museum kan tilby en stor etruskisk samling, og etruskerne har også en historie som er sterk og har mange spor etter seg i Toscana området. Du kan også finne en veldig interessant egyptisk samling på dette museumet. Det zoologiske museum er stedet du bør dra til hvis du vil se utstoppede dyr, skjeletter og voksmodeller. Et av de aller viktigste museumene er Galleria dell’Accademia, som har utstillinger av noen av de aller mest kjente kunstverkene i verden. Hvis du er på seniorreiser er kanskje dette spesielt interessant. Hvis du vil se Firenzes stolthet, bør du se på Santa Maria del Fiore. Dette er en gotisk katedral, som ble påbegynt i 1296, og stod ferdigstilt av Brunelleschi i 1436. Dette er en verdenskjent dom, og er også den fjerde største katedralen i verden. Ikke langt fra domen finner du det vakre, 83 meter høye klokketårnet som ble designet av Giotto i 1334. Dette er virkelig en vakker bygning. Videre bør du også se Basilicia di San Lorenzo, som er en kirke fra 1400-tallet, med interiør som er laget av både Brunelleschi og Michelangelo, som er noen av verdens mest kjente kunstnere i verden. Ikke nok med det så er Santa Croce-kirken og Santa Maria Novella absolutt kirker som er verdt et besøk. Santa Croce-kirken er virkelig et mesterverk, som ble konstruert på siste halvdel av 1100-tallet. Santa Maria Novella derimot er bygget i gotisk-romersk stil, og er kledd med grønn og hvit marmor. Alle disse vakre kirkene er viktige attraksjoner når du skal booke hotell Firenze. Når du besøker Firenze bør du ta deg en tur til Nasjonalmuseet Bargello, hvor du kan du finne skulpturer som “Brutus” av Michelangelo, og “David” av Dontello. Den fantastiske broen Ponte Vecchio er også et utsøkt syn, og er også Firenzes eldste bro. På denne broen kan du finne gull- og sølvsmeder, men også juveler og steinbroderier. Hvis du ønsker å oppleve noe romantisk på din ferie, kan denne broen være stedet å besøke for en koselig kveld under solnedgangen. Casa Buonarroti er et av Firenzes vakre palasser, og ble renovert på 1600-tallet av Michelangelo Buonarroti. Byen er også kjent for godt vær, og hvis du booker hotell Firenze er det store sjanser for at det er basseng innenfor ditt hotells område. Så hvis du ønsker litt sol og bading, eller er på ferie med barn som har lyst til å bade og leke, er det også muligheter for det. Boboliparken ligger også sentralt i byen. Her kan du oppleve vakre statuer, et amfiteater, og et vakkert hageanlegg. Det som også er interessant med denne parken, er at den blir av mange sett på som den fineste i hele Italia.

Italiensk mat og drikke, og nydelig atmosfære.

Her er det nok av restauranter og barer som kan tilby deg det du ønsker av gastronomi på din ferie.

Mat fra Firenze er relativt enkelt, spesielt siden arbeiderne rundt byen var fattige, og maten måtte derfor inneholde minst mulige ingredienser. Når du er på restaurant er det derfor svært mange enkle, men også smakfulle retter på menyene. En av de mest populære rettene er ribollita, som er en suppe som er tilberedt en dag i forveien, og er deretter oppvarmet i henhold til den tradisjonelle oppskriften. Suppen skal inneholde fagioli, små hvite bønner og cavolo nero, som er en italiensk type kål, og har ofte brød som tilbehør. En annen populær suppe er pappa al pomodoro, hvor det er brød tilberedt med tomater og smaksatt med hvitløk, persille, basilikum, salt og olivenolje. Videre er det mye pasta og risotto, men også kjøtt og fisk. Hvis du skal ha noe godt å drikke til maten bør du smake Toscanas stolthet, Chiantvin. Til kaffen bør du også få i deg en liten cantuccini, som er en mandelskorpe. Hvis du vil fortsette å oppleve vakre, historiske byer som Firenze, bør du også booke hotell Venezia.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret