2 tilbud

Hotell Gdansk

Fristet av tanken på Sentral-Europas billige priser og høye kvalitet? Da er du kommet til rett sted: Med TravelBird får du opphold på de beste hotell Gdansk!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Denne sjarmerende byen byr på alt fra nydelige elvecruise til storslåtte museer.

Gdansk mer og mer populær blant reiseglade turister. Det viser i hvert fall en rapport utarbeidet av European Cities Marketing i 2017. Den baserer seg på turisttrafikken i Europa fra 2012 til 2016. Gdansk ble plassert i kategorien for byer med opp til 1,5 millioner betalte overnattinger i året. I denne gruppen var Gdansk blant topp fem i vekst, med en vekst på hele 11,8 prosent. Gjennomsnittet for denne kategorien var på 5,9 prosent, det er akkurat dobbelt så mye. Den eneste andre polske byen i rapporten var Poznan, som bare vokste med 3.1 prosent denne perioden.

Videre så rapporten på vekst i overnattinger i absolutte tall. Her kom Gdansk på tredjeplass, med en økning på hele 115 000 overnattinger de fem siste årene. Gjennomsnittet for byene i samme kategori var kun på 30 000 overnattinger. Lederen for Gdansks turistorganisasjon, Lukasz Wysocki, forklarer tallene med at flere har fått øynene opp for Gdansk som en feriedestinasjon de kan reise til året rundt, og ikke bare om somrene.

Med sine 460 000 innbyggere er Gdansk den største byen i nordlige Polen, og den sjette største byen i landet. Var regnet som den rikeste og største byen i Polen før Warszawas eksplosive vekst på 1700-tallet. Dersom du er i markedet for en større storbyferie er en reise til Warszawa noe for deg! Denne tidligere storbyen er også hjem til tre store universiteter og 15 høyskoler. Det er også et rikelig antall museer og historiske monumenter. Byen var tross alt en sentral havneby i sin tid. Det fine med Gdansk er at tempoet er rolig, i tillegg er landskapet relativt flatt, så man kommer langt til fots eller med sykkel. Taxi er billig, så det er alltid en mulighet. Hva venter du på? Finn ditt hotell Gdansk og få en uforglemmelig ferie.

Det er stort utvalg av hotell i Gdansk

Her er det du som bestemmer

Den majestetiske elven Motława renner stille ved siden av de livlige gågatene, hvor folk koser seg på restauranter, kafeer og barer. Ved inngangen til hovedgaten spiller en gruppe på fire klassiske stykker. De har plassert seg under et buet tak så akustikken jobber med dem og skyter ut de vakre tonene. Litt lenger unna står en gjeng turister og tar bilder av Neptun-fontenen. De er neppe de første, statuen har nemlig stått der siden 1633.

Et lite stykke unna gågaten, Dluga street , finner vi et av byens mest sentrale hotell, nemlig Hotel Admiral. Dette firestjernes-hotellet har døgnåpen resepsjon, hotellbar, tyrkisk bad og restaurant. Hotellet er populært blant de som ønsker et sentralt hotell Gdansk til en rimelig penge. Hotellet ligger innenfor det som betegnes som gamlebyen, noe hovedgaten også gjør.

Noen ganger kan det føles ut som om du går i en middelalderby i gamlebyen. Visste du forresten at hele 30 prosent av gatenavnene her har hatt de samme navnene i over 500 år? Området er et av Europas største historiske områder. Her finner du blant annet byens gamle rådhus. Den ble bygget i 1379 da Den tyske orden kontrollerte byen. Bygningen er stor, med et 83 meter høyt klokketårn. I dag er det Historical Museum of Gdansk som holder til i bygningen.

I Historical Museum of Gdansk kan du se møbler fra 17 og 1800-tallet og museets 600 gjenstander av sølv for å vise hvor viktig sølvsmeder har vært for byen. Et fint sted å stikke innom, selv om du bare på en weekendtur.

Det er ikke mangel på interessante museer

Ikke glem å ta turen innom Oliwa-katedralen!

Som nevnt tidligere er opphold på hotell Gdansk populært for turister verden over. Da er det ikke overraskende at det er hoteller i Gdansk tilpasset alle og enhver. Ta turen til European Solidarity Centre, et museum og bibliotek dedikert til den polske fagforeningen samt den sivile motstandsbevegelsen og andre motstandsbevegelser under kommunisttiden til Øst-Europa. Til vanlig har museet omtrent 2000 artikler på utstilling mens biblioteket har 100 000 bøker og dokumenter. Det er også et sted for konferanser og midlertidige utstillinger.

Gdansk har flere interessante museer å by på. Ta for eksempel Artus Court Museum, som ligger i en flere hundre år gammel villa. Bygget var opprinnelig tiltenkt et møtested for handels- og embetsmenn. I hovedsalen kan du se en nesten 11 meter høy ovn i ekte renessansestil. Ovnen er fra 1546 og er satt sammen av 500 individuelle brikker - litt av et syn.

En av byens mest populære attraksjoner er Oliwa Katedral. En romersk-katolsk kirke fra slutten av 1500-tallet. På hver sin side av inngangsdøren står to høye spirer som strekker seg 46 meter opp i luften. Selve katedralen er 107 meter lang, som gjør den til den lengste kirken bygget av Cistercienserne. Innvendig kan du nyte kunst fra renessansen, barokken, Rokokko og antikken. Det nærmeste hotell Gdansk i området er Hotel Oliwski w Gdańsku, som ligger på andre siden av Park Oliwski. Denne vakre parken er på hele 10 hektar, med nydelige blomsterbed og nylig trimmede hekker -perfekt sted å rusle en tur i Gdansk-solskinn. Her finner du også en hage inspirert av Japan samt et palmehus. Ble du inspirert av tanken på en Japansk hage? Kanskje en reise til Asia er noe for deg?

Et steinkast unna parken finner du også dyrehagen i Gdansk, Oliwa Zoo. Tidligere kunne du blant annet se elefanter, flodhester, apekatter og sebraer. De senere årene har stedet gjennomgått omfattende opprustninger, så det er nå mulig å se løver og giraffer. Det er greit utvalg av god mat i dyrehagen, men området rundt har et stort utvalg gode spisesteder. Blir du sliten etter all aktiviteten i dyrehagen er det ingen dum ide å sette av litt tid til spa Gdansk!

Kjøtt eller vegetar?

Det polske kjøkkenet byr på begge, og vel så det!

Polsk mat er preget av romersk-katolske matritualer og tradisjoner. Et godt eksempel på dette er de mange varierte kjøttfrie- og fiskerettene. Det kommer av at det ikke er tillatt til å spise kjøtt under den romersk-katolske fasten, så disse rettene er blitt en del av det polske kjøkkenet. Et annet morsomt eksempel er navnet på saladblad, wloszcycna, som betyr italienske greier. Historien bak dette er at polske Kong Zygmunt giftet seg med den italienske prinsessen Bona Sforza på 1500-tallet, ble salat introdusert til det polske kjøkkenet. Nå vet du i hvert fall hvorfor deler av den polske restaurantmenyen, når du er på ditt hotell Gdansk, ser ut slik den gjør!

Jordbruk er en sentral del av den polske økonomien. Dette har påvirket den polske dietten med varer som poteter, rødbete, gulrøtter, sopp, kål og agurker. Svin er det mest populære kjøttet, og spises panert og fritert med tykk saus. Skinke, pølser og biff er også populære kjøttvalg. Visste du forresten at polens nasjonalrett er en kjøttgryte ved navn bigos? Det er tradisjonelt en vinterrett, uten en fast oppskrift. Den inneholder vanligvis fersk og syltet kål, løk, sopp, hvitløk og selvfølgelig, en hel del kjøtt og pølser. Billedlig oversatt betyr bigos forvirring, stort søl eller trøbbel. Retten blir vanligvis satt til å modne et par dager før den blir servert.

En annen populær rett i Polen er Gołąbki, som betyr små duer. Retten består av kokte kålblader fylt med biff, løk og ris. Deretter blir de bakt før de blir servert med tomat- eller soppsaus. Golonka er også en typisk polsk rett, og er en griseknoke som er kokt, stekt eller grillet før den blir servert med pepperrot og skylt ned med en øl - eller to.

Ditt opphold i Gdansk vil overgå alle forventninger. Nydelig og billig mat, koselige barer, romantisk elvecruise og historiske museer.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret