tilbud

Hotell Geilo

Et av landets mest populære vinterdestinasjoner kan tilby nydelig puddersnø og hundekjøring i ekte Lars Monsen-stil. TravelBird hjelper deg finne hotell Geilo.
Se mer:

Til vanlig bor litt over 2000 på Geilo. Når det er høysesong mangedobles befolkningen til 30 000.

Tettstedet Geilo ligger i den nordlige delen av Buskerud fylke i kommunen Hol. Ikke la deg lure av det lave innbyggertallet på like under 2500, men over tidobles i ferier, eksempelvis paaskeferie, til over 30 000 - og ingenting tilsier at det skal stoppe opp snart. Hotell Geilo er en stor del av tettstedets økonomi. De litt over 3000 kommersielle sengeplassene i tettstedet, kommer av de 8 hotellene og pensjonatene samt en rekke hytter. Men hvor stor er egentlig overnattingsindustrien på Geilo? Det er ikke lett å si, da Statistisk Sentralbyrå kun publiserer tall på fylkesnivå. Som nevnt ligger Geilo i Buskerud fylke, så det er naturlig å ta til Buskeruds tall for å få en pekepinn på utviklingen. I september 2016 ble det telt hele 199 850 overnattinger totalt i fylket. Av disse var 25 630 fra utenlandske utenlandsfra mens de resterende 94 220 kom fra et annet sted innenlands. La oss spole frem ett år for å studere utviklingen: 120 541 overnattinger ble registrert i løpet av september 2017, hvorav 25 977 kom fra utlandet og 94 564 kom fra Norge. Tallene er tilnærmet like, men med tanke på at 2016 var et rekordår for norsk turistnæring, kan man konkludere med at ting går fremover.

Et annet interessant tall vi kan analysere for hotellindustrien på Geilo er rombelegget. Tallet forteller oss hvor stor andel av tiden hotellrommene på Geilo var booket. I september 2016 var hotellbelegget 53,8 prosent. Dette betyr at hotellrommene var opptatte 53,8 prosent av tiden. Går vi frem ett år og ser på september 2017, ser vi at hotellbelegget er økt til 54,7 prosent. Ettersom antall overnattinger ikke er økt, er det ikke lett å forklare den lille økningen. En mulig forklaring kan være at flere reiste i mindre grupper, så de booket flere rom på hoteller i Geilo.

Hundekjøring eller slalom?

Begge deler er like tilgjengelige på Geilo.

På begge sider av dalen renner barn og voksne sikksakk på ski ned slalombakkene. Skiheisene går over 1000 meter over bakken, men de mest erfarne kjører ned igjen på null komma niks. Varm kaffe samt vafler og boller selges til sultne alpinister som trenger en pause. I det fjerne kan du skimte rafting-utstyr fra sommeren og bjeffingen fra hundene som brukes til hundekjøring om vinteren. Når du er på et hotell Geilo er det aldri langt til adrenalinfylte eventyr. I tillegg har mange hotell i geilo gode julepakker, du trenger med andre ord ikke krysse landegrensene til julemarked for å komme i julestemning.

Geilo har lenge vært kjent for sine gode vinteraktiviteter med supre alpinbakker og skiløyper. Det er ikke rart det er over 5000 hytter her mens antall faste innbyggere bare er litt over 2000. Bare fem minutter unna sentrum og Geilo togstasjon ligger Slaatta Skisenter. Skisenteret er en del av Geilio ski resort. Her finner du Geilo skiskole, skiutleie, kafe samt en rekke spennende aktiviteter for alle aldre. Løypenes vanskelighetsgrad er også varierende, med alt fra grønn til svart løype. Det er totalt åtte løyper å velge mellom. Grunnet beliggenheten i Hallingdal er skisesongen lang og snøfylt. Den starter vanligvis i midten av november og varer til slutten av april. Dersom du ønsker deg vekk fra snøsesong til badesesong kan du alltids ta en reise til Tenerife.

Kan du se for deg at du står bak en rekke løpeglade hunder på en snøfylt vidde? Med Geilo Husky kan du finne din indre Lars Monsen som hundekjører. Velg mellom alt fra en femkilometerstur til en to-dagers ekspedisjon.

Vinteraktivitetene på Geilo er mange og varierte. Det er ikke tilfeldig at det er et av områdene i Norge med flest og dyrest hytter - her er det alltid noe å morsomt og spennende å gjøre, uansett alder og kjønn! Distansene mellom skibakkene og sentrum er kort, med gode forbindelser til resten av landet. Hva venter du på? TravelBird anbefaler å finne seg et hotell Geilo, spenn på deg slalomskiene og kom deg ut i den snøfylte slalombakken!

Kjenn adrenalinet pumpe på rafting

Det investeres stort i Geilos hotellindustri.

Vannet bruser nedover elven med båter fulle av adrenalinfylte eventyrere og rafting-guider. En av passasjerene blir overivrig og faller av flåten, men guiden er rask med å plukke ham opp igjen. Etter raftingen er det på tide å få varmen inn i kroppen igjen. En stump med varmt vann er akkurat det som skal til for å få blodet til å strømme igjen. Etter stumpen er det på tide å sitte rundt bålet og grille pølser mens man snakker om dagen som har gått.

Vi befinner oss på Raftingsenteret Serious Fun. Senteret holder til ved de to nasjonalparkene Hardangervidda Nasjonalpark og Hallingskarvet Nasjonalpark, en drøy halvtime unna Geilo. Få ørene våte på en liten raftingtur eller ta en av de lengre og mer adrenalinfylte rutene. Det er også mulig å spille paintball, padle kano eller fiske. Velg og vrak mellom aktiviteter under oppholdet ditt på et hotell Geilo. Motorsport, fjellklatring og bading er også populære aktiviteter å begi seg ut på i Geilo.

Med så mange spennende muligheter året rundt er det ikke rart den kjente norske hotelldirektøren Roger Espeli er storfornøyd. Ifølge lokale avisartikler spyttet han i 2016 100 millioner inn i tettstedets hotellindustri. Det betyr at han totalt står for investeringer til en verdi på 800 millioner kroner totalt. Han eier blant annet de tre store hotellene Bardøla Høyfjellshotell, Highland Lodge og Vestlia Resort. Optimismen er til å ta og føle på, har du lyst til å ta del i den? Ta inn på hoteller Geilo og opplev den magiske stemningen du også.

Bergensbanen åpnet et togstasjon her i 1907

Siden den gang er Geilo blitt et av Norges største hyttesamfunn.

Geilo har en rik og fascinerende historie. Man blir ikke Norges mest kjente område for vintersport uten grunn. Tettstedet ligger midtveis mellom Bergen og Oslo på cirka 800 høydemeter. I 1907 ble togstasjonen Geilo åpnet for Bergensbanen. Det skøt fart på utviklingen i området. Det var ikke lett å bygge ut togskinnene på den 100 kilometer lange strekningen mellom Geilo og Mjølfjell. Kong Haakon skal ifølge Store norske leksikon sagt at det er datidens slektsledd storverk. Bergensbanen var opprinnelig i underkant av 500 kilometer fra Oslo helt til Bergen. Enkelte deler av strekningen går tilbake til slutten av 1800-tallet. Fra togstasjonen til nærmeste skiheis trenger du bare å bevege deg 100 meter.

Selv om Bergensbanen er gammel, betyr det ikke at Geilo er gammel. Tettstedet fornyes kontinuerlig. Senest i slutten av november 2017 hadde magasinet Tacky en artikkel med tittel Store forandringer på Geilo. Bakgrunnen for artikkelen er at to av heisselskapene slo seg sammen til én tidligere i 2017. Det er mangemilliardæren ivar Tollefsen som sammen med eiendomsutvikleren Arne Pålgardhaugen som gjorde samlet heisene i selskapet Geilo Holding AS. Det betyr at nesten alt av heiser og tilhørende eiendom styres enhetlig.

Geilos ordfører Petter Rukke sier i en pressemelding at han håper dette skal få Geilo på kartet som Norges beste vinterdestinasjon, en tittel den har kjempet om lenge. Han trekker frem at Geilos storhetstid var fra 70 til 90-tallet, men at det i nyere tid har vært trøblete med et stort antall eierkonstellasjoner. Han ytret sin begeistring over at såpass mye av alpin- og hotell Geilo nå står samlet, og ikke konkurrerer mot hverandre.

Det blir spennende å følge utviklingen videre. En reise til Geilo hotell vil uansett gi deg en uforglemmelig opplevelse i adrenalinfylte alpinbakker og raftingelver. Hvem har sagt at du må ta en reise til New Zealand for å oppleve ekstremsport og nydelig natur på ett og samme sted?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret