1 tilbud

Hotell Island

Book hotell Island med TravelBird, og opplev denne nydelige øya med sine mer enn 200 vulkaner, fantastiske isbreer, og deilige, varme kilder.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Besøk dette eventyrlandet, hvor de er kjent for å tro på feer og eventyr.

Ikke bare kan din reise til Island by på mystikk og livlig landskap, men islendere er også svært hyggelige og gjestfrie.

Ved å tilbringe Ikke mye mer enn en 3 timer på flyet fra Norge kan du ankomme det nordlige ferieparadiset; Island. Med sine 350 000 innbyggere, og et areal på omtrent 103 000 kvadratmeter, er Island en republikk som ligger midt i Nord-Atlanteren. Landets største by er Reykjavik, og hvis man inkluderer forsteder og omkringliggende områder på sørvestkysten, er dette hjemstedet til omtrent to tredjedeler av øyas befolkning. Landet består av alt fra lavaørkener, fjell, til vulkaner, og noe som er interessant er at innlandet er vel så og si ubebodd. Island er også en vulkansk øy, og øya er selve skjæringspunktet mellom de nordamerikanske og eurasiske kontinentalplatene. Det er derfor veldig greit å kombinere din tur til Island med en reise til USA, og alle de spennende byene dette landet har å by på. Booker du hotell Island kan du oppleve et land som er både vulkansk og geologisk aktivt. Noe som også er en ekstra morsom fakta er at i følge Landnámabók, var nordmenn de første bosetterne på øya. Dette var rundt 874 e.kr, da Ingolf Arnarsson slo seg ned der, og i ettertid har Island vært under både Danmark og Norge. Landet ble offisielt etablert 17 juni i 1944, og er i dag et demokratisk land med fri markedsøkonomi. Det har også i løpet av de siste årene blitt kåret til en av de rikeste, men også mest utviklede nasjonene i verden.

Island er den nest største øyen i Europe, med kun Storbritannia er større i areal. En av de aller mest populære turistattraksjonene når du booker hotell Island er de varme kildene, hvor du kan ta et perfekt, varmt bad, omgitt av iskalde temperaturer. Her kan du velge mellom å oppdage egne små, varme kilder, eller besøke noen som er litt mer kjente og turistifisert. På grunn av øyas fjerne beliggenhet er Islands kultur fortsatt relativt i intakt og karakteristisk. Ved å ta deg en ferie til Island, får du en unik mulighet til å oppleve denne fantastiske øyens kultur og sjarm. Islendinger er kjent for å være svært liberale, og som i Norge så bærer ikke politiet våpen, og de har heller ingen form for militær. Som du kanskje gjetter er Island et svært fredelig land. Islandsk musikk og litteratur er også svært kjent internasjonalt, og landet har flere kulturtilbud, til tross for sin befolkning på rundt 300 000.

Verdens fremste hovedstad; Reykjavik, en fargerik fiskelandsby.

Reykjavik er også Islands største by; som sjarmerer med sin kombinasjon av folkedans, gater oppkalt etter vikinger, fantastiske restauranter og et yrende natteliv.

Hovedstaden, Reykjavik, består av omtrent 150 000 innbyggere, som utrolig nok er hele 60% av landets befolkning. Til tross for at byen minner mer om en småby, enn en internasjonal hovedstad, er Reykjavik en livlig by med masse tilbud på ting man kan finne på. De travle gatene i byen er fylt med flerfarget, tungt bygde hus, men det har også en unik nærhet til vakker natur. Reykjavik ble også kåret til den grønneste byen i verden i studiet indeks for grønne byer, publisert av TravelBird i 2018. Det er også kjent for å være verdens reneste hovedstad, så det er ekstra fint å oppdage byen ved å traske eller sykle rundt. Det er heller ikke noe problem å tilbringe en langhelg i Reykjavik; byen er full av butikker, kulturelle arrangementer, og er også en super by hvis man ser etter en god fest. Først og fremst bør du få med deg de sentrale gatene i hjertet av Reykjavik, som er verdt et besøke både på dagtid og kveldstid. I sentrum av hovedstaden finner du hovedgaten Laugevegur, som er et av Islands eldste shoppinggater. Her kan du også finne mange flotte restauranter og puber. Skólavörðustígur er også en av de mest sentrale gatene i landet, og er en shoppinggate, men denne har mer et typisk islandsk preg. Det er noe av det som er mest fascinerende med Island; at øyas preg ligger midt mellom nyere og eldre tider. I tillegg bør du få med deg Hallgrímskirkja, som er Island største kirke, og er spesielt kjent for sitt spesielle utseende og høye tårn. I tillegg hvis du booker hotell Island, har du muligheten til å dra på shopping i Reykjavik. Her kan de tilby alt fra shoppingsenteret; Kringlan, men også små butikker, loppemarkeder og vintagebutikker. I tillegg bør man ta seg en tur til en av de mest trendy bydelene i Reykjavik; Fishpacking district, hvor du finner alt fra designerbutikker, til spisesteder i gamle fiskehus. Her blir de reisende kjent med Islands nyeste trender, og den mest interessante maten. Booker du hotell Island har du muligheten til å gi deg en kulinarisk opplevelse av høy kvalitet. Til tross for sin lille størrelse har Reykjavik et stort antall internasjonale, men også anerkjente kvalitetsviner. Det islandske kjøkkenet omfatter for det meste tradisjonelle råvarer. Dette er da lam, melk og fisk, hvor fisk spesielt er brukt mye på grunn av landets beliggenhet ved havet. Booker du hotell Island kan man love at du kan kose deg med mat og drikke med god samvittighet, ettersom det fort blir en aktiv ferie hvis det ønskes.

Et vakkert land, som kan gi deg helt unike naturopplevelser.

Island har en aktiv vulkansk aktivitet som gjør at det blir konstruert varme kilder i naturen.

Booker du hotell Island kan det være den perfekte opplevelsen for familier som er på ferie med barn. Reiser du en liten halvtime fra Reykjavik finner du den blå lagune, og er virkelig noe du absolutt bør få med deg når du er i Reykjavik. Dette er et geoterimisk spa, som vil si at det er vann som kommer fra jordens indre. Dette er også et av Islands mest besøkte attraksjoner, og det er absolutt ikke for ingenting. Vannet her har en gjennomsnittstemperatur på rundt 37 varmegrader, og atmosfæren gir deg en avslappende og beroligende følelse. Det er ikke bare turister som setter pris på de varme kildene, det er også svært populært for lokalbefolkningen. Islenderne er så glad i bading utendørs, at det også finnes flere utendørsbassenger rundt om i landet. Det er absolutt anbefalt å oppleve Islands Geysir, som er en varm kilde som periodisk kommer i utbrudd, og kommer med søyle av vann og damp opp i luften. Hvis du vil oppleve dette vil det være en idé at du tar deg tid til Den gylne sirkel, som er en av de mest populære utfluktene på Island. Denne turen inkluderer noen av Islands mest imponerende severdigheter. Her kan man blant annet oppleve geysirer, Gullfos; som er en foss hvor elven Hvítá stuper inn i en dyp kløft. Du kan også få med deg Þingvellir National park, som er stedet hvor både de Amerikanske og Eurasiske kontinentplatene beveger på seg ikke bare noen, men flere centimeter årlig. Nord for øyen finner du også Akureyri, som er en fjord som byr på aktiviteter for enhver smak. Her kan du besøke flere originale museer, som blant annet er det elektriske museet Smamunasafn Sverris Hermannssonar og Minjasafnið á Akureyri. I tillegg bør du også ta turen forbi Gamle bærinn Lafués, hvor du kan se på alle de gamle husene som ligger som perler på en snor. Har du lyst til å oppleve litt mer, og kanskje besøke Europas største øy, kan du reise til London på din vei hjem til Norge!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret