1 tilbud

Hotell København

Gå ikke glipp av noen innholdsrike dager med røde pølser og sjarmerende dansker, og book hotell i København med TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Det er innmari deilig å være norsk i Danmark

Som en av Skandinavias mest populære og sjarmerende byer, er København en hovedstad nordmenn elsker å feriere i.

Røde pølser, sykler og et yrende liv er bare en liten del av hva vi nordmenn søker når vi besøker våre naboer i sør. Med sine utsøkte restauranter og designerbutikker er det en by som lokkes av turister fra hele verden. Det at vi har vært i union med Danmark i flere hundre år gir oss nordmenn en ekstra tilknytning til danskene og deres hovedstad. Byen inneholder også mange bortgjemte perler som både koster mindre, og er mer begivenhetsrike enn de typiske turistattraksjonene. Det er her du virkelig kan slå to, eller flere fluer i en smekk. København er også en by det er lett å reise rundt i, med ikke så altfor store avstander til de forskjellige attraksjonene. Det at du kan gå til alle severdighetene er noe som er ekstra sjarmerende med byen, og det gir deg muligheten til å virkelig bli kjent med København. Med sine 1,2 millioner innbyggere er København landets største byområde. Danskenes hovedstad ligger på østkysten av Sjælland, og strekker seg over deler av Amager i øst. Det er i tillegg landets kulturelle og økonomiske senter, hvor alle de sentrale institusjonene ligger. Dette er institusjoner som folketinget, kongehuset, høyesterett og den statlige sentraladministrasjonen. Disse severdighetene er virkelig noe som er interessante å få med seg når man besøker et nytt land. Rådhuset og rådhusplassen er videre noe man må se med sin unike italienske og danske middelalderarkitektur. København er også sentrum for Øresundsregionen, som i tillegg inkluderer Malmö. Derfor er det ikke langt hvis du vil ta en ferie i Sverige i samme slengen.

Det er deilig å være norsk i Danmark

Med sine koselig gater og yrende liv er København virkelig en fantastisk by å vandre rundt i.

Det er nok av ting å se og gjøre i denne byen, og det er i tillegg mange historiske bygninger hvis historie er noe som vekker din interesse. Bykjernen er ikke større enn at man kan komme seg rundt til fots på rundt en halvtime. Du finner også nok av grøntområder og parker, hvor de største parkene er Valbyparken og Fælledparken. I tillegg er det Frederikshavn Have, hvor du har utsikt utover København Zoo, som er et av Europas eldste dyrehager. Det at byen ligger langs sjøen gjør det ekstra idyllisk og fint å traske rundt. Spesielt hvis du velger å ta sommerferien din der. Det å nyte noe godt å drikke og/eller spise langs Nyhavn, med solen skinnende på deg, er det svært lite som kan måle seg med. Noen av de mest populære severdighetene er det rundetårn og den lille havfruen. Det rundetårn er kjent for sin unike utsikt over byen, og det at bygningen ikke består av trapper, men en bratt gang av murstein på høykant som buer seg oppover. Videre er den lille havfruen en verdensberømt bronseskulptur som ligger langs havnen. Har H.C. Andersen og hans fantastiske eventyr vært, eller fortsatt er, en stor del av ditt liv, er det definitivt verdt en tur innom for å se denne attraksjonen. Tivoli er i tillegg noe som assosieres med København, og er flott å få med seg både om sommeren og vinteren. Gode restauranter og fornøyelsesaktiviteter er noe av det man kan kose seg med der. Rundt juletider har de et julemarked som også er veldig sjarmerende og koselig, og de kan tilby alle slags skandinaviske godbiter. Musikk er også kjent for å være en del av Tivoli, hvor det spilles alt fra jazz, klassisk, til rockemusikk; noe for enhver smak Booker du hotell i København er Christiania, også kjent som Det fri Christiania eller Staden verdt et besøk. Dette er et naturskjønt område, som er lokalisert ved festningsvollene på Christianshavn. De har i tillegg i løpet av de siste årene fått en stor grad av selvstyre. Rundt en halv million turister besøker denne staten hvert år, og det er den fjerde største turistattraksjonen i danskenes hovedstad. Det er noe annerledes; noe som gjør det ekstra spennende å oppleve.

En kulturell milepæl

Booker du hotell i København er det nok av spennende museer for de som ønsker en kulturell opplevelse.

En av disse er nasjonalmuseet som er Danmarks største kulturhistoriske museum. Her finner du gjenstander og bilder fra hele verden, fra flere forskjellige tidsepoker. Noe annet som er verdt å få med seg er Rosenborg slott som ligger i Kongens Have litt utenfor sentrum. Dette slottet er et kulturhistorisk museum hvor de danske kronregaliene og juvelene er utstilt. Er du interessert i kunst er statens museum for kunst absolutt noe du burde få med deg. Dette er danskenes nasjonalgalleri, og landets hovedmuseum for billedkunst. Deres oppgave er å samle inn, bevare, formidle og i tillegg stille ut både dansk og utenlandsk kunst. Det er også viktig å bemerke at både statens museum for kunst og nasjonalmuseet har fri inngang, og du behøver derfor ikke å betale for disse kulturopplevelsene. Andre aktiviteter du kan ta del i er en kanaltur fra Nyhavn, hvor du kan se denne flotte byen fra sjøsiden. Det er også muligheter for å leie sykler, hvor du kan utforske byen på hjul, og virkelig blende inn i den danske kulturen. Er du ute etter shopping, og ønsker å kjøpe noe nytt du kan ta med hjem, burde du dra til Strøget som ligger sentralt i København sentrum. Dette kan minne veldig om Karl Johan, hvor de har har alt fra butikker som Hennes & Mauritz til Louis Vuitton. Her kan du også finne mange gode restauranter og kafeer. Hvis du vil handle noe som ikke slakter lommeboken din, og som samtidig ikke er noe alle andre har, burde du ta turen til Studiestrædet. Her kan du finne mange stilige vintage butikker som Second Way og One Off.

Morgenmad, brunsj eller middag; kongens København dekker alle behov

Den danske hovedstaden flyter over av spisesteder, og du kan få alt fra burger og pizza, til raw food og økologisk mat.

Danskene vet virkelig hvordan de skal starte dagen med et ordentlig, godt måltid, og dette kan reflekteres i alle de gode frokost- og brunsjstedene som er tilgjengelige i byen. Her har de alt fra nydelige smørbrød med alle slags mulige pålegg, til andre bakevarer. Du trenger ikke å savne norsk mat når du er i København, for her har de virkelig alt som skal til for at du skal føle deg hjemme. Et godt sted du kan nyte en trendy frokost er Møller Kaffe & Kjøkken. Her kan du velge mellom 25 småretter og forskjellig drikke via et avkrysningsskjema. Det ligger i et lokale med trebord og grønne trær, hvis du i tillegg ønsker å oppleve et forfriskende miljø rundt deg. Videre er Grød et populært sted hvor de serverer fargerik og smakfull grøt med mange spennende toppinger. Booker du hotell i København og skal ut å spise middag er også Nova noe du virkelig bør få med deg. Med sine 2 Michelin-stjerner ble det kåret til verdens beste restaurant fire år på rad. Er du mer interessert i streetfood bør du ta turen til Torvhalleren som er hele Københavns matmarked; med mat fra hele verden. Når det kommer til god drikke har København alt fra øl, drinker, til eksklusive vinbarer. Hvis du er glad i øl kan Mikkeller og Friends absolutt være å anbefale, med sine 40 forskjellige øl på tapp. Her kan du også oppleve en lokal og kul atmosfære. København er også den perfekte byen hvis du vil feire valentinsdagen med din kjære, hvor det er nok av koselige og intime barer. Er du en som liker å feste og oppleve alt utelivet har å by på, er det nok av muligheter. København har utesteder som passer til enhver smak, enten om du vil danse inn i nattetimene, eller bare kose deg med noe godt i glasset med gode venner. Det er ikke mangel på noe.

Danskenes hovedstad venter på deg

Book hotell i København, og kos deg med alt denne vakre hovedstaden har å by på.

Det er ikke for ingenting at nordmenn elsker å feriere i Danmark, og det gir deg virkelig en annen opplevelse av Skandinavia. Det beste er at det er bare er en kort reise fra Norge, og det gjør det enkelt hvis du bare ønsker noen dager eller en weekend borte fra hverdagen. Det som er ekstra fint med Danmark er at hvis du vil fortsette å reise til andre byer i Europa, er det ikke langt å reise hvis du vil ha en ferie i Tyskland, eller andre sentrale Europeiske land.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret